Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sfora odkurzę temat. Chciałam Cię zapytac o kopiowanie. Tyle dyskusji na Dogo też i co i nic. Widze tu pole do popisu dla Twojej nowej organizacji. Poprzecie?Pomożecie??? :razz:

• Replies 370
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karmi napisał(a):
Sfora odkurzę temat. Chciałam Cię zapytac o kopiowanie. Tyle dyskusji na Dogo też i co i nic. Widze tu pole do popisu dla Twojej nowej organizacji. Poprzecie?Pomożecie??? :razz:

Kopiowanie jest prawnie zabronione od 10 lat,ale przepis będzie martwy dotąd ,dokąd na wystawach będą oceniane psy z kopiowanymi uszami i ogonami.Ostatnio była na północy Polski burza w tym temacie,ale wszystko jakoś ucichło.Mam gdzieś w necie pismo w tej sprawie jakie napisali lekarze wet.

Posted

Na Dogo w dziale prawo jest wątek o kopiowaniu. Zerknij proszę. Jak widać nie dla wszystkich zakaz kopiowania jest taką ,,oczywistą oczywistością". Problem polega też na braku reakcji ze strony ZK. Jest zakaz kopiowania ale nie ma zakazu wystawiania kopiowanych psów. To kolejny absurd w tym kraju.

Posted

Byłam tam ,straszna jatka ,wszyscy się kłócą , a mnie coś rozbiera i nie mam ochoty na takie zajęcia.

Moje psy są kłapciate ,ale wielu hodowców ciągle kopiuje uszy,bo głowa z obciętymi uszami często zwycięża z kłapouchym.Niestety tragedia następuje gdy ucho nie stanie,miałam to nieszczęście oglądać psa na ringu,któremu uszy nie stanęły i ciągle z tego powodu zmieniał właściciela,aż pewnego dnia dowiedziałam się że pies nie żyje.Może był to przypadek,a może nie....
Pies jak wiadomo musi mieć wyłącznie oceny doskonałe,żeby został reproduktorem,a ten mimo ,iż był pięknym psem dostawał co najwyżej bardzo dobre ,przez uszy.Taka to krótka historia życia psiego z kopiowanymi uszami.:-(Dlatego należy walczyć z tymi,którzy tak postępują,ale gdyby ZK wprowadził zakaz oceny takich psów na wystawach ,wszystko umarło by śmiercią naturalną.

Posted

Można powiedzieć,że bez większych ekscesów .Przyszło kilka nowych osób,a kilkanaście ma do nas dołączyć niebawem.Staramy się powoli rozdzielać prace i ruszać z tym z czym możemy bez kompletu dokumentów.Początki są najtrudniejsze,ale ja jestem dobrej myśli ,zahartowałam się w walce przez ostatni rok i nie mam zamiaru zmieniać kierunku moich działań.Jest dobrze i będzie jeszcze lepiej .Przyjdż ,nie musisz deklarować przynależności ,ale jeśli jesteś zainteresowana ,a sądzę że jesteś,napisz umówimy się opowiem Ci "na żywo",a zadecydujesz potem.NIe musisz odpowiadać teraz ,możesz to zrobić w każdej odpowiedniej dla siebie chwili:multi:

Posted

Jeśli ktoś dopiero teraz wszedł na tą stronę i chciałby trochę popracować dla zwierzaków,zapraszam:multi: Szukamy osób chętnych programu edukacyjnego i programu związanego z przepisami,poza tym każdy jest mile widziany.ZAPRASZAMY!!!:loveu:

Posted

Dzisiaj myślałam nad jedną rzeczą ... a mianowicie ... nad zbiórkami rzeczy dla schroniska ( nie tylko dla naszego w Krakowie ) ... czy takie akcje też macie w planach ??

Czy wogóle, możecie organizować takie zbiórki ??

Posted

To się nazywa telepatia,właśnie myślałam o rzeczach jakie można pozbierać dla zwierzaków.Zaczęłam od siebie ,a właściwie od moich psów,trochę im się nazbierało obroży z których wyrosły i kilka smyczy.Idąc tym tokiem myślenia doszłam do wniosku,że pewnie inni też mają nadprogramowe rzeczy i w związku z tym można by je zebrać.I tak sobie rozmyślałam,wpadając co jakiś czas w marazm grypowy,jako,że dopadło mnie paskudne choróbsko.Aż zerknęłam na temat Sfory ,zobaczyłam co napisałaś i uśmiechnęłam się do siebie :) bo to dziwny zbieg okoliczności.

Podlegamy tak samo prawu jak inne stowarzyszenia,nie jesteśmy ani gorsi,ani lepsi, nasza rejestracja jest w toku więc tak faktycznie nas jeszcze nie ma ,ale to tylko kwestia czasu.W obecnej chwili pracujemy na tyle na ile pozwalają przepisy,czyli powoli przygotowujemy programy do realizacji ,szukamy ludzi ,którzy chcą nam pomóc,szukamy domów zastępczych itp.
Mamy wiele do zrobienia,ale trzeba sobie też zdawać sprawę ze swoich możliwości,tan program to nie kwestia miesięcy,raczej wielu lat.

Posted

No dziwny, dziwny :razz:

Cały dzień, rozmyślałam nad tymi zbiórkami ;)

Wiem, że przedszkola chętnie prowadzą takie zbiórki ( czasami nawet adoptują zwierzaki na odległość ) :razz: W szkołach też można ... tylko taką akcję, musi przeprowadzić jakaś organizacja, a nie jedna osoba :p Dlatego rzuciłam temat tutaj ;)

Posted

Tak ,ja też myślę o organizacji,ale póki nie ma jej oficjalnie ,a czas ucieka robimy to na co zezwalają przepisy.Dziękuję za pomysł:loveu:,z pewnością go wykorzystamy w programie edukacyjnym:multi:

Masz dobre pomysły ,więc proszę o następne,tego nigdy dość:roll:

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

W styczniu 2008r spotykamy się w środę 02.01.,ponieważ we wtorek jest dzień wolny i wielu będzie odsypiać zabawę sylwestrową ;)

Zapraszam jeszcze raz wszystkich zainteresowanych do naszej siedziby na godzinę 18-tą.:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: