Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ludzie nie mają serca...
Ale to już wiemy...
On jednak, pomimo tego czym obdarował go człowiek, wciąż ufa, wciąż kocha...wciąż lgnie do tego okrutnego gatunku bez serca.

Dziadzi został tylko krzaczek, taki mały jak on sam. Jego miejsce na ziemi.
A miał dom, miał człowieka...ciekawe co sprawiło, że został sam...

Dziadzia już niedowidzi...czasami stuka nosem w nogi karmicielki, jakby sprawdzał, czy ona wciąż tam jest.

Taką starość zgotował mu człowiek.

Ale to wróci..wszystko co zrobisz wraca do Ciebie..więc Ty, który w taki sposób potraktowałeś Dziadzia...uważaj...starość jest okrutna...ludzka starość też...

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie miałyśmy serca go tak zostawić.
Wczoraj z Natalką pojechałyśmy po Dziadzię.
Co się okazało...okazało się że Dziadzia ma schroniskowego czipa.
Dzisiaj skontaktowałam się z p. Dyrektor schroniska.
Oczywiście dane były, zadzwoniłam i okazało się że p...."właścicielka" oczywiście miała kiedyś psiaka, ale jej uciekł...i nie ma zamiaru go odebrać od nas:angryy: Wzieła go ze schroniska jako 10-letniego psiaka...i tak go potraktowała:placz:. Podejmiemy odpowiednie kroki wspólnie z dyrekcją schroniska .:mad:

A Dziadzia dzisiaj jedzie do hoteliku. U mnei tylko przenocował, ale nie dam rady z 4 psami.

Posted

Dziadzia był potrącony przez samochód.
Dziadzia ma prawdopodobnie wybite ząbki.
Dziadzia niewiele widzi.
Ale Dziadzia to cudowny, bardzo spokojny, grzeczny, czysty pies, która potrzebuje swojego Pana, który nigdy nie potraktuje go tak jak jego poprzedni właściciele....pomóżmy Dziadziowi...:placz::placz::placz:

Posted

Jak dobrze że dziadzia już bezpieczny. Dziewczyny idą teraz trudne dla nas czasy.Trzeba pozbierac wszystkie biedy z pod chmurki. Ja juz zapelnilam nasz hotel -tymczas w ciagu kilku dni a co zrobić z resztą ?
A co zrobic z rolnikem ,ktory psu budy nie naprawi ,nie odda go ?
To chyba nigdy sie nie zmieni!

Posted

Biedny Dziadziuniek :shake:

U mnie na terenie firmy byl ostatnio taki dziadeczek, mial pamiatek po 'wlascicielu' w postaci starej obrozy i 30 cm lancucha :angryy:
"ludzie" chyba robia porzadki przed zima, oby kiedys z nimi tez ktos zrobil taki porzadek.:mad:

Posted

gorąco wierzę ,że to zło które uczyniono Dziaduszkowi wróci ze zdwojoną siłą do tej baby-od której dziadzio "uciekł"..Moriaa trzymam kciuki za Dziadzia -jestes wielka ,że go zabrałas spod krzaczka..

Posted

Dziadziu kochany trzeba szukac Ci dobrego domku !
A Twojej "dawnej pani" niech los na starość odpłaci !

Dziewczyny kochane - do kiedy Dziadzia ma opłacony hotelik?
Jak bedzie potrzeba do możecie na mnie liczyć finansowo - zawsze coś dorzucę!