Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdyska25 napisał(a):
Alekso a Ty mieszkasz gdzieś w okolicy. Staram się do Niego jak najczęściej zaglądać.

Może i prawda, że to targówek.... jedno blisko obok drugiego ;)

moja sąsiadka stara się codziennie (bo obok pracuje) dawać mu papku, no i teraz będzie walczyła z wpuszczaniem kropli do jego oczek.

Posted

właściciela spotkałam jak chciałam zabrać Miśka do siebie do domu.... Właściciel uważa, że się nim zajmuje, ale chce sprzedać wszystko, nowego domu dla Miśka nie szuka... Na Paluch też nie chciałabym, żeby trafił :placz:
Najgorsze, że on się rano trzęsie z zimna :placz:

Do właściciela mam telefon, ale cięzko się do niego dodzwonić :angryy:

Posted

ale właściciel nie pozwolił Ci Go zabrać?? Czy zrezygnowałaś z tej "opcji"??
Możesz również liczyć na moją pomoc.
Co do wychodzenia z psem->nie można?
Jak chodzi na smyczy?Może jakieś spacery by się przydały żeby chodź na chwilę nie siedział ze szczurami:angryy:

Posted

oo, kolejna dobra dusza wypatrzyla Misia :loveu:

Alekso - a gdyby się ktoś znalazł, kto przygarnie Miska - myslisz, ze wlasciciel odda go bez problemu?

Skupmy sie teraz na oglaszaniu, plakatowaniu.

Mogę wysłać chętnym plakat na emaila :cool3:

Posted

Tak mi obiecał.... tylko, że chce znać miejsce pobytu swojej pamiątki, bo ktoś może ją skrzywdzić... bez komentarza.

Miśka wysłałam dzisiaj, za radą Doroty z Emira do GW, Dorota też załatwiła Miśkowi "udział" w audycji o psach w Polskim Radiu :loveu:

Posted

Bardzo mocno trzymać!!!!!

Cały czas się zastanawiam co jeszcze zrobić, żeby mu nie było zimno w pupę :(

znacie się na ocieplaniu budy?

prawdopodobnie w niedzielę będę jechała samochodem do Emira, jeśli macie jakieś kocyki albo inne to mogę zabrać...

Posted

[quote name='alekso']Tak mi obiecał.... tylko, że chce znać miejsce pobytu swojej pamiątki, bo ktoś może ją skrzywdzić... bez komentarza.

Miśka wysłałam dzisiaj, za radą Doroty z Emira do GW, Dorota też załatwiła Miśkowi "udział" w audycji o psach w Polskim Radiu :loveu:

Polskie Radio sobota PRI godz.10.00 ma być Miesiek, Nero i Wilka (wilczyca z Cieszyna, która chcą uśpić!! :-()

:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

alekso napisał(a):
znacie się na ocieplaniu budy?

Najlepsze jest wyscielenie słoma lub sianem.
No i uszelnić jak są szpary. Można też powiesić przy otworze wejsciowym "zaslonki" -ale trzeba sprawdzic czy Misiek nie będzie się potem bał wejść do budy, bo niektóre psiaki nie chcą...

Posted

alekso napisał(a):
dziękuję, pomoc się przyda. zastanawiam się tylko, jak my tam wejdziemy....

Czytam ten wątek. Wszyscy chcą pomóc.. ale jakoś nie wychodzi. Ale czy osoby zaangażowane w szukanie domu dla pieska dotarły do właścicieli działki, na której mieszka piesek? Wydaje mi się, że właściciele powinni być zainteresowani losem pieska.... choćby żeby zadowolony i zdrowy piesek na działce nie obniżał jej wartości.

Posted

Właściciel jest podobno bardzo trudno uchwytny ( telefonicznie) i generalnie ma to wszystko gdzieś. ALEKSO to potwierdzi...

Dziewczyny, ja Wam moge slome po swietach ze wsi przywieźć, ale to tak trudne logistycznie! Wiem! Poprosze Wujka, ktory mieszka na Brodnie na ul.Fioletowej, zeby wzial ze wsi w swieta ( jeju, zebym tylko nie zapomniala).

Ale mam jeszcze inny pomysl. Na koncu cmentarza brodnowskiego, w okolicy Enel-medu sa stare PGRy z konmi. ONI Wam powinni dac ze 2 reklamowki slomy! Sprobujecie?

Posted

ta działka jest ruderą...
tak dotarłam do włąsciciela - właściciel nie wie, kiedy pies był ostatni raz szczepiony (i czy w ogóle), więc chyba mu nie zależy....