pati_zabrze Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Dear ma ogłoszenia na: adopcje.org 4lapy.pl zwierzeta.pilne.net ogloszenia.24polska.pl mojpupil.pl dogs.pl kupiepsa.pl ;) Quote
paros Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 [quote name='paros']Wykorzystałam tekścik Agata-air i staruszek ma allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=273518316 ..................... Mysia, allegro ma :roll: Quote
Mysia_ Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 tak tylko pytam :roll: Qrczę co tu robić..... Quote
grzenka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Czy jest jakiś odzew z Allegro?Jakby co to ja też - może nie za wiele - ale mogę finansowo coś dorzucić.....Żeby tylko ten DT znaleźć ....!!!!!! Quote
grzenka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Hanah napisał(a):No niestety tak jest. Agata dzięki , że zadzwoniłaś bo ja przez niego nie śpię po nocach i aż bałam się tam pojechać jutro, bo jeszcz z boku ten zaśliniony sznaucer. Serce mi pęka jak tam wchodzę. Lekarz nie badał go - to 100% pewne i nie zbada.!!! Jesli nie znajdzie domu w najbliższym czasie to pójdzie za TM Jutro będą nowe info , może jakieś zdjątko cyknę. Co z tym sznaucerkiem o którym piszesz????? Quote
Kala&Majka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Można dać ogłoszenie w Moim Psie, ale to kosztuje :-(. Jak się miewa Dear? Quote
marola Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Dziweczyny a czy Deer ma szansę na długie życie? To znaczy jakie są rokowania? Jeśli by trafił do domku i weta, to ile życia mu jeszcze zostało, czy ktoś jest w stanie to ocenić? Tak sobie myślę, że dla Niego DT pewnie by był właściwie domem stałym. Sama miałam 3 kundelkowate psy, a teraz zanosi się na to, że mam już 4, bo tymczasuje się u nas duży owczarek Maksik teściowej, która miała udar i sama wymaga opieki, wiec ona nie jest w stanie się nim zajmować, teść też nie, bo zajmuje się nią. Wygląda na to, że Maks zostanie dłużej, a może na zawsze. Narazie kolejny psinek odpada, brak czasu i funduszy. Ale jednak gdyby Deer miał przed soba krótkie życie, to lepiej by przekroczył TM w ciepłym domku i z kimś trzymającym go za łapkę, niż samotny za kratami zimnego boksu. Quote
Hanah Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Myślę, że Dear ma przed sobą kilka lat. Lekarz go nie badał i właściwie nie ma na to szans. On słabiutko ostatnio wygląda, tylko łepek z budy wystaje. Nie ma jak zrobic zdjęcia. Znów w piątek go zobaczę. Szukam teraz DT płatnego, albo dobrego hotelu, może coś polecicie. Quote
Hanah Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Dziekuje za zrobienie dodatkowych ogłoszeń. Quote
Hanah Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 grzenka z tym sznaucerkiem to fatalna sytuacja, ja nie wiem ten schron u nas to absurd. Oto link do allegro z tym sznaucerkiem taki młody psiak i skazany na śmierć w męczarniach. http://www.allegro.pl/item273223002_mlody_sznaucer_w_schronisku.html Dzisiaj znów byłam w schronie, ale tylo 5 minut - odebrac Rudzika. Akurat trafiłam jak był lekarz i nie zbada go. Mają w du... bezdomne psy. Quote
grzenka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Matko, matko!Jaka bida!Czy ktoś by zrobił mu bannerek póki co???:modla:Ja nie potrafię:placz::placz::placz: Quote
pati_zabrze Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 marola napisał(a):Ale jednak gdyby Deer miał przed soba krótkie życie, to lepiej by przekroczył TM w ciepłym domku i z kimś trzymającym go za łapkę, niż samotny za kratami zimnego boksu. marola nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale czy gdyby Dear nie miał przed sobą wiele życia to wzięłabyś go do siebie? :roll: Tak naprawdę to nikt z nas nie jest w stanie ocenić ile jeszcze czasu mu zostało... :roll: A może mogłabyś go wziąć chociaż na jakiś czas :modla: aż uda nam się znaleźć coś innego? Boje się, że jak szybko czegoś nie zrobimy to możemy nie zdążyć... :placz: Ludzie zlitujcie się!!! Nie możemy go tam zostawić :shake: Quote
pati_zabrze Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 grzenka napisał(a):Matko, matko!Jaka bida!Czy ktoś by zrobił mu bannerek póki co???:modla:Ja nie potrafię:placz::placz::placz: grzenka Dear ma już zrobione banerki. Są na drugiej stronie ;) Zaraz wkleję jeszcze ten, który mam w podpisie ;) Quote
grzenka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 Ja wiem, ja wiem że ten bidulek ma ,pytam o sznaucerka - czy ta bida ma bannerek? I jeszcze mam pytanko:oops::oops::oops:-jak wkleić dwa bannerki do podpisu,jakoś mi się nie udaje, kiedy wklejam drugi to kasuje mi ten pierwszy, pomożecie??? :oops::oops::oops: Quote
Hanah Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 sznaucerek nie ma banerka. ZAłoze mu wątek, może wtedy będzie szybciej, ale już padam na pyszczek.. Quote
marola Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 pati_zabrze napisał(a):marola nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale czy gdyby Dear nie miał przed sobą wiele życia to wzięłabyś go do siebie? No przeszyła mi taka myśl, ale nie mam warunków. Jak pisałam 4 potworki mam już w domu, do tego teściowa, którą też trzeba się czasem poopiekować, praca, studia i w przyszłym roku planowalismy z TZ bobasa, więc nie wiem. Nic nie obiecuję i nie zobowiązuję się. Mogę popytać znajomych czy dadzą tymczas. Rozumiem, że może być też płatny hotelik? Quote
Hanah Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Popytaj znajomych, może ktos da radę go wziąć. Może być też płatny tymczas, kilka osób jest chętnych do pomocy finansowej. Quote
pati_zabrze Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Nowe banerki ;) 500x100 250x100 125x100 Quote
Kala&Majka Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Ja mogę ok. 10 zł. dałabym więcej, ale nie mam duzych oszczędności :-(. Quote
kobix Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 hej ! są dobre więści,nawet bardzo dobre....prosze o deklaracje pomocy-zbiorki na leczenie "staruszka" i deklaracje kto mogłby go przewiezć w ramach pomocy z żyrardowa w okolice w-wy,tam zostanie zbadany i dowiemy sie w jakim jest stanie i czy wymaga leczenia!!! SPRAWA JEST PILNA-właściwie pies jest juz do przewiezienia od "teraz" wiecie że dla niego czas gra wielką rolę-jeśli jest chory!!! kontakty -TRANSPORT -pilnie potrzebne! pomoc -szybki transport-piszcie na kobix@interia.pl (po prostu ja mam kontakt z miejscem gdzie ma być przyjety)lub tel.511-704-481. prosze o pomysły GDZIE I NA KOGO ZORGANIZOWAĆ ZBIORKE KASY -na ewentualne leczenie TEGO KONKRETNEGO PSA,to też sprawa pilna!!! pomysły,pomysły,deklaracje -trza działać szybko-transport i kasa na wykup to TERAZ NUMER 1 Quote
kobix Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 ok...bede zapisywać ile kto i potem jak bedzie wiadomo kiedy transport-podam numer konta do schronu chyba najlepiej no,nie?? czy zrobić prywatnie zbiorkę,czyli kasę w łapę i kontrolować wydatki na leczenie? jak myslicie,co lepsze? DZIEKI WIELKIE;)-niech kazdy deklaruje ile moze ,byle potem sie nie wycofywać:(bo Dear zostanie" na lodzie "bez leczenia:-( Quote
kobix Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 LUDZISKA!mam pewien pomysł ale więcej info jak bedzie to pewne i ustalone! nie moge dłużej czekać aż pies sie wykańcza BEZ JAKIEJKOLWIEK POMOCY MEDYCZNEJ,wiec kombinuję-wyniki podam. proszę wszystkie osoby które deklarowały pomoc dla starego psiaka-o napisanie kwoty ile mogą ofiarować na jego ewentualne leczenie+plus koszty transportu(benzyna).proszę też osoby ktore dysponują samochodem i są z okolic Żyrardowa o zaoferowanie pomocy w przewiezieniu psa w okolice W-wy (ok.50-60km).na razie nie mogę podać miejsca.jak bedzie wiadomo ile kto może dac na jego leczenie-będziemy wiedzieć jaką sumą mozemy dysponować.Myslę o przeniesieniu go do bardziej ludzkiego schroniska,gdzie nie groziłoby mu uspienie-niestety jeśli by wymagał leczenia-musielibysmy je sami sfinansować.zobaczę co ugadam,mam nadzieje :))piszcie ile to może przeznaczyć na psiaka potem ustalimy gdzie wpłacać. Hanah napisz jak sie ŻYJE DEAR żeby ta akcja miała sens...jesli jest w bardzo złym stanie to trzeba się śpieszyć,bo trupa nie będą chcieli nigdzie;( emila(jakby co-511-704-481,kobix@interia.pl) Quote
Recommended Posts