Hanah Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 W schronie przebywa piesek - starszy, mądry pan. W życiu przedeł wiele - stracił lewe oko, prawe pokryte jest bielmem. Prawa tylnia nóżka trochę niedomaga, słabe mięśnie lub zaszłości innej choroby. Piesek jest drobny, troche wilczkowaty, sięga troszeczkę pow. kolana. Bardzo łagodny do ludzi i zwierząt. Smutny, ale wychodzi czasem, jak ktoś przechodzi obok krat. Piesek bardzo potrzebuje domu, ktoś go wyrzucił jak się postarzał i teraz biedak jest samotny. Nie może spędzic ostatnich chwil w schronisku. Potrzebny domek, najlepiej cieplutkie mieszkanko i miękkie legowisko. Oto link do allegro: Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro Quote
agata-air Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Nikt nie chce uratowac mu zycia!!?? Potrzebny tymczas a najlepiej dom stały. Psiak błaga o dom, choc tak po cichu. PILNE Quote
Edi100 Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Bardzo smutne jest zycie staruszków, szczególnie tych niedomagających:( Domku, przybywaj! Quote
pati_zabrze Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Biedaczek :-( Mogę tylko wspomóc banerkiem :roll: Quote
Hanah Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Staruszek sziękuje za banerek. Prosimy o domek tymczasowy , a najlepiej stały dla biedaka. Prawdopodobnie nie przeżyje do Nowego Roku. Błagam o pomoc Quote
Hanah Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Na zdjęciu widać też jego tylne łapki, niestety trochę powłóczyste. On tak prosi o pomoc!!! Quote
Kanzaj Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Kto pokocha miłego, starszego przystojniaka??? Quote
pati_zabrze Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Czy może go ktoś poogłaszać? :roll: Quote
Hanah Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Domek dla staruszka potrzebny, bo do uśpienia pójdzie. Quote
agata-air Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Starsi panowie nie maja duzych sznas na przezycie. Pilny tymczas, pies jest naprawde uroczy. Czy na leciwe lata musi to przezywac Quote
pati_zabrze Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Hanah napisał(a):Domek dla staruszka potrzebny, bo do uśpienia pójdzie. Grozi mu uśpienie? :placz: Boże to straszne :placz: Dlaczego nikt go nie chce? Musimy mu jakoś pomóc. Tylko jak? :roll: :shake: Jedno jeste pewne, nie możemy go tak zostawić! Sam sobie nie poradzi :-( Potrzebne są osoby, które mogłyby poogłaszać biedaka. Hanah wstaw sobie do podpisu banerek, który zrobiłam, to też jest jakiś sposób na ogłoszenie psiaka. I może zmień tytuł wątku, że grosi uśpienie i że potrzebny chociaż tymczas. :-( Quote
przyjaciel_koni Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 [quote name='pati_zabrze']Grozi mu uśpienie? :placz: Boże to straszne :placz: Dlaczego nikt go nie chce? Musimy mu jakoś pomóc. Tylko jak? :roll: :shake: Jedno jeste pewne, nie możemy go tak zostawić! Sam sobie nie poradzi :-( Potrzebne są osoby, które mogłyby poogłaszać biedaka. Hanah wstaw sobie do podpisu banerek, który zrobiłam, to też jest jakiś sposób na ogłoszenie psiaka. I może zmień tytuł wątku, że grosi uśpienie i że potrzebny chociaż tymczas. :-( Straszna biedotka.... Same psie nieszczęścia ostatnio.... Bardzo pilnie potrzebne dużo ogłoszeń i konieczny wzruszający tekst !!!!! To chyba w jego przypadku jedyne wyjście !!!! Ogłoszenia pewnie pomoże zrobić Paros (ładnie poproszę), ale tekst musi Ktoś napisać !!!! I to szybko.... W tytule wątku dopiszcie o groźbie uśpienia biedaka. Tu naprawdę potrzebne duże wsparcie ze strony Dogo... Czy mogę prosić o zrobienie banerka takiej wielkości jak są w moim podpisie ? Tamtego nie mogę wstawić.... Nie zmieści się.... Quote
Hanah Posted November 20, 2007 Author Posted November 20, 2007 Dziękuje Wam. Nie mam niestety żadnych informacji o nim, w schronie nie wiedzą, ale psiak na pewno przeszedł swoje - nie maoka i wygląda naprawdę słabo. Na allgero nikt go nie chce Quote
pati_zabrze Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ja niestety nie mam talentu do pisania wzruszających tekstów :oops: ale służę banerkami ;) 250x100 121x100 100x100 Quote
Klaudus__ Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ojojoj... Biedactwo Ty Kochane :( Trzeba Ci tyłeczek ratować ! Quote
Mysia_ Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Przeróbcie troche tytuł na cos w stylu "Kochany staruszek bez oka zostanie uśpiony, czasu coraz mniej. Pilnie DT!" :roll: Jesli nie możecie porobic ogłoszeń to porozsyłajcie dogomaniakom na PW link do tego wątku ;) Quote
agata-air Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 „Kiedyś byłem piękny, mały i wiele osób mnie uwielbiało. Wybrali mnie oni, pokochałem ich całym sercem. Broniłem podwórka, pilnowałem moich ludzi wiele lat. Byłem taki dumny i pracowity. W boju o obronę rodzinę straciłem oko, potem powoli nie mogłem już tak głośno szczekać, tak szybko biegać. Nagle już mnie nie chcieli, zostawili, porzucili:-(. Zapomnieli, że jestem ich prawdziwym przyjacielem, że mimo każdego złego słowa na burka z podwórka ja nadal ich kocham?? Nie wiem gdzie dziś jestem, tu jest zimno, mokro a mój szczek przekrzykują inne szczeki- tych młodszych, ładniejszych. Czy nikt nie słyszy mojego płaczu, błagania. Nie chce wiele- pożyć jeszcze kilka lat w szczęściu, broniąc jak tylko potrafię i dając tyle szczęścia- móc dziękować za dom. Ja chce tylko móc umrzeć przy tych którym oddałem całe swoje życie, chce żeby ostatnie co zobaczę to była twarz pełna miłości. Chce być jeszcze komuś potrzebny.” Nie wiemy ile tak naprawdę pies ma lat, co spotkało go w życiu. Możemy tylko przypuszczać. Za to wiemy i widzimy jaki jest, czego pragnie. Widać jego bezgraniczne oddanie, jego ciche wołanie i cichutką, nieśmiała prośbę: Pokochaj Mnie:oops:.... Quote
BasiaD Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Niuniu wracaj do góry przypominać o sobie! Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 agata-air napisał(a):„Kiedyś byłem piękny, mały i wiele osób mnie uwielbiało. Wybrali mnie oni, pokochałem ich całym sercem. Broniłem podwórka, pilnowałem moich ludzi wiele lat. Byłem taki dumny i pracowity. W boju o obronę rodzinę straciłem oko, potem powoli nie mogłem już tak głośno szczekać, tak szybko biegać. Nagle już mnie nie chcieli, zostawili, porzucili:-(. Zapomnieli, że jestem ich prawdziwym przyjacielem, że mimo każdego złego słowa na burka z podwórka ja nadal ich kocham?? Nie wiem gdzie dziś jestem, tu jest zimno, mokro a mój szczek przekrzykują inne szczeki- tych młodszych, ładniejszych. Czy nikt nie słyszy mojego płaczu, błagania. Nie chce wiele- pożyć jeszcze kilka lat w szczęściu, broniąc jak tylko potrafię i dając tyle szczęścia- móc dziękować za dom. Ja chce tylko móc umrzeć przy tych którym oddałem całe swoje życie, chce żeby ostatnie co zobaczę to była twarz pełna miłości. Chce być jeszcze komuś potrzebny.” Nie wiemy ile tak naprawdę pies ma lat, co spotkało go w życiu. Możemy tylko przypuszczać. Za to wiemy i widzimy jaki jest, czego pragnie. Widać jego bezgraniczne oddanie, jego ciche wołanie i cichutką, nieśmiała prośbę: Pokochaj Mnie:oops:.... Mnie się ten tekst bardzo spodobał ! Myślę, że może być dobry na Allegro. A psina w potrzebie prosi Dogo o DT !!!!!!! Quote
Recommended Posts