dzodzo Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 paszport to kwestia paru minut, koszt ok 50 zl, konieczna faktura za to zeby Niemcy zwrocili koszty, jeśli jest szansa-a widze ze jest to ja przekazuje dalej i sprobujemy jakos zgrać to wszystko do kupy, żeby "Lila" bo takie imie dostłą dobeczka od nas;) mogła wyrwac sie ze schronu Quote
agata-air Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 SUPER:) mam nadzieje ze sie uda Quote
aisaK Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Dla Niemców to jest Viki ;) Takie imię dostała , zanim jej nadaliśmy własne. Pamiętajcie o fakturze, żeby Niemcy mogli zwrócic koszty. Pewnie bedą za sobą tęskniły. :(:(:( Może bernardynce jest cieplej...nie mogę! Ile nieszczęscia! Quote
agata-air Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 zabranie jej ze schron tez bedzie kosztowalo ok 50 zł. Fajnie by bylo jak by na ewentualny moj bilet do bydgoszczy udalo sie cos zebrac. Ja ma w tej chwili 0 kasy... Quote
ulvhedinn Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Kurcze aż mnie skręca jak patrzę na benię... :-( Quote
Ziutka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Czy ktoś już pisał do Marki od bernardynów :roll: Zapewne dodała by suńkę do swojej strony - www.bernardyny.net Quote
agata-air Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Moze bede miala z kim jechac z dobką do bydgoszczy autem. Pociagiem to sters dla niej i bardzo dluga droga. Tylko potrzebna byl byala kasa na ten transoprt Quote
agata-air Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 A sluchajcie gdyby cos sie dzialo to moj nr tel: 792685044 Quote
agata-air Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 bernardynka jest na stronie mariki Quote
ANETTTA Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 a do niemiec nie mam chetny na piekna benie ....jednym rzutem :placz::placz: Quote
dzodzo Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 akurat ta fundacja zajmuje się dobermanami ale na pewno beni znajdziemy cos w Polsce!!!! jesli będzie to wyjazd autem to tym lepiej, będzie łątwiej to dograć-sa jakies tam fundusze na dobki więc na pewno koszty za paliwo są do pokrycia Quote
Ziutka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 To z całych sił trzymam kciuki za dobeczkę :thumbs::thumbs::thumbs: Mam nadzieję, że i beniulce też się tak szybko uda opuścić schronisko. Quote
aisaK Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Benia też może jechać!!! Przesłałam im to zdjęcie gdzie są razem i to ich wzruszyło, jej, jak się ciesze, teraz trzeba je tylko przygotowac i w trase!!! Dzisiaj bede rozmawiała z osoba, która jedzie do Polski, ale z meili zrozumiałam, że ona 14.12. wyjedza do Polski, ale w Gdańsku bedzie 15.12. Wszystko powiem po rozmowie. Quote
aisaK Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Przypominam co powinien miec pies do wyjazdu: Przygotowanie psa do Niemiec:1). Pies powinien być odrobaczony 2).szczepienie na wściekliznę: - musi to być udokumentowane w książeczce psa. Jest to bardzo ważne bo od momentu szczepienia do wysłania psa musi minąć minimalnie 3 tygodnie i to jest bardzo bardzo ważne! Bo sprawdzane na granicy! 3). chip pod skórę i paszportzagraniczny. 4). Szczepienie na choroby wirusowe: Pamiętajcie o fakturach, rachunkach, bez tego fundacja nie zwróci kosztów i do piątku proszę abyście powiedziały jaki bedzie koszt do zwrotu, abym mogła napisac fundacji, aby mogli przygotowac daną kase. Quote
agata-air Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 A wiec tak. dzwonilam i: 1. bernardynki wet niewysterlizuje bo za stara...;/ 2. dobka ma ok 8 lat (na moje oko wiecej) i tez jest niewysterilizowana 3Szczepinia na wscieklizne zrobione ponad miesiac temu 3. na choroby wirusowe raczej nie 4.czipy maja 5. paszport beda mialy BARDZO WAM DZIEKUJE, JESTESCIE WSPANIALE!! Quote
agata-air Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 kiedy robila to zdjecie to bernardynka dopiero wyszla z budy. W srodku zostala dobka, spały razem w tym maleńkim, nieocieplonym domku. Berka swoim futrem ogrzewała krótkowłosą dobke:( :) teraz juz bedzie dobrze Quote
aisaK Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Agatko, wiec tak: dobermanka jedzie do fundacji dobermaniej a benia do domu tymczasowego innej fundacji niemieckiej. Za Benie kase przywiozą do Gdańska(powiedz ile musza miec?) a za dobeczkę fundacja przeleje (prosze cie, podaj mi na PW ile mają przelac i na jakie konto), mój meil: ktara@poczta.onet.pl Jak wygląda sprawa transportu? Quote
agata-air Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 o tansport narazie walcze. napewno dojada na miejsce (rozumiem ze bydgoszcz tak jak bylo mowione wczesniej). Co do kasy jutro wszytko dopiero zalatwie i bede wiedziala dokladnie:) Quote
fona Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Kurcze, zatkało mnie, że obie sunie dostaną szansę. Dzięki wszystkim! Quote
aisaK Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 pamietaj, że transport na 15.12. trzeba załatwiac. czyli na sobote. Jak bedziesz znała koszty-zaraz mi przeslij, dziekuje Quote
agata-air Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 ale czekajcie gdzie ja jej mam wkoncu zabrac. do bydgoszczy?? Quote
BeataJ Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Sluchajcie, zostalo nam coraz mnie czasu aby zorganizowac przyjazd. Wiemy, ze Niemcy chca dosc wczesnie wyjechac z Gdanska. Dlatego najlepszym rozwiazaniem byloby przywiezienie suczek do mnie do Tczewa dzien wczesniej, w piatek. Jest pociag taki wyrazd z zyradowa 0 10:21, jedna przesiadka w stolicy i w Tczewie jest o 16:01 lub z zyrardowa o 12:06, jedna przesiadka w stolicy i przyjazd do Tczewa o 17:00. Wtedy ja Was odbieram z Tczewa z dworca i zawoze suczki do hotelu w Tczewie. W sobote po pracy wioze je do Gdanska, dzieki temu bede mogla byc w Gdansku moze nawet o 16:00 ( niestety w sobote pracuje ) Albo moze przyjedziecie ktoryms z tych pociagow w sobote? Wtedy ominie suczki noc w hotelu. Scenariusz ten sam, odbieram Was z pcoiagu i zawoze suczki do Gdanska. Oczywiscie mozecie jechac ze mna do Gdanska, nie ma probloemu. Musze miec tez info czy suczki razem bede mogla wiezc w bagazniku. Beda musialy spedzic w bagazniku godzine w drodze do Gdanska. Kasia - aisaK - prosi o podanie kosztow dojazdu oraz chipow i paszportow dla suczek. Beata Quote
BeataJ Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 agata-air napisał(a):ale czekajcie gdzie ja jej mam wkoncu zabrac. do bydgoszczy?? Najlepiej byloby do Tczewa. Dla mnie trasa Tczew - Bydgoszcz - Gdansk - Tczew to ok 6 godzin drogi. Na dodatek w czwartek ma zaczac padac snieg. Ja w sobote i piatek pracuje wiec jesli po pracy mialaby jechac do Bydgoszczy i potem zawiezc suczki do Gdanska to bylabym tam ok 20:00 - oni tyle czekac nie beda. I jeszcze musialabym do domu do Tczewa wrocic. Quote
agata-air Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 Jedziemy samochodem. a wiec to kwestia ustalenia dokladnie godziny. mozemy jechac o ktorej kolwiek, zalezy to od was Quote
Recommended Posts