Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paszport to kwestia paru minut, koszt ok 50 zl, konieczna faktura za to zeby Niemcy zwrocili koszty, jeśli jest szansa-a widze ze jest to ja przekazuje dalej i sprobujemy jakos zgrać to wszystko do kupy, żeby "Lila" bo takie imie dostłą dobeczka od nas;) mogła wyrwac sie ze schronu

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla Niemców to jest Viki ;)
Takie imię dostała , zanim jej nadaliśmy własne.
Pamiętajcie o fakturze, żeby Niemcy mogli zwrócic koszty.
Pewnie bedą za sobą tęskniły. :(:(:( Może bernardynce jest cieplej...nie mogę! Ile nieszczęscia!

Posted

akurat ta fundacja zajmuje się dobermanami ale na pewno beni znajdziemy cos w Polsce!!!!

jesli będzie to wyjazd autem to tym lepiej, będzie łątwiej to dograć-sa jakies tam fundusze na dobki więc na pewno koszty za paliwo są do pokrycia

Posted

Benia też może jechać!!! Przesłałam im to zdjęcie gdzie są razem i to ich wzruszyło, jej, jak się ciesze, teraz trzeba je tylko przygotowac i w trase!!!
Dzisiaj bede rozmawiała z osoba, która jedzie do Polski, ale z meili zrozumiałam, że ona 14.12. wyjedza do Polski, ale w Gdańsku bedzie 15.12.
Wszystko powiem po rozmowie.

Posted

Przypominam co powinien miec pies do wyjazdu:

Przygotowanie psa do Niemiec:1). Pies powinien być odrobaczony

2).szczepienie na wściekliznę: - musi to być udokumentowane w książeczce psa. Jest to bardzo ważne bo od momentu szczepienia do wysłania psa musi minąć minimalnie 3 tygodnie i to jest bardzo bardzo ważne! Bo sprawdzane na granicy!

3). chip pod skórę i paszportzagraniczny.

4). Szczepienie na choroby wirusowe:
Pamiętajcie o fakturach, rachunkach, bez tego fundacja nie zwróci kosztów i do piątku proszę abyście powiedziały jaki bedzie koszt do zwrotu, abym mogła napisac fundacji, aby mogli przygotowac daną kase.

Posted

A wiec tak. dzwonilam i:
1. bernardynki wet niewysterlizuje bo za stara...;/
2. dobka ma ok 8 lat (na moje oko wiecej) i tez jest niewysterilizowana
3Szczepinia na wscieklizne zrobione ponad miesiac temu
3. na choroby wirusowe raczej nie
4.czipy maja
5. paszport beda mialy

BARDZO WAM DZIEKUJE, JESTESCIE WSPANIALE!!

Posted

kiedy robila to zdjecie to bernardynka dopiero wyszla z budy. W srodku zostala dobka, spały razem w tym maleńkim, nieocieplonym domku. Berka swoim futrem ogrzewała krótkowłosą dobke:(
:) teraz juz bedzie dobrze

Posted

Agatko, wiec tak: dobermanka jedzie do fundacji dobermaniej a benia do domu tymczasowego innej fundacji niemieckiej. Za Benie kase przywiozą do Gdańska(powiedz ile musza miec?) a za dobeczkę fundacja przeleje (prosze cie, podaj mi na PW ile mają przelac i na jakie konto), mój meil: ktara@poczta.onet.pl

Jak wygląda sprawa transportu?

Posted

Sluchajcie, zostalo nam coraz mnie czasu aby zorganizowac przyjazd. Wiemy, ze Niemcy chca dosc wczesnie wyjechac z Gdanska. Dlatego najlepszym rozwiazaniem byloby przywiezienie suczek do mnie do Tczewa dzien wczesniej, w piatek.
Jest pociag taki wyrazd z zyradowa 0 10:21, jedna przesiadka w stolicy i w Tczewie jest o 16:01 lub z zyrardowa o 12:06, jedna przesiadka w stolicy i przyjazd do Tczewa o 17:00.

Wtedy ja Was odbieram z Tczewa z dworca i zawoze suczki do hotelu w Tczewie. W sobote po pracy wioze je do Gdanska, dzieki temu bede mogla byc w Gdansku moze nawet o 16:00 ( niestety w sobote pracuje )

Albo moze przyjedziecie ktoryms z tych pociagow w sobote? Wtedy ominie suczki noc w hotelu. Scenariusz ten sam, odbieram Was z pcoiagu i zawoze suczki do Gdanska. Oczywiscie mozecie jechac ze mna do Gdanska, nie ma probloemu.

Musze miec tez info czy suczki razem bede mogla wiezc w bagazniku. Beda musialy spedzic w bagazniku godzine w drodze do Gdanska.

Kasia - aisaK - prosi o podanie kosztow dojazdu oraz chipow i paszportow dla suczek.

Beata

Posted

agata-air napisał(a):
ale czekajcie gdzie ja jej mam wkoncu zabrac. do bydgoszczy??

Najlepiej byloby do Tczewa. Dla mnie trasa Tczew - Bydgoszcz - Gdansk - Tczew to ok 6 godzin drogi. Na dodatek w czwartek ma zaczac padac snieg. Ja w sobote i piatek pracuje wiec jesli po pracy mialaby jechac do Bydgoszczy i potem zawiezc suczki do Gdanska to bylabym tam ok 20:00 - oni tyle czekac nie beda. I jeszcze musialabym do domu do Tczewa wrocic.