agata-air Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Piekna Bernardynka została przywieziona przez hycla do schronu. Jest bardzo łagodna. Potzrebyny jest jej pilny dom, wpada w depresje i jest bardzo chuda. Ma ok. 7 lat Bardzo łagodna sunia dobermana. Dziewczynka jest już leciwą damą (ok.9-10lat). Dogaduje sie z innymi psami, jest pozytywnie nastawiona do ludzi. Za to zupełnie nie daje sobie rady w schronie, chudnie z dnia na dzień, tzręsie się z zimna. Damy szukają domków, chodzby tymczasowych Quote
malagos Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Niech sie ktoś ulituje nd nimi :placz: Quote
agata-air Posted November 17, 2007 Author Posted November 17, 2007 Wczoraj też odwiedziłam schron, dzis rowniez jade. Sunie siedza cały czas w takiej pozycji jak na zdjeci. Jakby pozowały. Nikt nie chce takich pieknosci?? Quote
ANETTTA Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Oooooooooooooooooo Ajkie Słoneczka Domeczki Odezwicie Sie Plis Sunieczki Cudenka Prosza O Domki Quote
malagos Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Bardzo żal tekich psów... One tylko czekaja na dom.... Quote
agata-air Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Dziewczynki muszą iść do domku. Bernardynka w żadne sposób nie ma szans w schronie, jest za duza, za malo jedzenia, za mala buda. Doberanka ma 0 szanse na adopcje, a w zime z taka sierścia w schronie... Quote
ANETTTA Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 psiorki bidolki do domciu help pomocy banerki by sie przydały Quote
ANETTTA Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 i co tam u psiaków :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
agata-air Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 bez zmian...znacie kogos na dogo od bernardynow i dobkow!!?? Quote
dzodzo Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 dobermanka zostanie dodana na strone adopcyjna dobków ale wiek nie ułatwi tej adopcji, jednak spróbujemy jakos pomóc Quote
dzodzo Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 info o dobeczce poszło do naszych niemieckich przyjaciól z dobermann.nothilfe-oni lubia nasze staruszki;)w okolicy stycznia jedzie do nich taka sama dobeczka staruszka z łodzkiego schronu, może i dla tej dziewczynki znajda domek przez fundacje Quote
ANETTTA Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 ANETTTA napisał(a):pomóżmy tez beniulce:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
malagos Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Mnie też jakoś spokoju nie daja te suczynki... Takie biedne na tym zdjeciu, takie samotne :shake: Quote
dzodzo Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 potzrebuje info o dobci-czy jest wysterylizowana? ktos w niemczech pyta o nią-ktos ja wypatrzył-a oni biorąc od nas psa wymagaja sterylizacji jesli jest szansa dowiedziec się jak najwięcej o suni, proszę Quote
agata-air Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Nie wiem czy jest wysterelizowana ale jesli nie to zalatwimy zeby byla. Zrboie wszytkozeby ja zabrac Quote
dzodzo Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 a mozesz ustalic czy jest po sterylce czy nie?tak na początek, to będziemy wiedzięc co dalej robic;) wiem, że zgadza się z innymi suczkami czyli z psami pewnie i tez a jak jest tak ogólnie dla ludzi? Quote
dzodzo Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 słuchajcie-14.12 jedna z osob z fundacji niemieckiej dla dobermanow będzie w polsce i jest gotowa zabrac sunie ze soba dalej-jednak poniewaz to jest wlasciwie za kilka dni, do tego czasu dobeczka musialby zostac przygotowana do przekroczenia granicy czyli zaczipowana, zapaszportowana i zaszczepiona(za zwrotem kosztow-oczywiscie) jest szansa czy nie ma co sie ludzic? Quote
dzodzo Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 no i oczywiście kwestia transportu-co mnie najbardziej martwi-bo wiadomo jak z tym trudno zawsze,tzreba by ja bylo dowieżć minimum do Bydgoszczy-bo ta osoba z niemiec będzie w Gdansku i Szczecinie co prawda tylko ale Beata nasza jest gotowa wyjechac do Bydgoszczy po sunie i zawieżc ja dalej Quote
agata-air Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Suczka jest zaszczepiona na wścieklizne (dzis bylam w schronie), zaczipowana zostanie. Nie wiem jak to wyglada z paszportem...nigdy nie wyjezdzalam z psem za granice oczywiscie i to zalatwie. Jesli bedzie trzeba pociagiem do bydgoszczy z niapojade. Dzis nie chciala nawet wyjsc z budy:( śpi razem z bernardynka. sa bardzo ze soba zwiazane. no coz wazne ze jednej sie poszczesci choć:) Dziekuje bardzo dzodzo. Sunia nie jest wysterelizowana! (podejrzewam jednak ze jest juz w takim wieku ze nie powinna miec cieczki) Quote
Recommended Posts