Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piekna Bernardynka została przywieziona przez hycla do schronu. Jest bardzo łagodna. Potzrebyny jest jej pilny dom, wpada w depresje i jest bardzo chuda. Ma ok. 7 lat

Bardzo łagodna sunia dobermana. Dziewczynka jest już leciwą damą
(ok.9-10lat). Dogaduje sie z innymi psami, jest pozytywnie nastawiona do ludzi. Za to zupełnie nie daje sobie rady w schronie, chudnie z dnia na dzień, tzręsie się z zimna.

Damy szukają domków, chodzby tymczasowych

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynki muszą iść do domku. Bernardynka w żadne sposób nie ma szans w schronie, jest za duza, za malo jedzenia, za mala buda. Doberanka ma 0 szanse na adopcje, a w zime z taka sierścia w schronie...

• 2 weeks later...
Posted

info o dobeczce poszło do naszych niemieckich przyjaciól z dobermann.nothilfe-oni lubia nasze staruszki;)w okolicy stycznia jedzie do nich taka sama dobeczka staruszka z łodzkiego schronu, może i dla tej dziewczynki znajda domek przez fundacje

Posted

potzrebuje info o dobci-czy jest wysterylizowana?

ktos w niemczech pyta o nią-ktos ja wypatrzył-a oni biorąc od nas psa wymagaja sterylizacji

jesli jest szansa dowiedziec się jak najwięcej o suni, proszę

Posted

a mozesz ustalic czy jest po sterylce czy nie?tak na początek, to będziemy wiedzięc co dalej robic;)

wiem, że zgadza się z innymi suczkami czyli z psami pewnie i tez a jak jest tak ogólnie dla ludzi?

Posted

słuchajcie-14.12 jedna z osob z fundacji niemieckiej dla dobermanow będzie w polsce i jest gotowa zabrac sunie ze soba dalej-jednak poniewaz to jest wlasciwie za kilka dni, do tego czasu dobeczka musialby zostac przygotowana do przekroczenia granicy czyli zaczipowana, zapaszportowana i zaszczepiona(za zwrotem kosztow-oczywiscie)

jest szansa czy nie ma co sie ludzic?

Posted

no i oczywiście kwestia transportu-co mnie najbardziej martwi-bo wiadomo jak z tym trudno zawsze,tzreba by ja bylo dowieżć minimum do Bydgoszczy-bo ta osoba z niemiec będzie w Gdansku i Szczecinie co prawda tylko ale Beata nasza jest gotowa wyjechac do Bydgoszczy po sunie i zawieżc ja dalej

Posted

Suczka jest zaszczepiona na wścieklizne (dzis bylam w schronie), zaczipowana zostanie. Nie wiem jak to wyglada z paszportem...nigdy nie wyjezdzalam z psem za granice oczywiscie i to zalatwie. Jesli bedzie trzeba pociagiem do bydgoszczy z niapojade. Dzis nie chciala nawet wyjsc z budy:( śpi razem z bernardynka. sa bardzo ze soba zwiazane. no coz wazne ze jednej sie poszczesci choć:) Dziekuje bardzo dzodzo.

Sunia nie jest wysterelizowana! (podejrzewam jednak ze jest juz w takim wieku ze nie powinna miec cieczki)