Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I ja też się bardzo bardzo bardzo cieszę, chociaż niewiele brakowało żeby psiak był u mnie :) Ale postaram się teraz chociaż pomagać w inny sposób. Na prawdę urzeka mnie to co robicie dla zwierzaczków i prostu cieszę się ze dzięki koleżance z pracy trafiłam na dogomanie! Jesteście WIELCY :)

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja też się bardzo bardzo bardzo cieszę, chociaż niewiele brakowało żeby psiak był u mnie :) Ale postaram się teraz chociaż pomagać w inny sposób. Na prawdę urzeka mnie to co robicie dla zwierzaczków i po prostu cieszę się ze dzięki koleżance z pracy trafiłam na dogomanie! Jesteście WIELCY :)

Posted

Mimo iż nie udało się mi go poznać bardzo się cieszę, że już znalazł nowy kochający domek:) U nas też miałby dobrze, ale jednak DOM to DOM ;) bardzo się cieszę:loveu: A TERAZ GRATULUJĘ TOBIE BOGUSIU - bo to dzięki twojej osobie mały jest w nowym kochającym domku :) achhh jak fajnie:) Co do Muszki pomyślimy ale jeżeli chodzi o szczeniaka to nawet nie rozmawiam z innymi domownikami ale jeżeli chodzi o psa dorosłego musimy porozmawiać:)

Posted

Wisełka może inny psiak jest Ci pisany :razz:

Ja też trafiłam tutaj, bo miałam jednego adoptować - nie wyszło ( trochę się ociągałam, miałam obwy, gdy się dowiedziałam, że psiak ma dom płakałam z radości i ze smutku ) Ale inny pies był mi pisany :loveu:

Posted

[quote name='monita']Wisełka może inny psiak jest Ci pisany :razz:

Ja też trafiłam tutaj, bo miałam jednego adoptować - nie wyszło ( trochę się ociągałam, miałam obwy, gdy się dowiedziałam, że psiak ma dom płakałam z radości i ze smutku ) Ale inny pies był mi pisany :loveu:

Wiem, wiem :) Jestem szczęśliwa że psiak ma nowy domek :) Wszystko przede mną :) Nadejdzie chwila że i ja dam jakiemuś ciepły kącik :) A w ogóle to już 3 psiak którym jak tylko się zainteresowałam to znalazł domek :) hihihi co prawda 1y którego bardzo chciałam przygarnąć, ale może mam "psiego nosa" i którego "wyniucham" znajduje rodzinę!! Muszę chyba bardziej tropić to więcej pupilków znajdzie swoje szczęście :multi:

Posted

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mdleje:

to ja sie zajmuje jakimś znalezionym papugiem, a wy tu dziś 10 stron natworzyłyście , foty, dom, szczęsliwe zakończenie :multi::multi::multi:

o rany julek... mało brakowało a poszłabym spać w nieświadomości :loveu::loveu:

wiata

Posted

[quote name='Sunia Wyzwolona']Wbrew pozorom,to będzie pozytywna wypowiedź
A MYŚLAŁAM,ŻE TO JA MAM PI..DOLCA NA PUNKCIE ZWIERZAKÓW!:megagrin:

no jak masz na myśli mnie to ja nie cierpie zwierzy..... :shake::shake::eviltong:

Posted

[quote name='clockwork']ciiiiii... zgrywam twardziela :diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol:

I tak nikt się na to nie nabierze:evil_lol::evil_lol:;)

Dobra Ciotki ja zmykam, bo mi oczy siadają od wpatrywania się w ekran:cool3:

Wiatka jeszcze raz dzięki, i Tobie, i sponsorce podróży 3łapcia, i magdzieZ, bo założyła ten wątek, i Gandzi i wszystkim kibicującym.

Ide spać, bo już gadam od rzeczy:roll: no i wzruszyłam się:placz:

Posted

A było to tak...
Za siedmioma górami, za siedmioma lasami w Schroniskowie wraz z innymi pieskami potrzebującymi domu żył sobie maleńki Trzyłapek. Żyłby pewnie sobie dalej w swojej niewielkiej celce, nieświadomy niczego, gdyby nie pewne wydarzenie. Otóż któregoś z tych zwykłych szarych dni do Schroniskowa przybyła Magda o Wielkim Sercu. Magda pokonała siedem gór i siedem lasów, aby właśnie tam w Schroniskowie odnaleźć najbardziej potrzebujących domów. Trzyłapek nie wiedział, że Magda o Wielkim Sercu pochodzi z Rodzinnych Wiosek, krainy w której są ludzie o pięknych duszach, ludzie których domy stoją otworem dla tych, którzy pragną własnego miejsca na ziemi. Magda o Wielkim Sercu natomiast szybko pokochała Trzyłapka i postanowiła opowiedzieć o nim w swojej krainie. Ponownie przebyła siedem lasów i siedem gór i jak postanowiła, tak uczyniła.

W Rodzinnych Wioskach wszyscy szybko pokochali Trzyłapka. Rozpoczęły się wielkie poszukiwania najlepszego domu pod słońcem. Początkowo nic nie zapowiadało rychłego nadejścia szczęśliwego końca. W obliczu tej sytuacji rada starszych z krainy Rodzinnych Wiosek zebrała się na tajnym zebraniu i postanowiła, iż Trzyłapek tymczasowo zamieszka w domu dobrej wróżki Gandzi. Ponieważ dobra wróżka mieszkała w odległej krainie zwanej Wolbromiem, rozpoczęto wielkie przygotowania do tej dalekiej podróży. Aby Trzyłapkowi zapewnić należytą opiekę i bezpieczeństwo postanowiono wyznaczyć mu nianię. Zaszczytne stanowisko opiekunki otrzymała jedna z mieszkanek Rodzinnych Wiosek, wiata. W międzyczasie o Trzyłapka zaczęły pytać różne domki. Już już miał Trzyłapek wyruszać w podróż do Gandzi, aż tu nagle, zupełnie niespodziewanie i w ostatniej chwili jeden z domków oznajmił: "Kochamy Trzyłapka i chcemy przyjąć go w swoje progi". W tej sytuacji plany szybko uległy zmianie i Trzyłapek wraz z nianią wiatą wyruszył w drogę ku nowemu życiu. Niania wiozła Trzyłapka na kolanach, ciepłe ciałko przyjemne grzało napiętą z niepokoju skórę niani. Całą podróż mały książę spał a niania modliła się o to, aby wszystko jak najlepiej się ułożyło. Gdy dotarli na miejsce niania wysiadła z karocy tuląc księcia do siebie. Postała tak chwilkę, rozejrzała się dookoła i ruszyła dziarsko do wrót domostwa, które miało stać się nowym domem dla Trzyłapka. Gdy tylko niania zakołatała do drzwi rozległy się głośne i radosne nawoływania dzieci oznajmujących długo oczekiwane przybycie księcia. Do środka zaprosił nianię wiatę pan dom. Niania wkroczyła do środka z Trzyłapkiem na rękach i rozejrzała się dookoła. Niestety, aby zdjąć obuwie, czego wymagają zasady dobrego wychowania musiała postawić Trzyłapką na ziemię, nie zdążyła tego uczynić ponieważ pani domu zaproponowała, że podtrzyma księcia. Niania z nieufnością i niechęcią typową dla niań oddała swój skarb w ręce innej kobiety. Następnie gospodarze zaprosili nianię dalej a Trzyłapka postawili na ziemię. Dzieci, a była ich trójka, dwie urocze bliźniaczki o miedzianych włosach i złotowłosy chłopiec, zajęły się Trzyłapkiem. Dziewczynki z miłością w oczach dzieliły się z nim wszystkim co miały a chłopiec bacznie obserwował poczynania sióstr. Początkowo Trzyłapje był ostrożny, ale to pewnie dlatego, że w Schroniskowie nie ma dzieci jednak wraz z upływem czasu stawał się coraz śmielszy aż zupełnie oddał się zabawie i pieszczotom. W między czasie niania poddawała gospodarzy rozmaitym testom i pytaniom. Ci jednak byli dzielni i rozsądni. Zrobili na niani dobre wrażenie. Postanowiła, że ten dom choć skromny jest domem właściwym ponieważ serca jego mieszkańców są bogate a Trzyłapkowi nie zabraknie w nim opieki i miłości.

Nadszedł czas rozstania a te było trudne. Niania długo tuliła swojego księcia roniąc przy tym morze łez i starając się zapamiętać jak najwięcej szczegółów jego ciałka. Podróż powrotna była niezwykle trudna. Niania cały czas płakała. Jednak gdy tylko dojechała do domu już czekała na nią wiadomość do nowej rodziny księcia. Gołąb pocztowy przyniósł jej takie słowa: “Trzyłapek jest teraz Fafikiem, bardzo go kochamy i mamy nadzieję, że będzie z nami szczęśliwy”. To uspokoiło nianię, która postanowiła ogłosić nowinę czekającym z niecierpliwością mieszkańcom Rodzinnych Wiosek. Jednak niania jak każda kochająca matka nadal modli się, aby los sprzyjał całej rodzinie księcia Fafika tak, aby mogli razem żyć długo i szczęśliwie.PS Kochani dziękuję Wam wszystkim a w szczególności mężowi, który mnie wspierał na trasie Katowice – Rybnik. Pan Grzegorz obiecał relacje, więc pewnie będą.

Rozliczenie:
Sunia Wyzwolona – 80zł-30zł podróż=50zł zostało (co robimy??)
Teraz Musia i to szybko.

Posted

niezla to bajka ktora wydarzyla sie naprawde:multi::multi::multi:
Fafik czekam na wiesci z kochajacego domku...dzis zasne z usmiechem ze kolejny psiak ma swoj dom:lol::lol::lol:!!!!!

Posted

Popłakałam się :placz:
Śliczna bajka na zakończenie historii z happyendem.
Fafiku, żyj długo i szczęśliwie ze swoją nową rodziną i oby Wam się dobrze działo :p