Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj w sklepie zoologicznym mój pies wywąchal sobie w smakołykach błękitka południowego. Jest to suszona rybka (w całości). To ta sama firma co 'produkuje' żwacze itd.
Mojemu psiakowi jednak rybka nie posłużyła. Dzisiaj ma biegunkę.
Zostały mi jeszcze dwie rybki i zastanawiam się czy mogę je bezpiecznie oddać komuś ze znajomych. Boję się, żeby nie wywołał podobnych objawów. Mnie się zdaje, że to tak jak z kośćmi, jednemu psu nic nie robią, a inny ma zatwardzenie.
Testowaliście już ten smakołyk? Na opakowaniu pisze, że zaleca się podawać nawet 3 razy w tygodniu

Posted

Dałam to mojej suni raz i bolał ją po tym brzuch :shake:. Następnego dnia od rana biegunka (dostała wieczorem "smakołyka"). Przez ten brzuch już myślałam, że to skręt żołądka i rodziców w środku nocy o mało do weterynarza nie wyciągnęłam :roll:.

Posted

Hexa zawsze łapczywie je, bo ona taka niedożywiona :lol:. Ja sobie tak myślałam, że to może przez te kolce czy coś.. Bo jakoś inne dziwne rzeczy trawi, np ostatnio śledzie z ogórkiem zjadła i nie czuła się źle :p.

Posted

Mój psiak niedawno był kastrowany (prostata) i ma zwiększony apetyt i wszystko co znajdzie na dworze to zjada. Nawet jak chodzę za nim krok w krok to i tak cos mu się uda podkradnąć. Wiadomo, że nie wszystko jest tam pierwszej świeżości, a potem mu nic nie jest. A jak kupuje mu smakołyk to biegunka :P
Teraz mam dylemat czy rybki oddawać czy wywalić do kosza...

• 3 weeks later...
Posted

Witam ,
Jestem nowym użytkownikiem forum.
Błękitek jest super rzeczą , to czy pies go będzie tolerował może zależeć od tego jak jest karmiony .
Ja swojego psa karmie wyłącznie na surowo , błękitek smakuje mu niesamowicie , nie zauwazyłem żadnych nieporządanych objawów.