weszka Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Karmienie super! Czyli raczej nowego domku szukamy dla tego przystojniaka. Bo z właścicielem to nie wiadomo co i jak... Quote
APSA Posted November 17, 2007 Author Posted November 17, 2007 Raczej nowego... Ale dla spokoju sumienia najpierw porozklejam te ogłoszenia. Mopek znów gorzej się czuje. Rano na spacerku był wesoły, pobiegał też trochę po ogrodzie, ale śniadania nie chciał zjeść, a te trochę co zjadł, jakiś czas później zwrócił :( Chyba jutro odwiedzimy lekarza... Quote
beka Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Biedny Mopcio. Mam nadzieje że to nic poważnego.. Quote
APSA Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Dziś jest lepiej - domagał się śniadania :) Już przy kolacji miała apetyt ale po tych wymiotach wolałam go chwilkę przegłodzić. Zachowuje się dziwnie tzn. mocno niesznaucerzo. Sznaucerek powinien wykazywać jakąś aktywność, prawda? On praktycznie ciągle leży w posłanku. Na spacerze jest wesoły, (dzisiaj) je chętnie, przed niesmacznym lekarstwem ucieka - więc wydaje się ok. Ale poza tym cały czas śpi, a przecież to młody pies. Na spacerach jest tak: Quote
natija Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 pewnie jest zestresowany:(ale mam nadzieje,ze bedzie lepiej,przyzwyczaji sie... Quote
tangerine74 Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Myślę, że po prostu źle się czuje. Skoro wymiotował, to coś mu było. U Gimlego tak jest - zupełnie niesznaucerzo - gdy go coś boli :( No i oczywiście stres związany z nowym miejscem i nowymi ludźmi na pewno Mopka ciut zżera. Dawałaś mu jakieś "odprężające" zajęcie - porządną kość Jest w ogóle zainteresowany takimi rzeczami? Quote
monita Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Kolejna biedna mordka :shake: Mały pewnie regeneruje siły :razz: weszka dałaś znać ( hmmm nie pamiętam jaki to był nick fanti ?? ) tej dziewczynie, co szuka sznauca dla znajomej :cool1: Quote
malawaszka Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 moja Luna też nie szaleje w domu - biega na dworze, w domu śpi więc to nie jest nic niepokojącego ;) Psiak śliczny - ma jakieś imię???? :loveu: Quote
AnkaG Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 Ale cudny sznupek. :lol: Tylko miał jakiś fatalny domek. :shake: Quote
weszka Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 monita napisał(a): weszka dałaś znać ( hmmm nie pamiętam jaki to był nick fanti ?? ) tej dziewczynie, co szuka sznauca dla znajomej :cool1: Tak dałam znać fanti i patricia - wkleiłam link na dwóch wątkach gdzie szukają sznaucerów. No ale... :roll: Mopek jest też na moim blogu. Jak ktoś jeszcze będzie dzwonił z ogłoszeń wydanej już Tekli to będę polecać Mopka. Quote
monita Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 weszka napisał(a):Tak dałam znać. No ale... :roll: Jadą już po nowego ... Quote
APSA Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Ze znalezieniem Mopowi domu nie będzie problemu - młody, rasowy - większą trudność widzę w wybraniu odpowiedniego domu. Mopek coraz lepiej. Po spacerze wszystkie psy są puszczane luzem w ogrodzie, no i Mop ostatnio stwierdza, że właściwie to po co tak szybko wracać do domu? Trzeba go ganiać :evil_lol: W domu nadal głównie leży, ale np. na powrót mojej mamy z pracy wstaje i idzie się przywitać, także wokalnie ;) Quote
weszka Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Cieszę się że Mopek ma się dobrze! I śliczna fotka! Tak sądzę, że z domkiem nie będzie kłopotu bo mini mają branie. Trzeba tylko wybrać TEN WŁAŚCIWY. 3mam kciuki! Quote
malawaszka Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 no i warunek adopcji - kastracja :cool1: żeby nie trafił z deszczu pod rynnę, no ale o tym to chyba pisać nie trzeba ;) Quote
APSA Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Jutro idziemy do weta. Jak zezwoli, to sama chciałabym ciachnąć jak najszybciej :diabloti: Chociaż aktualnie bardziej priorytetowa jest sterylka Łaty. . Quote
Kora Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Apsa, nie wiem czy dzwonilas na to ogloszenie do mnie kobieta sie nie odezwala! Nie wiem czy pies ktorego znalazla i wyadoptowala nie uciekl i dlatego sie nie odzywa, ja milczenie przyjmuje jako przytakniecie. A dla dziewczyn to jest ogloszenie o znalezieniu http://www.zgubiono.pl/component/option,com_marketplace/Itemid,30/page,show_ad/catid,8/adid,139/ A to zdjecia psa przyslane mi dla kogos komu zaginol rok temu sznaucerek. Quote
APSA Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Dostałam odpowiedź, że tamten sznaucerek jest cały czas u niej. Dziś mop znów wymiotował :-/ Niedługo idziemy do weta... Quote
Kora Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Z tego co mi wiadomo to jest Puszcza Kozieniecka http://www.zgubiono.pl/component/option,com_marketplace/Itemid,30/page,show_ad/catid,8/adid,139/ , a Aniolek to Bobrowiec Wczoraj 18.10.br znalazłam sznaucera (pies ) miniaturke. Czarny, z czarną obróżką. Ma obcięty ogonek. Błąkał sie w kamionce koło Piaseczna (okolice - bobrowiec, wola gołkowska, golków) niedaleko sklepu spożywczego. Jest przyjazny. Trochę się boi, ale widac, że niedawno uciekł. Na razie jest u mnie, zobaczym jak długo. Włascicieli prosze o szybki kontakt. Rozmawialam z ta kobieta z pierwszego ogloszenia przez telefon dlatego wiem ze znalazl dom i wyslalam jej maila z Twoim ogloszeniem zeby sprawdzila, bez odpowiedzi:roll:. Quote
APSA Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Kora, racja, mój błąd. Wymiotuje żółcią, tzn. nie takim ostro żółtym, tylko bladą pianą. Naszej wetki dziś nie ma - jutro idziemy na przegląd. Quote
Recommended Posts