APSA Posted November 13, 2007 Posted November 13, 2007 W Wólce Kozodawskiej (koło Zalesia Górnego, za Piasecznem pod Warszawą) przybłąkał się taki piesek: Do mieszkańców okolic Warszawy, szczególnie rejonów południowo-zachodnich (Konstancin, Piaseczno, Nadarzyn) ma prośbę o wywieszenie plakatów. Do pobrania: http://upload.miau.pl/3/46222.doc Psiak wymaga leczenia. Quote
natija Posted November 13, 2007 Posted November 13, 2007 trzymam kciuki,oby okazal sie zdrowy.... Quote
Elitesse Posted November 13, 2007 Posted November 13, 2007 wcale nie wydaje sie taki duzy :roll: tylko starsznie zarosniety jest Quote
malawaszka Posted November 13, 2007 Posted November 13, 2007 też wydaje mi się, e to kudełki sprawiają, że wydaje się duży - teraz takie miniatury są ;) trzymam :kciuki: za zdrowie psiaka! czy będzie szukał domu? Quote
APSA Posted November 13, 2007 Author Posted November 13, 2007 Ta "zadużośc" to ocena mojej wetki. Ja jeszcze psa na żywo nie widziałam :p Zobaczę za 2 godziny. Na razie szukam intensywnie właściciela psa - mógł komuś zwiać. Jeśli się nie znajdzie - będzie szukać domu. Quote
weszka Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Fajny psiaczek! Oby komuś zginął... No i żeby był zdrowy. Czekam na wieści. Elitesse - może by go na PwP przenieść? Quote
malawaszka Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 widziałam w necie ogłoszenia o nim - czyli jednak szuka domu? Miałabym jednak sugestię, żeby nie pisać w ogłoszeniach, że on "przypomina sznaucera" bo on jest sznaucerem - jak ktoś będzie szukał swojego psa to może nawet nie zajrzeć :roll: Quote
weszka Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Jeśli szuka domu to zamieszczę go na moim blogu adopcyjnym - jeśli oczywiście można? Quote
Elitesse Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 weszka napisał(a): Elitesse - może by go na PwP przenieść? juz sie z malawaszka nad tym zastanawialysmy tylko dogo padlo :razz: Quote
weszka Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Dogo pada i się podnosi - kiepska sprawa ale liczymy że będzie lepiej :) No a co u chłopczyka cz-s, ciekawe...? Quote
APSA Posted November 15, 2007 Author Posted November 15, 2007 Babeszji na szczęście nie ma :) Ale dobrze też nie jest: * silna leukocytoza (31,3; norma - 6-12) * wątroba do leczenia: AspAT 291 ; norma 1-37 AlAT 137 ; norma 3-50 * odparzenia pod futrem, otwarty ropień (patrz zdjęcie niżej) * prawe ucho od środka "brudne", wygląda na drożdżaka Pies zostawiony na moment w kuchni znalazł najwygodniejsze posłanie :lol: Widać trochę, jaki jest skołtuniony... Widok z przodu Kołnierz jest po to, żeby nie lizał ran - zalecenie wetki. Po wystrzyżeniu Znawców proszę o ocenę, czy on jest czarno-srebrny, czy ciemny p/s. Zbliżenie na zadek :shake: A ja się zastanawiałam, co on taki niedotykalski :roll: Quote
malawaszka Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 o jeny ale biedaczek :-( to pewnie po jakimś pogryzieniu albo coś :shake: a jak wiek określono????? kolor - czarno-srebrny Quote
APSA Posted November 15, 2007 Author Posted November 15, 2007 Albo po pogryzieniu, albo się tak odparzył :( Tam z tyłu naprawdę miał straszny syf. Wiek: 2-3 lata. Quote
weszka Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Młody piesek, zdecydowanie cz-s ;) Tylko ta wątroba :shake: Może dlatego ktoś się go pozbył :( I te rany na zadku - biedak ale wyliże się. Quote
beka Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Apsa ma problem z odpowiedzią na pw - wywala mnie z dogo.. Z okolic o które mnie pytałaś jest mtf zalesie i monikus czy monifus, asia ronda chyba też. Przekazał już plakać dziewczynie z okolic Zalesia ma rozwieszać. Wrzucę do Andy - oni odławiaja psy z okolic, może ktoś go szuka Serweki przekazane. Płatność tyż. Quote
APSA Posted November 15, 2007 Author Posted November 15, 2007 Z wątrobą może nie być tak źle. Tzn. teraz jest, ale po leczeniu i przy stosowaniu odpowiedniej diety (czyli psiej, a nie nie wiadomo co) powinno wrócić do normy. Z rany cały czas cieknie, ale nie wygląda to jakoś tragicznie. Jutro zadzwonię do wetki i spytam, czy może tak ciurkać. On to próbuje lizać i trochę drażni kołnierzem. Samopoczucie w porządku. Chyba się cieszy, że nie ma już tej ciągnącej skorupy :) Rano na spacerze miał kubraczek i "tańczył" :lol: Po południu, już bez kubraczka, ale też raz zapląsał :) Zadek znacznie mniej boli - mogę spokojnie dotykać. Bez problemu dał się wczoraj wykąpać, dziś uczesać. Fajny jest :) I na sznaucera dość spokojny, choć obawiam się, że się z czasem rozkręci. Beka, dzięki za odpowiedź :) Quote
malawaszka Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 hihihi bankowo się rozkręci :loveu: APSA - on jest u Ciebie? Quote
beka Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Byłam w Andzie. Nikt nie szukał sznaucerka :( Quote
natija Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 szkoda,mam nadzieje,ze szybko znajdzie nowy domek... Quote
APSA Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 Może właściciel już przestał go szukać? A może nigdy nie zaczął? :roll: Waszka, tak, paskudnik jest u mnie :p Powiedziałam sobie, że nie więcej niż jeden tymczasowy pies na raz. No i mam. Rozkręca się rozkręca. Szczeka mało (jak na sznaucera) i nadal jest bardzo spokojny (jak na sznaucera). Ale widać, że jest coraz weselszy. I apetyt dopisuje :) Niesamowicie cierpliwie znosi wpychanie tabletek do gardła i smarowanie uszu. Wygląda teraz tak: A tak wygląda karmienie samego sznaucera- sznaucer też się stawił :p Quote
Elitesse Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 to karmienie rewelacyjne :) mam nadzieje ze kibice tylko zaciskali kciuki a nie pomagali jak mogli :evil_lol: Quote
natija Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 no duzo ich jest....dobrze ze sa takie osoby jak Ty... Quote
APSA Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 Kibice zostali *delikatnie* wyproszeni 8) Potem pomogli w zmywaniu naczyń ;) . Quote
APSA Posted November 17, 2007 Author Posted November 17, 2007 Zapraszam na bazarek na Mopka :) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8878171#post8878171 Quote
Recommended Posts