Juta Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Ja jadę. Mogę zabrać dwie osoby z 2-4 małymi pieskami. Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 czy ja jakaś ślepa jeste,m czy nie widzę obsady sędziowskiej??? i w który dzień gr 3 ??? Quote
Juta Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 W Kalinku jak do tej pory wystawy były jednodniowe choć zawsze rozpisywali je na dwa dni. Z obsadą też nic pewnego, bo potrafi się zmieniać jak pogoda;) Quote
.ania Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Juta napisał(a):Ja jadę. Mogę zabrać dwie osoby z 2-4 małymi pieskami. A skąd jesteś? Quote
Musiałek Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Juta napisał(a):Ja jadę. Mogę zabrać dwie osoby z 2-4 małymi pieskami. ja niestety mam 3 ale duże :evil_lol: ale chętnie jak pozwolisz na ogonie siąde :loveu: Quote
.ania Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Musiałek napisał(a):ja niestety mam 3 ale duże :evil_lol: ale chętnie jak pozwolisz na ogonie siąde :loveu: Jakiego to masz trzeciego dużego?:cool3: Quote
Musiałek Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Czarnego aussika :) wiec jadą dwa czarne (pies i suka bez ogonów :)) i 1 merle pies z ogonem ;) Quote
Asiaczek Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 A może by tak jakiś bus? Ja bym byla chętna, ale nie usmiecha mi się jechanie samochodem prywatnym... Chociaz jestem bardzo ciekawa, kto będzie oceniał V grupę... Pzdr. Quote
Bardotka Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Asiaczek napisał(a):A może by tak jakiś bus? Ja bym byla chętna, ale nie usmiecha mi się jechanie samochodem prywatnym... Chociaz jestem bardzo ciekawa, kto będzie oceniał V grupę... Pzdr. Byłoby fajowo :evil_lol: Trzeba jakieś informacje dot wystawki zdobyć tylko i można planować :loveu: Quote
Asiaczek Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Z Tobą, Bardotko i z Musiałkiem, to trudno się umawiac, bo... Wy i tak koniec końców jedziecie prywatnym samochodem...:lol: pzdr. Quote
Bardotka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Asiaczek napisał(a):Z Tobą, Bardotko i z Musiałkiem, to trudno się umawiac, bo... Wy i tak koniec końców jedziecie prywatnym samochodem...:lol: pzdr. Hehehe, no coś w tym jest :cool3: A jak wygląda sprawa jazdy do Kalinka teraz po "udogodnieniach" z tego roku??? wie ktos może????? Ja tam byłam 3 razy i jakos żyję ale to było przed nowościami jakie nam zafundowano:mad: Quote
Juta Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 A to są jakieś najnowsze "udogodnienia" ??? :mad: Czy piszesz o tych z początku 2007 roku? Quote
Bardotka Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Juta napisał(a):A to są jakieś najnowsze "udogodnienia" ??? :mad: Czy piszesz o tych z początku 2007 roku? Chodzi mi o te rewelacje z 2007r i mam nadzieje, ze kolejnych nie bedzie:mad: Quote
Musiałek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 ja chetnie bym pojechała prywatnym ale z tego co robia na granicy z prywatnymi i to że nie znam rosyjskiego akurat w tym temacie przemawia do mnie że ja chętnie na BUSIK !!! tylko u mnie teraz trzeba liczyc 3 psy :) Quote
Asiaczek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Jak się dobrze upchniemy, to wszyscy sie zmieścimy. Bardotka - z jakim psiakiem bedziesz jechala? Z duzym czy małymi...? Musiałek - 3 sztuki Asiaczek - 3-4 sztuki. Z tego wynika, że jeszcze mamy troche miejsca...:lol: Co do nowości, to jakichś szczególnych rewelacji nie widzę. Trzeba tylko ustalić, jak to jest z wizami. Poprzednio były dla osób jadacych na wystawę bezpłatne, tzw. turystyczne "wymiana przygraniczna". A teraz...? No, a jeżeli wizy, to i paszport trzeba mieć. Tej granicy nie przekroczymy na dowód osobisty. To tak tytułem przypomnienia... pzdr. Quote
Bardotka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Asiaczek napisał(a):Jak się dobrze upchniemy, to wszyscy sie zmieścimy. Bardotka - z jakim psiakiem bedziesz jechala? Z duzym czy małymi...? Musiałek - 3 sztuki Asiaczek - 3-4 sztuki. Z tego wynika, że jeszcze mamy troche miejsca...:lol: Co do nowości, to jakichś szczególnych rewelacji nie widzę. Trzeba tylko ustalić, jak to jest z wizami. Poprzednio były dla osób jadacych na wystawę bezpłatne, tzw. turystyczne "wymiana przygraniczna". A teraz...? No, a jeżeli wizy, to i paszport trzeba mieć. Tej granicy nie przekroczymy na dowód osobisty. To tak tytułem przypomnienia... pzdr. Ja + 1szt mała:lol: no chyba, że coś się zmieni Już nie ma wiz bezpłatnych niestety - dobrze by było gdyby wypowiedział się w tej sprawie ktosiek, który w tym roczku był tam:cool3: Quote
Asiaczek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Albo zadzwonic do Ambasady w W-wie. Pzdr. Quote
Marihuana Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 cos wiadomo o obsadzie sedziowskiej??? Quote
Bardotka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Jeszcze podobno nie ale czekamy cierpliwie :) Quote
.ania Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Asiaczku wstępnie ja bym się pisała na busik z duplem (1+1), ale jeszcze jest trochę czasu do namysłu dlatego 100% się nie deklaruję ;) Quote
Asiaczek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Na razie trzeba do tego wyjazdu podejść spokojnie. Postaram się w styczniu zadzwonić do Ambasady Rosji w w-wie i czegoś dowiedzieć się w temacie wiz. Dam znac. Pzdr. Quote
sniezna_dolina Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Jesli chodzi o wizy to faktycznie trochę się pozmieniało, nie ma juz czegos takiego jak wiza do obwodu kaliningradzkiego. Trzeba wystepowac o narmalna wize do Rosji. Nie jest to taka prosta sprawa ale jest do zalatwienia, trzeba jednak zaczac troche wczesniej niz przedtem. Sa dwa sposoby aby uzyskac wize: 1. Wize jednokrotna - otrzymujemy ja na podstawie zaproszenia z Rosji, zaproszenie musi byc w oryginale, musi zawierac dokladne informacje o miejscu docelowym, osobach, ktore tam jada wraz z nr paszportow oraz dacie Wiza taka kosztuje ok. 150 Pln. Co wazne w informacji jest podane, ze zaproszenie takie musi byc potwierdzone przez urzad administracji rosyjskiej lub konsulat 2. Wiza turystyczna - otrzymujemy ja na podstawie posiadanego vouchera turystycznego, do nabycia w biurze turystycznym. Kosztuje do duzo wiecej pieniedzy i sporo mniej nerow. Ja w 2007 zalatwialam wize przez biuro podrozy, zostawilam im paszpart i po tygodniu odebralam wraz z wiza, kosztowalo mnie to 340 pln za jedna wize. Quote
sniezna_dolina Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 A i jeszcze jedno nadal oczywiscie obowiazuja oddzielne ubezpieczenia pojazdow do Rosji Quote
Asiaczek Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 sniezna_dolina napisał(a):Jesli chodzi o wizy to faktycznie trochę się pozmieniało, nie ma juz czegos takiego jak wiza do obwodu kaliningradzkiego. Trzeba wystepowac o narmalna wize do Rosji. Nie jest to taka prosta sprawa ale jest do zalatwienia, trzeba jednak zaczac troche wczesniej niz przedtem. Sa dwa sposoby aby uzyskac wize: 1. Wize jednokrotna - otrzymujemy ja na podstawie zaproszenia z Rosji, zaproszenie musi byc w oryginale, musi zawierac dokladne informacje o miejscu docelowym, osobach, ktore tam jada wraz z nr paszportow oraz dacie Wiza taka kosztuje ok. 150 Pln. Co wazne w informacji jest podane, ze zaproszenie takie musi byc potwierdzone przez urzad administracji rosyjskiej lub konsulat 2. Wiza turystyczna - otrzymujemy ja na podstawie posiadanego vouchera turystycznego, do nabycia w biurze turystycznym. Kosztuje do duzo wiecej pieniedzy i sporo mniej nerow. Ja w 2007 zalatwialam wize przez biuro podrozy, zostawilam im paszpart i po tygodniu odebralam wraz z wiza, kosztowalo mnie to 340 pln za jedna wize. sniezna_dolina napisał(a):A i jeszcze jedno nadal oczywiscie obowiazuja oddzielne ubezpieczenia pojazdow do Rosji Dzieki za info! To bardzo cenne wiadomości. Ja w takim razie nie będe dzwoniła do Ambasady, tylko od razu skontaktuje się z jakims najblizszym biurem podróży. W Okolicy Ambasady jest ich kilka... Pzdr. Quote
Recommended Posts