Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Kalinku jak do tej pory wystawy były jednodniowe choć zawsze rozpisywali je na dwa dni. Z obsadą też nic pewnego, bo potrafi się zmieniać jak pogoda;)

Posted

Asiaczek napisał(a):
A może by tak jakiś bus?
Ja bym byla chętna, ale nie usmiecha mi się jechanie samochodem prywatnym...
Chociaz jestem bardzo ciekawa, kto będzie oceniał V grupę...
Pzdr.

Byłoby fajowo :evil_lol:
Trzeba jakieś informacje dot wystawki zdobyć tylko i można planować :loveu:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Z Tobą, Bardotko i z Musiałkiem, to trudno się umawiac, bo... Wy i tak koniec końców jedziecie prywatnym samochodem...:lol:
pzdr.

Hehehe, no coś w tym jest :cool3:
A jak wygląda sprawa jazdy do Kalinka teraz po "udogodnieniach" z tego roku??? wie ktos może?????

Ja tam byłam 3 razy i jakos żyję ale to było przed nowościami jakie nam zafundowano:mad:

Posted

Juta napisał(a):
A to są jakieś najnowsze "udogodnienia" ??? :mad: Czy piszesz o tych z początku 2007 roku?

Chodzi mi o te rewelacje z 2007r i mam nadzieje, ze kolejnych nie bedzie:mad:

Posted

ja chetnie bym pojechała prywatnym ale z tego co robia na granicy z prywatnymi i to że nie znam rosyjskiego akurat w tym temacie przemawia do mnie że ja chętnie na BUSIK !!!

tylko u mnie teraz trzeba liczyc 3 psy :)

Posted

Jak się dobrze upchniemy, to wszyscy sie zmieścimy.
Bardotka - z jakim psiakiem bedziesz jechala? Z duzym czy małymi...?
Musiałek - 3 sztuki
Asiaczek - 3-4 sztuki.
Z tego wynika, że jeszcze mamy troche miejsca...:lol:

Co do nowości, to jakichś szczególnych rewelacji nie widzę. Trzeba tylko ustalić, jak to jest z wizami. Poprzednio były dla osób jadacych na wystawę bezpłatne, tzw. turystyczne "wymiana przygraniczna". A teraz...? No, a jeżeli wizy, to i paszport trzeba mieć. Tej granicy nie przekroczymy na dowód osobisty. To tak tytułem przypomnienia...
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Jak się dobrze upchniemy, to wszyscy sie zmieścimy.
Bardotka - z jakim psiakiem bedziesz jechala? Z duzym czy małymi...?
Musiałek - 3 sztuki
Asiaczek - 3-4 sztuki.
Z tego wynika, że jeszcze mamy troche miejsca...:lol:

Co do nowości, to jakichś szczególnych rewelacji nie widzę. Trzeba tylko ustalić, jak to jest z wizami. Poprzednio były dla osób jadacych na wystawę bezpłatne, tzw. turystyczne "wymiana przygraniczna". A teraz...? No, a jeżeli wizy, to i paszport trzeba mieć. Tej granicy nie przekroczymy na dowód osobisty. To tak tytułem przypomnienia...
pzdr.

Ja + 1szt mała:lol: no chyba, że coś się zmieni
Już nie ma wiz bezpłatnych niestety - dobrze by było gdyby wypowiedział się w tej sprawie ktosiek, który w tym roczku był tam:cool3:

Posted

Jesli chodzi o wizy to faktycznie trochę się pozmieniało, nie ma juz czegos takiego jak wiza do obwodu kaliningradzkiego. Trzeba wystepowac o narmalna wize do Rosji. Nie jest to taka prosta sprawa ale jest do zalatwienia, trzeba jednak zaczac troche wczesniej niz przedtem. Sa dwa sposoby aby uzyskac wize:
1. Wize jednokrotna - otrzymujemy ja na podstawie zaproszenia z Rosji, zaproszenie musi byc w oryginale, musi zawierac dokladne informacje o miejscu docelowym, osobach, ktore tam jada wraz z nr paszportow oraz dacie
Wiza taka kosztuje ok. 150 Pln. Co wazne w informacji jest podane, ze zaproszenie takie musi byc potwierdzone przez urzad administracji rosyjskiej lub konsulat
2. Wiza turystyczna - otrzymujemy ja na podstawie posiadanego vouchera turystycznego, do nabycia w biurze turystycznym. Kosztuje do duzo wiecej pieniedzy i sporo mniej nerow.

Ja w 2007 zalatwialam wize przez biuro podrozy, zostawilam im paszpart i po tygodniu odebralam wraz z wiza, kosztowalo mnie to 340 pln za jedna wize.

Posted

sniezna_dolina napisał(a):
Jesli chodzi o wizy to faktycznie trochę się pozmieniało, nie ma juz czegos takiego jak wiza do obwodu kaliningradzkiego. Trzeba wystepowac o narmalna wize do Rosji. Nie jest to taka prosta sprawa ale jest do zalatwienia, trzeba jednak zaczac troche wczesniej niz przedtem. Sa dwa sposoby aby uzyskac wize:
1. Wize jednokrotna - otrzymujemy ja na podstawie zaproszenia z Rosji, zaproszenie musi byc w oryginale, musi zawierac dokladne informacje o miejscu docelowym, osobach, ktore tam jada wraz z nr paszportow oraz dacie
Wiza taka kosztuje ok. 150 Pln. Co wazne w informacji jest podane, ze zaproszenie takie musi byc potwierdzone przez urzad administracji rosyjskiej lub konsulat
2. Wiza turystyczna - otrzymujemy ja na podstawie posiadanego vouchera turystycznego, do nabycia w biurze turystycznym. Kosztuje do duzo wiecej pieniedzy i sporo mniej nerow.

Ja w 2007 zalatwialam wize przez biuro podrozy, zostawilam im paszpart i po tygodniu odebralam wraz z wiza, kosztowalo mnie to 340 pln za jedna wize.

sniezna_dolina napisał(a):
A i jeszcze jedno nadal oczywiscie obowiazuja oddzielne ubezpieczenia pojazdow do Rosji

Dzieki za info! To bardzo cenne wiadomości. Ja w takim razie nie będe dzwoniła do Ambasady, tylko od razu skontaktuje się z jakims najblizszym biurem podróży. W Okolicy Ambasady jest ich kilka...
Pzdr.