Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie!
Chcę jechac z pieskiem na wystawę do Kalingradu. Podobno potrzebna jest wiza, ale słyszalam, ze na jeden dzien jakos inaczej mozna załatwic taniej. Proszę o doinformowanie. Czy znacie obsadę sędziowską.

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, mam spory problem.:roll:
Piszę do nich już kilka maili. Wprawdzie mi odesłali odpowiedzi ale cyrylicą. Treść tych maili jest dla mnie bardzo ważna. Pomóżcie mi, proszę, gdzie i jak mogę przetłumaczyć maila z cyrylicy na polski? Szukałam w kilku miejscach ale nic z tego. Nic nie znalazłam...

Posted

Jeśli cokolwiek będziecie wiedzieć dajcie znac:)
Ja napisałam do nich już dwa maile cyrylica i wiem że odebrali bo mam potwierdzenie ale cisza.
Może walnełam jakieś błędy ale to i tak uważam że powinni choć napisać że nie rozumieją o co mi chodzi:(

• 3 weeks later...
Posted

Czy ktoś z mógłby mi pomóc? Mój pies dostał CAC i CACIB. Ale nijak nie mogę sie doczekać odpowiedzi na temat platności za championaty. W kalinku brali za Championat Rosji po 25 Euro (czy jakoś tak). Wiem, że te Championaty wystawia moskiewski RKF, który liczy sobie za nie jedynie 10 Euro. :mad: Tu osobiście problemu nie widzę, bo wyślę bezpośrednio do RKFu. :cool3: Ale zastanawiam się czy jeśli opłacę do RKFu 10 Euro za ten drugi championat to czy tez mi go wystawią? Co myślicie? Wystawa była pół roku temu a ja wciąż nie wiem ile mam płacić choć wysłałam już dużo maili:diabloti:. Może wysłać do głównej siedziby?

A tak poza tym : kto się wybiera w 2008? :evil_lol:

Posted

Tez chetnie sie czegos dowiem, moze ktos zna wiecej szczegolow - termin zgloszen, sedziowe, jak najlepiej zaplacic - na miejscu czy przelewem etc. Parsonrk, podzielisz sie wiedza z zielona jak trawka ? ;)

Posted

[quote name='PARSONRK']Parsonrk też zielona jak trawka - tam mnie jeszcze nie było - ale ambitnie napastuję RKF mailowo :) i licze, że wymiękną i cosik odpiszą :)

Mnie odpisali malo tego nawet info po polsku prszysłali. Wklejam cale tekst ktory dostalam:)

SERDECZNIE ZAPRASZA NA MIEDZYNARODOWA (CACIB)

WYSTAWĘ PSÓW RASOWYCH

KUBOK SAMBII-2008

KTÓRA ODBĘDZIE SIĘ 7-8 CZERWIEC 2008 ROKU

W KALININGRADU (RUSSIA)

Drodzy wystawcy,

Kaliningradsky Oblastnoy Klub Slugebnogo cobakowodstwa ROSTO (RKF) goraco Panstwa zaprasza do wziecia udzialu w Miedzynarodowa (CACIB) Wystawie Psow Rasowych. Mamy nadzieje, ze bedziecie Panstwo mieli okazje zaprezentowac swoje piekne psy, spotkac sie z przyaciolmi I nawigzac nowe znajomosci oraz dostarczyc niezapomnianych wrazen zwiedzajgcym.
Termin przyjmowania zgloszen do 31.05.2008 r.

Dodatkowe informacje mozna uzyskac codziennie pod numerem telefonu: 007-4012-96-56-58, http://www.kssrosto.clan.su , ul. Ozernaja 31, 236029 Kaliningrad, Russia, fax 007-4012-36-42-46, e-mail: kkssrosto@mail.ru
Regulamin Wystawy

Na wystawe moga byc zgloszone psy I suki do jednej z nastepujacych klas:
Szczenieta w wieku 6-9 m-cy
Mlodziez w wieku 9-18 m-cy
Posrednia w wieku 15-24 m-cy
Otwarta w wieku powyzej 15 m-cy
Uzytkowa w wieku powyzej 15 m-cy do zgloszenia nalezy dostarczyc
kserokopie dyplomu uzytkowosci
Championow dla psow I suk posiadajacych tytul miedzynarodowego lub
krajowego championa, do zgloszenia nalezy dolaczyc
kserokopie dyplomu
Honorowej dla psow I suk, ktore ukonczyly 8 lat
UWAGI:

-do druku zgloszenia nalezy dolaczyc kserokopie rodowodu lub metryki psa,
-do zgloszen do klasy championow I uzytkowej powinno byc dolaczone ksero dyplomu ( bez tego pies zostanie przyjety do klasy otwartej)
-zmiana klasy w dniu wystawy jest niemozliwa
Oplaty za zgloszenia wystawcy zagraniczni

Pierwszy pies (z katalogiem) 40 €
Kazdy nastepny pies (bez katalogu) 35 €
Baby, szczenieta 20 €
Konkursu 5 €

Posted

Ja sie wybieram, byłam w 2005, wystawę organizował ten sam klub - championaty przyszły po ok 3 m-cach do domciu. Jeśli ktoś ma katalog z 2007 bardzo proszę o skan lub stawkę labradorów - jakoś do tej pory nie mogę sie doprosić...:placz:
Tecia na jaki adres do nich pisałaś?

Posted

[quote name='Basik']Ja sie wybieram, byłam w 2005, wystawę organizował ten sam klub - championaty przyszły po ok 3 m-cach do domciu. Jeśli ktoś ma katalog z 2007 bardzo proszę o skan lub stawkę labradorów - jakoś do tej pory nie mogę sie doprosić...:placz:
Tecia na jaki adres do nich pisałaś?

Na odpowiedz czekalam chyba z 10 dni ale odpisali:) a adres to:
kkssrosto@mail.ru

Posted

ja też się chętnie do jakiegoś busika bym załapała albo przyjmę do siebie kogoś z biegłym rosyjskim :) bo ja nie kumam :) a i nerwowa jestem :mad::angryy: za ich traktowanie Polaków na granicy wiec ten ktos musiałby się za mnie na granicy uśmiechać :evil_lol:

Posted

Zastanawiam się czy jechać i jeśli się zdecydyję, to też piszę się na busik. Dwie osoby i dwa futrzki na kolanach. No, chyba, że Iwonka przygarnie mnie do siebie, ale ja też po rosyjsku nic a nic. Mogę sie tylko pięknie uśmiechać ;)

Posted

Ja rowniez mysle o wyjezdzie. Milo by bylo dolaczyc do kogos lub kogos zabrac ze soba. Tyle,ze ja ichniego jezyka ani w zab nie kumam, realiow na granicy tez nie znam....

Posted

No ciekawa jestem bardzo obsady sędziowskiej ;)
Ale dzięki za przynajmniej takie info :)
My pewnie się wybieramy :)
Ja coprawda rosyjski ni w ząb, ale moi rodzice coś niecoś umieją(raczej dobrze umieli, ale kwestia braku kontaktu z językiem) ;)Dogadać się dogadają, wrazie czego możemy jechać "kolumną" :lol:

Posted

Musiałek napisał(a):
ja też się chętnie do jakiegoś busika bym załapała albo przyjmę do siebie kogoś z biegłym rosyjskim :) bo ja nie kumam :) a i nerwowa jestem :mad::angryy: za ich traktowanie Polaków na granicy wiec ten ktos musiałby się za mnie na granicy uśmiechać :evil_lol:

Hehehe... To musisz sobie "poderwać" kogoś:lol: z tak stoickim spokojem jak ja:evil_lol: