Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kto przygarnie biedaka, czy nikt go nie chce bo jest duży a przecierz im większy psiak tym więcej miłości:loveu: może dać ludziom, tylko na razie nie ma jej komu dawać:-(

Posted

dziś wieczorem spotkałam tą panią która zorganizowała samochód żeby zawieść Czarnego do kliniki, dała mi 10 zł żeby wpłacic na czarnego , i wiecie co może uda mi się ja namówic na to żeby go zabrała, miała pieska ale wpadł jaj pod samochód i zginął do tej pory jak o nim mówi to płacze, bardzo go kochała, Czarny miałby dobrze. Pozostaje tylko kwestia czy namówi męza. TRZYMAMY KCIUKI

Posted

kurcze nadal tam jest, nie wiem co się stało ale ta kobieta nie zadzwoniła, a czy będzie kastrowany to ta decyzja należy do nowych włascicieli, on jest bardzo młodziutki a taki zabieg nie zostaje bez szkody dla zdrowia

Posted

[quote name='EVIKA']kurcze nadal tam jest, nie wiem co się stało ale ta kobieta nie zadzwoniła, a czy będzie kastrowany to ta decyzja należy do nowych włascicieli, on jest bardzo młodziutki a taki zabieg nie zostaje bez szkody dla zdrowia

Wiesz, pozostawienie takiej decyzji wlascicielowi to oznacza;
nigdy kastracji nie bedzie, najwyzej pies wyladuje na ulicy bo:
gwalci wszystko wkolo,
jak jest dziecko to gwalci noge dziecka
jak beda cieczki urwie sie do suki
bedzie wyl w domu jak suka w okolicy bedzie w cieczce
ciagle pobudzenie, przechodzic moze w agresje

Kazdy, niestety, chce miec psa "bezproblemowego'

Czy mozesz napisac konkretnie jakie to sa szkody dla zdrowia psa kastrowanego? Takie uogolnianie nie jest dobre.
Moj pies byl kastrowany w wieku 6-7 miesiecy, zabralam go tez z ulicy..
Ma obecnie 5 lat i nie widze aby zapadl mi na zdrowiu, aby byl 'inny' niz reszta psow.

Obecni jest u mnie Kajtek, w wieku 8 m-c, gwalci wszystko wkolo co ma pod nogą.

Ciekawe dlaczego tez znalazl sie na ulicy?

Pies sie męczy, meczy i juz! Nie moge na to meczenie jego dalsze pozwolic. To nie jego wina ze tak sie z nim dzieje a srodek aby to skasowac na to jest, kastracja.

Nie ma mowy abym go bez kastracji wydala czy tez nie dopilnowala tej kastracji juz po wydaniu go.
Teraz nie moze byc kastrowany gdyz jest po operacji lapy ale w najszybszym czasie, jak tylko bedzie mozna 'pompony' poleca!

Niezaleznie od argumentow powyzszych, trzeba tez zobaczyc inny aspekt-po co pies ma zapładniac jakies suki, ktore jednak gdzies dopadnie. Czy nie dosc juz bezdomnych zwierząt?

Posted

sory ale przesadzacie i to zdrowo bo znam wiele psów które nie sa po kastracji i nie robia problemów oraz nie gwałca wszystkiego dookoła,zreszta ja mam psa i kota i tez nie miały zabiegów i nie mam problemów.

Posted

A Z TYCH DOBRYCH WIADOMOŚCI TO JUTRO JADE DO KLINIKI Z NOWYMI WŁASCICIELAMI, ZIBACZYMY JAK SIE ZACHOWUJE PRZY DZIECKU I MOŻE TO BĘDZIE JEGO OSTATNI DZIEŃ W KLINICE.

Posted

Zupełnie przez przypadek weszłam na ten watek i czegos tu nie rozumiem. Dlatego bardzo bym prosiła o wyjaśnienie przez Evike, na czym polega szkodliwośc kastracji psa?
Z tego co ja wiem to własnie u psów niekastrowanych bardzo często dochodzi do przerostu gruczołów krowkowych, prostaty, nowotworów jąder itp.
Wiem także, ze kastraci sa bardziej przywiązani do właścicieli, nie maja skłonności do ucieczek z domu za suką w cieczce, nie są w stanie zapłodnić żadnej suki a tym samym przyczynić się do zwiększenia populacji bezdomnych zwierząt, których mamy w nadmiarze.
I żeby było jasne Evika nie jestem fanatyczką kastracji. Jak piszsz masz w domu nie kastrowane zwierzeta i jest ok. Bardzo dobrze, ale sama za siebie ręczysz.
Jednak większość zwierząt jest wydawana w nieznane nam ręce i nie masz gwarancji czy ktoś nie puści psa luzem, ten nie pobiegnie gdzieś za suką, nie pokryje jej czy nie wpadnie pod samochód lecąc za panienka wydzielająca atrakcyjne zapachy.
Ja na twoim miejscu, dla dobra tego psa przemyslałabym jednak sprawę kastracji. Czy ta psina mało przeszła w swoim życiu, żeby znów ja narażać?
Pamietaj za siebie możesz ręczyc, ale za innych już NIE!