Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eruane napisał(a):
Tak, ogłoszenia zdejmujemy. Dziękuję za nie bardzo. Jest jeszcze ogłoszenie allegro i będzie jeszcze trwać 9 dni. Istnieje możliwość zamiany w tym ogloszeniu psa, więc czekam na propozycje, jaki to ma być psiak?

Eruane pilnie potrzebujemy allegro dla Bemolka i Violinka może by się dało podmienić na nich? :oops:

Posted

A to zdjęcia Urhana, jakie przesłali jego obecni właściciele. Psiak ma na niektórych zdjęciach wreszcie uśmiechnietą mordkę i co najważniejsze wreszcie nie jest na krótkim łańcuchu, ma ciepło i ma co jeść. Dbają o niego bardzo. :cool3: :loveu:

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Eruane pilnie potrzebujemy allegro dla Bemolka i Violinka może by się dało podmienić na nich? :oops:

Będzie allegro, proszę o tekst i namiary, żebym mogła przekazać to osobie chętnej do zamieszczenia takiego ogłoszenia.:p

Posted

Przed chwilą byłam na poadopcyjnej u Urana (tak ma teraz na imię; nikt za bardzo nie wiedział, jak się tamto wymawia :evil_lol:).

Troszkę sie zaokrąglił (zastałam go zresztą w czasie posiłku), jest jeszcze trochę onieśmielony i wycofuje się, jeśli np. podniesie się gwałtownie rękę do góry, ale generalnie zaczyna merdać do ludzi ogonem. Zresztą nie tylko, bo ja, po dzisiejszej wizycie, mam spodnie do prania (koniecznie chciał mi dać buzi :diabloti:).

Ma adresówkę ze swoim imieniem i nr telefonu.

Sesja:

Posted

Bardzo Ci dziękujemy, Potter. :loveu: Uran/Urhan przeszedł na pewno dużo złego u tych pijaków, u których dorastał, stąd jego lęk przed podniesioną ręką.

Pomysł na imię nieco zapożyczyłam. Urhan to imię pochodzenia chyba mongolskiego albo jakichś koczowników. Czyta się jak się pisze. Znaczenia ma ponoć różne, ale oznacza "pierwszego syna", jak i coś ze szczęściem, dostatkiem. Ponieważ psiak nie miał nic, nadałam mu wstępnie to imię z nadzieją, że przyniesie mu to, co w jego imieniu zostało zapisane. :p No i udało się. Urok zadziałał. ;)

Posted

Eruane napisał(a):
(...)Ponieważ psiak nie miał nic, nadałam mu wstępnie to imię z nadzieją, że przyniesie mu to, co w jego imieniu zostało zapisane. :p No i udało się. Urok zadziałał. ;)

Jak to psiak nie miał nic ??? Wręcz przeciwnie! Miał gdzieś na swojej drodze zapisane spotkanie Was, Swoich Aniołów :happy1: !!! Nadane imię dopełniło jedynie formalności :multi: !!!