Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oprócz tego pieski maja się dobrze- pompon umie już zrobić siad i oddawać piłeczkę- jest piłeczkowym wariatem.
Zuza siedzi całe dnie z konradem i jest im bardzo miło i to mnie strasznie martwi ponieważ nie wyobrażam sobie jej powrotu do kojca i odcięcia jej od konrada. Jednak od początku zaznaczalam, że to domek tymczasowy i pieski miały zostac do 3.01 ale przez rózne powikłania nadal są u mnie i dobrze bo im jest u nas dobrze- i tu pojawia sie problem ich powrotu do kojcow....
Najlepiej byłoby znaleść im docelowe domki to kazdy wie i żeby od razu do nich przeszly ale to nie takie proste i to tez każdy wie. Na razie siedzą z nami i może uda się je pokazać w 'kundlu burym' ale to nic pewnego. Jesli konrad zadecyduje, że nie da rady się już uzi zajmować to będziemy myśleć.

Posted

zusa napisał(a):
10.04.2007 oba psy zostały zaszczepione przeciwko wściekliżnie szczepionką hexadog-R oraz przeciwko chorobom zakażnym szczepionkami
hexadog-L i hexadog- CHP. Pojawia się tylko jeden problem czy książeczka zusy-uzi to jej książeczka ponieważ w pierwszym poście tego wątku jej wiek to 5 lat a w książeczce ma wpisaną datę urodzenia 2005 rok i imię sonia- czy tak własnie nie nazywała sie ta druga suczka z zywca z tej samej pseudochodowli już wyadoptowana?
Może to tylko błędne określenie wieku psa.
Druga rzecz to tatuaz uzi- ja nie mogłam go znaleść a ponoć jest i tu pytanie czy u uzi czy u tej drugiej suczki.

co do wieku w książeczce to tym się nie sugeruj, imieniem też ;)
książeczka jest na pewno jej. z resztą tam są numery chipów. wystarczy odczytać chip u psa i porównać z tym w książeczce jeśli są wątpliwości.
kiedy pies opuszcza schronisko to odczytuje mu się czipa i na jego podstawie odnajduje karte psa z ksiązeczką. Jak czip się zgadza to pomyłki nie może być.

mi się kojarzy że tatuaż był u Uzi. trzeba by sprawdzić.

Posted

Doddy- szcześciarzem będzie ten, który lubiąc asty stanie się posiadaczem margo( on już reaguje na imię pompon). To najpiękniejszy i najmilszy ast jakiego w życiu widziałam- najchętniej to zostawilabym go u siebie.....ale to juz małe wariactwo.
A uzi czy o nią ktoś pyta ona też jest cudowna tylko trudniejsza ale za to jaka karna:-o!

Posted

Na wieczornym spacerze pompon otrzymał honorowe członkowstwo klubu morsa. Obok miejsca spacerowego przepływa sobie rzeczka i pomieszkuje całkiem juz spore brzydkie kaczątko i ono właśnie wzbudziło taką ciekawość pompona, że ten bez wahania( najprowdopodobniej nie wiedział bidok co to woda)pogalopował w jego stronę i wpadł do wody i co lepsze zaczął sobie w najlepsze plywać i cale nie lamentował czy coś. A mróż w krakowskiem całkiem, całkiem. Szybkośmy go wyciągneli i do domu pod termofor. Całe szczęście, ze byliśmy jakieś kilka minut od domu i szybko został wytarty i oporządzony. On wcale się nie przejął my wręcz przeciwnie! Oj prosiaczki, prosiaczki.....

• 2 weeks later...
Posted

Zusa mam prosbe bys wyslala mi swoj nr tel na pw.
Dzwonia do mnie ludzie o Margolskiego.
Duza czesc z nich pyta o stosunek do dzieci...

W razie co bede przekazywac Twoj nr tel. Moge?

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki.
Zusa podałam Twój tel kolejnej osobie - napisał do mnie maila. Wydaje mi się jakiś młody z mojej zdolnosci jasnowidzenia ale najwyżej go przegadasz :evil_lol:

Posted

doddy napisał(a):
I stało się...
MARGO vel Pompon zostaje u Zusy w Krakowie na stałe.
Uzi czyli Zuzia została wczoraj wysterylizowana, bo jest szansa na domek.

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: