Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Więc tak: rozmawiałam dzisiaj ze znajomym i ten zgodził się wziąć uzi na tymczas, do momentu kiedy albo znajdzie sie super domek stały albo zwolni się miejsce po stefie. Znam tę osobę bardzo dobrze więc i tak uzi będzie pod moją kuratelą. Co do margo cały czas myślę o wzięciu go na tymczas do siebie- moj najstarszy pies poszedłby do sąsiada piętro wyżej ( pies ma 13 lat, jest wyciągnięty z azylu i nieprzeżyłby kolejnego psa w stadzie). Problem jak przyjmie go masza- mastino/cane corso... Ponieważ jest ułożonym i nieagresywnym psem to myślę, że będzie dobrze. Ale ryzyko zawsze istnieje. Niestety w obu przypadkach są to domy tymczasowe także liczę na to, że pomożecie mi im znaleść domki. Co do margo nie zdecydowałam jeszcze na 100%. Potrzebuję ze dwa dni do namysłu. Mam też kota więc margo musiałby go zaakceptować. Ale kot wychowany jest z psami i myśli, że też jest psem.Z Uzi na 100%.
Próbowałam dzwonić do wieliczki aby dowiedzieć się kiedy je trzeba zabrać ale nikt nie odbiera.

Posted

Zusa pomnik Ci postawię za Uzi :loveu:

Co do Margo przemyśl to bardzo bo to bardzo ryzykowny krok.
W razie co jednak Margolski może w każdej chwili przyjeżdżać do Warszawy. ;)

Posted

doddy napisał(a):
Ciotka bo ja mam duzo do roboty ostatnio :oops:

no to ci wybaczam - ale nie myśl, ze zapomnę!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a pisalas moze o transporcie na rottkach? moze ktoś by cos wiozł...

Posted

Wy mi tu laurki a na molosach....chetnie by mnie towarzycho wzajemnych adoracji w zupie piekielnej widziało....
dla odprężenia trochę komedii- w rolach głównych zusa_k kontra reszta towarzystwa. Gorąco polecam!
http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=8113&page=6

oraz

http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=9502

:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Tym oto bidna zusa_k zajmuje się w porze reraksu, nie w porze leraksu...

Posted

Zusa jak pokusisz sie o opieke nad Margo to nie bedziesz miec czasu na pisanie to tym samym zrobimy dobry uczynek dla molosomaniakow.

P.S. Nie moge sie dodzwonic do Pana Tomka... Jak Tobie sie uda to niech szykuje fatury bo ja sklonna jestem juz placic.

Posted

Zusa daj znac kiedy Uzi jedzie na domek tymczasowy i jak z Margolskim.
Tak mysle, ze duza szansa dla nich bylby wystep w programie "Kundel bury i kocury".

Co do faktury - nasze dane:

AST Fundacja na Rzecz Zwierzat Niechcianych
ul. Zwirki i Wigury 1b /37
02 - 143 Warszawa
NIP: 5222866116

Posted

Więc tak- jadę po nie w piątek do południa. Opiekun uzi jedzie z nami. Margo? Naprawdę ciężki orzech do zgryzienia. Z jednej strony tak bardzo chciałabym, żeby u mnie pomieszkał a z drugiej boję się reakcji moich psów i kota. Tak czy siak w piątek biorę go do siebie. Jak będzie jakieś spięcie to pójdzie na kilka dni na górę do mojego sąsiada ( proszę się tu nie zamartwiać- to mój przyjaciel i wielki psiarz) i wtedy zawiozę go do warszawy do doddy. Do pokazania go w 'kundlu' lepiej, żeby był na miejscu.
Rozmawiałam z panem Tomkiem. Psy teoretycznie mogłyby wrócić tam ok. 2,3 stycznia ale praktycznie lepiej im będzie w domach tymczasowych- uzi będzie jedynym psem u konrada a margo u mnie albo u doddy. Zawsze w zanadrzu są wtedy dwa miejsca w hoteliku.
Faktura na początek stycznia- tak powiedział pan tomek.
Rozważmy czarny wariant: margo nie zostaje u mnie i jedzie do doddy- kiedy należałoby go przywieść?

Posted

Zusa jak bedzie miejsce w styczniu to niech wroci do hotelu - bo u nas to on ma wybieg i bude ocieplana tylko... W hotelu bedzie mu cieplej. A moze uda sie z tym kundlem burym.

W kazdym razie przyjechac moze do nas kiedy chcesz ;)

Posted

No...psy już u nas. uzi u konrada a margo u sąsiada. Narazie niezłe zamieszanie- nikt nie wie co się dzieje. Margo zdezorientowany, moje psy obrażone ( tylko alosza- goldek się z nim widział na spacerze ale nie zabardzo sobie przypadli do gustu- alosza był zazdrosny) a dwa pozostałe czują innego psa po moim zapachu. Resztę opowiem pózniej a mam kilka obserwacji...teraz idę w końcu coś zjeść.

Posted

zusa napisał(a):
No...psy już u nas. uzi u konrada a margo u sąsiada. Narazie niezłe zamieszanie- nikt nie wie co się dzieje. Margo zdezorientowany, moje psy obrażone ( tylko alosza- goldek się z nim widział na spacerze ale nie zabardzo sobie przypadli do gustu- alosza był zazdrosny) a dwa pozostałe czują innego psa po moim zapachu. Resztę opowiem pózniej a mam kilka obserwacji...teraz idę w końcu coś zjeść.

super ze wszystko sie udalo :multi: :multi: :multi: :multi: