Just_York Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Ewentualnie jakaś hodowla w województwie kujawsko-pomorskim. Jeśli znacie napiszcie proszę :-) Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 na allegro jest cala masa piesków z rodowodem ,trzeba tylko poszukać. samczykow jest znacznie wiecej i mozna kupic takiego od 800 zł . z tym ze nie szczeniak. dziewczynki czy maja rodowody czy nie sa znacznie drozsze ale za 1600 widzialam ogłoszenie na gratce jak pamietam. tutaj ogloszenie :[link usunięty] z tym ze trzeba dwa kupić. jak sie szuka ,to sie znajdzie ,tak jak ja :-) Quote
Kasiko Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='chemicalo']nie? :razz: [link usunięty] Ja kupiłam swojego yorczka miesiąc temu od tej babki. Mogę polecić, wszystko OK :-) Quote
Just_York Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Kasiko napisał(a):Ja kupiłam swojego yorczka miesiąc temu od tej babki. Mogę polecić, wszystko OK :-) Jeszcze wszystko się może zdarzyć,masz go dopiero miesiąc.Oby wszystko było ok.Pozdrów swojego psiaka. Quote
Upiór Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='Anastazja&Aleksander']na allegro jest cala masa piesków z rodowodem ,trzeba tylko poszukać. samczykow jest znacznie wiecej i mozna kupic takiego od 800 zł . z tym ze nie szczeniak. dziewczynki czy maja rodowody czy nie sa znacznie drozsze ale za 1600 widzialam ogłoszenie na gratce jak pamietam. tutaj ogloszenie : [link usunięty] z tym ze trzeba dwa kupić. jak sie szuka ,to sie znajdzie ,tak jak ja :-) ja to by takich za darmo nie wzięlabym :roll: moja pierwsza nierasowa sunia lepiej wyglądala, sliczniejsza byla :roll: Quote
ewelina15051985 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Vici i Jeannie napisał(a):ja to by takich za darmo nie wzięlabym :roll: moja pierwsza nierasowa sunia lepiej wyglądala, sliczniejsza byla :roll: Jestem nowa na tym forum ale postanowiłam się wypowiedzieć na twój temat. Razi mnie twoja wypowiedź i to nie jedna Po pierwsze najpierw pochwalasz dziewczyne że chce kupić yorka z rodowodem-ok zgadzam się ale dlaczego kiedy ktoś pokazuje oferte yorków z rodowodem to mówisz że za darmo byś ich nie chciała bo nawet twój NIERODOWODOWY York wygląda lepiej!!!Jakieś to dziwne. A druga rzecz to dlaczego uważasz że jasność u Yorków to wada? Owszem też bardziej wole grafitowe umaszczenie ale te jasne też są śliczne-to kwestia gustu nie uważasz? Quote
Upiór Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 ewelina15051985 napisał(a): Po pierwsze najpierw pochwalasz dziewczyne że chce kupić yorka z rodowodem-ok zgadzam się ale dlaczego kiedy ktoś pokazuje oferte yorków z rodowodem to mówisz że za darmo byś ich nie chciała bo nawet twój NIERODOWODOWY York wygląda lepiej!!!Jakieś to dziwne. A druga rzecz to dlaczego uważasz że jasność u Yorków to wada? Owszem też bardziej wole grafitowe umaszczenie ale te jasne też są śliczne-to kwestia gustu nie uważasz? zrozum, ze z rodowodem, to jeszcze nie znaczy, ze od razu dobry i sliczny york. Bywa wszystkiego... a ja po prostu wypowiedzialam swoje zdanie i juz, jakby ja to robilabym. Jak komus zalezy tylko na zdrowego i sympatycznego pieska, to mozna i ten kupic :lol: ale mnie by zalezalo na bardzo dobrego i slicznego yorka, ktory jak najbardziej bylby standardowy (jak juz szukac z rodowodem i placic nie male pieniądze) :roll: a standard, moja droga, opisuje ciemniejszego yorka, nie srebrzystego :shake: więc to nie są moje wymysly, tylko standard, a jaki to york, jak jest daleko od standardu??? :roll: fakt, jezeli juz kupisz i wyrosnie jasny czy tam jeszcze jakis, to nie wyrzucisz przeciez :roll: ale poki jest czas na wybieranie, to moim zdaniem trza szukac i wybierac, po co brac pierwszego z rzędu? :roll: Quote
Kasiko Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Nikusia_94 napisał(a):Jeszcze wszystko się może zdarzyć,masz go dopiero miesiąc.Oby wszystko było ok.Pozdrów swojego psiaka. A co miałby się zdarzyć? Sprawdziłam hodowlę w związku kynologicznym, widziałam zdjęcia piesków z tej hodowli na wystawach...... Buziaki od Ofiego ;) Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [CENTER]o gustach sie nie dyskutuje.:mad: podałam linka do strony w celu pokazania ceny,za jaka można kupić psa z rodowodem a takich okazji jest cała masa . Psy bez rodowodu są w podobnych cenach ,więc jeśli już coś pokazuje to po co te uwagi ze za darmo byś nie chciała ,kogo to interesuje .Każdy ma swój gust a te uwagi są nie na miejscu i zwyczajnie zbędne .Mnie sie stalowe bardzo podobają ,ale nie tak jasne jak ma białeyorki. :angryy: [/CENTER] Quote
Upiór Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Anastazja&Aleksander napisał(a):o gustach sie nie dyskutuje.:mad: podałam linka do strony w celu pokazania ceny,za jaka można kupić psa z rodowodem a takich okazji jest cała masa . Psy bez rodowodu są w podobnych cenach ,więc jeśli już coś pokazuje to po co te uwagi ze za darmo byś nie chciała ,kogo to interesuje .Każdy ma swój gust a te uwagi są nie na miejscu i zwyczajnie zbędne .Mnie sie stalowe bardzo podobają ,ale nie tak jasne jak ma białeyorki. :angryy: myslalam, ze to jest forum i my tu dzielimy się zdaniami :roll: nie trza byc takim ponurym i gniewnym ;) i w ogole, yorki to nieszczęsna rasa, na ktorą bardzo zle dziala moda, więc prawdziwym yorkofiolom musialoby zalezyc na ratowaniu tej przepięknej rasy, wspierając tylko najlepsze hodowle, a nie tam byle jakie i tam takie siakie :roll: Quote
Ramona Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Zgadzam sie z Vici I Jeannie jesli juz kupowac to wybierac jak najbardziej standartowego yorczka i najbardziej obiecujacego wystawowo.Nikt tutaj nikogo nie krytykował tylko wyrazono opinie o danych psach to wszystko. Quote
tosia105 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Witam moja Tośka to już chyba w żadnym przedziale , ani stereotypie się nie mieści bo właśnie skończyła 2 latka i waży 5,50kg, a poza tym jest bardzo chorowitym pieskiem,ma alergię i wrodzoną wadę serca, właśnie przed tygodniem przeszła operację serca na razie jest ok:multi: ale co będzie dalej? więc waga nie koniecznie ma jakiś wpływ na to jaki będzie nasz piesek, chociaż ja wolę większe.:lol: Quote
pa-ttti Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 zastanawia mnie moja suczka. jest malutka, waży 2,2kg. jest w ciąży, w 33 dniu. otóż chodzi o to że zawsze u suczek ciąże zaczyna być widać po 40tym dniu. a u niej widać już!! jest z miotu 6 szczeniąt, wiec może ona też będzie miała liczny miot, tylko czy to aż tak wcześnie widać tą ciąże?... Quote
ladyyork Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 pa-ttti napisał(a):zastanawia mnie moja suczka. jest malutka, waży 2,2kg. jest w ciąży, w 33 dniu. otóż chodzi o to że zawsze u suczek ciąże zaczyna być widać po 40tym dniu. a u niej widać już!! jest z miotu 6 szczeniąt, wiec może ona też będzie miała liczny miot, tylko czy to aż tak wcześnie widać tą ciąże?... To tak jak u ludzi u jednych widać szybciej u innych suczek póżniej a jeszcze innych do końca nie widać;) Quote
pa-ttti Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 ona tyje z dnia na dzień...a przecież to dopiero połowa ciąży. jest tak zachłanna że ostatnio przyłapałam ją na jedzeniu kory z drzewa na ogródku...:) Quote
ladyyork Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 pa-ttti napisał(a):ona tyje z dnia na dzień...a przecież to dopiero połowa ciąży. jest tak zachłanna że ostatnio przyłapałam ją na jedzeniu kory z drzewa na ogródku...:) Kore może jeść z powodów innych niz zachłannośc ,moze chodzi o przemiane materji,a co do zachłanności w czasie ciązy to chyba mało widziałaś skoro się dziwisz takiemu zachowaniu (poczekaj jak urodzi,jedzenie będzie pochłaniać oczami :evil_lol:). Daj jej witaminy dodatkowe i wapno dodatkowo ,dając wapno jest mniejsze prawdopodobieństwo jakich kolwiek kłopotów z porodem, no i przy porodzie jak jest odpowiednia ilośc wapna w organiźmie macica się szybciej oczyszcza;) Quote
pa-ttti Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 oj widziałam dużo jeśli chodzi o zachłanność suk w ciąży:) moja mama prowadzi hodowlę od 10ciu lat, także o tym podawaniu wapnia itd to wiem, to jest bardzo ważne. kiedyś miałam przykre doświadczenie jak jedna suczka dostała tężyczki poporodowej i od tamtego czasu bardziej uważamy.. pomimo tego że już wiele porodów u nas było, i wiele ciąż:) to jednak NIGDY suczka nie tyła tak szybko.tak jak teraz moja yorczka wygląda w 35 dniu, tak zawsze wyglądały suczki w 45tym. a to takie maleństwo jest, jeśli tak dalej pójdzie to ledwo będzie stała na nogach. Quote
ladyyork Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 pa-ttti napisał(a):oj widziałam dużo jeśli chodzi o zachłanność suk w ciąży:) moja mama prowadzi hodowlę od 10ciu lat, także o tym podawaniu wapnia itd to wiem, to jest bardzo ważne. kiedyś miałam przykre doświadczenie jak jedna suczka dostała tężyczki poporodowej i od tamtego czasu bardziej uważamy.. pomimo tego że już wiele porodów u nas było, i wiele ciąż:) to jednak NIGDY suczka nie tyła tak szybko.tak jak teraz moja yorczka wygląda w 35 dniu, tak zawsze wyglądały suczki w 45tym. a to takie maleństwo jest, jeśli tak dalej pójdzie to ledwo będzie stała na nogach. Ja widziałąm suczke która jak miałą rodzić to właściwie brzuch po ziemi ciągła nie nosiła:evil_lol: ważyłą 2100 chyba normalnie a urodziła 5 maluchów i wszystkie przezyły. Z tego co pamietam z rozmowy z tą pania to sunia pod koniec ciąży już prawie nie chodziła,wynosili ją na dwór by mogła się załatwić(drugi raz mieli jej nie dopuszczać). Zwracam Honor nie wiedziałąm że macie hodowle ,a jaki przydomek posiadacie?? Quote
pa-ttti Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 tego się właśnie boję....że będzie pod koniec ciąży ledwo chodzic. a nie wiesz czy ta suczka urodzila sama czy miala cesarke?? moja yorczka jest podobno "ciasna"- tak mi powiedziała znajoma u której kryłam. a jej normalna waga przed ciążą to też coś około 2 kg. mamy hodowlę "z błękitnego rodu", tyle że ja teraz czekam aż mi przyznają przydomek bo chę się usamodzielnic:) nie wiem czy dobrze robie, moglam sie dołączyc do mamy, ale juz chyba nie ma odwrotu. to beda pierwsze yorczki z naszej hodowli. Quote
ladyyork Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 pa-ttti napisał(a):tego się właśnie boję....że będzie pod koniec ciąży ledwo chodzic. a nie wiesz czy ta suczka urodzila sama czy miala cesarke?? moja yorczka jest podobno "ciasna"- tak mi powiedziała znajoma u której kryłam. a jej normalna waga przed ciążą to też coś około 2 kg. mamy hodowlę "z błękitnego rodu", tyle że ja teraz czekam aż mi przyznają przydomek bo chę się usamodzielnic:) nie wiem czy dobrze robie, moglam sie dołączyc do mamy, ale juz chyba nie ma odwrotu. to beda pierwsze yorczki z naszej hodowli. Przykro mi nie wiem czy sama urodziła ,ale jeśli szczeniaków jest dóżo jest również szansa że będą małe i sama urodzi,a co do Hodowli uważam za słuszną decyzje usamodzielnianie się, nie powinni ciebie kojażyć ciągle z hodowlą twojej mamy.Powinnaś mieć osobną hodowle i osobną renome sobie stwożyć,ty i twoja hodowla powinniście żyć własnym życiem;) Quote
g@l@xy Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 pa-ttti napisał(a):tego się właśnie boję....że będzie pod koniec ciąży ledwo chodzic. a nie wiesz czy ta suczka urodzila sama czy miala cesarke?? moja yorczka jest podobno "ciasna"- tak mi powiedziała znajoma u której kryłam. a jej normalna waga przed ciążą to też coś około 2 kg. mamy hodowlę "z błękitnego rodu", tyle że ja teraz czekam aż mi przyznają przydomek bo chę się usamodzielnic:) nie wiem czy dobrze robie, moglam sie dołączyc do mamy, ale juz chyba nie ma odwrotu. to beda pierwsze yorczki z naszej hodowli. moja też była ciasna mimo że wagowo od Twojej większa i to o 1kg urodziła książkowo. Szczerze mówiąc osobiście nie podjełabym się krycia suni 2 kg ale to moje prywatne zdanie. Quote
Kaladan Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 pa-ttti napisał(a): pomimo tego że już wiele porodów u nas było, i wiele ciąż:) to jednak NIGDY suczka nie tyła tak szybko.tak jak teraz moja yorczka wygląda w 35 dniu, tak zawsze wyglądały suczki w 45tym. a to takie maleństwo jest, jeśli tak dalej pójdzie to ledwo będzie stała na nogach. A jakiej rasy sunie widziałaś w ciąży? Większe rasy? Bo u większych ras, takich jak moje setery, brzuch zaczyna rosnąć porządnie 2 tygodnie przed porodem, a najbardziej oczywiście w ostatnim. W tym roku byłam z Rubią na klubówce na Węgrzech w 40 dniu ciąży i zupełnie nic nie było po niej widać. Maluchów urodziło się 8. Za to po naszej Di (yoreczka) zaczęło być widać ciążę w jej połowie! To też był nasz pierwszy yorkowy miot i też nie mogłam się nadziwić, że ma taki wielki brzuchol. Na świecie pojawiło się 5 maluszków. Drogą naturalną, wszystkie zdrowe :) Jednka mama cięższa bo waży 2,9. Quote
tigrunia Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Ja byłam z suką w 30 dniu ciąży na USG. Widać było 3 maluchy, ciąża potwierdzona. Dosłownie po 2-ch dniach brzuch jej urósł niesamowicie :crazyeye: I tak rósł, rósł i rósł.. z dnia na dzień był coraz większy. Urodziła 5. Quote
pa-ttti Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Kaladan napisał(a):A jakiej rasy sunie widziałaś w ciąży? Większe rasy? Bo u większych ras, takich jak moje setery, brzuch zaczyna rosnąć porządnie 2 tygodnie przed porodem, a najbardziej oczywiście w ostatnim. W tym roku byłam z Rubią na klubówce na Węgrzech w 40 dniu ciąży i zupełnie nic nie było po niej widać. Maluchów urodziło się 8. Za to po naszej Di (yoreczka) zaczęło być widać ciążę w jej połowie! To też był nasz pierwszy yorkowy miot i też nie mogłam się nadziwić, że ma taki wielki brzuchol. Na świecie pojawiło się 5 maluszków. Drogą naturalną, wszystkie zdrowe :) Jednka mama cięższa bo waży 2,9. no widzisz wida było ciąże wcześnie i urodziło się aż 5 młodych, a u yorków to już jest duży miot. widziałam w ciąży staficzkę i labradorkę bo takie sunie mamy, ale one już są stare i nie rodzą, i nie pamiętam jak wyglądały w ciąży. mamy też chihuahua i właśnie yorki, i te mniejsze zawsze tyją właśnie w ostatnich dwóch tygodniach, a muszę powiedzie że u chihuahua miot 4-5 to normalne. Quote
pa-ttti Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 tigrunia napisał(a):Ja byłam z suką w 30 dniu ciąży na USG. Widać było 3 maluchy, ciąża potwierdzona. Dosłownie po 2-ch dniach brzuch jej urósł niesamowicie :crazyeye: I tak rósł, rósł i rósł.. z dnia na dzień był coraz większy. Urodziła 5. a ile waży Twoja suczka? to chyba jednak jest zależne od suki, bo jak czytam wasze posty to różnie bywa z tą wagą:) to poprostu pierwsza nasza sunia która tak szybko tyje, a apetyt ma jak staficzka:) Quote
Recommended Posts