Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Erica napisał(a):
O rany, ale klops :-(

Neigh - znasz na Dogo kogoś kto zna niemiecki i mógłby mi pomóc ogłoszenie przetłumaczyc? Może by Mi się jednak udało Tolkę wziąc do siebie :loveu:
Wszyscy moimi znajomi to angliści i się znajomości niemieckiego wypierają ....
Przepraszam, że tak się wcięłam paskudnie:oops:

Dorothy z Dogo mieszkała długo w Niemczech, myslę że mogłaby pomóc.

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eurydyko bo ja go na pw chętnym rozsyłam:-) Tam jest mój numer tel......i jakoś tak nie czuję potrzeby się nim publicznie na dogo chwalić, aczkolwiek jak się ktoś uprze, to i tak znajdzie:-)

Posted

Dziękuję wszystim za pomoc, wspaniałe jesteście kobiety :Rose:

eyrydyka- wysłałam PW.

Bazarek jest w trakcie tworzenia. Chwilę to potrwa, bo muszę zdjęcia pozmniejszać.

Posted

Neigh napisał(a):
Eurydyko bo ja go na pw chętnym rozsyłam:-) Tam jest mój numer tel......i jakoś tak nie czuję potrzeby się nim publicznie na dogo chwalić, aczkolwiek jak się ktoś uprze, to i tak znajdzie:-)

Neigh?...
Czegoś nie rozumiem...
Wysłałaś mi 2 maile, w których między innymi prosisz o tekst dla Toli, dwa dni temu zadzwoniłaś w tej samej sprawie, a tutaj okazuje się, że tekst masz?...
To czego Ty mi kobieto głowę zawracasz?...

PS Wklejanie tekstów lub linków do nich na wątkach nie służy temu, by się nimi chwalić, ino temu, by wszyscy chętni mieli możliwość pomóc w ogłaszaniu psa :p Nie ma to jak gotowiec z numerem telefonu. Jak widzisz wszyscy o niego pytają...
A czasem taką pomoc w poszukiwaniu domku możesz dostać całkiem nieoczekiwanie :) Np. jakiś czas temu, latając po portalach z ogłoszeniami natknęłam sie na ogłoszenie psa z moim tekstem. Nie ja je wkleiłam, pies nie miał wątku na dogo... Okazało się, że pewna Dobra Dusza zobaczyła ogłoszenia psa sieroty i trochę jak Czarna Ręka działać zaczęła :evil_lol: rozklejając tu i ówdzie to i owo...

No a Ty tutaj takie czary mary...
Jak ktoś chce pomóc to tekst na PW z numerem dostanie?... :-? :evil_lol:
Spadam :p

PS Neigh?...
A czy Ty wiesz kobieto, że Twój numer telefonu lata po portalach z ogłoszeniami i jest mocno upubliczniony?... Sama go upubliczniłam i szczerze mówiąc wcale nie trzeba się "upierać" żeby go odszukać :eviltong:
Zamiast dzwonić zębami, mają ludzie dzięki temu możliwośc zadzwonić do Ciebie :)

Posted

No mam ten tekst Yono, który właśnie Ci wysłałam w załączniku. Tak króciuśki - a zawsze mawiasz " na allegro się sprzedają - długie, łzawe historię".
No i o taki mi chodziło.
Ależ Ty mnie łapiesz za słowka jeeeny:-)

A ze można sobie znaleźć, to ja wim.....nawet są tu tacy, co moje zdjęcia z liceum sobie wyszukali:-) śledzą.......normalnie śledzą człowieka:-)

A ja cały czas uparcie usiłuję jaką taką prywatność zachowywać.........nieszczęsna.

Posted

Coś Ty?... Tutaj śledzą?... :crazyeye:
To jacyś zboczeńcy?... :mad:

Neigh?... Może napiszę coś po tym jutrzejszym spotkaniu z potencjalnym domkiem?... Wkurzyłabym się strasznie, gdybym ja płodziła jakieś teksty w bólach wielkich, a w tym samym czasie Tola pakowałaby walizki :mad:

Posted

Otóż Pani ma zadzwonić jutro - to jest pierwszy test. Zawsze opowiadam o psie i umawiam się za kilka dni na tel. Proszę sobie przemyśleć i zadzwonić. Jak dzwonią - oho zależy im
Zaprosiłam Panią do siebie. Pani miała kiedyś znajdę. Ma 10 letnią córkę, która nigdy nie miała psa. Ma wychodzić samodzielnie z psem na spacery. Pani chce psa łagodnego, bo się sama trochę psów obawia. Mają kota, więc pies musi być z kotem obeznany.
Mają duże mieszkanie w bloku.

Moje obawy: Tolka to nie jest łatwy pies.......jest bojaźliwa niestety. To zaczy ja widzę, że robi kosmiczn postępy.......ale przydałaby się kosmiczna cierpliwośc i obeznanie. No i to miasto........Tolka jeszcze nigdy nie była.

Pani jest za to bardzo miła. Pozyjemy zobaczymy......Na razie to było takie luźne umówienie.
Ona jest ładna......i to niekoniecznie pomaga:-). No i jest duża. Znaczy dla mnie nie. ALe ja mam wielkopsa..........to mam inny punkt odniesienia.

Myślę, że dla tej Pani lepszy byłby jakiś mniejszy piesek, Taki którego jak się wystraszy można wziąć na ręce itp.......
Rozumiecie moje watpliwości? Nie chce zeby uciekła, zginęła, wróciła za tydzień itp.

Posted

No to jak nie wyjdzie z Tolą, to rzeczywiście może Frodo...
A jak nie Frodo, to jakby co, mam idealnego kandydata, jeśli prócz tego, że ułożony, młody, przyjaźnie nastawiony do kotów, na dodatek ma być piękny.

Posted

No działaj, działaj:-). Ta małpa z żołądkiem bez dna się tu coraz bardziej zadamawia..........dziś:
a. ja zwalałam z kanapy
b. Tola właziła
a.ja zwalałam
b. Tola właziła
i tak z 5 razy. Podsłuchiwała Neris, bo z nią akurat gadałam. Kurcze muszę iść na kurs wychowywania małoletnich znajd:angryy:

Posted

Wydatki:
90 zł - leczenie babeszja
30 zł - wizyta kontrolna + odrobaczenie
+ 130 zł - usg, szczepienie zakaźne, drugie odrobaczenie
70 zł - tabletki ver.....coś tam na leczenie alergii

Wydatki Tola razem 320 zł

Wpłaty:

180 zł Przyjaciele Trusta
50 zł - Gusia 0106 - też z powyższej bandy;-)

Razem 230 zł

W pas się głęboko kłaniam:-)

Posted

A my dzisiaj z Neigh najpierw dokonałysmy "włamu" (ja działałam, ona patrzyła), potem już wspólnie tachałysmy 104kg mięsa, a potem ja to jeszcze wiozłam taczką i wcale się nie wywaliłam...

Posted

Neris napisał(a):
A my dzisiaj z Neigh najpierw dokonałysmy "włamu" (ja działałam, ona patrzyła), potem już wspólnie tachałysmy 104kg mięsa, a potem ja to jeszcze wiozłam taczką i wcale się nie wywaliłam...

Brzmi .... interesująco :-o

Neigh, i co? Pani zadzwoniła?

Posted

No właśnie czekałam od rana........zadzwoniła. Ze dziś ma dużo spraw do załatwienia i że jeszcze będzie dzwonić.

Wszystko co powiedziała Neris to prawda........tak się właśnie zastanawiałam, jak Ty się do tego domu z tym dotachalaś...

Ja jeszcze byłam odpowiednio baaaardzo ubrana tiaaa. Ale to szczegół. Ja zwykle noszę 40 kg miecha.......ale Neris ma więcej psów:-)

Posted

DIF napisał(a):
Czyli bierzesz :loveu:?! :crazyeye:

nawet nie wiesz jak bym chciala :( serce mi peka z bolu, ze nie moge jej dac domku.....tak mi przykro :placz::placz::placz::placz: