Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 I serdecznie zapraszam do zadawania dlaszych pytań:-) Muszę się zmobilizować i wyadoptować laskę, bo się za bardzo z nami zżywa....... Quote
Erica Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Neigh napisał(a): Jest lękliwa. Nie boi się wszystkiego i wszystkich, nie ucieka w panice. Ale nie nazwałabym jej typem mocnym. Bo i się wszystkiego co przypomina pasek, smycz. Boi się różnych przedmiotów.......np. krzesła...... Boże, czego to ona musiała znaznac od jakiegoś *** :angryy: Mój mały podrzutek, Lara, też na początku prawie wszystkiego się bała (np. w ogóle nie wchodziła do kuchnii, tak się lodówki bała :shake:. Odmawiała też picia i w ogóle podchodzenia do misek....) Teraz jest już dobrze, poradziliśmy sobie z lękami. Co to ja jeszcze...? Aaaa, właśnie- spacerki. Daje sobie zapiąc smycz? Jak długo lubi byc na dworze? Lara wychodzi 5-6 razy dziennie, w czym 1 długi spacer 1,5-godzinny i ok. 30min wieczorny 'patrol' po dzielnicy. Tyle Toli starczy? Za dużo? Co ona jada? Suche? Gotowane? Surowe? Ja przy moim niejadzie po prostu muszę wziąc drugiego psa bo mnie wyrzuty sumienia wykonczą :razz: I najważniejsza sprawa? Jak szybką ją musisz wyadoptowac? I jakby to technicznie zorganizowac? Wizyta przedadopcyjna? Jakies spotkanie psów na neutralnym terenie? Transport? Na razie to wszystko w sferze teoretycznej, ale ja prędzej przekonam resztę rodziny jeśli będę już wszystko miała (chociaż mniej wiecej) zaplanowane. Quote
Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Tolka wychodzi 3-4 razy dziennie ( zależy od ilości czasu), 2 razy krótko i raz dłużej. Coś kurcze jest na rzeczy, ona też się miski bała. Może mi ktoś mądrzejszy podpowie, co trzeba robić, żeby pies się miski bał. U mnie dostaje suchą karmę, bo tak mi najwygodniej. Ale nie jest wybredna:-). Na początku łykała wszystko.......potrafiła sie wspiąć na stół i ukraść pozostawiony kawałek skórki od chleba. Teraz już nie. Ona wie, że dostanie jeść......ale nadal to ją szokuje Quote
Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Przedadopcyjna bezwarunkowo tak:-). Szkoda, że nie możemy się spotkać, nie możesz poznać psa., Nie spieszy mi się jakoś bardzo, inna sprawa, że ona się tu przyzwyczaja..... Transport no cóż........zapadnie decyzja będziemy myślały:-) Quote
Erica Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ani ja psa, ani Ty mnie ( co przecież też ważne). Kurcze może by się coś dało zorganizowac, mam rodzinę niedaleko Warszawy, muszę pokombinowac. Odezwę się jak już będę wiedziała coś więcej- w poniedziałek powinnam już znac nowe, 'poprawione' :diabloti: zdanie rodziny. Na razie wymiziaj ode mnie Toleczkę i pamiętaj, że moja oferta bazarków nadal aktualna :) Aaa, masz może jakieś nowe zdjęcia? :loveu: W kółko rodzince pokazuję te same, chyba już im się znudziło :shake: Quote
Ziutka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Erica napisał(a): Aaa, masz może jakieś nowe zdjęcia? :loveu: W kółko rodzince pokazuję te same, chyba już im się znudziło :shake: I Ja nie omieszkam podziwiać Tolci na nowych fotkach :eviltong: Quote
Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Jak masz ochotę poznać Tolę, to zapraszam do mnie. Miejsce się znajdzie:-). Ja bym też chętnie zdjęcia Tolki obejrzała. Przypominam, że ten aparat co ja niby mam......no to tak, jakbym nie miała. Kupię sobie słowo, ale na razie nie, no bo wiecie:oops:.........są inne wydatki. Ale wszystkich chętnych na sesję fotograficzna Toli zapraszam:-) Quote
Ziutka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Neigh napisał(a): Ale wszystkich chętnych na sesję fotograficzna Toli zapraszam:-) Neigh - a gdzie Ty cioteczko w ogóle mieszkasz :confused: Warszawa i okolice :hmmmm: Quote
Neigh Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 Mieszkam między Zegrzem a Serockiem, bardzo blisko Jachranki. To jest jakieś 35 km od Centrum Wawy. Za Legionowem, albo za Nieporętem zależy z której sie strony jedzie:-). Nad Zalewem Zegrzynskim Quote
Ziutka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Neigh napisał(a):Mieszkam między Zegrzem a Serockiem, bardzo blisko Jachranki. To jest jakieś 35 km od Centrum Wawy. Za Legionowem, albo za Nieporętem zależy z której sie strony jedzie:-). Nad Zalewem Zegrzynskim A to znam te okolice....jeździłam tamtędy do Makowa Mazowieckiego :cool3: Quote
Ziutka Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Neigh napisał(a):Nooo po drodze:-). Ano po drodze po drodze ;) Quote
Neigh Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Wybieram sie z Tolą jutro na szczepienie przeciw wściekliźnie. Dodatkowo dopytam .......bo ona się drapie. Dwukrotnie byla odpchlona, ale jeszcze ma takie napady drapnaki...moze nawykowe, a moze np. alergia. Sprawdzę No i ciotki wieeeelka prośba o ogłosznia. Treść mam, zainteresowanym wyślę. Dziewczynka zdecydowanie moze już ruszać "na swoje". Odkarmiona, odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona. Zdrowa.........psychicznie też jest lepiej. Urosła i przytyła. Jutro ja spróbuje zważyć, bo sama jestem aż ciekawa. Ale wzwyż też urosła:-) Wielkie Toto. No i witamny dostaje.. Quote
Erica Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 A ja ją nadal chcę :loveu: Z rodziną rozmawiałam, jedyny problem to to, że dom jeszcze nie będzie szybko wykończony. Uda się dopiero jak drugą działkę sprzedamy :roll: Z tym, że rodzicielka zaznaczyła, że jeśli ja będę sprawę działki 'popychac' tj. umieszczę ogłoszenie w niemieckim necie i ogólnie będę latac koło ogłoszeń, to proszę bardzo- ona się na Tolkę jak najbardziej zgadza.... Eh, zna ktoś niemiecki? Trzymam kciku, żeby to jednak nie była alergia :) Quote
ANETTTA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 przytyła itd itd wrzucaj foty bedziemy podziwiac piekna beniowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: księżniczkę ....... Quote
Neigh Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 Tak mniej więcej setny raz powtarzam, nie mam sprawnego aparatu......zdjęcia mam wtedy, jak ktoś do mnie przyjedzie i zrobi. Quote
Neigh Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Z puli "Przyjaciele Trusta " - Tola dostała 180 zł. Wydatki: 90 zł - leczenie babeszja 30 zł - wizyta kontrolna + odrobaczenie + 130 zł - usg, szczepienie zakaźne, drugie odrobaczenie Dziś wydałam dodatkowe 70 zł. Tolka nie została zaszczepiona. Ma podejrzenie alergii. Ma zaróżowione łapy, brzuchol itp. Dostała na razie ver....coś tam 14 tabletek. I takie cuś do wymywania uszu. Kontrola w okolicach Barbórki. Zapłaciłam tylko za leki... Wydatki Tola razem 320 zł Bardzo proszę o bazarki, albo wpłaty. Jeśli jeśli okaże się, że musi dostawać specjalistyczną karmę, to leżę. Samo jej utrzymanie sporo kosztuje, karma z darów już "wyszła". A mnie zrujnowało leczenie Kawy. Wszystkich, którzy deklarowali pomoc dla Toli baaardzo proszę o mobilizację sił..... No i ogłosznia też.....szukamy przecież domu. Quote
Erica Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 O rany, ale klops :-( A co z oczami? Są czerwone? Mi wet ostatnio powiedział, że przy alergii to zawsze oczy są czerwone ( Chociaż zamiast sterylki polecał mi hormony, więc chyba będziemy szukac nowego weta :roll:). Oczywiście, że moje bazarki nadal aktualne. Zabiorę się za nie jak najszybciej. Tylko ja na dogo jeszcze nie nie wystawiałam, może lepiej jeśli to zrobię przez allegro ( Nowa tu jestem i ludzie nie mają powodu,żeby mi ufac....)? Neigh - znasz na Dogo kogoś kto zna niemiecki i mógłby mi pomóc ogłoszenie przetłumaczyc? Może by Mi się jednak udało Tolkę wziąc do siebie :loveu: Wszyscy moimi znajomi to angliści i się znajomości niemieckiego wypierają .... Przepraszam, że tak się wcięłam paskudnie:oops: Quote
schroniskoJozefow Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 jest ktos taki jak pajunia ktora zdaje sie mieszka w niemczech. nie wiem jak czesto na dogo bywa, ale mysle, ze moglabys do nie sprobowac Quote
Ziutka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 I jeszcze Niufek.....też mieszka w Niemczech. Quote
Neigh Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 Służę włoskim i angielski. W niemieckim odpadam w przedbiegach Quote
eurydyka Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 poprosze o przeslanie na PW, maz na niemiecki przetlumaczy, ja mowie ale pisemne tlumaczenia mi nie ida specjalnie, daje sie wykazac mezowi:) Quote
Erica Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 eurydyka - Dzięki wielkie. Skontaktuję się z Tobą dziś wieczorem ( chwilowo korzystam z internetu w biurze rodziców i nie mogę tu długo wisiec. Lara przegryzła mój kabel wczoraj wieczorem :shake:). Neigh - Zdjęcia biżuterii na bazarki mam już gotowe, zrobię wszystko jak już będę miała swoje łącze naprawione (szlag by trafił opieszałych serwisantów :mad:). Tylko jeszcze kwestie techniczne muszę z Tobą ustalic. Zdaję się na Twoje zdanie bo ja się na tutejszych zasadach bazarkowych kompletnie nie znam :oops:: 1) Jak długo mają trwac? 2) Czyje konto ma byc podane, moje czy Twoje ( W przpadku Twojego musiałabyś mnie informowac kto już wpłacił, żebym mogła wysłac)? Miałam jeszcze o coś spytac, ale juz nie pamiętam :oops: Napisz też co u Toli :loveu: Te leki, które dostała pomagają? Kiedy będzie wiadomo czy to na pewno alergia? Quote
Neigh Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Co do bazarków, to ja się właśnie kompletnie nie znam:-). Nigdy nie robiłam. Ze 2-3 razy coś kupiłam. Ale podpytam te co robią:-). Jak Tola? A dobrze. Będzie wiadomo - tak na początku grudnia....zobaczymy czy zareaguje na leki, szampon itp. Ale powoli pierwsze tabletki były wczoraj, dziś drugi dzień.........to jeszcze za krótko. A wiedziałyście, ze alergię u psó ocenia się np. po kolorze poduszek ? Ja nie wiedziałam No skóra, brzucho, uszy...ale jak wetka zaczęła wnikliwie oglądać poduszki.....to się zdziwiłam. Ponoć ma klasyczne objawy. Aaa i białe psy mają wieksza skłonność do alergi - całe zycie sie człowiek uczy:-) No nic pozyjemy zobaczymy. Quote
Neigh Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Aaa i w piątek przyjezdza jedna pani na wizytę zapoznawczą:-). Próbowałam Miki namówić, żeby pani poznała Froda.....ale Miki nie chce. Zobaczymy....... Quote
Recommended Posts