daga10011 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 czy cos z czyms takim mozna zrobic?Zk podobno to nie inetresuje:roll: usunięte przez moderatora Quote
Talagia Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 A fałszowanie dokumentów nie podlega już policji? Quote
daga10011 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 ale to nie jest falszowanie do konca:(.ktos odsprzedaje dokumentacje hodowlana suki ,ktos to kupi i pusci miot po suce bez papierow z rodowodem -i jak to ugryzc? Quote
jefta Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 to jest fałszowanie dokumentacji właśnie :shake: Quote
daga10011 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 tak-ale jak to ugryzc??????????mnie jako hodowce to oburza:shake: Quote
Dorkaa Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Moim zdaniem to od razu na policję. A co ZK na to? Wogóle nic? Quote
daga10011 Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=9143 tu jest o tym...... Quote
terra Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Szok...!!!:crazyeye: Też uważam, że takimi sprawami powinien bezwzględnie zająć się ZK, w przeciwnym razie, tak uważam, jego istnienie nie ma sensu. Przecież to ZK firmuje czystość rasy psów doń należących. Nie wiem, czy są jakieś przepisy, pozwalające na ingrencję związku w sprawy tego hodoffcy, ale w końcu czasy się zmieniły i może trzeba dostosować przepisy do realiów tych czasów. Quote
sota36 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 ZK ma to w nosie! Jest lamane prawo - np w niektorych rasach powinno sie miec testy psychiczne -nie ma ich a jest miot! Czyli - FALSZYWE PAPIERY!? Jesli wlasciciel reproduktora - nie placil skladek, a kryl To co... Nie lewe papiery? Nie spelnil przeciez wymogow Zwiazku! Jesli na allegro pojawiaja sie ogloszenia, ze ze 250 zl dostanie sie metryki, to ... BAGNO! Taaaaa,mozna zawiadomic Zwiazek milociwie pamujacy - mam dowody, ze ma to w nosie!!!! Quote
*hania Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Od takich rzeczy śa Sądy koleżeńskie i testy DNA. Tylko trzeba to ZGŁOSIĆ !!! Quote
sota36 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 *hania napisał(a):Od takich rzeczy śa Sądy koleżeńskie i testy DNA. Tylko trzeba to ZGŁOSIĆ !!! taaaaaa, jesli "glowny" nie jest tym zainteresowany, to pewnie sad kolezenski "pomoze"... sprawa - dla Twojej informacji - zostala zgloszona do Warszawy. I co? Pstro! Quote
*hania Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 zostala zgloszona do Warszawy. I co? Pstro! To w takim razie jest to dla mnie niezrozumiałe :roll: W warszawskim oddziale "siedzą" ludzie, którzy nie wywiązują się ze swoich obowiązków. Jest jeszcze jedna możliwość - osoba która sprzedaje dokumenty nie jest już członkiem ZK więc właściwie nic już jej nie można zrobić. Jestem ciekawa jak osoba, która będzie zgłaszała miot po teoretycznie suczce wpisanej w papierach wytłumaczy, że owa sucz nie jest jego własnością :diabloti:. Quote
terra Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Spiszą umowę, podpisze zrzeczenie się praw do suki i tyle. Quote
Dada Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Nie jestem w szoku, bo zdawałąm sobie sprawe, że takie przekręty mają miejsce. Dziwi mnie jednak reakcja Związku Kynologicznego! :angryy: Wszystkie dane jak na dłoni i trudno kiwnąć palcem :angryy: Quote
daga10011 Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 na molosach wkejono fotke dokumentacji tych suk,ale zaslonione wszystko .Wlasciciel obecny tych suk co chce sprzedac papiery nazywa sie wymoderowano,byl w Poznaniu 2005 -ma ktos moze katalog z tej wystawy????????zeby sprawdzic dane suczki???????? Quote
buba44 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 kupiłam kiedyś z poznańskiej hodowli shar-pei ,z tym że w papierach kolor psa i rodziców się nie zgadzało. Quote
Robin_z_Lodzi Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ale tu macie wypas na tym forum... łał. Quote
Recommended Posts