Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szok...!!!:crazyeye:
Też uważam, że takimi sprawami powinien bezwzględnie zająć się ZK, w przeciwnym razie, tak uważam, jego istnienie nie ma sensu.
Przecież to ZK firmuje czystość rasy psów doń należących.
Nie wiem, czy są jakieś przepisy, pozwalające na ingrencję związku w sprawy tego hodoffcy, ale w końcu czasy się zmieniły i może trzeba dostosować przepisy do realiów tych czasów.

Posted

ZK ma to w nosie! Jest lamane prawo - np w niektorych rasach powinno sie miec testy psychiczne -nie ma ich a jest miot! Czyli - FALSZYWE PAPIERY!?
Jesli wlasciciel reproduktora - nie placil skladek, a kryl To co... Nie lewe papiery? Nie spelnil przeciez wymogow Zwiazku!
Jesli na allegro pojawiaja sie ogloszenia, ze ze 250 zl dostanie sie metryki, to ...
BAGNO! Taaaaa,mozna zawiadomic Zwiazek milociwie pamujacy - mam dowody, ze ma to w nosie!!!!

Posted

*hania napisał(a):
Od takich rzeczy śa Sądy koleżeńskie i testy DNA.
Tylko trzeba to ZGŁOSIĆ !!!

taaaaaa, jesli "glowny" nie jest tym zainteresowany, to pewnie sad kolezenski "pomoze"... sprawa - dla Twojej informacji - zostala zgloszona do Warszawy. I co? Pstro!

Posted

zostala zgloszona do Warszawy. I co? Pstro!

To w takim razie jest to dla mnie niezrozumiałe :roll:
W warszawskim oddziale "siedzą" ludzie, którzy nie wywiązują się ze swoich obowiązków.
Jest jeszcze jedna możliwość - osoba która sprzedaje dokumenty nie jest już członkiem ZK więc właściwie nic już jej nie można zrobić.
Jestem ciekawa jak osoba, która będzie zgłaszała miot po teoretycznie suczce wpisanej w papierach wytłumaczy, że owa sucz nie jest jego własnością :diabloti:.

Posted

Nie jestem w szoku, bo zdawałąm sobie sprawe, że takie przekręty mają miejsce. Dziwi mnie jednak reakcja Związku Kynologicznego! :angryy:
Wszystkie dane jak na dłoni i trudno kiwnąć palcem :angryy:

Posted

na molosach wkejono fotke dokumentacji tych suk,ale zaslonione wszystko .Wlasciciel obecny tych suk co chce sprzedac papiery nazywa sie wymoderowano,byl w Poznaniu 2005 -ma ktos moze katalog z tej wystawy????????zeby sprawdzic dane suczki????????

• 3 years later...
  • 2 weeks later...