Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak pamiętam takie tekst z pewnej ksiązki "Agresywne psy trzeba trzymać na łańcuchu":angryy::angryy::angryy: "jeżeli chcesz mieć psa ostrego, przywiąż go do czegoś i draznij kijem" :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Cekinka13*']Jak pamiętam takie tekst z pewnej ksiązki "Agresywne psy trzeba trzymać na łańcuchu":angryy::angryy::angryy: "jeżeli chcesz mieć psa ostrego, przywiąż go do czegoś i draznij kijem" :angryy::angryy::angryy:
O boże :-o :angryy: To nieodpowiedzialnych ludzi powinno się wiązać na łańcuchu :evil_lol:

Głupoty można też znaleźć w psiej encyklopedii dziennika. Mam tylko pierwszy tom książki, jedno zdanie zacytowałam również na forum Dogo (poszukam tego wątku).
Tu są za to cytaty z tomu 8 - Szkolenie:
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106017&page=34

EDIT: Znalazłam :D

Cytat, tom nr 1 (strona 14, "Gdzie można kupić psa?"):
"Potencjalne źródła to: hodowcy, sąsiedzi, sklepy ze zwierzętami i ogłoszenia. Najzdrowsze psy pochodzą od sąsiada, hodowców-amatorów, z przypadku lub z Internetu."

Posted

:crazyeye:no niech teraz to kupi ktos nie majacy pojecia o psach,hodowli badaniach.Przeczyta takie cos i kupi psa z pseudo bo stwierdzi ze skoro jest tani a pan sprzedajacy mily to pies zdrowy i wogole brak slow:angryy::mad: sie wkurzylam:angryy:
No to do jasnej.... jak mamy walczyc z pseudo jak takie dzienniki czy inne gazety wydrukuja takie bzdety:mad:

Posted

Książka dziennikowska skąpo prezentuje psią sytuację w polskich realiach. W Anglii gdzie mieszka pan Bruce Fogle, nie ma takiego zjawiska jak w Polsce. A nawet jeśli jest, to rozwinięte w nieznacznym stopniu.. Popatrz co się dzieje w naszych schroniskach. Po prostu tragedie! :mad:

Posted

Wybaczcie za post pod postem.

Niedawno kupiłam książkę Rottweiler z serii Pies na medal. Książeczka zawiera więcej informacji "ogólnych" o wszystkich psach, a o Rottach niewiele :lol:

Cytat nr 1:

Rottweiler został stworzony jako pies pracujący - obrońca stad i stróż - i z tego względu musi odznaczać się pewną dozą agresji. Rottweiler, któremu jakakolwiek agresja jest całkowicie obca, nie jest typowym przedstawicielem swojej rasy.

Posted

[quote name='Rottie']
Cytat, tom nr 1 (strona 14, "Gdzie można kupić psa?"):
"Potencjalne źródła to: hodowcy, sąsiedzi, sklepy ze zwierzętami i ogłoszenia. Najzdrowsze psy pochodzą od sąsiada, hodowców-amatorów, z przypadku lub z Internetu."

O BOŻE... Teraz już się cieszę, że u mnie nikt tego nie chce kupować, ani sama nie wyrzuciałam na to pieniędzy...

Posted

Pierwsza książka o Jackach jaką dorwałam "Jack Russell Terrier" Dorothei Penizek już na wstępie walneła byka "Jack russell terriery zwane również parson russell terrierem...":mad: Po za tym książka całkiem niezła.

Posted

ja może nie o książkach ale o np.plakatach z rasami psów w lecznicach weterynaryjnych.
oglądam je z nudów-
zdjecie doga niemieckiego i podpis
-waga psa do 50 kg:crazyeye:
mój ma niecałe 1.5 i waży około 80kg,pozostałe 2 dogi tez dużo powyzej 50kg(nawet suka)
wniosek z tego ze powinnam odchudzic go o jakieś 25kg:diabloti::diabloti:
inne rasy tez były sporo przekłamane.
niech to przeczyta ktoś nie mający pojęcia???

Posted

[quote name='ASICA']ja może nie o książkach ale o np.plakatach z rasami psów w lecznicach weterynaryjnych.
oglądam je z nudów-
zdjecie doga niemieckiego i podpis
-waga psa do 50 kg:crazyeye:
mój ma niecałe 1.5 i waży około 80kg,pozostałe 2 dogi tez dużo powyzej 50kg(nawet suka)
wniosek z tego ze powinnam odchudzic go o jakieś 25kg:diabloti::diabloti:
inne rasy tez były sporo przekłamane.
niech to przeczyta ktoś nie mający pojęcia???

też na to zwróciłam uwagę w lecznicy :)

... i się uśmiałam, bo mój jest "eleganckim typem sportowym" i waży 69 kg.

Chyba nie będę go odchudzać :)

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Pierwsza książka o Jackach jaką dorwałam "Jack Russell Terrier" Dorothei Penizek już na wstępie walneła byka "Jack russell terriery zwane również parson russell terrierem...":mad: Po za tym książka całkiem niezła.

po polsku? : O

• 3 weeks later...
Posted

Jest na rynku książka "Jack & Parson Russell Terrier" autorstwa Christiny Pettersall, wyd. Rea, str. 156 (z tego roku) oraz "Jack Russell Terrier" autor: Drothea Penizek, wyd. RM, str.120 (również z tego roku).

Posted

Rottie napisał(a):
Jest na rynku książka "Jack & Parson Russell Terrier" autorstwa Christiny Pettersall, wyd. Rea, str. 156 (z tego roku) oraz "Jack Russell Terrier" autor: Drothea Penizek, wyd. RM, str.120 (również z tego roku).

muszę kupić :razz:
pierwsza strasznie droga, druga osiągalna:multi:

Posted

Rottie napisał(a):
Cenowo wcale nie jest tak źle ;) Przyzwyczaiłam się już do "uroków" cen literatury w Polsce.. :roll: :lol:

do cen za odrobinę kultury w Polsce... :roll: bo przecież zarówno oryginalnie płyty, filmy jak i książki są straszliwie drogie:roll: ale robimy OT:razz:

Posted

Tinka:) napisał(a):
muszę kupić :razz:
pierwsza strasznie droga, druga osiągalna:multi:

Cenowo wcale nie jest tak źle ;) Przyzwyczaiłam się już do "uroków" cen literatury w Polsce.. :roll: :lol:

Posted

Nooo... może nie do końca na temat, ale niech tam. Przeglądam w antykwariacie książki i znajduję "Psy, rasy i wychowanie" (20 zł ;)).
Pomijam, że jest tam m.in. "akito ino", ale pod małym opisem saarloosa znajduje się informacja, że w RFN próbowano krzyżować wilka z pudlem :crazyeye:
I niby co z tego miało wyjść?

Posted

pudlowilk :diabloti: nowa rasa niewiedizlas ;)

ja znalazlam w szafie ksiazke "okiem psa" johna fishera i mam zamiar przczytac :) moze znajde jakas glupote :roll: ;)

Posted

gops napisał(a):
ja znalazlam w szafie ksiazke "okiem psa" johna fishera i mam zamiar przczytac :) moze znajde jakas glupote :roll: ;)

Nie "może", tylko z pewnością. Wszędzie będzie pisało tylko "dominacja", "dominacja", "dominacja"... :roll: