Patikujek Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 No włos ma piękny, taki gruby i gety nie to co u mojego Baksa takie pióra a nie włosy:evil_lol:
Neva Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 To jak to jest z tymi biewierkami. Ja zawsze uważałam , że to yorki tylko kolorystycznie inne, maja biale dodatki.. Tu na zdjeciach widzę pieski ale nie w typie yorka, tylko takie wełniaczki w typie shi-tzu. Czy jest wzorzec biewierka?? , on przewiduje taki wełnisty włos???
pompeo Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Neva napisał(a):To jak to jest z tymi biewierkami. Ja zawsze uważałam , że to yorki tylko kolorystycznie inne, maja biale dodatki.. Tu na zdjeciach widzę pieski ale nie w typie yorka, tylko takie wełniaczki w typie shi-tzu. Czy jest wzorzec biewierka?? , on przewiduje taki wełnisty włos??? Jest na stronie www.biewer.jasky.pl :laola:
Patikujek Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Błagam przeniesmy sie z pytaniami do wątku ogólnego biewerów, bo w tych rozmowach giną zdjęcia
tigrunia Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 No własnie ... zamiast tyle gadać lepiej byscie jakieś fotki wstawili swoich pociech :lol:
Neva Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 tigrunia napisał(a):Biewerka wyraznie powiedziała, że zna jej rodziców! Spójrzcie na ostatnie zdjecia .. ja na nich nie widzę żadnego podobieństwa do Grzywacza!! I przestańcie opowiadać głupoty!! Rodziców może i zna , ale czy dziadkow i pradziadków też?? Ze skojazenia york i whest wyszly 2 yorki i jeden whest w pręgi. Teraz te yorki , wygladające na normalne yorki, skrzyzowane z yorkiem mogą dać mieszanke whesta , lub wogóle bialego psa. To nigdy nie wiemy jak kupujemy pieska bez papierów , kto z kim mial dzieci
Neva Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 bayco napisał(a):Jest na stronie www.biewer.jasky.pl Szata i kolor: Jakośc i tekstura sierści sa najwazniejsze. Sierśc jest błyszcząca, jedwabista o delikatnej teksturze i blasku. Miła w dotyku. :laola: Szata i kolor: Jakośc i tekstura sierści sa najwazniejsze. Sierśc jest błyszcząca, jedwabista o delikatnej teksturze i blasku. Miła w dotyku. Czyli jednak jedwabista . Ni4e widać na zdjeciach tej jedwabistej lejącej siersci, czyli nasze biewierki maja jeszcze duzo do poprawienia.
jolisia34 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Neva napisał(a):Szata i kolor: Jakośc i tekstura sierści sa najwazniejsze. Sierśc jest błyszcząca, jedwabista o delikatnej teksturze i blasku. Miła w dotyku. Czyli jednak jedwabista . Ni4e widać na zdjeciach tej jedwabistej lejącej siersci, czyli nasze biewierki maja jeszcze duzo do poprawienia. Nasze biewerki to w większości jeszcze szczeniaki.Szczeniaki Yorka też tak mają.Najgorsze jest to,że doszukujecie się samych wad u naszych piesków.Nie bardzo wiem z czego to wynika.Ciekawe czy ta odwaga w prawieniu złośliwości wynika z tego że mozna robić to anonimowo?:shake:
jolisia34 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Zobaczcie jak pięknie wygląda podcięty BIEWEREK!!!!:lol:
Fibi Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 jolisia34 napisał(a): Zobaczcie jak pięknie wygląda podcięty BIEWEREK!!!!:lol: cudaczek i slodkosci:)
Patikujek Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 śliczny A ja poproszę więcej naszych forumowych biewerków!!!! No dziewczyny, aparaty w dłoń i focimy piękności
Neva Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 jolisia34 napisał(a):Nasze biewerki to w większości jeszcze szczeniaki.Szczeniaki Yorka też tak mają.Najgorsze jest to,że doszukujecie się samych wad u naszych piesków.Nie bardzo wiem z czego to wynika.Ciekawe czy ta odwaga w prawieniu złośliwości wynika z tego że mozna robić to anonimowo?:shake: A Wyzaraz szukacie złośliwości. Nie można mowić zle, tylko chwalić choc mysli się inaczej:cool3: Biewierki , to pieski ktre bardzo mi sie podobaja, ale niestety nie takie, tylko te z wlosem jedwabistym jak yorki. Juz 6 lat temu spotkalam takie w Niemczech i bardzo mnie urzekły. Gdyby nie to że nie są uznane przez Fci, dawno bym miala takiego pieska w domu. Jednak nadal sledzę rozwoj tej rasy w Polsce i czekam , może się doczekam ladnych biewierów. Malych na max 3 kg i z doskonalym wlosem. To że wyrazam swoja opinie, nie znaczy że zle Wam życze, tylko chce zwrócic Waszauwagę na ten fakt, że wlos maja wadliwy i nie oznacza to ze sa to mlode psy, bo i u yorka po 6 miesiacach roznie juz wlos prawidlowy a u yorkow ze zlym gatunkiem wlosa nigdy nie urosnie jedwab, nawet jak york bedzie mial 5-6 lat. Prosze nie posądzać mnie o złośliwość , bo anonimowo. Ja nie mam nic do ukrycia. Biewierki sliczne, ale musicie w hodowlach pomyslec o wlasciwym wlosie dla tej rasy a nie produkować kolejne welniaczki
Patikujek Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Ale Germania miła przystojnego tatuśka:loveu:
jolisia34 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 My tak uwielbiamy,choć każda ma swoją budkę:evil_lol:
Migotka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 :thumbs::thumbs::thumbs: super łóżeczko:thumbs::thumbs::thumbs:
ROZI_ Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Oj , widzę , że niektóre " życzliwe " wypowiedzi na dobre wykurzyły stąd BIEWERKĘ:angryy:
BIEWERKA Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Ja co dzień tu czytałam wypowiedzi porostu wolałam się uspokoić i wyciszyć Nie chciałam się wciągać w potyczki słowne bo to nie ma sensu
jolisia34 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Agata_B napisał(a):Come Back . wiedziaam xdd Nie rozumiem aluzji????????
Recommended Posts