Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wandul 66 napisał(a):
Kolosik miał uwiężniętą przepuklinę z martwica jelita , to jakis cud , że on żył i tak dobrze wygladął - niedługo umarłby w cirpieniach!!! Usunięto martwiczo zmienione elito , zaszyto , wykastrowano- tyle narazie wiem !!! Nie chce mysleć , jak ten kocur musiał cierpieć z tego powodu i dziwie się , że zyje!!!! Błagamy o choć DT , marzymy o domku stałym!!!!

łomatko z córkami:crazyeye: Patsi, drapnęłaś go chyba w ostatnim momencie

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, to mi nie pozostały już żadne wiadomości do przekazania, poza tym, że chyba dzisiaj kocur zjeżdża do mnie. "Chyba" dlatego, że od decyzji weta zależy czy dzisiaj. Amikat wiezie astkę ze schronu do sterylki i w drodze powrotnej ma przywieźć kocura. Ja mam dla niego miejsce tylko w piwnicy. Zamknięty, samotny - co to za życie. Dlatego proszę znajdźcie mu chociaż tymczas. On jest bardzo oswojony, spokojny. Ale zdecydowanie nie kocha psów.
Moja piwnica jest permanentnym pokojem posterylkowym dla dzikich kotek. Niebawem będzie potrzebna dla kolejnej kotki.
Koszty kocura będą znane w momencie wypisania ze szpitala.

Posted

Jeśli chodzi o psy to jutro będę mądrzejsza. Wtedy sytuacja była bardzo stresująca - on w klatce a obok wielka amstafia paszcza. Może generalnie nie jest tak źle. Po powrocie z lecznicy siedzi "na pokojach" bo zgubiłam klucz do piwnicy. Jeszcze scysji z moimi psami i kotka nie było. jutro wstawię zdjęcia kota w abażurze.

Posted

Kolos na wolności bał się psów, gdy przychodził pod sklep człowiek z psem to uciekał...Oby się coś zmieniło...Czy Kolosik przy okazji został wykastrowany?

Posted

Kocio ma się świetnie. On chyba wymodlił u kociego boga to, ze zginęły mi klucze od piwnicy, bo dzięki temu siedzi na pokojach i mości się na łóżku mojego syna. Abażur zdejmuję mu do jedzenia, bo nie bardzo sobie z nim radzi. Chodzić jednak w nim musi, żeby krzywdy sobie nie zrobił. Kocisko kochane jest. Przytulaśne, mruczące. Jak sie trochę podtuczy(bo chudzina jest jednak) to piękny kocur będzie. Szukajcie mu domu. Może być wychodzący, ale nie musi. Zdjecia wkleje później, bo teraz mułowaty net jest.

Posted

Jotka wiesz co z tym abażurem to tak niekoniecznie. Ja też tak myślłam, ( po sterylce mojej kotki), wet mnie wyśmiał, a Kicia sama mi pokazała jak ona sobie radzi jak jej nie zdjęłam abażura ( jak ją podglądałam, bo skubana nauczyła się że jak ona do miski, to ja abażur z głwy i potem ciągle do miski latała, a po zdjęcie abażyra do kanapy wyskubywać sobie szwy!) dopiero jak ją podejrzałam,to się okazało, że wet ma rację i Kot w abażurze sobie świetnie radzi ( wyśmiewał mnie, że Kicia to rozkapryszona jedynaczka, teraz ma Kocura ze schronu do towarzystwa, ale na szczęście on juz jak przybył to był wykastrowany) Tak,że kotki są bardzo sprytne!!
Trzymam kciuki za kociucha, najlepszy domek pod słońcem mu się należy!

Posted

Ja też się bardzo cieszę :loveu: Ostatnio stwierdziłam, że takie wielkie kocury to moje ulubione koteczki... Mają tyle futra do głaskania i przytulania *szkoda ,że już mam takie 2 kolosy( Czy ktoś jeszcze podziela moje zdanie??? Domku zgłoś się plis ... ( na zimowe wieczory najlepiej robi taakie duże duuże futerko do głaskania i przytulania, a jakie to cieplutkie ... Bardzo,bardzo polecam..

Posted

taki jestem jak latarka

a taki jestem długi

a taki jestem ciekawski
co do abażura- ja wolę go jednak trzymać w kołnierzu, do weta daleko, jakby coś sie stało, wolę nie ryzykować.

Posted

chudziutki to on jest, ale pasę go dobrze, to potłuścieje. Ćwiczę też na nim podawanie tabletek do gardziołka. Znosi to ze stoickim spokojem, nie to co moja potwora. Kocio bierze synergal, jeszcze do następnego piątku.
A kluczy nadal nie ma. Naprawdę mogłyby sie już znaleźć, już go do piwnicy nie zadekuję, a skrzynki pocztowej też nie mam czym otworzyć.:placz:

Posted

jotka napisał(a):
.
A kluczy nadal nie ma. Naprawdę mogłyby sie już znaleźć, już go do piwnicy nie zadekuję, a skrzynki pocztowej też nie mam czym otworzyć.:placz:

ale w skrzynce pocztowej nie zamierzasz chyba trzymac Kolosika:razz:?