Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patsi przywiozła dzisiaj bezdomnego kocurka , no - kocurzysko , dokarmiane w centrum Bytomia , piekny kocur , niestety niekastrowany , do tego ma olbrzymią przepukilnę pępkową , wielkości mandarynki!!!! Siedzi w pokoju z maluchami , jedyne miejsce , jakie mogłam mu dać , choc boję się o los maluchów . Nigdy nie prosze o pomoc ale teraz proszę . Tymczas dla niego potrzebny i pomoc w uzbieraniu kasy na kastrację i operację przepukliny !!!!

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dasz fotkę? łącznie z tą przepukliną? W kastracji i tej operacji pomożemy, bo na bytomskie kociuchy "uzbierała" na allegro maleńka Milusia, która nie przeżyła:-(

Posted

fotki narazie nie będzie , Patsi nie miała aparatu . Co do reakcji na psy nie wiem , choć wolnozyjący kot raczej zawsze reaguje tak samo !!! Ja narazie nie mam gdzie postawić tej klatki , w jednym pokoju prawie dorosłe 5 kocurów , w malutkim małe kociaki a w ostatnim kafelkarz kuje i robi łazienkę. Klatka w garazu za zimna a on jest przeolbrzymi!

Posted

Tweety napisał(a):
dasz fotkę? łącznie z tą przepukliną? W kastracji i tej operacji pomożemy, bo na bytomskie kociuchy "uzbierała" na allegro maleńka Milusia, która nie przeżyła:-(
Tweety , postaram sie jutro o fotki , przyjedzie Jotka , głownie uchwycimy tą przepuklinę , może będzie mozna dzieki temu na allegro na operację cos zebrać!

Posted

no to problem... jak to kot niekastrowany, to pędzie znaczył teren nawet przy moich kastratach, a jak źle reaguje na psy, to nie miałabym go gdzie izolować i przechować...

Posted

jakby się udało fotkę zrobic byłoby świetnie, bo w skarpecie bytomskiej jest na ten moment chyba ok 400 zł (karma do Ciebie poszła tez z niej) więc dobrze by było dozbierać gdyż pewnie wiele po tym zabiegu nie zostanie a potrzeby macie okrutne:shake:

Posted

plan już jest taki , jutro jotka zabierze kocurka do Swojej piwnicy , zoorganizuję zabieg a AFN pomoże finansowo w miare mozliwości - trzeba sie jednak liczyć , że o ile kastracja to nie będzie taki problem , to koszty operacji przepukliny mogą nie być małe!!!!

Posted

jotka napisał(a):
Ja wzięłabym go na tymczas, ale operacji sfinansować nie mogę, młoda fundacja jesteśmy.
dlatego myślę , że jakby co , wpłaty mogłyby iśc na AFN lub na konto Waszej Fundacji:multi:

Posted

Ale wieści!!! Kocurek jest bardzo przyjacielski, więc myślę,że warto mu szukać domu. Jeśli tylko kocurek od mojej koleżanki zostanie wydany, myślę,że będzie mógł u niej czekać na nowy dom.
Na psy reaguje chyba średnio, gdy żebrał przed sklepem na widok psów uciekał,a na podwórku u Wandzi na widok i szczekanie Hektora nastroszył się i syczał.

Posted

halbina napisał(a):
Po operacji w piwnicy?... no nie wiem...
a czy wchodzi w grę od razu kastracja?
piwnica jest cieplutka z rurami od centralnego i przez jotke juz do tego dostosowana , parę pierwszych dni spedzi w lecznicy:lol:

Posted

Myślę,że można będzie w trakcie jednej narkozy zrobić kastrację i przepuklinę. Ale pewnie ostateczną decyzję podejmie wet. Nie wiem nawet ile może kosztować taka operacja:-(

Posted

Formica napisał(a):
Można go wykastrowac za jednym zamachem bez problemu. Na tymczas nie wezmę bo mam ful jak na razie , ale ciachac bez problemu jesli chcecie.
sam zabieg , to nie problem , problem to tymczas dla niego , mysle , że piwnica jotki , która służyła juz wielę razy , nawet dla kotek po sterylkach będzie super!A POTAM KOLEJNY PROBLEM-dom!!!

Posted

wandul 66 napisał(a):
sam zabieg , to nie problem , problem to tymczas dla niego , mysle , że piwnica jotki , która służyła juz wielę razy , nawet dla kotek po sterylkach będzie super!A POTAM KOLEJNY PROBLEM-dom!!!

warto by było już zacząć go ogłaszać..... Jak bedzie jakaś fotka to wrzucę go na adopcje.org :roll:

Posted

Mysia_ napisał(a):
warto by było już zacząć go ogłaszać..... Jak bedzie jakaś fotka to wrzucę go na adopcje.org :roll:

Super. Allegro trzeba mu też będzie zrobić, bo chociaż jest miziasty i bardzo proludzki to jednak dorosły kot-a z takim adopcjami-trudniej....