katya Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 "Pamiętam jak pierwszy raz otworzyłem oczka. Obok mnie leżała moja mamusia i rodzeństwo. Było tak cieplutko, piłem mleczko i byłem bardzo zadowolony. Bardzo szybko rosłem, zacząłem biegać i bawić się z moimi braćmi i siostrami. Wkrótce do naszego domku zaczęli przychodzić obcy ludzie. Oglądali mnie i moje rodzeństwo. Zachwycali się moim rodzeństwem, a na mnie jakoś tak dziwnie patrzyli i mówili "Jaki on ładny, ale ta łapka..." i zabierali ze sobą mojego brata albo siostrę. Nie wiedziałem o co chodzi i nadal nie wiem. W końcu zostałem sam z moją mamą. Było nawet fajnie, bo miała czas tylko dla mnie. Któregoś dnia państwo wzięli mnie pod pachę i pojechaliśmy... Było tam strasznie dużo innych psów, wszystkie wyglądały na bardzo nieszczęśliwe - to dziwne, moja mama nigdy tak nie wyglądała. Państwo położyli mnie na stole i wyszli. Zajęły się mną miłe panie, ale nie trwało to długo. W końcu trafiłem za kratki, było zimno, ciemno i dużo innych czworonogów. Nie było tam mamy ani ciepłego posłanka. Inne psy podgryzały mnie czasem, musiałem cały czas uważać, nie mogłem spać ani spokojnie zjeść. Teraz jestem w ciepłym domku. Zabrały mnie takie panie. Ale mówią, że to "tymczas". Co mnie jeszcze czeka? Proszę, pokochaj mnie..." Plastuś ma 4 miesiące i jest ślicznym jamniczkiem, który urodził się z wadą genetyczną - rozszczepem łapki. Szukamy dla niego człowieka, dla którego taka wada nie ma znaczenia. Plastuś jest wesolutki, lubi się bawić i rozrabiać. Nie jest świadomy swojego "defektu" - w niczym mu on nie przeszkadza. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie się do kastracji psiaka w przyszłości ( nie pozwolimy, by Plastek przekazał dalej swoją wadę, która mogłaby być przyczyną porzucenia kolejnego psiaka z tak błahego powodu). O Dom dla Plastusia, przez duże D, prosi On sam i nasza fundacja - Niechciane i Zapomniane - S.O.S dla Zwierząt. Quote
Moriaaa Posted December 12, 2007 Author Posted December 12, 2007 No tak, mamy jeszcze Plastusia. Dziękujemy DT, który zgodziła się wziąć maleństwo do siebie... Mały był już w marnym stanie, wygłodzony, zaszczuty, odwodniony (psiaki nie dawały mu dojść do misek). A ciotka Saskia niech się ze mnie nie naśmiewa..a co...do twarzy mi z Yoreczkiem:eviltong::mad: Quote
hanka456 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Mamy jeszcze jednego podopiecznego. Ma na imię Miki. Znaleziony na jedynym dworcu w Kutnie. Od miesiąca tam pomieszkiwał. Oaza łagodności, bardzo skrzywdzony i pogryziony. Mordka spuchnięta leciutko, ślady kłów. Wychudzony i bardzo, ale to bardzo biedny........ Quote
Kar0la Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 hanka456 napisał(a):Mamy jeszcze jednego podopiecznego. Ma na imię Miki. Znaleziony na jedynym dworcu w Kutnie. Od miesiąca tam pomieszkiwał. Oaza łagodności, bardzo skrzywdzony i pogryziony. Mordka spuchnięta leciutko, ślady kłów. Wychudzony i bardzo, ale to bardzo biedny........ I co z tym psiakiem? Gdzie jest?:roll: Quote
Inkaa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Witam ! :loveu: Zauważyłam że w tytule napisałyście '' potrzebujemy pomocy '' , jednak chciałabym się zapytać jakiej pomocy oczekujecie . Konkretniej chodzi mi o przedmioty materialne . Jakieś budy , legowiska , karmy ? Mówicie szybciutko co chcecie :cool1: W ostatnim czasie mam szczęście - już dwa sklepy zoologiczne internetowe przekazały mi jakieś przedmioty ( klikery , frisbee , ksiażki , kalendarze :multi: ) jednak obiecałam że dochod pojdzie na prywatne schronisko na kosodrzewiny . Aczkolwiek za pewno udało by mi się pozyskać inne rzeczy , wtedy wystawilibyśmy je na bazarek lub allegro i pieniążki są na budy czy jakieś karmy etc. :cool3: Tak ogólnie to porozmawiałabym sobie przez telefon albo skypa bo pisać mi się nie chce :diabloti: Quote
hanka456 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Miki jest w Złotnikach. Wstawimy jego zdjęcia. Quote
Inkaa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Dzięki Haniu za Pw . Tylko teraz mam pytanie . Czy lepiej otrzymywać od jakiś sklepów zoologicznych rzeczy potrzebne fundacji czy może klikery , frisbee czy jakieś książki do wystawiania na bazarek :cool3: ? Quote
Niewiasta_21 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Wątek Mikiego: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101595 Quote
hanka456 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Jedno i drugie ma swoje zalety. To zależy od darczyńcy. Czasem jest tak, że trudno bedzie otrzymac w darze np. tak poważną rzecz jak budę, ale może się mylę. Jeśli ktokolwiek mógłby podarować budę, to wdzięczność naszych podopiecznych i nasza będzie ogromna. A ponieważ odwdzięczyć się możemy tylko poprzez oficjalne podziękowanie na stronie naszej Fundacji (nie wiem czy to duzo czy mało), może ktoś zechce wystapić w charakterze Mikołaja z okazji zbliżających się Świat Bożego Narodzenia i takową budę nam ofiarować. Quote
Inkaa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 hanka456 napisał(a):Jedno i drugie ma swoje zalety. To zależy od darczyńcy. Czasem jest tak, że trudno bedzie otrzymac w darze np. tak poważną rzecz jak budę, ale może się mylę. Jeśli ktokolwiek mógłby podarować budę, to wdzięczność naszych podopiecznych i nasza będzie ogromna. A ponieważ odwdzięczyć się możemy tylko poprzez oficjalne podziękowanie na stronie naszej Fundacji (nie wiem czy to duzo czy mało), może ktoś zechce wystapić w charakterze Mikołaja z okazji zbliżających się Świat Bożego Narodzenia i takową budę nam ofiarować. Mikołaj by się przydał :diabloti: A najlepiej odrazu z prezentami tj. budami Trzeba jakiegoś wykombinować :cool1: Narazie mogę załatwić ulotki waszej fundacji :lol: Pytanie czy chcecie :lol: Quote
jola od jadzi Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Oczywiście, że chcemy, i dziękujemy! Quote
Inkaa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 jola od jadzi napisał(a):Oczywiście, że chcemy, i dziękujemy! Okej . Potrzebny jest a) projekt ulotki :cool3: Jak również info o tym b) jaka ma być ilość nakładu :cool3: Quote
nata od jadzi Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 myślę, że teraz przydałyby się ulotki dotyczące tego 1 procenta. trzeba ostro ruszyć z kampanią na ten temat. co myślicie? nie chcę Was dobijać, ale jakby tych nieszczęść było mało. to doszła nam kolejna podopieczna... Łezka - sunia z wypadku, którą znalazłam dzisiaj wieczorem. walczy o życie, ale ma coraz większe szanse tą walkę wygrać. tu jest jej wątek, wchodźcie proszę: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101758 jutro zdjęcia i reszta Quote
szajbus Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 O matko, co się dzieje z tym "wysypem" psiaków??? Przeciez teraz jest gorzej niż w wakacje. Ludzie pogłupieli czy co? Quote
Inkaa Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Dziewczyny ... teraz z mojego bazarku będziecie miały 25 zł ( wiem że mało ale to tyko jedna ksiażka ;) ) . Co prawda miało to iść na konto schroniska w łodzi na kosodrzewiny ale nie mogę skontaktować sie z Tośką , ona miała podać swoje konto do wpłaty ( a później z zebranych pieniędzy jakaś sterylizacja czy karmy ) ponieważ wlaścicelka nie chce przyjmować pieniędzy tylko rzeczy materialne :shake: Ale skoro nie mogę doprosić się o konto ( :mad: ) to pieniądze powędrują o fundacji a w bazarku do celu dopiszę '' Niechciane i zapomniane '' Pasuje ? :loveu: Quote
hanka456 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Oczywiście, dziękujemy bardzo. A ulotki o jednym procencie jak najbardziej potrzebne i na czasie. Pomyślimy o grafice i nakładzie. Quote
Inkaa Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 To dziewczęta pomyślcie o nakładzie i projekcie bo ja muszę dac firmie dziś wieczorem wszystkie info ! :roll: Quote
Moriaaa Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Enchantress* napisał(a):To dziewczęta pomyślcie o nakładzie i projekcie bo ja muszę dac firmie dziś wieczorem wszystkie info ! :roll: Enchantress* wielkie dzięki:loveu: Projekt możemy zrobić na poniedziałek, jeśli to nie będzie za późno. A nakład...tych ulotek potrzeba naprawdę bardzo dużo bo do stycznia trzeba zrobić kampanie z tym 1%. Ile firma zgodzi się zrobić maksymalnie tyle na pewno zostanie rozdysponowanych :) Quote
katya Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Co do projektu - pomysły trzeba chyba czerpać stąd: www.niechcianeizapomniane.org/1procent A propos nakładu - jak najwięcej się da! ;) Quote
sonica Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 słuchajcie ja pracuje w dość dużej firmie może uda mi się namówić szefa, żebyśmy ten jeden procent wpłaci na fundacje i jeszcze jedno będziemy teraz w przyszłym tygodniu rozsyłać kalendarze do kontrahentów mogłabym to każdego dołożyć taką ulotkę informacyjną?? co wy na to? Quote
Moriaaa Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 sonica napisał(a):słuchajcie ja pracuje w dość dużej firmie może uda mi się namówić szefa, żebyśmy ten jeden procent wpłaci na fundacje i jeszcze jedno będziemy teraz w przyszłym tygodniu rozsyłać kalendarze do kontrahentów mogłabym to każdego dołożyć taką ulotkę informacyjną?? co wy na to? Sonica...BOMBA:multi: Tylko na razie mamy zwykłe ulotki bez tego 1%...choć zawsze coś ;) Quote
sonica Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 to ja jestem do dyspozycji:) i ciesze się, że pomysł się podoba. Tych kalendarzy wysyłamy 150 do naprawdę dużych firm, które naprawdę kapitał mają spory, więc może poczekajmy na te ulotki z tym jednym procentem żeby dokładnie wiedzieli o co nam chodzi:) ale jeśli nie zdąrzymy to wsadźmy te zwykłe oprócz tego mogę polatać z tymi ulotkami po biurowcu i poroznosić po pozostałych firmach. Quote
sonica Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 No to mam pierwszą dobrą wiadomość, księgowa naszej firmy, która prowadzi swoją działalność już zadeklarowała, że jeden procent podatku przekaże na rzecz fundacji:) Quote
Moriaaa Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Sonica :klacz::klacz::klacz::loveu: Jeśli faktycznie da radę troszkę przeciągnąc wysyłkę kalendarzy, warto byłoby podrzucić te ulotki z 1% . Projekt ulotki może uda się zrobić na weekend. Jak alarm to alarm ;) Quote
Recommended Posts