Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O pół siostrzyczka :loveu::loveu::loveu:

To odbie mają chyba mamuśkowe geny , bo podobne do siebie są :razz:
a tutuś twojej Paris to psiak który mi się najbardziej podoba !!Ma najśliczniejszą główkę jaką w życiu widziałam :p

Pozdrowienia dla 1/2 siostry :eviltong:
Wybieracie się na jakieś wystawy ? :cool3:

Posted

Na pewno mają mamuśkowe geny, bo Montgomery to bardzo urodziwa pani :cool3: I charakter też super.
No właśnie nie wiem, czy nie jest za późno na wystawy. Paris ma już 2 lata i nie brała udziału jeszcze w żadnej, nie przygotowywałam jej do chodzenia na ringu itp. Myślisz że warto zacząć tak późno?
A jak wystawy z Mantą?

Posted

Melodia, masz piękną sukę i warto ją pokazywać na wystawach! Na to nigdy nie jest za późno-po prostu trzeba z nią trochę popracować, poćwiczyć pozycję wystawową i bieg po ringu-i zgłosić na wystawę! Ja mojego psa też pierwszy raz wystawiłam, kiedy miał 2 lata (chciałam wystawiać go od początku, od szczeniaka, ale niestety czas mi nie pozwalał), pierwsza wystawa i...zgarnął wszystko w swojej rasie! Tak więc poćwicz z nią, naucz tego, co trzeba, nie żałuj nagród-i do boju! Powodzenia!

Posted

Na pewno mają mamuśkowe geny, bo Montgomery to bardzo urodziwa pani :cool3: I charakter też super.

Popieram!!! Tak jak jadąc oglądnąć 3 -tygodniową Mantę [aby ją zarezerwować] nie byłam przkonana do staffiorów, po spotkaniu z Montogomery byłam pewna że to jest to !!:loveu: Ona jest nie dość że śliczna , to jeszcze przekochana !

No właśnie nie wiem, czy nie jest za późno na wystawy

Lepiej późno niż wcale :eviltong: A tak na serio , to 2 lata , to nie jest za póżno.
Zapewniam Cię , że jak zaczniesz z nią w miarę intenywanie ćwiczyć , nauczenia jej postawy i ogolnegoo prauszania sie na ringu , nie zajmie ci dużo czasu :razz:

A jak wystawy z Mantą?

Ja akurat Mantę uczyłam "stania" już od pierwszych dni pobytu u mnie:p
Ja poprostu wybierając już szczenię , rasę itp. wiedziałam na co musze przedewszystkim zwracać uwagę.
Od razu wiedziałam że będzę z nim jeździć na wystawę.
Parzałam oczywiście przedewszystkim na charakter -[ czy dam sobie radę z takim psem.
Jak już wybrałam rasę,wybierałam szczenię pod kątem "predyspozycji wystawowych" :cool3:

Tak więc Manta ystawowymi trikami męczona była już w wieku 8 tyg.:cool1:
Z początku bylo to porostu stanie w bezrucju , ale w końcu doszłysmy do tego , czego chcialaysmy :p

W tej chwili Mantę mogę ustawić w każdy sposób , i ona stoi .
Ale rozgadałam się więc przejdę do sedna.

manta jak dotąd była na dwóch wystawach - raz w klasie baby na klubówce , i raz na krajówce w szczeniakach.
Na obu wystawach byla sama w klasie.
Na klubówce miała naj.baby w rasie , a w Głogowie na krajówce naj .szczenię w rasie :p
Teraz zgłosiłam ją do Opola , Bydgoszczy , a potem zgłosze ją do Leszna.

Trzymam kciuki ze twoją współpracę z Paris - sama zobaczysz ze to wrecz przyjemność :cool3:
No i mam nadzieje ze kiedys spotakmy sie na jakiejs wystawie.

Posted

Dziękuję serdecznie za rady. W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak zabrać się z Pariską do pracy i może na wakacje się wyrobimy :cool3:, np. na gdyńską wystawę, gdzie w zeszłym roku byłyśmy tylko jako widzowie.

Dziś moje śmierdzielstwo skończyło równo 10 miesięcy :smile:

Manta prezentuje się rewelacyjnie :multi:! I widać naprawdę efekty Waszej pracy, bo stoi jak prawdziwa modelka :) Przepiękna fotka!

Posted

W takim razie nie pozostaje nam nic innego jak zabrać się z Pariską do pracy

No ja tak myślę :razz: I proszę potem wstawić jakieś fotki , z tych ćwiczeń , nawet jak posuniecie się tylko minimalnie do przodu :p

Manta prezentuje się rewelacyjnie :multi:! I widać naprawdę efekty Waszej pracy, bo stoi jak prawdziwa modelka :smile:

Manta dziękuje za tak miłe słowa na swój temat i pozdrawia Pariskę :loveu:

Posted

Łaaa ja tu pierwszy raz?:crazyeye:

Ale piękne psisko!:loveu::loveu: Staffki są przepiękne!:loveu:

Wsiego dobrego dla Manty z okazji 10 miesiecy:multi::evil_lol:

Zapraszamy również do naszej brygady!:multi:

Posted

Jejku jaka Manta jest skupiona i poważna! :iloveyou: Stary wyjadacz się z niej zrobił :cool3: Super!
Paryska również stoi, ale mój dzikus rozdziawiania paszczy i machającego ogona nie może opanować :roll:

EDIT:
A, i jeszcze coś mam dla ciebie :) Kiedyś dostałam maila od hodowców z Gniezna z fotkami ich nowego miotu, to było jakiś rok temu. Czy na tej fotce przypadkiem nie ma Manty? Ta dumnie podnosząca główkę do góry? :D

Miniaturka się powiększa.

Posted

Widac po tej plamce białek w kształcie krzyzyka że to Manta...albo mi sie zdaje,moze tylko podobny psiak do niej.
a jak to ona to juz jako niemowlak miała zadatki na powazną i wytworną damę :)
Slicznie sie prezentuje i ma ładnie zbudowaną główke,z reszta cała jest piekna ;P

Posted

Dzięki za miłe slowa :razz:
Fatycznie to JEST MANTA ...tylko jakaś taka owłosiona :eviltong: Myślę , że to bylo mniej więcej w tym okresie , co to byłam ją sobie zamówić :razz:

Dzięki za fotkę !

kate89 - ja też ja tylko po tym rozpoznawałam , jak mała byla :cool1: