klaudia&Manta Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Co lepsze , jak ty tu bylaś to ja dopiero chwile przed tym zasnęłam :diabloti: Quote
łapeczek Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 wybierasz sie w najblizszym czasie gdzies na wystawe z Mantowa pieknoscia;p Quote
Bullila.nl Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 klaudia&Manta napisał(a):Co lepsze , jak ty tu bylaś to ja dopiero chwile przed tym zasnęłam :diabloti: taki byl balecik???:diabloti: Quote
klaudia&Manta Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 wybierasz sie w najblizszym czasie gdzies na wystawe z Mantowa pieknoscia;p Pod koniec września do Wrocławia . taki byl balecik??? Nie , nic nie było ... to była jednodniowa przypadłość bezsenności.:evil_lol: Quote
klaudia&Manta Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Mam się bać? :evil_lol: Zdjęć dziś nie będzie bo porzuciałam me prosię i wybyłam do znajomych - jak jutro wróce do domu to możecoś mi sie uda pstryknąć :razz: Quote
Bullila.nl Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 klaudia&Manta napisał(a):Mam się bać? :evil_lol: Zdjęć dziś nie będzie bo porzuciałam me prosię i wybyłam do znajomych - jak jutro wróce do domu to możecoś mi sie uda pstryknąć :razz: Nie nie boj sie my sami w starchu:evil_lol: To milej zabawy:diabloti: Quote
klaudia&Manta Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 A to dobrze :lol: Dziękuję ... Quote
klaudia&Manta Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Manta z nową koleżanką ...:diabloti:... Owa koleżnaka nie ma jeszcze imienia - może ktoś ma jakiś pomysł ?:roll: Quote
klaudia&Manta Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 A wcale że nie poszłam :lol: Szczurzyca ma imię Marion :) Dzięki. Quote
Bullila.nl Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 ja wczoraj slyszalam na filmie Shanga ...i mnie sie spodobalo..ale to byla tygrysica:diabloti:..albo nie to byl chyba tygrys:)) p.s jak mialam szczura na przechowaniu to Bullit chcial klatke rozwalic:cool3: Quote
klaudia&Manta Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Dzięki za propozycję :p Jak mama usłyszała ze nazwałam szczurzycę Marion - to powiedziała że ogłupiałam , bo to za trudne do zapamiętania , i dla niej to i tak będzie mysz :eviltong: Quote
Bullila.nl Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Dzien dobry:diabloti: ladny bannerek:p Quote
kate89 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 O.O Klaudia masz nowego stworka..ale piękny szczuroch... jak ja miałam szczury to jeden był o ubarwieniu-husky czyli biały z szarym płaszczem i miał na imię Bejban ;) ( prawda że słodko) xD i miałam czarno-białą szczurzyce i nazywała sie Misza :) Zobaczysz Klaudia jakie te szczury są mądre..mnie one az zaskakiwały jak szybko sie uczyły. Nawet w tv kiedys program oglądałam o szczurach,i tam wsadzili do dwuch akwariów pełnych wody szczury.Eksperyment polegał na tym,żeby udowodnić ich szybkość przystosowania sie do nowych warunków.Szczury z pierwszego akwarium wyjeli na godzine,miały wtedy czas na obmyślenie jak wydostać sie z akwarium pelnego wody.Po ponownym wsadzeniu nurkowały,odbijały sie od dna i wyskakiwały.Te z drugiego akwarium co wyjęte nie były i caly czas tam pływały utopiły sie. Takie to mądre stworki,że sobie opracowały plana i sie wydostały. Ale sie rozpisałam..miłego czytanai moich rozważań ;) Quote
klaudia&Manta Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Zobaczysz Klaudia jakie te szczury są mądre Wiem , wiem miałam już kilka. Pierwszy (Pinki) żył ponad 5 lat . Mogłam go (a właściwie to ją ) postawić na ziemię , a gdy zawołałam po imieniu wspinal się po nogawace spodni (w przypadku jej braku , po nodze :razz:) i siadał na ramieniu . Wychodzilam z nim na dwór etc. A jak posadziłam go na ramieniu sama , to wiedział że ma tam siedzieć...i mogłam z nim isć do sklepu , na spacer z psem , a on tam siedział i siedział :diabloti: Szczury są wspaniałe ... nie nawidzę chomików , myszy czy świnek morskich - szczury są najlepsze ! Mam nadzieję że Manta nie obrazi sie , że piszemy o tym w jej wątku :evil_lol::evil_lol: Quote
klaudia&Manta Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 A ja zapomniałam o czymś :oops: Taki wczoraj dziwny dzień że kompletnie wypadło mi z głowy ...:roll:... Manta wczoraj skończyła 14 miesięcy :p Ale prezent dostsła - nowa obróżka - 7 do kolekcji (:oops:) Quote
kate89 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Mancia napewno sie nie obrazi ;) wygłaskaj ją odemnie moze dla pewnosci :D No mój tez przychodził na zawołanie,prosił o jedzonko,i na spacerach puszczałam go na ziemie a on sabie maszerował za mną,albo na ramieniu siedział i chodziłam tak z nim na miasto :) szczury są zdecydowanie najfajniejsze z tych gryzoni....Klaudia przez ciebie zachciało mi sie kolejnego ...ehhh Quote
Harpagon Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 Ho ho ale mężnieje kobitka :crazyeye::loveu: Pozdrowionka ;) www.harpagon.com.pl Quote
klaudia&Manta Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 Ho ho ale mężnieje kobitka Oj tak ...:loveu: Dla Manci:loveu: Mancia dziękuje. Obróżkę pokaże jutro , albo w czwartek bo jestem w trekcie nabywania telefonu z lepszym aparatem - niestety cyfrówkę porwała moja siostra ...:p Quote
Recommended Posts