Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wybierasz sie w najblizszym czasie gdzies na wystawe z Mantowa pieknoscia;p

Pod koniec września do Wrocławia .

taki byl balecik???

Nie , nic nie było ... to była jednodniowa przypadłość bezsenności.:evil_lol:

Posted

klaudia&Manta napisał(a):
Mam się bać? :evil_lol:
Zdjęć dziś nie będzie bo porzuciałam me prosię i wybyłam do znajomych - jak jutro wróce do domu to możecoś mi sie uda pstryknąć :razz:

Nie nie boj sie my sami w starchu:evil_lol:

To milej zabawy:diabloti:

Posted

ja wczoraj slyszalam na filmie Shanga ...i mnie sie spodobalo..ale to byla tygrysica:diabloti:..albo nie to byl chyba tygrys:))

p.s jak mialam szczura na przechowaniu to Bullit chcial klatke rozwalic:cool3:

Posted

O.O Klaudia masz nowego stworka..ale piękny szczuroch...
jak ja miałam szczury to jeden był o ubarwieniu-husky czyli biały z szarym płaszczem i miał na imię Bejban ;) ( prawda że słodko) xD i miałam czarno-białą szczurzyce i nazywała sie Misza :)
Zobaczysz Klaudia jakie te szczury są mądre..mnie one az zaskakiwały jak szybko sie uczyły.
Nawet w tv kiedys program oglądałam o szczurach,i tam wsadzili do dwuch akwariów pełnych wody szczury.Eksperyment polegał na tym,żeby udowodnić ich szybkość przystosowania sie do nowych warunków.Szczury z pierwszego akwarium wyjeli na godzine,miały wtedy czas na obmyślenie jak wydostać sie z akwarium pelnego wody.Po ponownym wsadzeniu nurkowały,odbijały sie od dna i wyskakiwały.Te z drugiego akwarium co wyjęte nie były i caly czas tam pływały utopiły sie.
Takie to mądre stworki,że sobie opracowały plana i sie wydostały.
Ale sie rozpisałam..miłego czytanai moich rozważań ;)

Posted

Zobaczysz Klaudia jakie te szczury są mądre

Wiem , wiem miałam już kilka.
Pierwszy (Pinki) żył ponad 5 lat . Mogłam go (a właściwie to ją ) postawić na ziemię , a gdy zawołałam po imieniu wspinal się po nogawace spodni (w przypadku jej braku , po nodze :razz:) i siadał na ramieniu .
Wychodzilam z nim na dwór etc. A jak posadziłam go na ramieniu sama , to wiedział że ma tam siedzieć...i mogłam z nim isć do sklepu , na spacer z psem , a on tam siedział i siedział :diabloti:

Szczury są wspaniałe ... nie nawidzę chomików , myszy czy świnek morskich - szczury są najlepsze !

Mam nadzieję że Manta nie obrazi sie , że piszemy o tym w jej wątku :evil_lol::evil_lol:

Posted

A ja zapomniałam o czymś :oops: Taki wczoraj dziwny dzień że kompletnie wypadło mi z głowy ...:roll:...
Manta wczoraj skończyła 14 miesięcy :p

Ale prezent dostsła - nowa obróżka - 7 do kolekcji (:oops:)

Posted

Mancia napewno sie nie obrazi ;) wygłaskaj ją odemnie moze dla pewnosci :D
No mój tez przychodził na zawołanie,prosił o jedzonko,i na spacerach puszczałam go na ziemie a on sabie maszerował za mną,albo na ramieniu siedział i chodziłam tak z nim na miasto :)
szczury są zdecydowanie najfajniejsze z tych gryzoni....Klaudia przez ciebie zachciało mi sie kolejnego ...ehhh

Posted

Ho ho ale mężnieje kobitka

Oj tak ...:loveu:

Dla Manci:loveu:

Mancia dziękuje.

Obróżkę pokaże jutro , albo w czwartek bo jestem w trekcie nabywania telefonu z lepszym aparatem - niestety cyfrówkę porwała moja siostra ...:p