dariaopole Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 W schronisku w Opolu przebywa cudowna, młoda bokserka.Ma na imię Aria, ma około roku. Została porzucona wraz z owczarkiem z którym przebywa w boksie, przez rodzinę która wyjechała za granicę. Aria jest kochana, radosna, sympatyczna oraz bardzo energiczna. Do psów nie wykazuje agresji, do suk - do końca nie wiadomo,aczkolwiek może być różnie.Wprowadzona do kociarni bała sie , kuliła ogon i kucała mimo zaczepek ze strony kotów. Wykazała jedynie małe zainteresowanie. Sunia jest naprawdę słodka i kocha ludzi. Potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna , który zapewni jej dużo ruchu gdyż sunia kipi młodzieńczą energią. jak wszystko dobrze pójdzie niunia trafi jutro do DT. Szukamy domku stałego. Kontakt w sprawie adopcji : Wolontariuszka Magda : tel 696446924 bezpośrednio do schroniska : (0-77) 441-92-11 Quote
doddy Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 To chyba taka mieszanka amstaffa z boksiem :loveu: Ale latwiej jej domu szukac. Mozna ja oglosic za bokserke a mozna i za amstaffke :eviltong: Quote
dariaopole Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 dokładnie niunia ma coś z amstaffa ale na razie poogłaszamy ja jako boksię, z wielkości i gabarytów to do boksera bardzej podobna ;) Quote
Atik Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Jak dla mnie to ona z boksera nie ma nic. Czasami lepiej napisać prawdę o psie niż wydać ją do adopcji jako boksera a ludzie potem mogą mieć nieprzyjemności. Quote
Ziutka Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Boszzz...kolejne boksiowe cudo :placz: Boszzz...kolejne amstaffowe cudo :placz: W każdym razie..cudo, które szuka pilnie DS ;) Quote
dariaopole Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 kochane ja co prawda nie jestem specem od ras ale według mnie ona z boksera cos ma a kitu nikt nie wciska bo widać na zdjeciach jak ona wyglada, jednym wyglada na boksera innym nie . Oczywiście sunia nie ma rodowodu więc wiadome ,że nie jest czysta rasowo.Zmienię w tytule ,że jest bokserowata. Quote
Franca81 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Atik napisał(a):Jak dla mnie to ona z boksera nie ma nic. Czasami lepiej napisać prawdę o psie niż wydać ją do adopcji jako boksera a ludzie potem mogą mieć nieprzyjemności. Atik sorry ale naszym celem jest pomoc. Nie jesteśmy specjalistkami i ciężko powiedzieć do której rasy jest bardziej zbliżona. Więc nie insynuuj nam, że mówimy nieprawdę. Cechy jakie MOIM zdaniem opowiadają się za bokserem: -wzrost (znacznie wyższa od astków) -oczy - asty nie mają takich oczu, są o wiele bardziej podobne do bokserowatych -zachowanie - i znów zaznaczam, że MOIM zdaniem zachowuje się bardziej typowo jak na boksery przystało. Nie zmienia to faktu że jest mieszańcem i ciężko ocenić. Atik napisał(a):Czasami lepiej napisać prawdę o psie niż wydać ją do adopcji jako boksera a ludzie potem mogą mieć nieprzyjemności. Wypraszam to sobie ale Żadna z nas Nikogo nie chce specjalnie oszukać!!!!!!! Takie odnosimy wrażenie. owszem widzę podobieństwo do astów. Ale nadal nie rozumiem dlaczego piszesz o nieprzyjemnościach????? Wydaje mi się, że chyba masz jakieś uprzedzenia do tej rasy. A ja mam np do yorków i jakoś nikomu w postach tak nie piszę. Z KAŻDYM psem można mieć problemy i przykrości - ale to nie oznacza, że nikomu nie polecam psów!!! A to, że mi przypomina bardziej boksera to sorki ale przez Twój post i tak nie zmienie zdania bo takie odnoszę wrażenie. Bo tyle ile osób tyle zdań będzie. Z resztą moim zdaniem nie ma znaczenia jaką mieszanką ras jest Aira. Najważniejsze by znaleźć odpowiedni dom. Dom dostosowany do charakteru suni a nie do podobieństa do którejkolwiek z ras. Bo i w rasie astów, bokserów, yorków, pudli i innych są agresory i te kochające wszystkich i wszystko. Więc nadal nie rozumiem Twojego oburzenia. Jeżeli nadal nie rozumiesz o co mi chodzi to poproszę o wytłumaczenie. I będę wdzięczna - nie dawaj do zrozumienia że kogokolwiek chcemy oszukać czy cokolwiek chcemy ukryć!!! Bo to oczywiste, że przy adopcji powiedziałabym jakie mam przypuszczenia co do pochodzenia suni a decyzja czy zostanie adoptowana (o ile potencjalni właściciele spełnialiby pewne warunki) zależy już do adoptujących. (jest jeszcze jedno wyjście - jak tak bardzo chcesz to zasponsoruj nam prawdziwego znawcę ras, który określi większe prawdopodobieństwo albo do astów albo do boksiów). Nas na to nie stać (albo wolimy poświęcić te pieniądze na pomoc) dlatego piszemy to co widzimy... A sam Bóg wie kim są rodzice Airy.... Z poważaniem ---------- A tak w ogóle to nie mam czasu na rozmowy w tym temacie bo wolę szukać Airze domu niż ślęczeć nad tą dyskusją... ;) Quote
Hippies Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 No śliczności przygotuj się dzisiaj na :painting: będziemy o ciebie koło 14 :diabloti: Quote
Franca81 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 dariaopole napisał(a):Francuś a ty nie śpisz ???? A nie spałam jeszcze. :evil_lol: Ciekawe jak będzie przebiegać zapoznanie. :cool3: Quote
Hippies Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Już opisuję. Maks i ja zakochaliśmy się w Arii :loveu: aż do tego stopnia, że Aria musi mieć najpierw strylkę :diabloti: żeby pojechać na tymczas. Jestem pod wrażeniem. Tak przemiła sunia machająca ogonkiem do wszystkich, tuląca łepek do każdych kolan :loveu: nie sposób jej nie pokochać. Powiem wam, że już zazdroszczę jej przyszłym właścicielom. Jest po prostu urocza i kochana :cool3: . A oto kilka fotek dokumentujących że nie zjada psów :eviltong: Quote
dariaopole Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 Tak to prawda Aria jest przesłodka i przekochana. Zupełnie inny pies niż w boksie. Jak się kucnie od razu przybiega do człowieka się wtulić, jest boska!!!:loveu: Magda postara się wkrótce umówić ją na sterylkę i zaproponuje ją rodzinie z pod łodzi która byłą zainteresowana Figą (która dziś poszła do adopcji) Powiem szczerze ,że mnie sie ona nawet bardziej niż Figunia podoba (może dlatego że ma coś z asta) no i ma niecały rok więc ta rodzinka po prostu musi się w niej zakochać i tyle !!!!!!!!!! Quote
dariaopole Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 aha i jeszcze coś sunia lubi dawać całusy :cool3: Quote
Hippies Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Słoneczko do góry na pierwszą !!!! Szukamy koffffanego domku dla tak koffffanej suni :loveu: Quote
dariaopole Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 ciekawe czy dziś Arusia kogoś zauroczy ??? Quote
Hippies Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Podnoszę :cool3: Musisz być na pierwszej :cool3: Quote
andzia69 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Atik napisał(a):Jak dla mnie to ona z boksera nie ma nic. Czasami lepiej napisać prawdę o psie niż wydać ją do adopcji jako boksera a ludzie potem mogą mieć nieprzyjemności. a jakie to niby ludzie mają mieć nieprzyjemności????:crazyeye: że niby co? poza tym kazdy widzi jak pies wyglada - chyba nikt w ciemno jej brać nie będzie wiec nie wiem o czym ty do nas rozmawiasz... a z boksera to i ma - choćbhy przodozgryz - jakbyś dobrze popatrzyla Quote
Franca81 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Sunia bedzie mieć dom!!!! Miałam chętnych na bokserkę Figę ale wydano ją w schronie komuś innemu. Zaproponowałam Arię i wyrazili chęć na jej adopcję. Jutro jak się uda będzie mieć sterylizację a potem tylko czekamy na przyjazd Przyszłych właścicieli. :D Potrzebujemy tymczasu dla małej tak od sterylki do czasu odebrania. :cool3: Przyszli właściciele prawdopodobnie przyjechaliby po nią w sobotę. Ale możliwy jest również odbiór np we wtorek. Na razie czekam na telefon od Domku. :loveu: Quote
dariaopole Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 no to mam nadzieję ,że Madziek jest spokojna gdyż dziewczyna wkurzyła się ,że Figa poszła nie do tego domu co miała iść i obie bałyśmy się że chętny domek zrezygnuje. No ale niby jak mogliby nie wziąć Arii ???- toż to cud dziewczynka jest !!! Trzymam kciuki!! no ja niestety na tymczas wziąć jej nie mogę :shake: Quote
Franca81 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 dariaopole napisał(a):no to mam nadzieję ,że Madziek jest spokojna gdyż dziewczyna wkurzyła się ,że Figa poszła nie do tego domu co miała iść i obie bałyśmy się że chętny domek zrezygnuje. No ale niby jak mogliby nie wziąć Arii ???- toż to cud dziewczynka jest !!! Trzymam kciuki!! no ja niestety na tymczas wziąć jej nie mogę :shake: Mam cały czas kontakt z tym Domkiem. I bałam się okropnie powiedzieć, że Figi już nie ma. Dzieciaki ponoć popłakały się ale jak zobaczyły Arię to powiedziały że Aria też jest kochana :loveu: Quote
Recommended Posts