Karola Posted April 4, 2004 Posted April 4, 2004 Wczoraj zostawoiłam moją 7 miesięczna suczkę samą w domu. Po powrocie do domu okazało sie, że duży kwiatek stojący w salonie na podłodze jest zupełnie rozkopany a wokoło jest pełno ziemi. Sytuacja powtórzyła się w nocy. Do tej pory zostawiałam jej zabawki na podłodze na noc , ale strasznie się nimi tłukła więc je pochowałam. Nie wiem, czy to jest przyczyną takiego zachowania mojego pieska. Jak oduczyć psa kopania w kwiatkach?/ Proszę o pomoc. Quote
coztego Posted April 6, 2004 Posted April 6, 2004 7-mio miesięczny pies powinien w nocy spokojnie spać. :roll: A co do tych kwiatków, skoro pies się nimi zabawia jak Ciebie nie ma, albo śpisz- to trzeba mu odciąć dostęp do nich... :evil: Śpisz w jednym pokoju z psem? I on takie rzeczy wyrabia? Quote
Kati Posted May 8, 2004 Posted May 8, 2004 Mój pies miał podobne zabawy. Miałam na balkonie róże w doniczce (chciałam mieć :lol: ), ale psu się ten pomysł niespodobał. Jak tylko wsadziłam kwiatka do ziemi i szłam po wodę, żeby go podlać pies wyciągał różę i mi ją "aportował". :evil: Quote
nice_girl Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 A moze warto psa przed zostawieniem w domu porządnie zmęczyć spacerem aby nie mial już sił na zabawę z kwiatkami? :wink: Tak samo wieczorem przed pójściem spac. Kiedy już wrócisz do domu i zastaniesz kwiatki całe i zdrowe nagrodzić psinke jakimś smakołykime i rówzniez spacerem? :wink: Pewnie Twoją suńkę ze względu na wiek rozpiera energia? :wink: Są takie zabawki, do których wkłada się jakiegoś smakołyka, a pies się musi trochę namęczyć aby sie do niego dostac, mogłabyś zostawić taką zabawkę na podłodze przed wyjściem z domu :wink: Quote
Kika Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 Te nasze czworonożne bestyjki mają to do siebie,że kwiatki w doniczkach sobie ulubiły.Moja jak była młodsza też gryzła kwiaty, wyciągała ziemię.Teraz jej to przeszło - ma ponad 1,5 roku. A w malym ogródku przy domu było podobnie - musiałam tę część, gdzie rosną kwiaty ogrodzić taką niewysoką siatką , a i tak potrafi nos wepchać między oczka siatki i obgryzać lub wyciągać rośliny. Quote
Recommended Posts