Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zostawoiłam moją 7 miesięczna suczkę samą w domu. Po powrocie do domu okazało sie, że duży kwiatek stojący w salonie na podłodze jest zupełnie rozkopany a wokoło jest pełno ziemi. Sytuacja powtórzyła się w nocy. Do tej pory zostawiałam jej zabawki na podłodze na noc , ale strasznie się nimi tłukła więc je pochowałam. Nie wiem, czy to jest przyczyną takiego zachowania mojego pieska. Jak oduczyć psa kopania w kwiatkach?/ Proszę o pomoc.

Posted

7-mio miesięczny pies powinien w nocy spokojnie spać. :roll:

A co do tych kwiatków, skoro pies się nimi zabawia jak Ciebie nie ma, albo śpisz- to trzeba mu odciąć dostęp do nich... :evil:

Śpisz w jednym pokoju z psem? I on takie rzeczy wyrabia?

• 1 month later...
Posted

Mój pies miał podobne zabawy. Miałam na balkonie róże w doniczce (chciałam mieć :lol: ), ale psu się ten pomysł niespodobał. Jak tylko wsadziłam kwiatka do ziemi i szłam po wodę, żeby go podlać pies wyciągał różę i mi ją "aportował". :evil:

Posted

A moze warto psa przed zostawieniem w domu porządnie zmęczyć spacerem aby nie mial już sił na zabawę z kwiatkami? :wink: Tak samo wieczorem przed pójściem spac. Kiedy już wrócisz do domu i zastaniesz kwiatki całe i zdrowe nagrodzić psinke jakimś smakołykime i rówzniez spacerem? :wink: Pewnie Twoją suńkę ze względu na wiek rozpiera energia? :wink: Są takie zabawki, do których wkłada się jakiegoś smakołyka, a pies się musi trochę namęczyć aby sie do niego dostac, mogłabyś zostawić taką zabawkę na podłodze przed wyjściem z domu :wink:

Posted

Te nasze czworonożne bestyjki mają to do siebie,że kwiatki w doniczkach sobie ulubiły.Moja jak była młodsza też gryzła kwiaty, wyciągała ziemię.Teraz jej to przeszło - ma ponad 1,5 roku.

A w malym ogródku przy domu było podobnie - musiałam tę część, gdzie rosną kwiaty ogrodzić taką niewysoką siatką , a i tak potrafi nos wepchać między oczka siatki i obgryzać lub wyciągać rośliny.