Sharona Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Jak po niego pojechaliśmy, to też był cały prawie cały łysy...:-( W ciągu tego tygodnia u mnie przybrał na wadze, no i sierść zaczęła mu odrastać. :razz: I pomyśleć, że to ten sam pies co na zdjęciu u malejwaszki...:shake: Co do leczenia - pani wet. stwierdziła, że to nie tylko świerzb i nużyca, ale i grzyb i alergia :crazyeye:... :shake: :placz: Podajemy psu: -Imaverol ( do wcierania - na grzybicę) -Biomectin ( w zastrzykach - to niestety ta subst. o której piesała malawaszka, ale wetka oceniła, że inaczej nie da rady - za dużo tego wszystkiego) :shake: -Ketokonazol (w tabletkach -przeciwgrzybiczo) -Zyrtec (przeciwalergicznie) -Oridermyl (do uszu) + olej z wiesiołka (na sierść, skórę i nerki) + B compl. ( przyswajalność, odbudowa, nerki) + Capilivit A+E (jw) Ogólnie rzecz biorąc - przed nami leczenie - 6 tyg. :roll: Quote
monita Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Najważniejsze żeby wrócił do dawnej formy !! Quote
Sharona Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 To prawda ;) I żeby znalazł dobry domek :loveu: Czy życzycie sobie zestawiania kosztów i wpływów na bierząco czy mam to robić np. na 1str. ;) ? Quote
monita Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Lepiej na 1 :p A zresztą jak Ci jest wygodniej :p Quote
monita Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Mam wspaniałą wiadomość :multi: Pewna Pani ( nie z dogo ) chce kupić bardzo dużo kartek - :p Quote
Sharona Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 :multi: Monita, tylko się nie przepracuj ;) :) Quote
konisia Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 [quote name='Sharona']Jak po niego pojechaliśmy, to też był cały prawie cały łysy...:-( W ciągu tego tygodnia u mnie przybrał na wadze, no i sierść zaczęła mu odrastać. :razz: I pomyśleć, że to ten sam pies co na zdjęciu u malejwaszki...:shake: Co do leczenia - pani wet. stwierdziła, że to nie tylko świerzb i nużyca, ale i grzyb i alergia :crazyeye:... :shake: :placz: Podajemy psu: -Imaverol ( do wcierania - na grzybicę) -Biomectin ( w zastrzykach - to niestety ta subst. o której piesała malawaszka, ale wetka oceniła, że inaczej nie da rady - za dużo tego wszystkiego) :shake: -Ketokonazol (w tabletkach -przeciwgrzybiczo) + olej z wiesiołka (na sierść, skórę i nerki) + B compl. ( przyswajalność, odbudowa, nerki) + Capilivit A+E (jw) Ogólnie rzecz biorąc - przed nami leczenie - 6 tyg. :roll: I w związku z tym na pewno jeszcze wiele kaski będzie potrzebnej...aż 6 tygodni. Każde wsparcie finansowe z pewnością Sharonie się przyda:cool3: Quote
monita Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Sharona napisał(a)::multi: Monita, tylko się nie przepracuj ;) :) Jak tak dalej pójdzie ... będę musiała jakąś, małą część brać za materiały :oops: Quote
Sharona Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Ależ oczywiście! :) Wiadomo, że wszystko kosztuje ;) To wspaniale, że tak pomagacie Dżekusiowi. :multi: Quote
monita Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Mam nadzieję, że szybko sie dowiem, ile Pani chce kartek, zrobię i będą pieniądze - bo Pani chce baaardzo pomóc Dżekusiowi :multi: Quote
Sharona Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Mam nadzieję, że szybko sie dowiem, ile Pani chce kartek, zrobię i będą pieniądze - bo Pani chce baaardzo pomóc Dżekusiowi :multi: To suuuper, :multi: bo wygląda na to, że trzeba będzie kupic karmę dla alergików ( wczoraj wetka zaproponowała Nutra Lamb&rice - koszt opakowania 15 kg -> ~145zł na Allegro). :roll: No i dalsze leczenie i witaminy... :roll: Quote
Sharona Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Na 1 str. #4 -> zrobiłam tam szacunek kosztów. :roll: Zrobię jeszcze jedno ogłoszenia na Allegro typu: Szukamy domu :razz: - poprzednie wygasło... Weszka, czy dałabyś radę uzupełnić aukcje cegiełkową nowymi zdjęciami? :razz: Quote
monita Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Napisz jak wpłynie kasa z mojego bazarku ( powinno po niedzieli ) Quote
weszka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 [quote name='Sharona']Na 1 str. #4 -> zrobiłam tam szacunek kosztów. :roll: Zrobię jeszcze jedno ogłoszenia na Allegro typu: Szukamy domu :razz: - poprzednie wygasło... Weszka, czy dałabyś radę uzupełnić aukcje cegiełkową nowymi zdjęciami? :razz: Chyba, że zrobię jeszcze jedną? Nie wiem, czy tak się praktykuje...???:niewiem: :oops: Sharona - Dżeki wygląda już dużo lepiej :multi: Widać że odżył u Ciebie choć nadal straszna bieda z niego. Ale za to teraz już wszystko będzie super! Zmienię fotki na allegro - a Ty możesz zrobić aukcję na szukanie domu ale drugiej cegiełkowej na razie nie rób bo tak nie można. Quote
Sharona Posted November 24, 2007 Author Posted November 24, 2007 Ok. :lol: W najbliższym czasie zrobię ogłoszenie o nim na Allegro (nie wiem czy dam radę dzisiaj, bo będziemy mieli gości...:roll:) ale postaram się ;) Quote
weszka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 W aukcji cegiełkowej też jest napisane że szuka domu więc jeśli ktoś będzie zainteresowany to zauważy. Quote
AnkaG Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Sharona czy masz swoje konto na które mozna wysłać kaskę? Niewiele bo jestem bez pracy ale chociaż symboliczne 30 zł. Quote
zdrojka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Sharona, mnie te nazwy leków i tak niewiele mówią :oops: Ale nie zaszkodzi skonsultować sposób leczenia z wetką z ul.Kosiarzy. To na prawdę bardzo sympatyczni ludzie, wiele pomagali dogomaniackim psom. Jak masz możliwość to zadzwoń, przekaż listę leków, kobitka specjalizuje się w kierunku problemów skórnych. Warto pogadać, może coś poleci... Quote
monita Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 A w poniedziałek biorę się do roboty - 35 kartek idzie na sprzedaż :multi: PS 10 sztuk daję próbnych - jak się spodobają, to pójdzie te 35 :multi: Quote
weszka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Zdrojka, ja też właśnie podawałam namiar na tą lecznicę widząc jak super poszło wyleczenie Bandiego. Może rzeczywiście nie zaszkodzi się skonsultować? Quote
weszka Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Pomyślałam że Dżekiemu przydałby się banerek. Zaraz napiszę do ciotek specjalistek :) Quote
Asior Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 monita, a może by taką aukcje na allegro zrobić..tam więcej osób wypatzry te kartki :) Quote
Recommended Posts