Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak po niego pojechaliśmy, to też był cały prawie cały łysy...:-( W ciągu tego tygodnia u mnie przybrał na wadze, no i sierść zaczęła mu odrastać. :razz:
I pomyśleć, że to ten sam pies co na zdjęciu u malejwaszki...:shake:

Co do leczenia - pani wet. stwierdziła, że to nie tylko świerzb i nużyca, ale i grzyb i alergia :crazyeye:... :shake: :placz:
Podajemy psu:
-Imaverol ( do wcierania - na grzybicę)
-Biomectin ( w zastrzykach - to niestety ta subst. o której piesała malawaszka, ale wetka oceniła, że inaczej nie da rady - za dużo tego wszystkiego) :shake:
-Ketokonazol (w tabletkach -przeciwgrzybiczo)
-Zyrtec (przeciwalergicznie)
-Oridermyl (do uszu)
+ olej z wiesiołka (na sierść, skórę i nerki) + B compl. ( przyswajalność, odbudowa, nerki) + Capilivit A+E (jw)

Ogólnie rzecz biorąc - przed nami leczenie - 6 tyg. :roll:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sharona']Jak po niego pojechaliśmy, to też był cały prawie cały łysy...:-( W ciągu tego tygodnia u mnie przybrał na wadze, no i sierść zaczęła mu odrastać. :razz:
I pomyśleć, że to ten sam pies co na zdjęciu u malejwaszki...:shake:

Co do leczenia - pani wet. stwierdziła, że to nie tylko świerzb i nużyca, ale i grzyb i alergia :crazyeye:... :shake: :placz:
Podajemy psu:
-Imaverol ( do wcierania - na grzybicę)
-Biomectin ( w zastrzykach - to niestety ta subst. o której piesała malawaszka, ale wetka oceniła, że inaczej nie da rady - za dużo tego wszystkiego) :shake:
-Ketokonazol (w tabletkach -przeciwgrzybiczo)
+ olej z wiesiołka (na sierść, skórę i nerki) + B compl. ( przyswajalność, odbudowa, nerki) + Capilivit A+E (jw)

Ogólnie rzecz biorąc - przed nami leczenie - 6 tyg. :roll:

I w związku z tym na pewno jeszcze wiele kaski będzie potrzebnej...aż 6 tygodni. Każde wsparcie finansowe z pewnością Sharonie się przyda:cool3:

Posted

Sharona napisał(a):
:multi:

Monita, tylko się nie przepracuj ;) :)

Jak tak dalej pójdzie ... będę musiała jakąś, małą część brać za materiały :oops:

Posted

Mam nadzieję, że szybko sie dowiem, ile Pani chce kartek, zrobię i będą pieniądze - bo Pani chce baaardzo pomóc Dżekusiowi :multi:

To suuuper, :multi: bo wygląda na to, że trzeba będzie kupic karmę dla alergików ( wczoraj wetka zaproponowała Nutra Lamb&rice - koszt opakowania 15 kg -> ~145zł na Allegro). :roll: No i dalsze leczenie i witaminy... :roll:

Posted

Na 1 str. #4 -> zrobiłam tam szacunek kosztów. :roll:

Zrobię jeszcze jedno ogłoszenia na Allegro typu: Szukamy domu :razz: - poprzednie wygasło...

Weszka, czy dałabyś radę uzupełnić aukcje cegiełkową nowymi zdjęciami? :razz:

Posted

[quote name='Sharona']Na 1 str. #4 -> zrobiłam tam szacunek kosztów. :roll:

Zrobię jeszcze jedno ogłoszenia na Allegro typu: Szukamy domu :razz: - poprzednie wygasło...

Weszka, czy dałabyś radę uzupełnić aukcje cegiełkową nowymi zdjęciami? :razz:
Chyba, że zrobię jeszcze jedną? Nie wiem, czy tak się praktykuje...???:niewiem: :oops:

Sharona - Dżeki wygląda już dużo lepiej :multi: Widać że odżył u Ciebie choć nadal straszna bieda z niego. Ale za to teraz już wszystko będzie super!

Zmienię fotki na allegro - a Ty możesz zrobić aukcję na szukanie domu ale drugiej cegiełkowej na razie nie rób bo tak nie można.

Posted

Sharona, mnie te nazwy leków i tak niewiele mówią :oops: Ale nie zaszkodzi skonsultować sposób leczenia z wetką z ul.Kosiarzy. To na prawdę bardzo sympatyczni ludzie, wiele pomagali dogomaniackim psom. Jak masz możliwość to zadzwoń, przekaż listę leków, kobitka specjalizuje się w kierunku problemów skórnych. Warto pogadać, może coś poleci...

Posted

A w poniedziałek biorę się do roboty - 35 kartek idzie na sprzedaż :multi:

PS 10 sztuk daję próbnych - jak się spodobają, to pójdzie te 35 :multi: