weszka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ja postaram się jak najszybciej zrobić ogłoszenia. Z tym wyciem... ciężka sprawa... Chciałby biedak do domu. A nie ma możliwości żeby np. został w jakimś przedsionku czy korytarzu za drzwiami? Może byłby tam spokojniejszy... Quote
Edi100 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Dżekulko szuka Domku! On taki kochany! Quote
Sharona Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 monita napisał(a):Ciekawe czy dzisiaj rozrabiał ;) Nie tak bardzo :eviltong: Jak rano wstałam (dzisiaj miałam szkołe na 12:00 :loveu: ) to psiak zaczął popiskiwać. Nakarmiałam go, jak zjadł to trochę ciszy, a potem znowu... poszłam do niego kazałam iść do budy i siedzieć cichutko. I posłuchał :multi: Do 15:00 (godzina spaceru) była cisza :loveu: Potem psiak siedział w domu, więc też był cichutko. :) i na szczęście nadal jest :multi: Tak więc problem jest do rozwiązania ;) Jeżeli chodzi o przedesionek - to mamy malutki przedpokoik (ok. 2 m2) - potem w korytarzu nie ma drzwi między kuchnią, a potem kuchnią a salonem (są łuki) - więc praktycznie nie ma możliwości - pozatym zastanawiam się, czy psiak nie wpadł by w panikę nagle tak poprostu zamknięty. :roll: Quote
Sharona Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 zdrojka napisał(a):Na animalia.pl z moim rabatem mam za 151 zł z groszami + 5zł za dowóz. Ale przynajmniej są punktualni, jak napisane dostawa 1-3 dni, bo nie mają w magazynie, to są tak, jak piszą, kurier dzwoni przed przyjazdem, może umówić się na konkretną godzinę. Płatne z góry przelewem, przynajmniej ja tak płacę. Acha, :) ja jeszcze nie mam u nich zniżek - zamało do tej pory kupiłam. :eviltong: ;) A robiło różnice 145 zł na Allegro do ich 159,60+ 5zł (za wysyłkę) - więc same rozumiecie, dlaczego wybrałam allegro... Tyle, że efekty...hmmm...:roll: Teraz chyba zamówie w karmie do domu - ale dopiero w poniedziałek ;) Tam mamy za 155zł 18kg karmy + dostawa gratis! ;) :evil_lol: :loveu: Dżekuś szuka domku!!! :loveu: Na Allegro obejrzały nas 524 osoby :loveu: Quote
monita Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ja patrzyłam za karmą u siebie w sklepie, ale wychodzi drożej :p Quote
malawaszka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Sharona napisał(a):Potem psiak siedział w domu, więc też był cichutko. :) aaaa czyli on czasem przebywa w domu - no to nie ma się co dziwić, że wyje pod drzwiami bo on nie rozumie czemu czasem może a czasem nie - no ale mam nadzieję, że niebawem znajdzie domek i będzie już na stałe grał dupkę na kanapie :loveu: Sharona - jeszcze jedno bo nie mam czasu czytać wątku od nowa- i nie jestem pewna czy to ty pisałaś że on ma w budzie jakieś koce czy kołderki????? czy one mu nie nasiąkają wilgocią????? w budzie powinna być słoma - to jest najlepsza wyściółka bo nie chłonie wilgoci i dobrze grzeje psa - kołdry czy koce się kompletnie nie nadają zwłaszcza na taką pogodę jaka jest teraz :shake: Quote
madziamn Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 wiecie co ja też tak sobie dzisiaj pomyślałam, bo moja fioncia to osobny rozdział ale może dzekuś ma mokro w tej budzie teraz bardzo zimno jest i może on jeszcze nie całkiem zarośnięty poprostu marznie i dlatego chce do domku. Sharona może zobacz co tam w tej budzie jest. Quote
monita Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Możecie mieć rację z tymi kocami :roll: Quote
Sharona Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 monita napisał(a):Możecie mieć rację z tymi kocami :roll: No nie do końca... :roll: Buda Dżekusia znajduje się na tarasie pod dachem domu - pies ma tam sucho. Pozatym w (ocieplonej) budzie poza dywanikami jest kożuch (normalny, ciepły kożuch jak dla ludzi) i to w im psiak leży. Wejście do budy jest przykrtyte taką dereczką dla lalek.Miniej więcej można to zobaczyc na tej fotce: Wydaje mi się, że psiak ma ciepło, ;) ale jeszcze wszystko posprawdzam. ;) Myśleliśmy też o słomie, ale nie wiem gdzie w Wawie można ją dostać w odpowiednich ilościach...:roll: W zasadzie w domu Dżeki przebywa tylko ok 2-3h dziennie i to od jakiś 2-3 dni (tak regularniej - czyli, że codziennie ;)). Poprostu jest już tak zimno, że zamarzłabym siedząc z nim tyle czasu na podwórku... A ponieważ jest zimno,szkoda go - psiak ma wstęp do domu - pozatym oswajamy się z nim - nie jest juz to tak nowa sytuacja....:roll: Do tego nie wiemy, w jakiej sytuacji znajdzie się w nowym domku - czy trafi do domku, czy do budy... Ale oby jak najszybciej! :loveu: :bluepaw::bluepaw: Szukamy domku!!! :bluepaw::bluepaw: Hoop na 1 po domek!:bluepaw::bluepaw: Dziewczyny, bardzo Was prosze o pomoc w rozgłaszaniu Dzekiego!!! :modla: Liste stronek na których jest psiak umieszczę w poście pod rozliczeniem (str.1 #5):p Na Allegro mieliśmy 632 wyświetlenia :) Quote
Sharona Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 SZUKAMY DOMKU!!! Prosimy również o pomoc w ogłaszaniu psiaka! :modla: Quote
Sharona Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 [CENTER]:bluepaw::bluepaw:Dżekuś idzie na spacerek na 1 w poszukiwaniu domku!:bluepaw::bluepaw: :dog:[/CENTER] Quote
madziamn Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 SŁUCHAJCIE TA CZUPRYNKA JEST PRZEŚLICZNA. SHARONKO A MOŻE ON WYJE DO TWOJEJ SUNI MOŻE MU SIE PANNA SPODOBAŁA.:eviltong:NO WIESZ WSZYSTKO JEST MOŻLIWE. A O SŁOMĘ PYTAŁAŚ W ZOOLOGIKACH CZASEM MAJĄ TAKIE WIELKIE PAKI DLA KRÓLIKÓW. CHOCIAŻ ZE ZDJECIA WIDAC ZE BUDA NIE POWINNA MIEC WILGOCI W ŚRODKU. JEŚLI SIE MYLE TO MNIE POPRAWCIE ALE GDZIEŚ WYCZYTAŁAM ZE SZNAUCERKI NIE LUBIĄ SAME ZOSTAWAC.SAMA JUZ NIE WIEM. SHARONKO A CO Z TYM OBSERWATOREM Z ALLEGRO BYŁ JAKIS ODZEW?? Quote
Sharona Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 madziamn napisał(a):SŁUCHAJCIE TA CZUPRYNKA JEST PRZEŚLICZNA. SHARONKO A MOŻE ON WYJE DO TWOJEJ SUNI MOŻE MU SIE PANNA SPODOBAŁA.:eviltong:NO WIESZ WSZYSTKO JEST MOŻLIWE. A O SŁOMĘ PYTAŁAŚ W ZOOLOGIKACH CZASEM MAJĄ TAKIE WIELKIE PAKI DLA KRÓLIKÓW. CHOCIAŻ ZE ZDJECIA WIDAC ZE BUDA NIE POWINNA MIEC WILGOCI W ŚRODKU. JEŚLI SIE MYLE TO MNIE POPRAWCIE ALE GDZIEŚ WYCZYTAŁAM ZE SZNAUCERKI NIE LUBIĄ SAME ZOSTAWAC.SAMA JUZ NIE WIEM. SHARONKO A CO Z TYM OBSERWATOREM Z ALLEGRO BYŁ JAKIS ODZEW?? Może, może :razz: Obserwator nie daje znaku życia :placz: - zero kontaktu na maila i telefonicznego... :-( Dziewczyny, jeżeli możecie jeszcze gdzieś porozgłaszać Dżekusia, to bardzo proszę... :modla: :Dog_run:Dżeuś biegnie po domek!!! Quote
AMIGA Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Do budy to go chyba nie oddamy, coooooooooo?????????????????:shake: Quote
Sharona Posted December 15, 2007 Author Posted December 15, 2007 Wiadomo, lepszy domek :loveu: ale jeśli nie znajdzie się nic lepszego to cóż... :shake: Nie będe go mogła trzymac w nieskończoność u siebie, czy raczej u rodziców... Oczywiście w każdym wypadku psiak trafi tylko w dobre i sparwdzone ręce. Kochany Dżekuś szuka domku. :loveu: Quote
weszka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Na początek http://ale.gratka.pl/ogloszenie/825845_dzeki_chory_lysy_umieral_w_samotnosci.html i na www.adopcje.org. Będzie jeszcze wiecej ale to wieczorkiem. Quote
weszka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 I kolejne ogłoszenia: http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=20325 http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=1159400&cid=170 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23198993,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html http://www.gumtree.pl/warszawa/91/17294791.html www.karusek.com.pl - czeka na weryfikację Quote
madziamn Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Dziekujemy Weszko. Sharonko A W Jakiej Kondycji Jest Dzekuś Jak Z Jego Zdrówkiem?? Quote
Sharona Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 weszka - dziekujemy baaardzo! :multi: Co do zdrowia psiaka to cały czas się poprawia. :multi: Dżekuś już prawie wcale nie "pachnie" ;), dostaje wszystkie leki i witaminki. No i powoli tyje, ale nie ma sie co dziwić - dotaje prawie 0,5kg karmy dziennie :roll: :evil_lol: , ale przeba wziąść pod uwagę, że psiak dużo przebywa na dworze i więcej spala ;) Sierść powoli też odrasta, łysy jest "tylko" zadek, podbrzusze i kręgosłup - boczki nabierają włosków ;) No i ma ochotę na zabawę :loveu: dzisiaj na porannym spacerku też ganiał. ładnie chodzi bez smyczy, przychodzi na zawołanie - ale nadal trzeba go pilnować, bo jak zobaczy dzieci postury moich siostrzyczek to do nich leci i wtedy można wołać i wołać...(przyjdzie dopiero kiedy dzieci przestaną zwracać na niego uwagę...:evil_lol: ). Quote
Recommended Posts