Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja postaram się jak najszybciej zrobić ogłoszenia.
Z tym wyciem... ciężka sprawa... Chciałby biedak do domu. A nie ma możliwości żeby np. został w jakimś przedsionku czy korytarzu za drzwiami? Może byłby tam spokojniejszy...

Posted

monita napisał(a):
Ciekawe czy dzisiaj rozrabiał ;)

Nie tak bardzo :eviltong:
Jak rano wstałam (dzisiaj miałam szkołe na 12:00 :loveu: ) to psiak zaczął popiskiwać. Nakarmiałam go, jak zjadł to trochę ciszy, a potem znowu... poszłam do niego kazałam iść do budy i siedzieć cichutko. I posłuchał :multi:
Do 15:00 (godzina spaceru) była cisza :loveu: Potem psiak siedział w domu, więc też był cichutko. :) i na szczęście nadal jest :multi: Tak więc problem jest do rozwiązania ;)
Jeżeli chodzi o przedesionek - to mamy malutki przedpokoik (ok. 2 m2) - potem w korytarzu nie ma drzwi między kuchnią, a potem kuchnią a salonem (są łuki) - więc praktycznie nie ma możliwości - pozatym zastanawiam się, czy psiak nie wpadł by w panikę nagle tak poprostu zamknięty. :roll:

Posted

zdrojka napisał(a):
Na animalia.pl z moim rabatem mam za 151 zł z groszami + 5zł za dowóz. Ale przynajmniej są punktualni, jak napisane dostawa 1-3 dni, bo nie mają w magazynie, to są tak, jak piszą, kurier dzwoni przed przyjazdem, może umówić się na konkretną godzinę. Płatne z góry przelewem, przynajmniej ja tak płacę.

Acha, :) ja jeszcze nie mam u nich zniżek - zamało do tej pory kupiłam. :eviltong: ;) A robiło różnice 145 zł na Allegro do ich 159,60+ 5zł (za wysyłkę) - więc same rozumiecie, dlaczego wybrałam allegro... Tyle, że efekty...hmmm...:roll:
Teraz chyba zamówie w karmie do domu - ale dopiero w poniedziałek ;) Tam mamy za 155zł 18kg karmy + dostawa gratis! ;) :evil_lol:

:loveu: Dżekuś szuka domku!!! :loveu:

Na Allegro obejrzały nas 524 osoby :loveu:

Posted

Sharona napisał(a):
Potem psiak siedział w domu, więc też był cichutko. :)

aaaa czyli on czasem przebywa w domu - no to nie ma się co dziwić, że wyje pod drzwiami bo on nie rozumie czemu czasem może a czasem nie - no ale mam nadzieję, że niebawem znajdzie domek i będzie już na stałe grał dupkę na kanapie :loveu:

Sharona - jeszcze jedno bo nie mam czasu czytać wątku od nowa- i nie jestem pewna czy to ty pisałaś że on ma w budzie jakieś koce czy kołderki????? czy one mu nie nasiąkają wilgocią????? w budzie powinna być słoma - to jest najlepsza wyściółka bo nie chłonie wilgoci i dobrze grzeje psa - kołdry czy koce się kompletnie nie nadają zwłaszcza na taką pogodę jaka jest teraz :shake:

Posted

wiecie co ja też tak sobie dzisiaj pomyślałam, bo moja fioncia to osobny rozdział ale może dzekuś ma mokro w tej budzie teraz bardzo zimno jest i może on jeszcze nie całkiem zarośnięty poprostu marznie i dlatego chce do domku. Sharona może zobacz co tam w tej budzie jest.

Posted

monita napisał(a):
Możecie mieć rację z tymi kocami :roll:

No nie do końca... :roll:
Buda Dżekusia znajduje się na tarasie pod dachem domu - pies ma tam sucho. Pozatym w (ocieplonej) budzie poza dywanikami jest kożuch (normalny, ciepły kożuch jak dla ludzi) i to w im psiak leży. Wejście do budy jest przykrtyte taką dereczką dla lalek.Miniej więcej można to zobaczyc na tej fotce:

Wydaje mi się, że psiak ma ciepło, ;) ale jeszcze wszystko posprawdzam. ;)

Myśleliśmy też o słomie, ale nie wiem gdzie w Wawie można ją dostać w odpowiednich ilościach...:roll:

W zasadzie w domu Dżeki przebywa tylko ok 2-3h dziennie i to od jakiś 2-3 dni (tak regularniej - czyli, że codziennie ;)). Poprostu jest już tak zimno, że zamarzłabym siedząc z nim tyle czasu na podwórku... A ponieważ jest zimno,szkoda go - psiak ma wstęp do domu - pozatym oswajamy się z nim - nie jest juz to tak nowa sytuacja....:roll: Do tego nie wiemy, w jakiej sytuacji znajdzie się w nowym domku - czy trafi do domku, czy do budy... Ale oby jak najszybciej! :loveu:

:bluepaw::bluepaw: Szukamy domku!!! :bluepaw::bluepaw: Hoop na 1 po domek!:bluepaw::bluepaw:

Dziewczyny, bardzo Was prosze o pomoc w rozgłaszaniu Dzekiego!!! :modla: Liste stronek na których jest psiak umieszczę w poście pod rozliczeniem (str.1 #5):p

Na Allegro mieliśmy 632 wyświetlenia :)

Posted

SŁUCHAJCIE TA CZUPRYNKA JEST PRZEŚLICZNA. SHARONKO A MOŻE ON WYJE DO TWOJEJ SUNI MOŻE MU SIE PANNA SPODOBAŁA.:eviltong:NO WIESZ WSZYSTKO JEST MOŻLIWE. A O SŁOMĘ PYTAŁAŚ W ZOOLOGIKACH CZASEM MAJĄ TAKIE WIELKIE PAKI DLA KRÓLIKÓW. CHOCIAŻ ZE ZDJECIA WIDAC ZE BUDA NIE POWINNA MIEC WILGOCI W ŚRODKU. JEŚLI SIE MYLE TO MNIE POPRAWCIE ALE GDZIEŚ WYCZYTAŁAM ZE SZNAUCERKI NIE LUBIĄ SAME ZOSTAWAC.SAMA JUZ NIE WIEM. SHARONKO A CO Z TYM OBSERWATOREM Z ALLEGRO BYŁ JAKIS ODZEW??

Posted

madziamn napisał(a):
SŁUCHAJCIE TA CZUPRYNKA JEST PRZEŚLICZNA. SHARONKO A MOŻE ON WYJE DO TWOJEJ SUNI MOŻE MU SIE PANNA SPODOBAŁA.:eviltong:NO WIESZ WSZYSTKO JEST MOŻLIWE. A O SŁOMĘ PYTAŁAŚ W ZOOLOGIKACH CZASEM MAJĄ TAKIE WIELKIE PAKI DLA KRÓLIKÓW. CHOCIAŻ ZE ZDJECIA WIDAC ZE BUDA NIE POWINNA MIEC WILGOCI W ŚRODKU. JEŚLI SIE MYLE TO MNIE POPRAWCIE ALE GDZIEŚ WYCZYTAŁAM ZE SZNAUCERKI NIE LUBIĄ SAME ZOSTAWAC.SAMA JUZ NIE WIEM. SHARONKO A CO Z TYM OBSERWATOREM Z ALLEGRO BYŁ JAKIS ODZEW??

Może, może :razz:

Obserwator nie daje znaku życia :placz: - zero kontaktu na maila i telefonicznego... :-(

Dziewczyny, jeżeli możecie jeszcze gdzieś porozgłaszać Dżekusia, to bardzo proszę... :modla:

:Dog_run:Dżeuś biegnie po domek!!!

Posted

Wiadomo, lepszy domek :loveu:
ale jeśli nie znajdzie się nic lepszego to cóż... :shake: Nie będe go mogła trzymac w nieskończoność u siebie, czy raczej u rodziców... Oczywiście w każdym wypadku psiak trafi tylko w dobre i sparwdzone ręce.

Kochany Dżekuś szuka domku. :loveu:

Posted

weszka - dziekujemy baaardzo! :multi:

Co do zdrowia psiaka to cały czas się poprawia. :multi: Dżekuś już prawie wcale nie "pachnie" ;), dostaje wszystkie leki i witaminki. No i powoli tyje, ale nie ma sie co dziwić - dotaje prawie 0,5kg karmy dziennie :roll: :evil_lol: , ale przeba wziąść pod uwagę, że psiak dużo przebywa na dworze i więcej spala ;) Sierść powoli też odrasta, łysy jest "tylko" zadek, podbrzusze i kręgosłup - boczki nabierają włosków ;)

No i ma ochotę na zabawę :loveu: dzisiaj na porannym spacerku też ganiał.
ładnie chodzi bez smyczy, przychodzi na zawołanie - ale nadal trzeba go pilnować, bo jak zobaczy dzieci postury moich siostrzyczek to do nich leci i wtedy można wołać i wołać...(przyjdzie dopiero kiedy dzieci przestaną zwracać na niego uwagę...:evil_lol: ).