Sharona Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Wiadomości z dzisiaj :razz:: 1) Karma nie dotarła :mad: wina kuriera - umówił się i nie przyjechał :angryy: Czekam na realizację od soboty (czyli powinnam dostać paczkę we wtorek...:mad:). Już dzwoniłam, zaraz będe pisać :diabloti: Skończyła mi się nawet karma mojej suńki - musze jutro jechać cos kupić :cool1: 2) Wizyta u pani weterynarz: - kontynuujemy leczenie Biomectinem (jeszcze 2 zastrzyki), Imaverolem, Manusanem, Ketokonazolem. - dochodzi do uszu "to coś" na P....??? (jak kupię, to napisze co to...) :roll: - dalej podajemy wszystkie witaminiki -INTENSYWNIE odrobaczamy!!! Pani weterynarz stwierdziła, że podamy mu jeszcze tabletki na robaki (na wsi dali mu cos za slabego, ona tutaj dawała zastrzyki - Biomectin działa tez na robaki, ale nie wszystkie). Zauważyła, że psiak wcale tak "super" nie przytył - a wie, że my go nie głodzimy...:roll: Przy takiej ilosci karmy to powinien byc juz 2x taki...:shake: Dostanie więc 4 tabletki aniprazolu w ciągu 10 dni (1 tabletka na 10 kg, - on mniej więcej tyle waży). :diabloti: Wytłuczemy robale! :mad: - koszt wizyty - 50 zł Mam wrażenie, że na fotkach Dzekuś pokazał się z najbardziej zarośniętej strony :roll: - swoja drogą - odrasta odwronie niż sznaucer po skubaniu - najpierw boczki, potem grzbiecik :evil_lol: - ten jest jeszcze łysy z lekkim meszkiem ;) Quote
monita Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Echhh ten sklep ( dużo złych opini o nim krąży ) :mad: Quote
Sharona Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 monita napisał(a):Echhh ten sklep ( dużo złych opini o nim krąży ) :mad: Sugerowałam się komentarzami - w porównaniu z innymi wysyłkowymi na Allegro miał mniej negatywów i neutrali. Były tez inne firmy - ale tam właśnie ludzie pisali o problemach z przesyłką...:roll: Ech... Chciał człowiek dobrze i tanio, a tu co?! :cool1: Więcej poprostu u nich nie będe kupowała - chociaż przez telefon bardzo kompetentni...:evil_lol: Zaraz im napiszę... Quote
Sharona Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 monita napisał(a):Dżekuś jeszcze wytrzyma ;) Już wysłałam... Dżekus od 2 dni nocuje w budzie. Zdarzyła mu się "mała" i "większa" wpadka, i to akurat w spizarni... Prosiłam siostrę, żeby dyskretnie posprzątała, ale ona zapomniała... moi rodzice nie byli zachwyceni :roll:... Ponieważ na razie u nas jest ciepło - to nie ma problemów. Psiak ma 2x ocieplona budę, kilka kocy i kożuch w środku, więc jest mu ciepło :loveu: . Jak zacznie się robić zimno to pójdzie do domku ;) P.S. mam nadzieję, że już swojego :razz: Quote
Sharona Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 monita napisał(a):I co dobrego wyjadł :razz: Mam nadzieję, że nic :-o jeszcze by mu zaszkodziło... :evil_lol: No ale koopka koło słoików z np. ogórkami...:-o :roll: EDIT: Ale to chyba moja wina :oops:- wyszłam z psiakiem pół godz. później niż zwykle i zrobilam wszystko w odwrotnej kolejności - on chyba myslał, że zapomniałam o spacerku...:roll::oops: Quote
AnkaG Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Miejmy nadzieję,że leczenie pomoże małemu. A co do załatwiania się. Po lekach różne niespodzianki mogą być. Quote
Sharona Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 AnkaG napisał(a):Miejmy nadzieję,że leczenie pomoże małemu. A co do załatwiania się. Po lekach różne niespodzianki mogą być. Taaak. Ale to arkurat moja wina :oops:... Leczenie pomaga. Dzisiaj byłam w aptece zrealizować wczorajszą recepte. Kupiłam to "coś" do uszu- Pimafucort :evil_lol:, ketokonazol (mimo, że mam jeszcze 1 opakowanie - były razem na recepcie - więc teraz mam "na zapas"... :roll: No i witaminę B - Dżekuś dostaje jej 6 tabl. dziennie - teraz zmniejszam dawkę. Wydałam łącznie 37,13zł. Tak więc zaoszczędziliśmy na Oridermylu ;) Postaram się dzisiaj zrobic jakieś fotki - może na spacerku? :razz: Quote
Sharona Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 monita napisał(a):Oj koniecznie :razz: no to z popołudniowego spacerku będą fotki ;) Quote
monita Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Ciekawa jestm, jak wygląda w ciuszku :razz: Quote
Sharona Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='monita']Ciekawa jestm, jak wygląda w ciuszku :razz: uuuaaaa...:oops: Przeczytałam to dopiero teraz, a fotki się wysyłają...:oops: Zaraz skoczę zrobić mu w ciuszku :razz: - monita, ponownie wysyłam Ci je na maila - mi coś nie wychodzi z tym wstawianiem...:oops: Czy byłabys taki miła i wstawiła je znowu? :oops: Quote
Sharona Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 OK. :) Fotki w kubraczku już się wysyłają. ;) Quote
monita Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Patrzcie jakie piękne psiaczki :loveu: mieszkają u Sharony :p Od tylca ;) Black & White :razz: Oko w oko ;) Wielkie szukanie :diabloti: Siusianie ... prawie jak dziewuszka :eviltong: Jeszcze łysawy ... Quote
AMIGA Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 http://images23.fotosik.pl/122/6aa81eae8b2de840med.jpg Tu ma śmieszną czuprynkę. Jest śliczniutki, tylko strasznie chudzieńki jeszcze. Ale pod taką opieką napewno szybciutko dojdzie do siebie Masz śliczną białą sznupinkę :loveu: Quote
AnkaG Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 No wygląda cooooraz lepiej. :lol: Fajna mała biała. Sharona ciotki co tu zaglądaja to głównie sznaucery mają. ;) Ja cztery. Quote
monita Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 A teraz ... wyczekanie zdjęcia ... Psiak w ubranku :razz::loveu::p Fajna czuprynka :loveu: Quote
Sharona Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='AMIGA']http://images23.fotosik.pl/122/6aa81eae8b2de840med.jpg Tu ma śmieszną czuprynkę. Jest śliczniutki, tylko strasznie chudzieńki jeszcze. Ale pod taką opieką napewno szybciutko dojdzie do siebie Masz śliczną białą sznupinkę :loveu: To właśnie to co powiedziała wetka - nie przytył wcale tak bardzo jak powinien... Prawdopodobnie przez robaki. Dzisiaj dostał tabletkę na odrobaczenie, jutro 2 -ga , pojutrze 3-cia, a 18.XII ostatnia.;) Mam nadzieje, że mu to coś da.:razz: Dziękuje za komplementy dla suni :loveu: Jest w mało wystawowej formie - ale już zarasta na zimę ;) monita- dziękuje za wstawenie fotek! :multi: Quote
Recommended Posts