nicia1982 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dżeki wyglądał aż tak źle jak masz w podpisie - jejku biedactwo - odrosło mu coś sierści? które foty sa aktualne jego. Kurcze, żebym miala ta cholerna prace i wiedziała w jakich godzinach bede w domu a w jakich w pracy bylo by łatwiej - zawsze mogłabym najpierw szybko małego do żłobka odtransportować a potem zasuwać po psa i na spacerek - czemu psy nie potrafią sie załatwić w kuwete ;) Quote
Sharona Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Aktualne fotki Dzekiego są na str 80 i 81 :) Duuużo mu tej sierści przybyło ;) Quote
nicia1982 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 no coraz ladniej wyglada, jakby mu jeszcze troche odrosla byl by jeszcze ładniejszy :D kurcze no ja chce psa z mocnym pecherzem szybko sie zalatwiajacego zeby albo rano szybko zrobil co trzeba i do domu albo poczekal az dziecko ubiore i pojdziemy w 3jke. A on jakby mu przyszlo dluzej siedziec w domu to narobi na dywan czy nie? Quote
malawaszka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 jak z psem wyjdziesz na spacer późno wieczorem (tak jak ja np koło 24) to spokojnie do 10 wytrzymują i pierwsze co to i tak lecą do kuchni a nie do drzwi, ale musisz pamietać o jednym - pies potrzebuje spacerów nie tylko po to, żeby się szybko załatwić - musi się też wybiegać Quote
Sharona Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Ostatnio ze względu na ferie wychodzimy z psami ok 8:30-9:00 i Dżek spokojnie wytrzymuje ;) Poprostu też śpi :) A nocny spacer ma ok 22:00 - 23:00 - więc ma dość wytrzymały pęcherz ;) Quote
Sharona Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Dokładnie nie wiadomo - pani wet ostatnio oceniała go na kilka ok. 5 ;) Ostatno Dżek zaczął się intensywnie bawić zabawkami mojej suni :D Quote
Sharona Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Po wielkiej aktywoniści straszna cisza tu zaległa... Dżekuś się przypomina. ;) Quote
suzi84 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Ja o Dżekim ciągle pamiętam prosze o klik http://suzi82.posadzdrzewo.pl/ Quote
nicia1982 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 wybacz ale ja nie mam dostepu do neta ciagle a i ciagle sie zastanawiam , poza tym zanim odkrylam Dzekiego zainteresowalam sie tez inna bieda co juz jest w schoronie i jak sie zdecyduje nawet na psa to bede musiala zdecydowac na ktorego a to jest trudne. Dżekiemu przydalby sie domek z ogrodem bo w takim byl i bedzie mu brakowalo samowloki na dworze a ja nie spuszczlaabym go zeby mi nie wlecial pod auto. Jakby sie trafil ktos chetny to nie patrzcie na mnie bo tak samo jak przy kotach pisalam nie ten to inny bedzie do ratowania. Quote
Sharona Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Oczywiście, rozumiem. Takie decyzje nie są łatwe. tylko wbrew pozorom, Dżeki nie korzysta z ogrodu- mieszkamy w segmencie, i pies mieszka tylko w domu i wychodzi na spacery jak z mieszkania. W domu ma do dyzpozycji tylko parter, więc wcale nie jakieś ogromne przestrzenie. ;) Co do spuszczania ze smyczy, też na początku wychodziłam z nim tylko na smyczy, ale ostatnio mamy też spacery "na parówkę" ;) Poprostu mam pokrojoną parówkę w kieszeni i jak go zawołam, grzecznie przychodzi i dostaje nagrodę. Pilnuje się,że aż miło patrzeć :loveu: Quote
Edi100 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Sharona napisał(a):Oczywiście, rozumiem. Takie decyzje nie są łatwe. tylko wbrew pozorom, Dżeki nie korzysta z ogrodu- mieszkamy w segmencie, i pies mieszka tylko w domu i wychodzi na spacery jak z mieszkania. W domu ma do dyzpozycji tylko parter, więc wcale nie jakieś ogromne przestrzenie. ;) Co do spuszczania ze smyczy, też na początku wychodziłam z nim tylko na smyczy, ale ostatnio mamy też spacery "na parówkę" ;) Poprostu mam pokrojoną parówkę w kieszeni i jak go zawołam, grzecznie przychodzi i dostaje nagrodę. Pilnuje się,że aż miło patrzeć :loveu: Alez On mądry:loveu: Quote
Sharona Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 no i na dodatek umie juz ładnie "siad" i prawie ładnie ;) "leżeć" i "łapa". :loveu: Quote
Sharona Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Dziewczyny, chyba umówię naszego panicza w najbliższym czasie na CIACHnięcie. ;) Quote
madziamn Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Dawno Mnie Nie Było Ale Nie Zapomniałam O Naszym Kochanym Dzekulku. Nie Miałam Dostępu Do Neta I Do Tego Strasznie Mało Czasu. Jak Tam Dzekulec Z Wątku Jeśli Dobrze Zrozumiałam Wynika że Jest Zdrowy Jeśli Jest W Planach Ciachnięcie Psiaka. A I Z Tego Co Widac To Bardzo Dużo Już Umie. A Jak Z Ogłoszeniami I Adopcją. Jeśli Potrzebna Pomoc Odezwijcie Się. Sharonko Dzekuś Pewnie Nigdy Nie Zapomni Tego Co Dla Niego Zrobiłas. Pozdrowienia Dla Ciebie I Myzianko Dla Naszego Bohatera I Twojej Suni. Quote
suzi84 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Sharona napisał(a):Dziewczyny, chyba umówię naszego panicza w najbliższym czasie na CIACHnięcie. ;) Sharona czy możesz dokładniej powiedziec o co chodzi z ciachnięciem Quote
nicia1982 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Jestem zła bo im bardziej sie deklaruje na miau.pl ze wezmę kota bo on jednak nie potrzebuje spacerów tym bardziej mi piszą żebym sobie psa wzięła bo kot podrapie mi dziecko albo pogryzie - myślałam ze im zależy na znalezieniu im domów a ja nie chce kota na tortury brać żeby dziecko miało co kopać :angryy: prawda jest taka ze milion razy wolałabym mieć psa - odkąd musiałam uśpić moja 14latke chodzę zła na wszystkich wetów ze nie chcieli jej ratować tylko spojrzeli na wielkiego guza, posłuchali ze popuszcza, pluje żółcią, prawie nie je bo żeby nadawały sie tylko do wywalenia i stwierdzali ze przeżuty, ze nawet jak wywala guza to nie gwarantują ze sie wybudzi z narkozy ale właścicielowi i tak ciężko to zrozumieć zawsze jest. Dżeki ma futerko wymagające szczotki? lubi się kąpać? i jak dziecko będzie go napastować w sensie głaskać namiętnie i całować to jest skłonny ugryźć? paru mówi weź szczeniaka ale szczeniaki gryzą tzn. łapią ząbkami a wiecie że te ząbki to jak igiełki są - wydaje mi się, że do dziecka lepiej wziąć już opanowanego psa - dobrze myslę ? Quote
Sharona Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Z ciachnięciem - chodzi mi o kastracje. ;) Dżeki ma sierść która wymaga przeczesania średnio raz czy dwa w tygodniu - nie jest to więc zbyt kłopotliwe. Nie przepadfa za kąpielami, ale specjalnie nie protestuje - u mnie był kąpany ze 3 czy 4 razy. Myslę, że z tuleniem się dziecka nie powinno być problemów - on sam jest pieszczochem i uwielbia wszelkie głaskanie, tarmoszenie, całowanie itd :loveu: Quote
suzi84 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Sharona napisał(a):Myslę, że z tuleniem się dziecka nie powinno być problemów - on sam jest pieszczochem i uwielbia wszelkie głaskanie, tarmoszenie, całowanie itd :loveu: Ja nie mam wątpliwości, że z tuleniem nie będzie miał problemu. Przecież on tyle biedak przeszedł, że teraz gdy już wszystko OK jest pewnie w 7 niebie z radości :loveu: Quote
Sharona Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Taaak :loveu: Wytarmosiłam go dzisiaj trochę, żeby sprawdzić jak reaguje ;) Był lekko zdziwiony o co mi chodzi, ale nie protestował :loveu: przerwałam, bo przyszła moja sunia i zaczęła go zaczepiać, żeby się pobawili :evil_lol: Quote
Sharona Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Właśnie mamy gości i moja sunia jak zwykle - szczekliwe powitanie i nie uciszy sie, dokąd się nią nie zajmę... Natomiast Dżekuś - zaszczekał jak usłyszał dzwonek do drzwi, po czym przywitał się z gośćmi i pełna kulturka = merdanie ogonem, słodkie oczy i "wogóle was kocham, fajni się wydajecie" :loveu: W takich momentach doceniam jego zachowanie :lol: Quote
Sharona Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 ch****a!!! :angryy: Znowu zawiesili jego allegro!!! :angryy: :mad: :shake: Quote
malawaszka Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Sharona a kiedy będzie coś wiadomo??? :kciuki: :loveu: Quote
suzi84 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Sharona napisał(a):ch****a!!! :angryy: Znowu zawiesili jego allegro!!! :angryy: :mad: :shake: a wiadomo czemu ?? :mad::mad::mad: Quote
Recommended Posts