weszka Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Ja też się martwię ale musimy poczekać co podziała Sharona... Quote
Gugusia7 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Weszka jestem już uzależniona na AMEN! Zaglądam na wiele wątków bo czasami nie mogę pomóc osobiście ze względu na odległość...:-( ale wesprzeć finansowo czasami mogę - i to mnie cieszy. Quote
Sharona Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Wygląda na to, że z tymczasu nic nie będzie...:placz: :shake: :placz: Robie co mogę, żeby się udało, ale nie wiem, czy da radę - raczej nie...:shake: :-( Będe próbowała jak się da...(nadzieja zawsze gaśnie ostatnia...) Słuchajcie, jak ew. załatwić konto dla Dżekiego - mam podać nr swojego, czy robi się to przez jakieś fundacje ( oczywiście rachunki będą na dogo)??? Co jest najlepsze i co się tu praktykuje? To pierwszy pies jakiemu pomagam na tym forum - stąd moje pytania...:oops: Szukamy domu lub DT! Quote
konisia Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Wydaje mi się, że najbardziej wiarygodnie i bezpiecznie przez AFN. Napisz może do Tweety ona tam działa to napisze Ci dokładnie co i jak. Quote
Edi100 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Sharona napisał(a):Wygląda na to, że z tymczasu nic nie będzie...:placz: :shake: :placz: Robie co mogę, żeby się udało, ale nie wiem, czy da radę - raczej nie...:shake: :-( Będe próbowała jak się da...(nadzieja zawsze gaśnie ostatnia...) Słuchajcie, jak ew. załatwić konto dla Dżekiego - mam podać nr swojego, czy robi się to przez jakieś fundacje ( oczywiście rachunki będą na dogo)??? Co jest najlepsze i co się tu praktykuje? To pierwszy pies jakiemu pomagam na tym forum - stąd moje pytania...:oops: Szukamy domu lub DT! Oj jaka szkoda:( Cóż, trzeba się skupić na innej opcji jak najszybciej. Chyba lecznica by leczyć, tak po cichu myslę. Jak będzie wiadomo gdzie wpłacać, dajcie znać na pw. Czas leci a zima idzie, tuż tuż:( ( I po co ta zima wogle:shake:) Misiu, wytrzymaj!:( Quote
morisowa Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 ale czy wiadomo co on ma z tą skórą? może warto go pokazać (porządnemu) wetowi nawet jeśli potem jeszcze wróci tam, gdzie jest teraz. Ale jak będzie wiadomo co mu jest, to łatwiej będzie szukać dt. Quote
quasimodo Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 I co z biedakiem? Przyjeżdża do Warszawy? Jeśli nie udało się z DS lub DT, to pewnie powinien pilnie do hoteliku albo kliniki... Quote
Gugusia7 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 No i spadł śnieg i zimno jest :-( - bez futra to mało komfortowa sytuacja. Co z tym kontem? Widzę, że wiele osób deklaruje chęć wpłaty a tu nie ma gdzie. Jak będą jakieś pieniądze to zawsze łatwiej podjąć jakąś decyzję. Jak tak dalej pójdzie to psiak będzie stracony...:placz: Quote
weszka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='Sharona'] Słuchajcie, jak ew. załatwić konto dla Dżekiego - mam podać nr swojego, czy robi się to przez jakieś fundacje ( oczywiście rachunki będą na dogo)??? Co jest najlepsze i co się tu praktykuje? To pierwszy pies jakiemu pomagam na tym forum - stąd moje pytania...:oops: Szukamy domu lub DT! Najbardziej wiarygodnie wpłacać na AFN - skarpeta uruchamia się z pierwszą wpłatą. Można ją nazwać np. Łysy Dżeki - i taki tytuł umieszczać w tytule wpłaty. Ale dopóki nie ma osób chętnych do zajęcia się psem w W-wie, załatwienia kliniki, ew. DT i opieki i weta to sens zbiórki jest taki sobie. Bo będą pieniadze a nie będzie jak ich wykorzystać :roll: [quote name='quasimodo']I co z biedakiem? Przyjeżdża do Warszawy? Jeśli nie udało się z DS lub DT, to pewnie powinien pilnie do hoteliku albo kliniki... No i tu jest właśnie problem. Sharona sama nie da rady ogarnąć sprawy gdyby Dżeki przyjechał do W-wy - załatwić klinikę, doglądać psiaka itd itp. Potrzebna pomoc kogoś z W-wy, najlepiej zmotoryzowanego żeby psa przywieźć i potem pomóc Sharonie. KTO Z WARSZAWY POMOŻE SHARONIE PRZY DŻEKIM???? Quote
Sharona Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Sprawa wygląda tak: Byłam tam dzisaj - pies był w domu u opiekujących się nim sąsiadów. Wygląda przerażająco - wychudzony, wyłysiały, zaropiałe oczy - chyba jest gorzej, niż jak tam byłam w dniu, gdy zakladałam ten wątek...:shake: :-( Zabraliśmy psa do weta - został odrobaczony, dostał coś na łysinę (wet cos mu zakrapiał na skóre - powiedział, że to pomoże) i "bombe" witaminową w zastrzyku. Założyłam mu książeczke zdrowia... Rozmawiałam po raz kolejny z rodzicami i podjeliśmy decyzję - weźmiemy go na DT. :multi: Jednak przed zabraniem go musze zorganizować pare rzeczy: 1) klatkę do transportu (nie wiemy, jak pies będzie się zachowywał w samochodzie) 2) budę - Dżekuś będzie nocował w domu, ale jest czas, gdy nikogo u nas nie ma - obawiamy się dewastacji(...) :roll: ;), dlatego na ten czas będzie w ogrodzie w cieplutkiej i przyjaznej mu budzie .;) Jeżeli ktos z Was mógłby jednorazowo pożyczyć nam klatke do transportu, to bardzo o to prosimy. :razz: Quote
konisia Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Sharona to wspaniale:loveu: Dziękuję Wam w imieniu Dżekusia. Tak na szybko znalazłam na mapie dogo, że ARKA dysponuje klatką. Napisz może do niej na pw, a ja zaraz przejrzę całość i może jeszcze coś znajdę. Quote
Sharona Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Zaraz napiszę - dzięki :) Napisałam też pw do Tweety - w sprawie konta dla Dżekusia -> czekam na odpowiedź. ;) Quote
konisia Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 No i nic więcej nie znalazłam:( A w jakiej lecznicy zamierzasz leczyć Dżekiego? Może tam coś pożyczą? Quote
Sharona Posted November 10, 2007 Author Posted November 10, 2007 Prawdopodobnie będe leczyła go albo koło mnie - http://www.gabwetzacisze.pl/ , albo też obok mnie -w przychodni weterynaryjnej na ul. Kondratowicza. ;) Dowiem się, jak u nich będzie z pożyczeniem transportera - tu mnie nie znają, a do dotychczasowego weta mam trochę daleko...:shake: Do Arki napiszę jeszcze dziś - ale widzę, że ona jest spod Wawy - może być problem... Zobaczymy - będe kombinowała. :razz: Quote
quasimodo Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 My niesttyy nie mamy klatki... To świetna wiadomość, że Twoi Rodzice się zgodzili i uratujecie zycie temu biedakowi dając mu DT... Quote
monita Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 On jest w strasznym stanie :-( Ale wierzę, że DT pomoże i odmieni jego los !! Quote
weszka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Sharona napisał(a): Napisałam też pw do Tweety - w sprawie konta dla Dżekusia -> czekam na odpowiedź. ;) weszka napisał(a):Najbardziej wiarygodnie wpłacać na AFN - skarpeta uruchamia się z pierwszą wpłatą. Można ją nazwać np. Łysy Dżeki - i taki tytuł umieszczać w tytule wpłaty. Sharona - pisałam już o koncie :cool3::roll: - cytuję jeszcze raz Cieszę się z Waszej decyzji :loveu: Quote
Edi100 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Tak się cieszę że łysuś będzie miał DT:multi: Prześlijcie mnie także numer konta! Czy ktoś moze zrobić łysolkowi banerek? Ja nie umiem:oops: Quote
weszka Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA w tytule przelewu: ŁYSY DŻEKI Pierwsza wpłata uruchomi skarpetę :) Quote
konisia Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 A może któraś z wolontariuszek z Palucha będzie mogła załatwić transporter? Może Kora, Morisowa, Gamoń? Quote
Sharona Posted November 11, 2007 Author Posted November 11, 2007 Umieścilam info o otwarciu konta w 1 poście. Jak wrócę do domu to napiszę do dziewczyn w sprawie klatki. Dzięki za wsparcie! :) P.S. Jak ew. mogę sprawdzić saldo konta dla Dżekiego? - wiem, że dopytuje się o rzeczy dla Was oczywiste, ale ja poprostu nie wiem... :roll: Quote
weszka Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Sharona napisał(a): P.S. Jak ew. mogę sprawdzić saldo konta dla Dżekiego? - wiem, że dopytuje się o rzeczy dla Was oczywiste, ale ja poprostu nie wiem... :roll: Rozliczenia są na tym wątku --> http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645&page=27 Robi je GreenEvil co parę dni. Trzeba śledzić wątek i patrzeć na listę skarpet. Quote
Recommended Posts