Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weszka jestem już uzależniona na AMEN! Zaglądam na wiele wątków bo czasami nie mogę pomóc osobiście ze względu na odległość...:-( ale wesprzeć finansowo czasami mogę - i to mnie cieszy.

Posted

Wygląda na to, że z tymczasu nic nie będzie...:placz: :shake: :placz:
Robie co mogę, żeby się udało, ale nie wiem, czy da radę - raczej nie...:shake: :-(
Będe próbowała jak się da...(nadzieja zawsze gaśnie ostatnia...)

Słuchajcie, jak ew. załatwić konto dla Dżekiego - mam podać nr swojego, czy robi się to przez jakieś fundacje ( oczywiście rachunki będą na dogo)??? Co jest najlepsze i co się tu praktykuje? To pierwszy pies jakiemu pomagam na tym forum - stąd moje pytania...:oops:

Szukamy domu lub DT!

Posted

Sharona napisał(a):
Wygląda na to, że z tymczasu nic nie będzie...:placz: :shake: :placz:
Robie co mogę, żeby się udało, ale nie wiem, czy da radę - raczej nie...:shake: :-(
Będe próbowała jak się da...(nadzieja zawsze gaśnie ostatnia...)

Słuchajcie, jak ew. załatwić konto dla Dżekiego - mam podać nr swojego, czy robi się to przez jakieś fundacje ( oczywiście rachunki będą na dogo)??? Co jest najlepsze i co się tu praktykuje? To pierwszy pies jakiemu pomagam na tym forum - stąd moje pytania...:oops:

Szukamy domu lub DT!

Oj jaka szkoda:( Cóż, trzeba się skupić na innej opcji jak najszybciej. Chyba lecznica by leczyć, tak po cichu myslę. Jak będzie wiadomo gdzie wpłacać, dajcie znać na pw. Czas leci a zima idzie, tuż tuż:( ( I po co ta zima wogle:shake:)
Misiu, wytrzymaj!:(

Posted

ale czy wiadomo co on ma z tą skórą? może warto go pokazać (porządnemu) wetowi nawet jeśli potem jeszcze wróci tam, gdzie jest teraz. Ale jak będzie wiadomo co mu jest, to łatwiej będzie szukać dt.

Posted

No i spadł śnieg i zimno jest :-( - bez futra to mało komfortowa sytuacja. Co z tym kontem? Widzę, że wiele osób deklaruje chęć wpłaty a tu nie ma gdzie. Jak będą jakieś pieniądze to zawsze łatwiej podjąć jakąś decyzję. Jak tak dalej pójdzie to psiak będzie stracony...:placz:

Posted

[quote name='Sharona']

Szukamy domu lub DT!

Najbardziej wiarygodnie wpłacać na AFN - skarpeta uruchamia się z pierwszą wpłatą. Można ją nazwać np. Łysy Dżeki - i taki tytuł umieszczać w tytule wpłaty.
Ale dopóki nie ma osób chętnych do zajęcia się psem w W-wie, załatwienia kliniki, ew. DT i opieki i weta to sens zbiórki jest taki sobie. Bo będą pieniadze a nie będzie jak ich wykorzystać :roll:

[quote name='quasimodo']I co z biedakiem?
Przyjeżdża do Warszawy?
Jeśli nie udało się z DS lub DT, to pewnie powinien pilnie do hoteliku albo kliniki...

No i tu jest właśnie problem. Sharona sama nie da rady ogarnąć sprawy gdyby Dżeki przyjechał do W-wy - załatwić klinikę, doglądać psiaka itd itp. Potrzebna pomoc kogoś z W-wy, najlepiej zmotoryzowanego żeby psa przywieźć i potem pomóc Sharonie. KTO Z WARSZAWY POMOŻE SHARONIE PRZY DŻEKIM????

Posted

Sprawa wygląda tak:
Byłam tam dzisaj - pies był w domu u opiekujących się nim sąsiadów.
Wygląda przerażająco - wychudzony, wyłysiały, zaropiałe oczy - chyba jest gorzej, niż jak tam byłam w dniu, gdy zakladałam ten wątek...:shake: :-(
Zabraliśmy psa do weta - został odrobaczony, dostał coś na łysinę (wet cos mu zakrapiał na skóre - powiedział, że to pomoże) i "bombe" witaminową w zastrzyku. Założyłam mu książeczke zdrowia...

Rozmawiałam po raz kolejny z rodzicami i podjeliśmy decyzję - weźmiemy go na DT. :multi:
Jednak przed zabraniem go musze zorganizować pare rzeczy:
1) klatkę do transportu (nie wiemy, jak pies będzie się zachowywał w samochodzie)
2) budę - Dżekuś będzie nocował w domu, ale jest czas, gdy nikogo u nas nie ma - obawiamy się dewastacji(...) :roll: ;), dlatego na ten czas będzie w ogrodzie w cieplutkiej i przyjaznej mu budzie .;)

Jeżeli ktos z Was mógłby jednorazowo pożyczyć nam klatke do transportu, to bardzo o to prosimy. :razz:

Posted

Sharona to wspaniale:loveu: Dziękuję Wam w imieniu Dżekusia.
Tak na szybko znalazłam na mapie dogo, że ARKA dysponuje klatką. Napisz może do niej na pw, a ja zaraz przejrzę całość i może jeszcze coś znajdę.

Posted

Prawdopodobnie będe leczyła go albo koło mnie - http://www.gabwetzacisze.pl/ , albo też obok mnie -w przychodni weterynaryjnej na ul. Kondratowicza. ;)
Dowiem się, jak u nich będzie z pożyczeniem transportera - tu mnie nie znają, a do dotychczasowego weta mam trochę daleko...:shake:
Do Arki napiszę jeszcze dziś - ale widzę, że ona jest spod Wawy - może być problem... Zobaczymy - będe kombinowała. :razz:

Posted

Sharona napisał(a):

Napisałam też pw do Tweety - w sprawie konta dla Dżekusia -> czekam na odpowiedź. ;)

weszka napisał(a):
Najbardziej wiarygodnie wpłacać na AFN - skarpeta uruchamia się z pierwszą wpłatą. Można ją nazwać np. Łysy Dżeki - i taki tytuł umieszczać w tytule wpłaty.

Sharona - pisałam już o koncie :cool3::roll: - cytuję jeszcze raz

Cieszę się z Waszej decyzji :loveu:

Posted

Tak się cieszę że łysuś będzie miał DT:multi:
Prześlijcie mnie także numer konta! Czy ktoś moze zrobić łysolkowi banerek?
Ja nie umiem:oops:

Posted

Numer konta:
78213000042001038801430001

VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

w tytule przelewu: ŁYSY DŻEKI

Pierwsza wpłata uruchomi skarpetę :)

Posted

Umieścilam info o otwarciu konta w 1 poście.

Jak wrócę do domu to napiszę do dziewczyn w sprawie klatki.
Dzięki za wsparcie! :)

P.S. Jak ew. mogę sprawdzić saldo konta dla Dżekiego? - wiem, że dopytuje się o rzeczy dla Was oczywiste, ale ja poprostu nie wiem... :roll: