Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dżek jest już w DS :multi:

Imię: Dżeki
Poszukiwane: Dom Stały
Kastracja: tak
Szczepienia: tak
Odrobaczenie: tak
Wielkość: średni

Prosimy o pomoc w szukaniu domu i z ogłoszeniami!!! :placz: Nastąpiło jeszcze kilka (prywatnych) problemów - bardzo pilnie potrzebny jest DS!!!

Pilnie szukamy domku!!!

Tak było:

Drodzy Dogomaniacy! Pilnie poszukujemy domu dla tego pieska! Jego stan jest tragiczny! Psiak jest już prawie cały łysy (ok. 70-80% ciała), wychudzony (zdjecia tego nie oddają...), ma zaropiałe oczy...:placz: Obraz nędzy i rozpaczy... :-( Trzeba go jak najszybciej stamtąd zabrać i rozpocząć leczenie!!!

W TAKIM STANIE ON NIE PRZEŻYJE NAJBLIŻSZYCH MIESIĘCY, A NAWET TYGODNI!!! :placz: :-(
Po śmierci pana psiak stracił prawdziwy dom – z zadbanego, urodziwego ulubieńca zmienił się w coś, co dziś mogę nazwać wrakiem psa...:-(

[SIZE=3]Tak jest:
A on ma takie mądre, bystre oczy, które pragną wpatrywać się z wdzięcznością i uwielbieniem w kogoś, kto poświęci mu trochę czasu – da dom, opiekę, miskę jedzenia i miłość – czyli to, czego teraz tak bardzo mu brakuje...

On pragnie mieć swojego człowieka – dla którego będzie przyjacielem, towarzyszem i obrońcą, którego pokocha całym swym sercem, któremu udowodni, że jest jeszcze młody, pełen energii i niesamowitej inteligencji. Czy jesteś gotowy na poznanie przyjaciela, na którego zawsze możesz liczyć, który nigdy Cię nie opuści i będzie Ci oddany?

Dżeki mieszkał w domu z ogrodem (w domu, choć buda też mu nie straszna ;)), ale z moich obserwacji wynika, że chętnie zamieszka nawet w mieszkaniu (teraz mieszka w domu i wychodzi na normalne spacery). :razz:
Lubi dzieci :loveu: , „swoje” koty, suczki. Z psami może być różnie... Ładnie chodzi na smyczy i uwielbia pieszczoty. Grzecznie zostaje sam w domu - nic nie niszczy. :)
Wszyscy podziwiaja jego psychikę - doznał tyle bólu i cierpienia, a nadal jest pogodny i lgnie do ludzi :loveu:
Pani weterynarz określiła równiez, że psiak świetnie nadaje się do dzieci!:loveu: ( To również moja opinia - U mnie w DT jest 3 dzieci - wszystko w najlepszym porządku był także sprawdził się przy małych dzieciach - 1,2roku, 5 l, 7l, 10l (juz jej jest posłuszny),12l, 13l, 16l )

Poszukujemy kogoś, kto będzie mógł się nim zaopiekować– kogoś, kto pokocha go już na zawsze.

[SIZE=4]Do nowego domku psiak trafi z wyprawką ;): smyczką i obróżką, jedzonkiem, legowiskiem, lekami i ew. budą. :)

Konatkt do mnie:
mail: kirikella@gmail.com
tel.: 0-793-404-202

:Dog_run:[SIZE=5]AK[SIZE=5]TUALNOŚCI::Dog_run:
1. [SIZE=2]Dżeki jest u mnie w DT Pilnie szukamy domku!
Nastąpiło jescze kilka komplikacji DS potrzebny na już!

2.Stan psa jest już dobry. :)

3. Aktualne fotki psa : str 100 #997 & str101 #1001
wcześniej: str 70 #???
wcześniej: str.58 #578
wcześniej: str55 #543
wcześniej: str.50 #493
wcześniej: str.37 #369; str.38 #372
wczesniej: str.33 #329
wczesniej: str.17 #164 i #166
na początku:str.1 #8, str.2 #11
tak wyglądałem kiedyś(zdrowy): str.13 #124

4. Allegro :
Aukcja Dżekiego-> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=315471242

5. Strony na których ogłoszony jest Dżeki str.1 #5 - bardzo prosimy o pomoc z ogłoszeniami!!!

6.Dzięki pomocy dogomaniaków i Allegrowiczów Dżekuś jest bardzo stabilny finansowo! Dziękujemy!(Rozliczenie str.1 #4)!

7. Pilnie Szukamy domu!

Dziękujemy za wszystkie wpłaty na Dżekusia! Przerosły nasze najśmielsze nadzieje! :loveu: :multi:
Dzięki Wam, dalsze wsparcie nie jest juz potrzebne! :multi:

Numer konta:
78213000042001038801430001
VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

w tytule przelewu: ŁYSY DŻEKI

Kilka aktualnych fotek:

z moją sunią :loveu::

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuje bardzo!
Dżekuś, znajdz szybko domek piesku!!! :-( :glaszcze:

Rozliczenie na dzień 12.04:
Wydałam:
Buda - 300zł
smycz+obróż -20 zł
weterynarz na wsi- 30 zł (10.11.2007)
weterynarz na wsi- 15 zł (17.11)
weterynarz wawa - 50 zł (23.11)
olejek z wiesiołka - 15zł
ketokonazol (lek) - 19 zł
karma 4kg. - 18 zł (18.XI)
środek do kąpieli - 20zł
leki - 36,50zł
weterynarz wawa - 50zł (07.12)
leki - 37,10zł
karma 3kg - 27zł (10.XII)
karma 1,5kg - 5zł
miseczka - 9,20zł
karma 1,5kg - 9,3 zł
leki - 12,8 zł
karma 18kg - 155zł (27.XII)
ogłoszenia - 40zł
weterynarz wawa - 30zł
leki - 25,58zł
szczepienie - 25zł
witaminki -17zł
kastracja -120zł
kołnierz - 20zł
karma 2kg -20zł (10.IV)
razem: 1126,48zł

Wpłyneło:
Edi100 +20zł :multi:
weszka (cegiełki Allegro) +45zł:multi:
AnkaG +30zł :multi:
t_kasiek(bazarek monity)+ 10zł :multi:
ewikS (bazarek monity) +15zł :multi:
Edi100 +15zł :multi:
weszka (cegiełki Allegro) +120zł :multi:
AMIGA (bazarek weszki) +40zł :multi:
weszka (cegiełki Allegro) +300zł :multi:
malawaszka (kalendarze) +100zł :multi:
AMIGA (kartki) +10zł :multi:
weszka (cegiełki) +30zł :multi:
weszka (cegiełki) +30zł :multi:
razem: 765zł :Rose: Dziękujemy! :Rose:

Bardzo dziękujemy za wsparcie na dalsze leczenie!
Dzięki Wam Dżekusia zauważyło wiele osób, które bardzo pomogły mu finansowo! [SIZE=2]Teraz Dżekuś jest zamożny i stać go na dlasze leczenie, wyżywienie, a może i jakąś zabawkę.;) :evil_lol: Dziękujemy!

Posted

Byłam z nim u miejscowego weterynarza, powiedział, że to może byc alergia, lub popasożytnicze.:shake: :-( Nie zrobił mu żadnych badań - obejrzał, dał zastrzyk przeciw pasozytom wew. i zew. Mialam pójść tam jeszcze raz, ale musiałam wracać do domu... :-(

Pies nie dostaje żadnego wartościowego pożywienia (jak tam byłam miał w misce namoczony chleb, czasami podobno dostaje kości lub trochę zupiny) i nie ma z czego odbudować siebie i sierści. - stąd jego stan ciągle się pogarsza. :placz:

AKTUALNE Stronki na których zamieszczone są ogłoszenia o Dżekim - szukamy domu!!! (Jeżeli możesz umieścić Dżekiego gdzieś jeszcze lub w jakis spocób pomóc nam w znalezieniu mu domu - prosimy - pomóż! :modla:):
allegro.pl
sznaucery.rix.pl
www.psy.pl
adopcje.org
adoptujsznaucera.blog.onet.pl
tresura.pl
eoferty.com.pl (??? aktualność???)
ale.gratka.pl
http://www.ogloszenia.tasdj.pl/

Posted

Na 99% to alergia - dowiedziałam się, że jak mój dziadek tam pojechał, to podawał psu Zyrtec (lek przeciwalergiczny) i karmił go normalnie - pies zaczął odzyskiwac włos i nabierał "ciałka".

Posted

jakiej on jest wielkości?? podobny do czego? ile wazy?
rozumiem ze z samcami sie nie zgadza?

Jest średniej wielkości - w kłębie trochę powyżej kolana (ok. 43-45 cm), z wyglądu przypominał sznaucera ( w typie niemieckim) lub wilczarza irlandzkiego (szorstkawa sierść, trochę brody i to spojrzenie....:loveu:)
Nie wiem ile waży - (na pewno za mało) jest wychudzony, co widać na zdjęciu, do którego zaraz podam link...

Z psami może się nie zgadzać - wiem, że walczył o "prawo do ojcostwa" :roll: :shake: u nie jednej suczki... ale nie jestem pewna jak teraz będzie reagował - może on pierwszy nie zacznie???
Zaraz..., raz jak tam byłam, to pamiętam jamnikowatego pieska, na którego Dżeki nie ragował...Nawet jak tamten podchodził mu do miski. Dopiero gdy ten mały zaatakował, Dżeki przycisnoł go do ziemii, ale nie zrobił mu krzywdy - tylko go postraszył i pokazał kto tu rządzi...

Jeszcze kilka linków do fotek:
Tu widać jak jest wychudzony:
http://img516.imageshack.us/img516/4960/nokia013jp7.jpg :angryy: :-(

http://img210.imageshack.us/img210/8593/nokia011to6.jpg
http://img210.imageshack.us/my.php?image=nokia012xr0.jpg

Dogomaniacy - błagam, pomóżcie mu!!!

Posted

Wstawiłam go już na kilka stronek - czy mogłabym prosić kogoś z Was o ale.gratka.pl? Ja jeszcze dzisiaj zrobię Allegro dla niego, ale na gratce nie mam konta... :shake:

Proszę, on naprawdę nie ma szans bez domu! :placz:
Dajmy mu szanse!

Leczenie zostanie przez nas dofinansowane/sfinansowane.

Posted

Matuchno jedyna:placz: Chyba najlepiej hotelik, jakiś zaprzyjaźniony?:roll: Tam leczenie i szukanie domu:-(

to nie jest zły pomysł - jeśli w najbliższym czasie nie znajdzie się dobra duszyczka :roll: z domem lub DT to trzeba będzie coś wykombinować... :-(

Posted

Ale bieda straszliwa :(:shake:
Cioteczki chyba jedyne rozwiązanie to go stamtąd zabrać. Ja niestety osobiście pomóc nie mogę ale zrobię cegiełkową aukcję na allegro na Dżekiego i podobną łysolinkę Tragedię (z mojego podpisu).
Pomyślałam że jeśli warszawskie cioteczki by dały radę to Dżekiego i Tragedię można by umieścić lecznicy WilaVet gdzie był leczony łysy Bandi, który już ma dom http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81936&highlight=bandi
Doba kosztuje 20 zł + koszty leczenia.
Lecznicę zna AśkaK, Chrupek, Zdrojka - one m.in. zajmowały się Bandoskiem. I też głównie dzięki allegro były na to pieniądze.
Tu jest namiar na link gdzie widać namiary na lecznicę http://img229.imageshack.us/img229/142/dsc03783sm8.jpg
Bandosia pięknie tam wyleczono i opiekowano. Ale jednak poza tym ktos by do psiaka (-ów) musiał przychodzić, odwiedzać, zajmować się rozliczeniami... KTOŚ BY MUSIAŁ BYĆ NA MIEJSCU I ODPOWIADAĆ ZA AKCJĘ...
Co myślicie??? Damy radę???

Posted

Pomysł nie jest zły, :roll: ale nie wiem jak z finansami...:shake: (muszę pogadac z rodzicami - ja jestem jeszcze niepełnoletnia)...
Spróbuje porozmawiać z weterynarzem, u którego lecze i szkoliłam moją suńkę... Dowiem się jak wyglądaloby to u niego, co z kosztami i może jakaś zniżka (2 psy, bezpańskie,:-( a ja jestem stałą klientką)?... :roll: Zobaczymy...
Zapytam tez fryzjerkę mojej suni. Ona sama tez jest weterynarzem i może jakby co dałoby się u niej cos załatwić...:hmmmm:

Ja jestem na miejscu, ale zupełnie sama nie dam rady(zwłaszcza przy 2 psach) - będe potrzebowała czyjejś pomocy...

Może uda się znaleźć DT, wtedy koszty nie skoczą aż tak i może nie wpadniemy w zadłużenie...:razz: :-(

Posted

Sharona napisał(a):

Ja jestem na miejscu, ale zupełnie sama nie dam rady(zwłaszcza przy 2 psach) - będe potrzebowała czyjejś pomocy...

Oczywiście że sama nie dasz rady - zwłaszcza że jesteś niepełnoletnia.
Spróbuj skontaktować się z innymi warszawskimi ciotkami - np. AśkaK, Zdrojka, Chrupek - one opiekowały się Bandim w tej lecznicy, może i tu by dały radę pomóc albo doradzić.

Posted

[quote name='weszka']Ale bieda straszliwa :(:shake:
Cioteczki chyba jedyne rozwiązanie to go stamtąd zabrać. Ja niestety osobiście pomóc nie mogę ale zrobię cegiełkową aukcję na allegro na Dżekiego i podobną łysolinkę Tragedię (z mojego podpisu).
Pomyślałam że jeśli warszawskie cioteczki by dały radę to Dżekiego i Tragedię można by umieścić lecznicy WilaVet gdzie był leczony łysy Bandi, który już ma dom http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81936&highlight=bandi
Doba kosztuje 20 zł + koszty leczenia.
Lecznicę zna AśkaK, Chrupek, Zdrojka - one m.in. zajmowały się Bandoskiem. I też głównie dzięki allegro były na to pieniądze.
Tu jest namiar na link gdzie widać namiary na lecznicę http://img229.imageshack.us/img229/142/dsc03783sm8.jpg
Bandosia pięknie tam wyleczono i opiekowano. Ale jednak poza tym ktos by do psiaka (-ów) musiał przychodzić, odwiedzać, zajmować się rozliczeniami... KTOŚ BY MUSIAŁ BYĆ NA MIEJSCU I ODPOWIADAĆ ZA AKCJĘ...
Co myślicie??? Damy radę???Jestem absolutnie za! Zdeklarowałm u Łysolinki 160zł miesięcznie ( 40zł tygodniowo) i podtrzymuję!
Łysolek i Łysolka w potrzebie:(