Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozumiem, ze puszczenie ze smyczy czy spokojny bieg nie wchodzi w gre?

Jesli nie ma takiej mozliwosci to trzeba psa rozciagnac recznie. czyli tak jak rozgrzewalabys siebie przed wysilkiem fizycznym.
Porozciagac miesnie, sciegna, pozginac konczyny, powyciagac ogon....

• 4 weeks later...
Posted

Nie jestem zwolennikiem trzymania psa na stake'u do samego startu. Dobrą rozrzewką jest wzięcie psa na 1h może troszkę później na krótki spacer połączony z rozbieganiem na smyczy. Po odrobinie ruchu pies szybciej załatwi swoje fizjologiczne potrzeby (kupa) dzięki czemu unikni się postojów w czasie biegania, zawodów itp. U mnie ten spacer trwa ok 10 min i wstarczy do rozgrzania. Ale może niech się wpowiedzą bardziej doświadczeni. Serdecznie pozdrawiam

Posted

ha_dwa_o napisał(a):
Po odrobinie ruchu pies szybciej załatwi swoje fizjologiczne potrzeby (kupa) dzięki czemu unikni się postojów w czasie biegania, zawodów itp.

Albo oberwania w twarz, jakby sie zdecydowal zrobic w biegu... :cool3::cool3::cool3:

• 1 month later...
Posted

[quote name='ha_dwa_o'](kupa)[/quote]

haha:evil_lol: , sorry jakoś mnie to rozśmieszylo, w ogóle dzisiaj mam głupawkę :oops:...

no dzisiaj przed krótkim treningiem, rozgrzewałyśmy się z Hercią, nie maiłam nawet jak zobaczyć różnicy, bo jak już mówiłam, to był to krótki trening, w sobotę jadę na dłuuugaśny trening do lasu - gmina miękinia (Kryniczno) :cool3: - tam ćwiczymy

Posted

[quote name='PATIszon']Albo oberwania w twarz, jakby sie zdecydowal zrobic w biegu... :cool3::cool3::cool3:[/QUOTE]A cos Ty, jakie w twarz...? ;-) Miałam okazję jechać na zawodach w D z dwoma kłapouchami (mixami) i suni, kiedy jej sie zachciało kolejnej kupy (bo przed biegiem oba zrobiły), nawet nie pomyślała o zjechaniu na bok (co, bywa, skutkuje poplątaniem linek), tylko ogon w górę i ogień w biegu. Fenomenalna sprawa ! :) Nie ma w ogóle zagrożenia, o jakim piszesz 8)
Szybkie psy, szczególnie trenowane w większej liczbie, często sie tego uczą mimochodem, bo reszta psów nie pozwala delikwentowi sie zatrzymać.

Posted

[quote name='Manu'] Fenomenalna sprawa ! :) Nie ma w ogóle zagrożenia, o jakim piszesz 8)
.[/quote]

Taaa jasne, a moze poprostu mialas farta...?:cool3:
Ja tam wole nie ryzykowac.....:eviltong:

Posted

Albo oberwania w twarz, jakby sie zdecydowal zrobic w biegu...

BUAHAHAHA!!!!:diabloti: Nie moge! Posiklam sie jeno:cool3:

Kurcze, nigdy nie zastanawialam sie nad problemem kupy podczas wielogodzinnego marszu:diabloti: Szczerze...Chcialabym zobaczyc na zywo rozwiazanie tego problemu na 4. biegu:diabloti: To musi byc co najmniej...ciekawe:cool3:

Posted

Wielogodzinne marsze to na długich dystansach, Wtedy rzadko się tak naprawdę zapitala i problem kup w locie nie istnieje :eviltong: ;) Ja pisałam o zawodach sprinterskich :)

Posted

[quote name='Manu']To dlaczego większość maszerów woli aby, jak już pies musi zrobić kupę na trasie, zrobił ją w locie...? :razz:[/quote]
Ja tam nie wiem, ale to sie chyba jakos nazywa....:evil_lol:

Posted

Moje walą w biegu tylko cezar potrafil zatrzymać cala 10 ale bez cezara to tylko uniki by w twarz nie dostać

^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^ ^^
Prrroszę, zrób zdjęcie następnym razem!:cool3:

• 5 months later...
  • 11 months later...
Posted

Ja mam sznaucera miniaturowego, może niekoniecznie to rasa zaprzęgowa ale lubimy sobie pojeździć tak, po prostu:razz: I wcale nie idzie mu tak źle, bo po 40 km biega, później się położy w domu na 5 min. i gotowy do akcji:lol: No i na gwiazdke dostał szorki ManMatu, się zdziwiłam, że też takie małe robią. Jutro i w niedzielę też zabieramy rowerek^^