Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doginka napisał(a):
Ale czy MISS SEVERINE nie jest przypadkiem Black & Silver?
Zdecydowanie nie - uszy ma jasne a to już wyklucza. Poza tym widać na zdjęciu że od spodu jest już całkiem jasna, górę ma tylko ciemną.

Posted

weszka napisał(a):
Zdecydowanie nie - uszy ma jasne a to już wyklucza. Poza tym widać na zdjęciu że od spodu jest już całkiem jasna, górę ma tylko ciemną.

A już myślałam, że i w Polsce będzie jakiś black&silver:lol:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nawet nie zauważyłam, że pięćsetna strona :cool3: A że zapuściłam galerię to inna sprawa. Życie sieciowe głównie przeniosłam na facebook-a. Dogomania coś nie bardzo dobrze działa, denerwuje mnie to plus te reklamy no i czasu mało na wszystko. Ale dzisiaj postanowiłam zajrzeć i miło, że ktoś tu zagląda jednak :p (nie działa mi enter na dogo nie wiem dlaczego) Aleski i reszta mają się dobrze. Jesteśmy w składzie 4+2. Jedna dziewczynka zarezerwowana, a 3 pozostałe wolne. I nie ma chętnych, tzn. czasem ktoś napisze czy zadzwoni ale tylko cena i cena. Nic ludzi nie obchodzi tylko jak na arabskim targu. A dla mnie cena ma najmniejsze znaczenie i jak ktoś będzie fajny i właśnie "ten" to wiadomo że można obniżać ale nie od tego uzależniać dalsze rozmowy :angryy: Ludzie są beznadziejni, ciemniactwo u nas jest takie że aż przykro. Wstawię wam filmy ze słodziakami :loveu:

Posted

hmmm w sumie to... cena jest zazwyczaj zaporowa... więc po co nakręcać sie gadać zaczynać "snuc plany" jak potem np cena za wysoka... a nie wszyscy wiedzą, ze chcesz się "dogadać":)

ale fakt jest faktem ze ludzie sa beznadziejni;)

Posted

Ja wiem i rozumiem, że dla większości ludzi cena ma znaczenie i zawsze w rozmowie daję do zrozumienia, że jak wszystko będzie ok to cena jest do ustaleń i znajdziemy rozwiązanie. A jak kogoś nic innego nie interesuje, nie zapyta o szczeniaki, nic nie chce powiedzieć o sobie i nie daje mi żadnego powodu uważać, że psa chce i że mu zależy to mnie szkoda czasu na takie rozmowy. Zwłaszcza że parę osób deklaruje np po kilkaset złotych mies. na psa, a na zakup też by mieli ale uważają że od razu im się należy zniżka bo to lepiej jak się coś utarguje, a poza tym to jakaś przesada żeby pies w ogóle tyle kosztował. To jest bardzo często kwestia mentalności i podejścia, a nie tego że kogos nie stać. Bo jak ktoś chce a nie ma tyle pieniędzy to rozmowa zupełnie inaczej wygląda - wiem bo takie osoby ode mnie szczeniaki kupiły :)

Posted

wiesz bo tak zasadniczo to przesada :diabloti: mimo, ze wiem rozumiem :)

a Polakowi zawsze lepiej jak coś utarguje;) podawaj wyzsza kwote i bedziesz miała jak opuścić dla takich :evil_lol:

Posted

To nie jest targ, że ja będę cenę windować po to żeby ktoś lepiej poczuł się kupując ode mnie szczeniaka. Ci co mnie znają wiedzą, że ja i za darmo dam z wyprawką byle miał dobrze. A czy cena to jest przesada czy nie to dłuższa dyskusja. Przeważnie ludzie nie zdają sobie sprawy ile kosztuje po pierwsze doprowadzenie do tego, że szczeniaki pojawiają się na świecie - kupno suki, wystawy, badania, koszt krycia itd., a następnie opieka nad suką w ciąży, poród i utrzymanie szczeniąt. Każdy widzi tylko te ciężkie tys. x ilość szczeniąt :roll: A samo zarejestrowanie mojego miotu w ZK, zaszczepienie i zachipowanie to 2 tys. a gdzie wyżywienie karmiącej suki jedzącej ile wlezie, karma dla szczeniaków, wszelkie akcesoria itd. To jeszcze wielokrotność tej kwoty bo np. 20 kg worek karmy za 200 zł jak było ich więcej wystarczał na 7-10 dni, teraz już na nieco dłużej ale to i tak sporo na miesiąc. Poza tym wiadomo że płaci się jeszcze za coś więcej niż zwrot kosztów. Jak ktoś uważa, że to przesada to nikt nie zmusza. Rasowe psy kosztują, zawsze tak było i będzie, nie tylko w Polsce.