Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzię-ku-je-my za dobre słowa :p

A my weekendowo miałyśmy warsztaty węchowe. W piątek teoria dla mnie, dziś była praktyka w lesie już z psami. Zupełna nowość dla mnie i dla suczydeł. Jak na pierwszy raz było nieźle, nie bardzo z początku wiedziały o co chodzi, Vesper czekała na komendy, wpatrywała się co ma robić ale co miały znaleźć znalazły - czyli Dirki żarcie, a Vesper ukochaną piłkę. Na koniec Vesper szukała mnie schowanej w lesie i tu poszło jej rewelacyjnie :multi: No jakby mój pies-cyc mnie nie wytropił :loveu: Za tydzień część druga.

Kilka fotek weekendowych z domu i z dzisiejszej wycieczki do lasu :)

Dirki gotowa na ślad

w oczekiwaniu na tropienie krótki spacer po leśnych ścieżkach

domowe przytulasy

kocia słodycz

Posted

Ooo fajne nowe zajęcie mają dziewczyny :lol:. Czekam na dalsze relacje z następnego weekendu.
Swoją drogą ciekawe czy takie fajne warsztaty się organizują też gdzieś w mojej okolicy... Muszę poszperać ;)

Posted

czyli że zaczęłyście przygode z pracą na śladzie? super! moje psisko nigdy się w tym nie sprawdzało, on wolał bardziej "męskie" zajęcia :lol:

Posted

[quote name='jambi']czyli że zaczęłyście przygode z pracą na śladzie? super! moje psisko nigdy się w tym nie sprawdzało, on wolał bardziej "męskie" zajęcia :lol:

Awanturnik jeden :)

Posted

no niuchanie meczy nie tylko wlasciciela cale szczescie ale zabawa przednia zwlaszcza jak juz na deczko wieksze odleglosci , obserwacja ps na sladzie to cos pieknego jak mu ogon pracuje jak naprezony caly ino coby se nie wypracowaly tropienia lesnej zwierzyny bo wtedy to juz nie jest takie fajne.

ale zawsze jest to pomysl na zmachanie psow

Posted

Zaniedbałam się ostatnio z galerią :oops: ale coś nie było napędu.
Wracając do warsztatów to w sobotę miałyśmy drugi wypad do lasu. Tym razem z samego rana żeby zdążyć przed upałem. Ślad był robiony z tuńczyka ;) Vesper nie wykazała zainteresowania, tzn widać że czuła ale miała to w dupie jak okresliły panie instruktorki ;) Z nią jest problem taki że jest kompletnie ode mnie uzależniona, patrzy i oczekuje komend, wsparcia, nie kombinuje. Ślad złapała ostatni metr może ale miała minę "no wiedziałam że to tu jest ale co z tego? nie mogłaś mi od razu powiedzieć że mam szukać piłki" :evil_lol: Z Dirki jest inna bajka bo ona jest samodzielna no i uwielbia węszyć. Śladem szła praktycznie od samochodu, a nie tylko od zaznaczonego miejsca, w połowie miała chwilkę zawahania ale później poszła takim tempem że musiałam puścić linkę żeby sie o drzewa nie zabić próbując za nią nadążyć :lol: Warsztaty były wstępem bo w sierpniu jedziemy na psi obóz z tropieniem więc się może jeszcze suczydła rozkręcą.
A teraz mam pod opieką jeszcze Furlę bo jej ludziska na wakacjach. Jest wesoło z tą czarną małpą, oj ta to ma sieczkę w głowie :diabloti: Może w weekend nadrobię jakimiś fotkami. Póki co tylko przemykam w upale, na dłuższe spacery tylko wieczorem i to późnym.

Posted

[quote name='weszka']później poszła takim tempem że musiałam puścić linkę żeby sie o drzewa nie zabić próbując za nią nadążyć :lol:[/QUOTE]

hahahah dobre :lol:

ale fajnie że na taki obóz jedziesz z suczydłami!!!! dokąd jedziecie?

Posted

Nooo taki z Dirulca tropiciel :)
Na obóz jedziemy tam gdzie już byłyśmy 2 razy - do Józefowa na Suwalszczyznę, tylko teraz na drugi turnus z tropienia, a nie na ten pierwszy posłuszeństwo-agility-frisbee co już byłyśmy. No i w tym roku jedzie z nami Olo z pańcią :)