Doginka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 weszka napisał(a):... W Krakowie pada deszcz właściwie non stop od paru dni. Błoto, mokro, syf choć w miarę ciepło. Na sobotę (czyli wtedy co mamy wystawę) zapowiadają 30 st. ale co z tego jak pewnie cały teren wystawy to będzie jedno wielkie grzęzawisko :shake: a jak nagle zrobi się taki upał to będzie jak w szklarni. Oby przestało padać wcześniej i zdążyło trochę obeschnąć... Módlmy się Ciocia Weszka razem, oby teren wystawy ładnie się osuszył do tej 9 rano;-):modla: Quote
weszka Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 wilczy zew napisał(a):Co u wujka Totka? A dziękuję wszystko świetnie :) strasznika napisał(a):Ja też nienawidzę tych reklam, tej wielkiej zwłaszcza i te takie "zwiń/rozwiń" :angryy: Chyba mało jest kudłatych pieprzaków, nie? To Amerykanie dodali im sierści? Wczoraj na spacerze spotkaliśmy państwa z pudlem... który okazał się być labradoodle'm (mocno kręcona sierść) i oczywiście oni myśleli, że Frodo jest takim samym... kundelkiem jak ich, już mnie to zaczyna denerwować! Większość pieprzaków jest taka raczej mniej owłosiona i chwała im za to ;). Wersje USA i Ameryka Płd. mają znacznie więcej włosa ale i w większości przypadków dużo gorszy kolor i jakość sierści. Fajnie jak jest trochę włosa ale do tego super szorstki włos i równy kolor, a nie coś a la stalowe siodełko albo prawie cz-s. Jak dla mnie Dirki ma akurat jak należy - dość sporo kudła ale bez straty na jakości szorstkości że tak powiem ;) Doginka napisał(a):Módlmy się Ciocia Weszka razem, oby teren wystawy ładnie się osuszył do tej 9 rano;-):modla: Dla pocieszenia od wczoraj wieczorem nie pada i się ociepliło ale wątpię czy to wystarczy do osuszenia jak należy... Nadal jest pochmurzone i słonko tylko czasem ledwo się przebija. Quote
Doginka Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 weszka napisał(a):... Dla pocieszenia od wczoraj wieczorem nie pada i się ociepliło ale wątpię czy to wystarczy do osuszenia jak należy... Nadal jest pochmurzone i słonko tylko czasem ledwo się przebija. Do rana się osuszy, a jutro (a właściwie już dzisiaj) ma był 28-29*C:lol:;-) Będzie sucho i .. za ciepło:lol: Quote
weszka Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Oto co wybiegaliśmy :) Furla czyli DEMOLKA Asterniger - CWC, res. CACIB Olo czyli SILVER SHADOW Ekstrawagancja - Zw. Mł., BOB Junior & BOB Czyli wszystko super :multi: Zła wiadomość jest taka, ze zdjęć to raczej nie ma. Ktoś coś może cyknął ale nie było jakoś jak i komu. Ja wystawiałam 4 psy więc nie dałam rady, a towarzystwo miało też jakoś swoje sprawy i chyba jeszcze upał jakoś dobijał. Zobaczę co tam mam na karcie, może coś się nada ;) Quote
Tekla64 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 no pieknie !!!! gratki dla Furli i OLa a dla ciebie za wytrwalosc Quote
weszka Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Dziękuję ślicznie :) Jednak kilka fotek udało się wyłuskać więc oto one :) FANTAZY Asterniger - kl. mł., doskonała, lok. II - super psiak Furliszon na wesoło powrównanie o CACIB - z lewej EYK Dyas (kl. użytkowa, CWC, CACIB) i z prawej ASTON MARTIN Hajko-Nerita (kl. championów, CWC) nasze obozowisko wystawowe Furla w ringu Quote
weszka Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 biegniemy aż świat wiruje ;) piątka z Kijem :) Quote
weszka Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 VIP wystawy - Marzyciel :) Olo Furla i Olo ;) i w innej konfiguracji ;) Quote
weszka Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 a na koniec Kadi od Ewy Gassirowej :smile: - zdobyła CWC i CACIB Tak na koniec dodam tylko że to był dłuuugi dzień. Furlę przygotowywałam prawie 6 godz, położyłam się spać przed 2, wstałam o 6 żeby jeszcze ją rano wysuszyć po spacerze itd, spakować rzeczy. Na wystawie od 9, dużo biegania, a później mecz i impreza do 2 nocy. Ale warto było paść jak dętka na koniec :) Quote
Saththa Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-lQUDIWNDC2I/T93O0Tz8iwI/AAAAAAAAKv0/rFpixiQz5jU/s640/DSC_0049.JPG nooo Olo ewidentnie rpzybrał dziwną pozycje :evil_lol: I widze tutaj tez Tazzowego braciszka :) Za dwa tyg wystawy w sczzecinie ;) Ale naciesze oczodoły :) Quote
strasznika Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Wystawa krakowska zawsze odbywała się na zewnątrz, widzę, że się pozmieniało. Gratuluję sukcesów! Quote
wilczy zew Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Łoka nacieszyłam :loveu: super pozycja ;) https://lh3.googleusercontent.com/-lQUDIWNDC2I/T93O0Tz8iwI/AAAAAAAAKv0/rFpixiQz5jU/s640/DSC_0049.JPG Quote
Doginka Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 [quote name='weszka']Oto co wybiegaliśmy :) Furla czyli DEMOLKA Asterniger - CWC, res. CACIB Olo czyli SILVER SHADOW Ekstrawagancja - Zw. Mł., BOB Junior & BOB ... Gratulacje:klacz: Olga, dzięki że podeszłaś się przywitać, ja wystawiałam kundelaski w tym samym czasie co Ty i byłam tak zakręcona, że jak podeszłaś do mnie, to przez sekundę zastanawiałam się kim jesteś:roflt: Ja też położyłam się o 2 w nocy a musiałam już o 4:30 wyjechać z Wawki żeby zdążyć do Krakowa:roll: Ale dziś cały dzień odsypiałam:roflt: Szkoda, że w tym samym czasie chodziłyśmy, a miałam takie plany, żeby narobić dużo zdjęć i doopa blada z moich planów:diabloti::angryy: Quote
eria Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 widzę,że wystawę opanował Asterniger i Ekstrawagancja :cool3: Quote
weszka Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 [quote name='Saththa']https://lh3.googleusercontent.com/-lQUDIWNDC2I/T93O0Tz8iwI/AAAAAAAAKv0/rFpixiQz5jU/s640/DSC_0049.JPG nooo Olo ewidentnie rpzybrał dziwną pozycje :evil_lol: I widze tutaj tez Tazzowego braciszka :) Za dwa tyg wystawy w sczzecinie ;) Ale naciesze oczodoły :) Olo postanowił za wszelką cenę poderwać ciotkę Furlę która z kolei miała nastawienie "i tak i nie" ;) A wiesz że ja nie skojarzyłam aż do tej pory że to Tazzowy braciszek. Bo niby skąd jak imię na inną literkę ;) [quote name='strasznika']Wystawa krakowska zawsze odbywała się na zewnątrz, widzę, że się pozmieniało. Gratuluję sukcesów! Dziękuję :) Wystawa zawsze częściowo była w hali ale w tym roku doszła dodatkowa gdzie akurat się załapaliśmy. Część ringów jak zawsze była na zewnątrz. Na ten upał to chyba hala nie była taka zła no i w razie deszczu by całkiem ratowała sprawę. [quote name='wilczy zew']Łoka nacieszyłam :loveu: super pozycja ;) https://lh3.googleusercontent.com/-lQUDIWNDC2I/T93O0Tz8iwI/AAAAAAAAKv0/rFpixiQz5jU/s640/DSC_0049.JPG To dobrze że łoka nacieszone ;) Pozycja rzeczywiście zachęcająca ;) [quote name='Doginka']Gratulacje:klacz: Olga, dzięki że podeszłaś się przywitać, ja wystawiałam kundelaski w tym samym czasie co Ty i byłam tak zakręcona, że jak podeszłaś do mnie, to przez sekundę zastanawiałam się kim jesteś:roflt: Czyli jak zawsze :diabloti: [quote name='Doginka']Ja też położyłam się o 2 w nocy a musiałam już o 4:30 wyjechać z Wawki żeby zdążyć do Krakowa:roll: Ale dziś cały dzień odsypiałam:roflt: Szkoda, że w tym samym czasie chodziłyśmy, a miałam takie plany, żeby narobić dużo zdjęć i doopa blada z moich planów:diabloti::angryy: Niestety nie było jak focić bo czas był ten sam. Za to na paru twoich fotach w tle załapał się Kijuś i chyba kawałek Furli ;) z wejścia na ring obok ;) W każdym razie super Wam poszło i to najważniejsze :multi: [quote name='eria']widzę,że wystawę opanował Asterniger i Ekstrawagancja :cool3: Hehehe no ja na ringu pojawiałam się i znikałam :evil_lol: wzbudzając uśmiech sędziny i znajomej publiczności ;) Nie pisałam że w tym samym czasie co my poszalała też Bajuszka, która zadebiutowała na szwedzkich ringach. Na dwóch wystawach w weekend zdobyła 2x ocenę doskonałą :multi::loveu: Pierwszego dnia jako jedyny pieprzak (było ich 4) dostała dosk. i bardzo piękny opis, a zdobyłaby więcej tylko wystawiana była w trochę za krótkiej szacie. W każdym razie wszyscy zadowoleni bo Skandynawowie nie szastają ocenami to tym bardziej cieszy. Quote
Saththa Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Olo postanowił za wszelką cenę poderwać ciotkę Furlę która z kolei miała nastawienie "i tak i nie" ;-) A wiesz że ja nie skojarzyłam aż do tej pory że to Tazzowy braciszek. Bo niby skąd jak imię na inną literkę ;-) Czyli jak prawdziwa Kobieta :lol: Tazzman ma w metryce Eton :mdleje: Quote
weszka Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 wilczy zew napisał(a):Aleski idą przebojowo :multi: A póki co nie ma na co narzekać ;) Saththa napisał(a):Czyli jak prawdziwa Kobieta :lol: Tazzman ma w metryce Eton :mdleje: Tak zachowywała się bardzo kokieteryjnie ;) Chyba kiedyś wiedziałam o tym Etonie ale zupełnie tu wyparłam z pamięci :D Quote
Fides79 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 no widzę, że szalałaś w ringach z psami ;) gratuluję sukcesów całej Ekstrawaganckiej ekipie :multi: Quote
Saththa Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 weszka napisał(a): Chyba kiedyś wiedziałam o tym Etonie ale zupełnie tu wyparłam z pamięci :D Wcale się nie dziwie :evil_lol: Quote
Recommended Posts