Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pewnie! Jak się nie jest psią damą co chadza po parkowych alejkach to tak się ma :cool3:
Wczoraj znó weszłyśmy prosto na sarny! Zagapiły się poważnie i zerwały dopiero jak były na odległość mniejszą niż linka! Czyli jakieś 8 m od nas. Dirki dostała takiego zrywu że cudem to ustałam i nie zaryłam w rżysko :D Poważnie się bidusie przeraziły, ja zresztą też :roll: bo się ich nie spodziewałam.

Posted

weszka napisał(a):

Linkę mam z taśmy 2 cm. Jest miękka, nie pali rąk i rączkę ma wyłożoną polarkiem. Po tym jak niemal odcięłam sobie ręce zwykłą linką już takiej nigdy nie użyję.

poka poka gdzie się takie cuda kupuje?

Posted

Pewnie! Jak się nie jest psią damą co chadza po parkowych alejkach to tak się ma :cool3:

Tak samo mówi pan Kobika jak pańcia wraca z nim -uświnionym jak nieboskie stworzenie z pola. Powtarza,że jakby chodziła z nim na Kubiny to by był czysty hihihi. Kubiny to taki uczęszczany deptak gdzie chodzą paniusie z wózeczkami i yoreczkami.

Posted

Oj biedna łapka ale szybko się na pewno zagoi :)

Tak samo mówi pan Kobika jak pańcia wraca z nim -uświnionym jak nieboskie stworzenie z pola. Powtarza,że jakby chodziła z nim na Kubiny to by był czysty hihihi. Kubiny to taki uczęszczany deptak gdzie chodzą paniusie z wózeczkami i yoreczkami.

Kurczę może i ja sie na deptak jakiś przerzucę :lol:

Posted

dziewuchy jak zwykle śliczne :loveu:
ja bym chyba zawału dostała jak bym sarne zobaczyła :shake:

a po deptaku i po mieście my się 'wozimy'... jak idziemy po nową obróżke albo do weta :evil_lol:

Posted

Ostatnie dni bardzo ciężkie - ogrom pracy i nawet nie miałam kiedy zajrzeć. Ale zgodnie z planem we wtorek została odgruzowana Furla :multi: Trwało to 5 godzin ale wygląda ładnie, a śliczna będzie jak zacznie porastać nowym czarniutkim włosem. Zdjęcia mam tylko kiepskie z komórki (i z wyłączoną lampą żeby na focie było coś poza odbiciem oka) bo po tylu godz. nikomu już się nie chciało focić. Jak w weekend pogoda dopisze to zrobimy ładne spacerowe.

uśmiech :):loveu:

widać gładkość

Posted

greatmadwomen napisał(a):
sama oporządzasz psiaki? trymowane są prawda?

Tak, wszystkie są trymowane. Szare robię sama, a do Furli zatrudniam pomoc bo nie ogarniam jej włosa ;)

Posted

Hihi ja chcę zacząć właśnie trymować moją sunię sama. Lecz najpierw muszę znaleźć jakiś fajny salon gdzie będę mogła ją dać na trymowanko i będę mogła widzieć jak ktoś to robi i może coś doradzić. A moja sunia była zawsze strzyżona więc ja początkująca w temacie trymowania. Nie znasz czegoś takiego wartego polecenia? :razz:

Posted

ja sie nie znam !!!!
bo dla mnie na tych zdjeciach ma ino troche wlosa mniej, a moze to ze ja Done tne to cienko dostrzegam roznice , spodziewalam sie takiego efektu jak u mnie ino fachowego hihihi
ale mna sie nie prejmuj wisz ze ja laik totalny

http://img854.imageshack.us/img854/8043/23032011154.jpg

tu mnie sie najbardziej podoba

znaczy w ogole mnie sie ona podoba ale tu teraz bardzo hihihi
a czekam na inne fotki cobym i ja dostrzegla roznice wielka
aaa nie mialo byc fotkow przed i fotkow po????

piec godzin ale bylyscie dzielne niesamowicie , to ja jednak wole maszynke ,szybciej mi idzie hihihi a leniuch ze mnie straszny
czekamy na fotki wszystkich trzech panienek

Posted

[quote name='greatmadwomen']Hihi ja chcę zacząć właśnie trymować moją sunię sama. Lecz najpierw muszę znaleźć jakiś fajny salon gdzie będę mogła ją dać na trymowanko i będę mogła widzieć jak ktoś to robi i może coś doradzić. A moja sunia była zawsze strzyżona więc ja początkująca w temacie trymowania. Nie znasz czegoś takiego wartego polecenia? :razz:

Nie jest łatwo znaleźć kogoś takiego w Krakowie niestety. Ale napiszę ci na PW jakieś propozycje.

[quote name='Tekla64']ja sie nie znam !!!!
bo dla mnie na tych zdjeciach ma ino troche wlosa mniej, a moze to ze ja Done tne to cienko dostrzegam roznice , spodziewalam sie takiego efektu jak u mnie ino fachowego hihihi
ale mna sie nie prejmuj wisz ze ja laik totalny

http://img854.imageshack.us/img854/8043/23032011154.jpg

tu mnie sie najbardziej podoba

znaczy w ogole mnie sie ona podoba ale tu teraz bardzo hihihi
a czekam na inne fotki cobym i ja dostrzegla roznice wielka
aaa nie mialo byc fotkow przed i fotkow po????

piec godzin ale bylyscie dzielne niesamowicie , to ja jednak wole maszynke ,szybciej mi idzie hihihi a leniuch ze mnie straszny
czekamy na fotki wszystkich trzech panienek

No nieee! Jak to nie ma różnicy :shocked!: No może nie jest taki efekt jak po maszynce i nie jest też wytrymowana do skóry bo by mnie siostra zabiła :evil_lol: ale całą okrywówkę ma zdjętą i tylko cienką warstwę podszerstka zostawioną :mdleje:Gładkie uszka, głowę, dupcię, oczy widać.
Tak było http://img51.imageshack.us/img51/6051/dsc2035b.jpg, http://img232.imageshack.us/img232/3442/dsc2009f.jpg jakbyś zapomniała :evil_lol:
W tym wszystkim nie było napędu na sesję foto. Ale mam nadzieję, że się wykupię jak pogoda dopisze w weekend.
Wyrazy uznania należą się Marcie która dzielnie rwała tego miśka :loveu: Ja tylko ją rozczesywałam przez godzinę, a później asystowałam.

Posted

[quote name='wilczy zew']Jak psica wytrzymała te 5godzin :crazyeye:

Bez problemu. Przyzwyczajona od małego. Najpierw miała godzinkę czesania, później krótką przerwę, a później jakoś tak zleciało ;)

Dzisiaj jest VESPERKOWY DZIEŃ - słodziak kończy 2 latka :loveu:
Wszystkiego dobrego mój ty najradośniejszy śmiejący się piesku
:B-fly::new-bday:

taki brzdąc skradł moje serce :loveu:
jeszcze w hodowli

a tu już na spacerze kilka dni po przyjeździe

Posted

no to ja życzę jubilatce wiele wiele powodów do uśmiechiętego pyska, wiele radości z biegania, skakania, szczekania, warczenia, sznupienia, samych radosnych zabaw z Driki i Totkiem i z Pańcią oczywiście :p