weszka Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 No niedobrze bo to kiepskie miejsce do gojenia. Rana jest dość głęboka i rozlazła się. Po sklejeniu póki co trzyma, miała jeszcze zabandażowane ucho żeby nie trzepała ale już udało się opatrunek pokonać. Na razie śpi i przestała się interesować więc mam nadzieję będzie ok. A tak wyglądało opatrzone poturbowane (dożarte) maleństwo ;) choć to akurat nie ona zaczęła awanturę, tyle że nie odpuściła jak już się zaczęło kotłować Quote
Tekla64 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 spacerowo-zabawowe piekne i widac zes sie znowu nadarla futra hihihi!!!! ale wygladaja pieknie a ze caly czas to samo?! a co maja robic jak jedna pilka? jakby byly diwe i tak by chodzilo o te jedna! pokiereszowana panienka ma jednak ten blysk w oku!!!! a co niech wie ten inny ze ja nie od parady jestem sunia!!!! sznaucerem, nie szukam ale nie dam sie!!!! podrapaj panienki od nas a ucho mam nadzieje ze sie szybko mimo wszystko zagoi na zdjecia czekamy niecierpliwie Quote
weszka Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Nadarłam się futra, a po Furli już niewiele z tego widać. Dirki też już zaczyna mieć gąszcz na karku, tylko Vesper sobie ładnie odrasta ale ją najkrócej robiłam. Ale z kudłem Furli to masakra jak szybko odrasta (co ma swoje plusy w pewnych przypadkach hihi). Ale znów ją muszę przeskubać, o moje ręce i plecki biedne będą hehe Vesper bardzo dzielna bo cały pokaz odwaliła z rozwalonym, krwawiącym uchem, obryzgując wszystkich dokoła krwią ;) Quote
malawaszka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 weszka napisał(a): Vesper bardzo dzielna bo cały pokaz odwaliła z rozwalonym, krwawiącym uchem, obryzgując wszystkich dokoła krwią ;) hahaha pięknie :lol: mam nadzieję, że się szybko zagoi!!!!! :kciuki: Quote
Tekla64 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 a to jeszcze wiekszy powod do dumy ze suk sie tak pieknie umial zachowac i odstawila na bok i szybko przezycia a wrocila do pracy!!!! ja wiedzialam ze ona jest wspaniala sunia!!!! a ucho zawsze mocno krwawi niestety i efekt jest ze tak powiem horrorowaty hihihi Quote
Fides79 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 ojjjj bidula http://img831.imageshack.us/img831/3083/09012011345.jpg i ta minka i wzrok :roll: ale efekty skaleczonego ucha znamy, przerabialiśmy z Felusiem, u nas pomógł na szczęście plasterek z opatrunkiem, który się wyjątkowo dobrze trzymał:cool3: no trzymamy kciuki za Vesper, żeby szybko i ładnie się wsio pogoiło :p Quote
Saththa Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 to ja 3mam kciuki i zauszko Vesper i za Twoje paluszki i plecki;) Quote
Tekla64 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 dawaj zdjecie rekonwalescentki!!!! i nie tylko!!!! drapaj panienki Quote
weszka Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Dziękujemy za troskę :) Wygląda, że poradzimy sobie same bo ucho przyschło i trzyma się na stripach. A zdjęć nie mam niestety. No jedno strzeliłam na szybko - takie mam obok łóżkowe suki :) Quote
ariss Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Miziaki dla Vesperki, niech wraca SZYBKO DO ZDRÓWKA! Quote
Od-Nowa Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 tam w ogóle jest miejsce dla Ciebie ?? :-))) Quote
weszka Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 ariss napisał(a):Miziaki dla Vesperki, niech wraca SZYBKO DO ZDRÓWKA! Wymiziana :) Dobry humor jej nie opuścił nawet w fazie największego krwawienia, a teraz to już powinno być ok bo uszko zastrupiało :) Od-Nowa napisał(a):tam w ogóle jest miejsce dla Ciebie ?? :-))) Jak tam jestem JA to nie ma ICH ;) Quote
Tekla64 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 ty to masz fajnie u mnie na odwrot chcialyby by bylo jak ja w lozku to i one najchetniej wszystkie w nim ale jestem wredna i juz tak ni ma od jakiegos czasu hihihi za to znowu bijemy sie o miejsce na kanapach juz im wolno hihihi grunt to konsekwencja no nie? wiem wiem.... ale ja lubie jak sie do mnie tula wieczorkami Quote
Saththa Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Tekla64 napisał(a): wiem wiem.... ale ja lubie jak sie do mnie tula wieczorkami Tez bym chciała ahhhh a tak jak chcem się przytulić to na podłodze siadam:) Quote
jambi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 fajowe te zdjęcia! kurcze, tak oglądam i myslę sobie że te "szare" psy łatwiej obfocic niz czarnychu! nawet fotka na łózku jest dobra, u mnie to by była jedna wielka czarna plama... ale widze że Dirki i Furla w mocno zimowym futerku ;) Vesper znacznie mniej obrośnięta czy mi sie wydaje? Quote
zerduszko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 jambi napisał(a):fajowe te zdjęcia! kurcze, tak oglądam i myslę sobie że te "szare" psy łatwiej obfocic niz czarnychu! nawet fotka na łózku jest dobra, u mnie to by była jedna wielka czarna plama... ale widze że Dirki i Furla w mocno zimowym futerku ;) Vesper znacznie mniej obrośnięta czy mi sie wydaje? Ja zaczynam doceniać czarne. Siwy na śniegu wygląda tak bezbarwnie :shake: Czarnemu trudniej zrobić, ale przynajmniej rzuca sie w oczy :p Nie ma to jak rude, na każdym tle wychodzi ładnie :loveu: Quote
jambi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 zerduszko napisał(a):Ja zaczynam doceniać czarne. Siwy na śniegu wygląda tak bezbarwnie :shake: Czarnemu trudniej zrobić, ale przynajmniej rzuca sie w oczy :p Nie ma to jak rude, na każdym tle wychodzi ładnie :loveu: noo, Lizka ruda aż w oczy bije :p Quote
zerduszko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 A co Ty sobie myślisz, ze ja zdjęcia tylko swoim robię? :razz: Poza tym mój kolejny pies za pińcset lat będzie rudy ;) Quote
jambi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 zerduszko napisał(a):A co Ty sobie myślisz, ze ja zdjęcia tylko swoim robię? :razz: Poza tym mój kolejny pies za pińcset lat będzie rudy ;) Twój następny pies mówisz :hmmmm: a Ty bys nie mogła sobie jakiego rudego na tymczas przygruchać? ... :splat:o żesz! to ja juz rozumiem dlaczego Ty ze Swissa ciagle taką ruda lalunie robisz! Quote
zerduszko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 jambi napisał(a):Twój następny pies mówisz :hmmmm: a Ty bys nie mogła sobie jakiego rudego na tymczas przygruchać? ... :splat:o żesz! to ja juz rozumiem dlaczego Ty ze Swissa ciagle taką ruda lalunie robisz! Hahahaha, to nie ja :) Nawet mój aparat pragnie rudego ;) Mogłaby rudego na tymczas, chętnie - tylko kto go odda? ;) Ups, śmiecimy ;) Quote
jambi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 zerduszko napisał(a):Hahahaha, to nie ja :) Nawet mój aparat pragnie rudego ;) Mogłaby rudego na tymczas, chętnie - tylko kto go odda? ;) Ups, śmiecimy ;) jak to kto go odda? Lizka ;) no, śmiecimy :p Quote
weszka Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 A tam, można śmiecić ;) [quote name='jambi']fajowe te zdjęcia! kurcze, tak oglądam i myslę sobie że te "szare" psy łatwiej obfocic niz czarnychu! nawet fotka na łózku jest dobra, u mnie to by była jedna wielka czarna plama... ale widze że Dirki i Furla w mocno zimowym futerku ;) Vesper znacznie mniej obrośnięta czy mi sie wydaje? Łatwiej focić to prawda ;) Futerka nie są takie znów mocno zimowe - Furla była przeskubana jakiś miesiąc temu ale już odrosła i musze poprawić. A Dirki cały czas jest w takiej nieco dłuższej wystawowej szacie - niebawem wystawa więc nie mogę jej ogołocić, a poza tym ona ma takie piękne futro że aż mi szkoda ;) A Vesper była już mocno przerośnięta i miała marny kolor więc jest wyszarpana i dopiero sobie spokojnie odrasta :) [quote name='zerduszko']Ja zaczynam doceniać czarne. Siwy na śniegu wygląda tak bezbarwnie :shake: Czarnemu trudniej zrobić, ale przynajmniej rzuca sie w oczy :p Nie ma to jak rude, na każdym tle wychodzi ładnie :loveu: E tam bezbarwnie, ja ci dam :mad: Pieprzak jest najpiękniejszym kolorem :loveu::loveu: i zawsze i wszędzie ślicznie wygląda :loveu: Czarny jest taki prosty i oczywisty :cool3: A rude też ładne bom sama jest ruda to nie będe zaprzeczać :evil_lol: A teraz mam wiadomość, że 24.11.2010 niejaka Silver Senator DIRKEE została przez FCI oficjalnie mianowana Międzynarodowym Championem Wystawowym :multi::multi::multi: tj. popularnie Interchampionem a dokładnie C.I.E wg nowej nomenklatury. Mam pisemko, teraz jeszcze czekam na tubę z dyplomem :razz: Quote
jambi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 a kto to jest "niejaka Silver Senator DIRKEE " :hmmmm: . . . . . . . . . . . . . . . . :evil_lol: żarcik ofkorz... :eviltong: no to przekaż proszę waćpanna tej swojej Interchampionce najwyższe wyrazy uznania od czarnego plebsu! Gratulacje! :multi: Quote
zerduszko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 weszka napisał(a):E tam bezbarwnie, ja ci dam :mad: Pieprzak jest najpiękniejszym kolorem :loveu::loveu: i zawsze i wszędzie ślicznie wygląda :loveu: Ja się jakoś nie umiem przyzwyczaić do fot pieprzaka na śniegu. Mam pecha, drugi pieprzak i akurat zimą :shake: Ale czy to tak wypada pisać w pieprznej galerii? :evil_lol: Hoduj, hoduj, bo wychodzi na to, że w następną zimę muszę mieć olbrzyma ;) weszka napisał(a):Czarny jest taki prosty i oczywisty :cool3: Nie prosty, tylko klasycznie piękny :loveu: Mam 3 małe czarne, do wszystkiego pasują ;) Gratulacje :) Quote
Recommended Posts