Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

No niedobrze bo to kiepskie miejsce do gojenia. Rana jest dość głęboka i rozlazła się. Po sklejeniu póki co trzyma, miała jeszcze zabandażowane ucho żeby nie trzepała ale już udało się opatrunek pokonać. Na razie śpi i przestała się interesować więc mam nadzieję będzie ok.

A tak wyglądało opatrzone poturbowane (dożarte) maleństwo ;) choć to akurat nie ona zaczęła awanturę, tyle że nie odpuściła jak już się zaczęło kotłować

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

spacerowo-zabawowe piekne i widac zes sie znowu nadarla futra hihihi!!!! ale wygladaja pieknie
a ze caly czas to samo?! a co maja robic jak jedna pilka? jakby byly diwe i tak by chodzilo o te jedna!
pokiereszowana panienka ma jednak ten blysk w oku!!!! a co niech wie ten inny ze ja nie od parady jestem sunia!!!! sznaucerem, nie szukam ale nie dam sie!!!!

podrapaj panienki od nas
a ucho mam nadzieje ze sie szybko mimo wszystko zagoi
na zdjecia czekamy niecierpliwie

Posted

Nadarłam się futra, a po Furli już niewiele z tego widać. Dirki też już zaczyna mieć gąszcz na karku, tylko Vesper sobie ładnie odrasta ale ją najkrócej robiłam. Ale z kudłem Furli to masakra jak szybko odrasta (co ma swoje plusy w pewnych przypadkach hihi). Ale znów ją muszę przeskubać, o moje ręce i plecki biedne będą hehe

Vesper bardzo dzielna bo cały pokaz odwaliła z rozwalonym, krwawiącym uchem, obryzgując wszystkich dokoła krwią ;)

Posted

weszka napisał(a):

Vesper bardzo dzielna bo cały pokaz odwaliła z rozwalonym, krwawiącym uchem, obryzgując wszystkich dokoła krwią ;)

hahaha pięknie :lol:

mam nadzieję, że się szybko zagoi!!!!! :kciuki:

Posted

a to jeszcze wiekszy powod do dumy ze suk sie tak pieknie umial zachowac i odstawila na bok i szybko przezycia a wrocila do pracy!!!!
ja wiedzialam ze ona jest wspaniala sunia!!!!

a ucho zawsze mocno krwawi niestety i efekt jest ze tak powiem horrorowaty hihihi

Posted

Dziękujemy za troskę :) Wygląda, że poradzimy sobie same bo ucho przyschło i trzyma się na stripach. A zdjęć nie mam niestety. No jedno strzeliłam na szybko - takie mam obok łóżkowe suki :)

Posted

ariss napisał(a):
Miziaki dla Vesperki, niech wraca SZYBKO DO ZDRÓWKA!

Wymiziana :) Dobry humor jej nie opuścił nawet w fazie największego krwawienia, a teraz to już powinno być ok bo uszko zastrupiało :)

Od-Nowa napisał(a):
tam w ogóle jest miejsce dla Ciebie ?? :-)))

Jak tam jestem JA to nie ma ICH ;)

Posted

ty to masz fajnie
u mnie na odwrot chcialyby by bylo jak ja w lozku to i one najchetniej wszystkie w nim ale jestem wredna i juz tak ni ma od jakiegos czasu hihihi
za to znowu bijemy sie o miejsce na kanapach
juz im wolno hihihi
grunt to konsekwencja no nie?
wiem wiem.... ale ja lubie jak sie do mnie tula wieczorkami

Posted

fajowe te zdjęcia! kurcze, tak oglądam i myslę sobie że te "szare" psy łatwiej obfocic niz czarnychu! nawet fotka na łózku jest dobra, u mnie to by była jedna wielka czarna plama... ale widze że Dirki i Furla w mocno zimowym futerku ;) Vesper znacznie mniej obrośnięta czy mi sie wydaje?

Posted

jambi napisał(a):
fajowe te zdjęcia! kurcze, tak oglądam i myslę sobie że te "szare" psy łatwiej obfocic niz czarnychu! nawet fotka na łózku jest dobra, u mnie to by była jedna wielka czarna plama... ale widze że Dirki i Furla w mocno zimowym futerku ;) Vesper znacznie mniej obrośnięta czy mi sie wydaje?

Ja zaczynam doceniać czarne. Siwy na śniegu wygląda tak bezbarwnie :shake: Czarnemu trudniej zrobić, ale przynajmniej rzuca sie w oczy :p Nie ma to jak rude, na każdym tle wychodzi ładnie :loveu:

Posted

zerduszko napisał(a):
Ja zaczynam doceniać czarne. Siwy na śniegu wygląda tak bezbarwnie :shake: Czarnemu trudniej zrobić, ale przynajmniej rzuca sie w oczy :p Nie ma to jak rude, na każdym tle wychodzi ładnie :loveu:

noo, Lizka ruda aż w oczy bije :p

Posted

zerduszko napisał(a):
A co Ty sobie myślisz, ze ja zdjęcia tylko swoim robię? :razz: Poza tym mój kolejny pies za pińcset lat będzie rudy ;)

Twój następny pies mówisz :hmmmm: a Ty bys nie mogła sobie jakiego rudego na tymczas przygruchać? ... :splat:o żesz! to ja juz rozumiem dlaczego Ty ze Swissa ciagle taką ruda lalunie robisz!

Posted

jambi napisał(a):
Twój następny pies mówisz :hmmmm: a Ty bys nie mogła sobie jakiego rudego na tymczas przygruchać? ... :splat:o żesz! to ja juz rozumiem dlaczego Ty ze Swissa ciagle taką ruda lalunie robisz!

Hahahaha, to nie ja :) Nawet mój aparat pragnie rudego ;)
Mogłaby rudego na tymczas, chętnie - tylko kto go odda? ;)

Ups, śmiecimy ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Hahahaha, to nie ja :) Nawet mój aparat pragnie rudego ;)
Mogłaby rudego na tymczas, chętnie - tylko kto go odda? ;)

Ups, śmiecimy ;)

jak to kto go odda? Lizka ;)

no, śmiecimy :p

Posted

A tam, można śmiecić ;)

[quote name='jambi']fajowe te zdjęcia! kurcze, tak oglądam i myslę sobie że te "szare" psy łatwiej obfocic niz czarnychu! nawet fotka na łózku jest dobra, u mnie to by była jedna wielka czarna plama... ale widze że Dirki i Furla w mocno zimowym futerku ;) Vesper znacznie mniej obrośnięta czy mi sie wydaje?

Łatwiej focić to prawda ;)
Futerka nie są takie znów mocno zimowe - Furla była przeskubana jakiś miesiąc temu ale już odrosła i musze poprawić. A Dirki cały czas jest w takiej nieco dłuższej wystawowej szacie - niebawem wystawa więc nie mogę jej ogołocić, a poza tym ona ma takie piękne futro że aż mi szkoda ;) A Vesper była już mocno przerośnięta i miała marny kolor więc jest wyszarpana i dopiero sobie spokojnie odrasta :)

[quote name='zerduszko']Ja zaczynam doceniać czarne. Siwy na śniegu wygląda tak bezbarwnie :shake: Czarnemu trudniej zrobić, ale przynajmniej rzuca sie w oczy :p Nie ma to jak rude, na każdym tle wychodzi ładnie :loveu:

E tam bezbarwnie, ja ci dam :mad: Pieprzak jest najpiękniejszym kolorem :loveu::loveu: i zawsze i wszędzie ślicznie wygląda :loveu: Czarny jest taki prosty i oczywisty :cool3: A rude też ładne bom sama jest ruda to nie będe zaprzeczać :evil_lol:

A teraz mam wiadomość, że 24.11.2010 niejaka Silver Senator DIRKEE została przez FCI oficjalnie mianowana Międzynarodowym Championem Wystawowym :multi::multi::multi: tj. popularnie Interchampionem a dokładnie C.I.E wg nowej nomenklatury. Mam pisemko, teraz jeszcze czekam na tubę z dyplomem :razz:

Posted

a kto to jest "niejaka Silver Senator DIRKEE " :hmmmm:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:evil_lol: żarcik ofkorz... :eviltong:

no to przekaż proszę waćpanna tej swojej Interchampionce najwyższe wyrazy uznania od czarnego plebsu! Gratulacje! :multi:

Posted

weszka napisał(a):
E tam bezbarwnie, ja ci dam :mad: Pieprzak jest najpiękniejszym kolorem :loveu::loveu: i zawsze i wszędzie ślicznie wygląda :loveu:

Ja się jakoś nie umiem przyzwyczaić do fot pieprzaka na śniegu. Mam pecha, drugi pieprzak i akurat zimą :shake: Ale czy to tak wypada pisać w pieprznej galerii? :evil_lol: Hoduj, hoduj, bo wychodzi na to, że w następną zimę muszę mieć olbrzyma ;)
weszka napisał(a):
Czarny jest taki prosty i oczywisty :cool3:

Nie prosty, tylko klasycznie piękny :loveu: Mam 3 małe czarne, do wszystkiego pasują ;)

Gratulacje :)