Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

Ja to się nie znam na tych wszystkich literkach, same rasy koktajlowe u mnie w domu :) nie wystawowe ale gratuluję bo to chyba powód do gratulacji tak ;)

Dzielne jesteście że przeżyłyście wystawę w taki upał .

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratuluję Interki i reszty sukcesów i to w taaaki upał:klacz:
Super dziewczynki na fotach wyszły - nie widać po nich zmęczenia pogodą:lol:
Weszko, dużo było miników cz-s?:hmmmm:

Posted

Dziękuję za gratulacje! Rzeczywiście upał był niemiłosierny, martwiłam się o suki, ja tam choć nie lubię jakoś zawsze dam radę. Ale były dzielne, choć gdyby nie auto z klimą nie wyobrażam sobie pobytu tyle godzin na takiej patelni.

Miników cz-s było w pierwszym dniu 3, a w drugim 5.

Posted

[quote name='weszka']

marako był jeszcze pies którym kryłaś ARAS PASALA - w drugi dzień zdobył BOB. Śliczny pies, szkoda że nie mam żadnej jego fotki :(

Najpierw gratulacje ogromne i dla Dirki i dla Furli, której szczególnie mocno kibicuję z racji przywiązania do tego koloru.
Furla bardzo przypomina mi moją Hondę, oczywiście jest większa - Hondzik jeszcze jest w bejbikach. (możesz pooglądać jak będziesz miała chwilę Hondzika na www.sznaucerywroclaw.drl.pl, bo w nowościach mam migawki z wystawy w Legnicy, a zobaczysz podobieństwo do Furli na pewno).

Aras będzie też w Białystoku, Malina Dyas (też własność tych ludzi od Arasa) i jeszcze jakaś rodzinka Arasa. Bardzo namawiam tz na wyjazd, ale to ponad 500 km od nas i koszty w związku z tym duże, nie mówiąc o czasie przejazdu, więc raczej nie pojedziemy (już Honda byłaby w szczeniakach). Do jutra będę myśleć, bo termin przedłużony. Ale rozsądek raczej wygra. Co innego jak już Honda będzie ciut starsza, tzn. w juniorach.

Mam pytania dotyczące obozu. Czy byłaś z trójką psów??? Czy na ten obóz jeżdżą też ludzie starsi (marzę o tym, by pojechać, ale nie chcę głupio wyglądać wśród nastolatków samych i to z więcej niż jednym psem. Czy musi być opiekun do każdego psa? Będę wdzięczna za przybliżenie mi tematu (na pw, jeśli nie tu i gdy będziesz miała czas, nie ponaglam).

Posted

marako dziękuję za gratulacje! A ja już wcześniej oglądałam twoją Hondę na stronce :) Fajna sunia się zapowiada. Będziem może kiedyś ze sobą konkurować hihihi

Co do obozu. Jedź koniecznie za rok! Ja byłam drugi raz i za rok też pojadę! Wiek nie gra żadnej roli. Są ludzie w moim wieku czyli plus/minus 30-tki, są trochę młodsi, jest trochę nastolatków, są rodzice z dziećmi w wieku od lat ok. 5 do nastoletniego. Więc jak widzisz pełen przedział, każdy się odnajdzie zwłaszcza że atmosfera miejsca oraz Alina z Piotrem, którzy obóz prowadzą mają w sobie coś co sprawia, że wiek, wykształcenie, pochodzenie itd. nie ma żadnego znaczenia. Ja byłam sama z 3 psami i nie ma żadnego problemu jeśli tylko jesteś w stanie nad nimi zapanować. Jechać mogą psy w każdym wieku, wielkości, także te z problemami wychowawczymi ale lepiej żeby nie były nadmiernie agresywne z uwagi na dużą liczbę ludzi, psów, kotów, konie itd. Mieszka się w pokojach wieloosobowych, łazienki są na korytarzu. Warunki swojskie, luzackie, bez napięcia i zadęcia. Można też mieszkać w namiocie. Możesz sobie poczytać tutaj - http://www.kudlaty.piasta.pl

Posted

Bardzo dziękujemy za gratulacje :loveu::p

jambi w taki upał uroda idzie na drugi plan, ciężko nie dać psu pić tylko dlatego że zmoczy brodę. No a jak się sznaucer napije to sama wiesz jak wygląda ;) Co do sędziowania i ocen od strzała - byli różni sędziowie, w pierwszy dzień Słowenko-Rosjanka a w drugi dzień Belg. Ta kobitka to jakaś mocno dziwna :roll:, a Belg facet na poziomie, bardzo dokładny, przy tym sympatyczny, szło się z nim dogadać w ogólnie przyjętym języku i oceniał jak należy czyli profesjonalnie.

Haha marako, jambi decydujcie się na obóz - będzie banda sznaucerów, będzie bosssko :D:evil_lol:

A dziś już jakby mniej fajnie bo w robocie trza siedzieć...:angryy::placz:

Posted

........................................
[quote name='weszka']jambi w taki upał uroda idzie na drugi plan, ciężko nie dać psu pić tylko dlatego że zmoczy brodę. No a jak się sznaucer napije to sama wiesz jak wygląda ;)

oj wiem, wiem ;) ale to przynajmniej świadczy dobrze o Tobie :)
napatrzyłam się niestety na różnych wystawców, nie brakuje też takich, którzy nie dadzą psu wody właśnie dlatego, że im się lakier na bródce rozmoczy :roll: :angryy:

Co do sędziowania i ocen od strzała - byli różni sędziowie, w pierwszy dzień Słowenko-Rosjanka a w drugi dzień Belg.

no tak, co do sędziów się nie wypowiem - wiadomo, różne gusta, różne podejście do wzorca i takie tam ;) z drugiej strony, wiem, że może byc i tak, że jednego dnia pies prezentuje się genialnie, jak czyste złoto, a następnego dnia ma spadek formy, coś mu ewidentnie pod górkę i przekłada się to na ocenę

Haha marako, jambi decydujcie się na obóz - będzie banda sznaucerów, będzie bosssko :D:evil_lol:

no ja chętnie ale to chyba dopiero w przyszłym roku? ja nawet nie wiedziałam, że cos takiego jest!

A dziś już jakby mniej fajnie bo w robocie trza siedzieć...:angryy::placz:

łączę się w bólu, chociaż w sumie... tyle urlopu to aż nie przyzwoite :evil_lol:

Posted

Suki nie dość że piły wodę to jeszcze obkładane były mokrym ręcznikiem jak już trzeba było wyleźć z chłodnego auta. Jakoś dałyśmy radę. Ostatecznie warto było się trochę pomęczyć ;)
Oczywiście, że tak może być, że pies coś nawywija w ringu i nie prezentuje się jak należy. Tyle że fajnie by było wiedzieć dlaczego tak kiepska ocena i jakie sędzia ma zastrzeżenia. A ja tego nie wiem bo dogadać się nie szło, a opis jest mieszaniną ruskich bukw i litewskiego więc ni cholery nic z niego nie kumam. Poza tym Dirki prezentowała się normalnie, no może była mniej dynamiczna niż zwykle ale trudno śmigać jak strzała w taki upał.
Obóz za rok, jasna sprawa bo w tym roku już nie ma. Teraz trwa drugi turnus ale tropieniowy.

Posted

W przyszłym roku jadę na ten obóz (a właściwie jedziemy, z ludzi ja z córką a do tego 2 sznaucery i 1 mix sznaucer- łącznie 5 bab w różnym wieku)! Dałabym radę z trójką, ale wolę mieć "zaplecze" do pomocy.
Sznaucery górą!

(Do Białegostoku-Białystoku /nie wiem jak to odmieniać, zgroza!/ nie jedziemy jednak, kasiory szkoda tyle i męczenia młodej wieeele godzin w aucie).

A jak obliczyłam zazębimy się na prawie 6 miesięcy w juniorach z Furlą, więc zapewne gdzieś się w końcu spotkamy jeszcze przed obozem. Czy do Wrocławia się wybieracie? Albo na krajową do Częstochowy? Zabrze? Chorzów? My te właśnie chcemy objechać, żeby mała się wprawiała jako szczenię. No i ja się muszę też nauczyć, bo temat wystaw na razie u mnie dziewiczy jest - uczę się skrótów i w ogóle o co w tym chodzi.

Posted

Dziś po urlopie do pracy - a tu niespodzianka... Remont się przedłużył, wymieniają instalację elektryczną w całym kilkukondygnacyjnym budynku i nie mam gdzie się podziać, bo mój pokój jak wszystkie rozgrzebany. Mogę pracować zdalnie, z domku!!! Super!!! (właśnie pracuję).

Posted

[quote name='marako']W przyszłym roku jadę na ten obóz (a właściwie jedziemy, z ludzi ja z córką a do tego 2 sznaucery i 1 mix sznaucer- łącznie 5 bab w różnym wieku)! Dałabym radę z trójką, ale wolę mieć "zaplecze" do pomocy.
Sznaucery górą!
[quote name='Doginka']Weszko, może i ja się skuszę ze swoimi kundlami za rok na ten obozik:cool3::diabloti:

No to się będzie działo za rok!

[quote name='marako']
A jak obliczyłam zazębimy się na prawie 6 miesięcy w juniorach z Furlą, więc zapewne gdzieś się w końcu spotkamy jeszcze przed obozem. Czy do Wrocławia się wybieracie? Albo na krajową do Częstochowy? Zabrze? Chorzów? My te właśnie chcemy objechać, żeby mała się wprawiała jako szczenię. No i ja się muszę też nauczyć, bo temat wystaw na razie u mnie dziewiczy jest - uczę się skrótów i w ogóle o co w tym chodzi.

Fajnie by było nareszcie spotkać się na żywo! Będziemy z pewnością we Wrocławiu i Chorzowie. Poza tym Kraków, klubowa w Nowym Dworze Maz., Poznań i Kielce na koniec - to nasze plany :) Coś może dojść, zależy jak nam będzie szło ;)

[quote name='Rudzia-Bianca']Dzień dobry :)

Dobry wieczór ;)

Przyniosłam troszkę obozowych fotek

polskie klimaty, boćkowisko!

Posted

Dziękuję :)
Fotki takie sobie ale coś nie miałam napędu do focenia. Ale bajkowo było więc może chociaż widać na nich całą fajnotę wyjazdu :) Będzie jeszcze trochę choć w tym roku niewiele nacykałam.