Od-Nowa Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 I uwielbia aportować wszystko - patyczki, buteleczki, śmieci :loveu: brawooo :loveu::multi::loveu::multi::loveu: świetne zdjęcia :loveu::loveu::loveu: zdjęcia z przytulanek przed snem strasznie mnie wzruszyły:loveu: Quote
bina66 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 ta mała jest świetna, super prezentuje się z Dircki, zdjęcia fantastyczne, życzę sukcesów!!!!!!! Quote
weszka Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Taniu ale super że ją wybrałyśmy! To takie słodkie stworzonko! Ma cudny charakter i ogromny potencjał :loveu: Cieszę się że doceniacie fotki bo nie jest łatwo tej małej torpedzie strzelić fotę. Jak tylko kucnę to zaraz jest i mam nos w obiektwie, a że focę długim tele to oddalenie się na odległość ostrzenia jest dużym wyzwaniem :evil_lol: bina pewnie na jakiejś wystawie poznacie się z Vesper :) Wystawiacie się w tym sezonie? Na dobranoc jeszcze jeden wzruszający widoczek szarego stadka w komplecie - tyle że marny jakościowo bo z komórki (uprzedzając ewentualne pytania to kanapa nie została obżarta tylko pokrowce są w praniu :evil_lol:) :loveu: Quote
zala08 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Piękne stadko :loveu::loveu::loveu: młoda cudowna a wszyscy razem... :loveu: po prostu brak słów ... cudnie Quote
Doginka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Hihihihihihi, a już myślałam, że kanapa ma zjedzone czerwone wdzianko:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Super foteczki małej laleczki:loveu:;) Quote
Justa Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Naptrzec się na stadko nie mogę :loveu: :loveu: :loveu: Jednak 2 psy to ideał domowego ogniska.. :loveu: Kiedy u mnie tak będzie? :placz: A jak malutka lubi aportować wszystko to to wykorzystaj ! Ja nie wiem czy Dirki jest piłeczkowa, ale piłeczkowy pies to ogromna wygoda i w szkoleniu i w spacerach krótkich, jednak ma swoje wady - jakby psu zostawić piłeczkę, to cały dzień jedno jedyne pytanie w oczach 'porzucasz?' :diabloti: Maleństwo jest w takim wieku, że potrzebuje człowieka i bliskości, a jak zacznie się okres buntu.. huhuhuuu :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Taniu ale super że ją wybrałyśmy! To takie słodkie stworzonko! Ma cudny charakter i ogromny potencjał :loveu: chyba nic nie dzieje się przypadkowo :lol: piętrzące się trudności przedwyjazdowe + noga szwagra + 500 km oberwania chmury na marne nie poszły ;) Widać byłyście sobie pisane i już :loveu::loveu::loveu: a cieszę się,że mogłam mieć w tym swój udział bo mam teraz jednego psa więcej w sercu :loveu: a co do potencjału to już na Tobie spoczywa wielka odpowiedzialność by go wykorzystać :cool3: może spełni się Twoje marzenie o obidience :p (jak to się pisze?:oops::roll: ) a co do piłeczkowych psów - to nie tylko wygoda ale jak dla mnie podstawa w dalszym szkoleniu. jakimkolwiek , czy sportowym czy domowo-użytkowym. No i piłeczkowemu psu od razu trzeba wyznaczyć granice zabaw- rzucanie jest tylko wtedy jak człowiek zdecyduje. w innym przypadku będzie towarzyszył stale ten błagalny wzrok, i mokry nos, i mokra piłka z jakąś kudłatą mordą na kolanie... znamy to znamy...:lol: ale terroryzować się nie dajemy :p chce ktoś zdjęcia Dirusiątka?:cool3: Quote
eria Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 taaaak podzielam zdania poprzedniczek o zaletach piłeczkowego psa :loveu::loveu: Weszka a dla Ciebie na tej kanapie to już niebardzo jest miejsce :diabloti: p.s. jak będziesz mieć chwilkę podrzuć kilka fotek Dirki ufryzowanej, na banerek sie lepiej nada :diabloti::diabloti: Quote
bina66 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 "bina pewnie na jakiejś wystawie poznacie się z Vesper :smile: Wystawiacie się w tym sezonie?" byłyśmy w Rzeszowie i co dalej nie wiem, ten rok jest bardzo skomplikowany, szpitale, matura, studia, nie wiem w co ręce włożyć, w Kielcach jest międzynarodowa, może tam będe, pozdrawiam i jeszcze raz cudownie wyglądacie razem :) :) Quote
Justa Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 weszka, mnie się przez Ciebie w nocy takie dołujące sny śnią (to znaczy dołujące są po przebudzeniu) :placz: Dziś mi się śniło, że dorobiłam się olbrzyma i kota :placz::placz::placz: Quote
malawaszka Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='Justa']weszka, mnie się przez Ciebie w nocy takie dołujące sny śnią (to znaczy dołujące są po przebudzeniu) :placz: Dziś mi się śniło, że dorobiłam się olbrzyma i kota :placz::placz::placz: :lol::lol::lol: Quote
weszka Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 zala08 jak miło że do nas wpadłaś :lol: Od-Nowa to rzeczywiście tak miało być :loveu: Ponad 1000 km w fatalnej pogodzie, różne przeciwności losu, później trudna decyzja którego szkraba wybrać i... jest to małe cudo :loveu: które ponoć kiedyś było gapowate :cool3: Postaram się nie zmarnować tego potencjału zwłaszcza że z każdym dniem odkrywam nowe możliwości. Wczoraj np. byli u nas przyjaciele na "pępkówce" - tłum nowych ludzi nie zrobił żadnego negatywnego wrażenia, była pierwsza do każdego ale... jak jeden znajomy się z nią zbyt dominująco bawił tzn. wywracał na plecy i tarmosił to co zrobiło maleństwo... odsunęło się, wywaliło zęby, zawarczało, wykonało atak i użarło kolegę w czoło :crazyeye: Tak więc w kaszę sobie nie da dmuchać jakby co. Przed chwilą wyszłyśmy na krótkie siku i chłopczyk od Botana jeździł na rolkach - Vesper nic się nie bojąc że to taka może dziwna postać poleciała do niego radośnie. Za chwilę będzie miała kolejny etap socjalizacji - jedziemy do parku poznać się bliżej z ciocią Sympą :razz: I nie żebyśmy się chwaliły ale poza siad i aportowaniem Vesper umie "do mnie" :p w pełnej wersji z siadem przede mną :p eria kanapa całe szczęście duża i to co widać na zdjęciu to dopiero połowa więc spokojnie się wszyscy mieścimy :cool1: Co do ufryzowanych fot to coś poszperam ale mam taki bajzel w zdjęciach (na 2 kompach i CD) że nie wiem czy coś ciekawego znajdę. bina widziałam właśnie że był jakiś pieprzak i tak sądziłam że to wy - jak wam poszło? Vesper w tym sezonie i tak się nie pokaże na ringach bo szczylowata jeszcze ale w przyszłym roku zaczniemy to może się uda gdzieś spotkać :) A Dirki to już gościnnie się będzie pokazywać żeby nie wyszła z wprawy ;) Justa może to sen proroczy będzie?? Aaa! Taniu pytałaś czy chcemy zdjęcia Dirątka - nie wiem jak inni ale ja chcę!!! Quote
malawaszka Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 weszka napisał(a):jak jeden znajomy się z nią zbyt dominująco bawił tzn. wywracał na plecy i tarmosił to co zrobiło maleństwo... odsunęło się, wywaliło zęby, zawarczało, wykonało atak i użarło kolegę w czoło :crazyeye: Tak więc w kaszę sobie nie da dmuchać jakby co. hahaha podejrzewam, że mina kolegi bezcenna :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
weszka Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Hehehe dość sie zdziwił zwłaszcza że to ponad 100 kg chłopisko :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
bina66 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 [quote name='weszka']zala08 jak miło że do nas wpadłaś :lol: bina widziałam właśnie że był jakiś pieprzak i tak sądziłam że to wy - jak wam poszło? Vesper w tym sezonie i tak się nie pokaże na ringach bo szczylowata jeszcze ale w przyszłym roku zaczniemy to może się uda gdzieś spotkać :) A Dirki to już gościnnie się będzie pokazywać żeby nie wyszła z wprawy ;) super, włoskiemu sędziemu bardzo się podobała i dostałyśmy CACIB w Karkowie na pewno nas nie będzie, chciałabym poznać to maleństwo :) Quote
weszka Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Zmiany na dogo i zalogowanie graniczy z cudem. Udało się na entym razem i to przez portal i dopiero przejście na forum. :/ bina brawo! A w Krośnie byłyście? Bo widzę na e-sznaucerach że była suka ale nie ma danych ani wyniku. Zapoznanie przebiegło zupełnie bez problemu! Kochana Sympa przyjęła Vesper bez żadnego problemu. Zachwycona to nie była ale zachowała się z należytą godnościa i spokojem. Mniej uprzejma była później w mieszkaniu bo ze dwa razy powarczała ale jak na pierwszy raz i mało uprzejmy charakter Sympy to było super! Vesper w parku czuła się świetnie, zero stresu. Była główną atrakcją i zlatywały się do nas całe rodziny i stada dzieci. Bez skrępowania dawała się głaskać, bawiła się i biegała z bandą dzieciaków. Widok był rzeczywiście słodki - szczeniak, Dirki i chyba sześcioro dzieciaków w wieku przeróżnym :) Fot część pierwsza zbiorowe :) Quote
Matusz Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Olga, Cudna jest mała, napatrzeć się nie mogę :loveu::loveu::loveu: Quote
weszka Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 [quote name='eria']rewelacyjne pieprzaste fotki :loveu::loveu: [quote name='Matusz']Olga, Cudna jest mała, napatrzeć się nie mogę :loveu::loveu::loveu: [quote name='ariss']Olga ona jest BOSKA!!!!!!!!!!!!!! Nie mogłaś lepiej wybrać:loveu: [quote name='malawaszka']:loveu::loveu::loveu:cudnie Oooooj dziękujemy za tyle ciepłych słów :loveu: Działa multicytat :crazyeye::multi: aż oczom nie wierzę!!! Quote
Recommended Posts