Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To i ja "obecna"!
Totek odjajczony :) Odebrałam biedaka po godz. 15. Jest całkiem rześki, może nieco senny ale wszystko ok. Oczywiście potwornie domaga się jedzenia, a dzisiaj jeszcze ma post.
A teraz uprzejmie donoszę że korzystając z pięknej wiosennej pogody i mojego wolnego dnia zaliczyłyśmy dzisiaj z Dirulem pierwszy trening dogtrekkingu! Zrobiłyśmy godzinną trasę szybkim marszem i podbieganiem. Ja wróciłam umordowana, a i Dirki jak padła tak śpi. Jednak to zupełnie inny dla niej rodzaj ruchu, a poza tym musi się jeszcze skupiać czego od niej chcę, co mówię. Super sprawa!

Posted

Taki pas fajna sprawa bo wtedy możesz biegać wszędzie ;) Nie wiedziałam że taka twarda sztuka z Ciebie/Was :)
Co do kondycji to teraz muszę swoją podnieść bo o Dirki jestem spokojna że da radę i po paru treningach będzie śmigać jeszcze lepiej niż teraz :diabloti:

edit. widze że jestem w innej strefie czasowej niż puzzle - mój post to odp. na poniższy :angryy:

Posted

moje średnie to jest bardziej zmęczone jak ma dzień siedzenia w domu niż jak jest po gonitwach 4 godzinnych:crazyeye::evil_lol::diabloti:

Tak to jest- też szybko męczę się nuda:diabloti:

Posted

Taaa bieganie z psami jest super:loveu:, ja z moimi biegam luzem:evil_lol:, ale nie wszedzie mozna (tzn nigdzie nie mozna, ale w niektorcy miejscach nie ma SM:diabloti:) i zastanawiam sie nad pasem:cool1:, ale jescze zobaczymy, caly zeszly sezon dalismyrade bez:razz:. Z duzym psem to juz czysta przyjemnosc:loveu:, bo moj czarny po 10km pada i jest koniec, za to Hebe daje rade w dwie strony:razz:, jestem ciekawa czy faktycznie srednie sa bardziej wytrzymale, czy olbrzym w podobniej kondycji dalby rade wiecej:razz:.

Posted

Witam jestem nowym użytkownikiem.Przeczytałam i oglądnęłam całą "pieprzną galeryje" od pierwszej strony-do ostatniej-jest superowa,sliczne pieski.Ja też jestem zdania że to jedna z najpiękniejszych ras!!!Sama jestem szczęśliwą właścicielką czarnego sznaucerka miniaturki już od 9 lat.Ma na imie Amper i powiem wam że zachowuje sie nadal tak jak od pierwszego dnia od kiedy go mam-szajbusek-oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.kolor sierści od pewnego czasu zaczął mu sie zmieniać i teraz jest taki ala sół/pieprz.Bardzo wybredny co do jedzenia,bardzo lubi dzieci i swoje zabaweczki.Dużą przyjemność sprawia mu zakopywanie w pościeli kapci,butów,skarpetek i jedzenia...Doskonale wie kiedy mama wraca z pracy i tylko jak slyszy że jedzie winda jest w sekunde pod drzwiami powitania robi przepiękne i zawsze trzeba mu cos dać tzn.kapcia.Wypatruje też przez balkon czy ktos z domowników nie idzie i jak tylko zobaczy kogoś mame,siostre lub kogos znajomego szczeka i biegnie pod drzwi.Ale sie rozpisałam,wybaczcie,sle mam fioła na jego punkcie-to on jest na moim zdjęciu profilowym ze swoja ulubioną kosteczką.Pozdrawiam wszystkie wielbicielki tej rasy.

Posted

ariss napisał(a):
moje średnie to jest bardziej zmęczone jak ma dzień siedzenia w domu niż jak jest po gonitwach 4 godzinnych:crazyeye::evil_lol::diabloti:

Tak to jest- też szybko męczę się nuda:diabloti:

Oj nie przesadzaj.. poszczekała trochę, pomarudziła, poratowała Ciebie i Galinę :diabloti:

Posted

norka1911 witaj w naszej galerii :) To że jesteś zakręcona na swojego sznaucera to tylko powód do dumy bo tutaj to bardzo wskazana cecha :p

anetta, madziamn no co Wy :-o toż Totek od daaaawna nie sika. Miał takie występy na początku ale przeszły. Tak to jest że złe rzeczy sie dług pamięta, a jak jest dobrze to nikt nie pochwali :eviltong:

anetta dziękujemy za gratulacje :)

Justa dawno cię nie było :cool3: a i ja was zaniedbałam. Zaraz wpadnę bo mnie zaintrygowałaś swoim postem!

Posted

Na dobre dobranoc trochę ubiegłotygodniowych fotek wspominkowych :cool1:

Jutro przychodzi do nas Sympa na tygodniowe przechowanie. Trochę się obawiam co powie na Totka :roll: bo go nie zna... ale mam nadzieję że jakoś to będzie. Najwyżej przez tydzień będzie obowiązywał ruch wahadłowy :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']pokaaa jak to wygląda? :razz: hahaha obawiam się ze musiałabym zmienić gabarytu psów najpierw :evil_lol:

"To" znaczy pas, tak?

Wygląda tak

Rzeczywiście Luna dość mała ale pewnie dzielna i by dała radę :razz:
Ale dla CTR na przyszłość będzie jak ulał :loveu:

Posted

No widzisz Doginko jakie dogo jest pouczające ;)
A mój pas ładniejszy bo łączony z niebieskim i ma liny kolorowe :p

Teraz już mówię dobranoc - czuję że jutro będą zakwasy :razz: No i dobrze! Znaczy że się zastany człowiek ruszył.

Posted

malawaszka napisał(a):
hahah najlepszy ten sznurek między nogami - nie "pije"? :evil_lol:

Czyata przyjemnosc:diabloti:

weszko planujesz czernysza:crazyeye::razz:? Ja jakos wole sznupie XLki:razz:.

Kurcze tak sie zastanawiam nad tym pasem:cool1:, ja zazwyczaj biegam ze smycza w rece (po ok godzince biegu, moje biegna juz kolo mnie, wiec nie ma problemu), moze nie najwygodniejsze, ale zle nie jest:razz:, a wydaje mi sie, ze Scoob ciagnalby mnie w dol:diabloti:. Powiedz mi jeszcze jak widzialabys taki pas na dwa psy?:razz: Wiem, ze sa takie co maja na biodrach i jedno centralnie z przodu (kolka do przypiecia) i wtedy ciagna jakby to powiedziec za biodra, albo jeden z przodu, tylko, ze tamte nie sa "majtkowe"(:diabloti:), a Twoj kroj wydaje mi sie mniej obciazajacy kregoslup:razz:.

Posted

AMIGA napisał(a):
O Bogowieeee, a jak te dwa psy będą miały ochotę biec w przeciwnych kierunkach?? :crazyeye:

Jakby biegaly w dwa rozne kierunki to bym z nimi nie biegala:diabloti:

Posted

malawaszko póki co nie pije :diabloti: ale też smyrania miłego nie ma :evil_lol: jak puzzle sugerowała :eviltong: Spełnia jedynie funkcje że tak powiem ściśle użytkowe.

puzzle nie jestem specem od pasów bo to mój pierwszy w życiu. Ja wybrałam właśnie taki ponieważ mój kręgosłup trochę jest sfatygowany, a taki krój pozwala lepiej rozkładać ciężar i szarpnięcia. Do kompletu powinno się mieć też linę z amortyzatorem żeby i psu/psom i człowiekowi było lepiej i wygodniej.
Widziałam na Crufts'ie zaprzęg w canicrossie złożony z ON-a i dużo mniejszego od niego kundelka i spoko dali radę (a widok był super!) więc sądzę że i Ty mogłabyć dopiąć Scooba i Hebe :p Przecież chodzi o rekreację a nie wyczyn :razz:

Amiga Ty rzeczywiście musisz się czymś martwić :diabloti:

Posted

Niestety fotek Dirulca brak - są wstawione wczoraj to się możesz nauczyć na pamieć :evil_lol: Jak pogoda jutro dopisze to postrzelam jakieś nowe.
Dzisiaj będzie się prezentował Totek - ale dopiero jak zrzucę :)

PS. Czy widzicie mój avek??? Bo ja nie :mad:

Posted

weszka napisał(a):
Niestety fotek Dirulca brak - są wstawione wczoraj to się możesz nauczyć na pamieć :evil_lol: Jak pogoda jutro dopisze to postrzelam jakieś nowe.
Dzisiaj będzie się prezentował Totek - ale dopiero jak zrzucę :)

PS. Czy widzicie mój avek??? Bo ja nie :mad:

ja nie widzę:mad:i nie widzę też swojego banera:angryy: