bina66 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 myślę, że Ci się uda, będę trzymać kciuki. my zostajemy w domu, czasami ktoś inny za nas decyduje:placz: Quote
brygidakuzniak Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 - Przepraszam za ignorancję. O co bliżej chodzi z tą "klubówką"? W każdym razie życzę gorąco sukcesu. Trzymamy kciuki :) :) :) :) :) - moja Bona ma cieczkę i właśnie zjadła kolejne majtki ;-) - jak to wszystko minie i obie znajdziemy trochę czasu, to może znów wspólny spacerek? Quote
weszka Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Brygida, już wszystko wyjaśniam. Klubówka to wystawa tylko dla sznaucerów organizowana przez Klub Sznaucera. Są nieco inne klasy wystawowe (więcej), a tytuły zdobyte na takiej wystawie są b. cenne i traktowane na równi z tymi z wystawy międzynarodowej. Perypetie cieczkowe, zjadanie majtek i podpasek znam z autopsji więc świetnie Cię rozumiem :razz: A spacerek chętnie jak czas pozwoli :roll: bina szkoda że Was nie będzie - im więcej pieprzaków tym fajniej. Ciekawe czy będą inne? Quote
ariss Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 a ja będę Was focić:bigcool::bigcool:o której się wystawiasz???? ja pewnie będę na 10,oby nic nie przegapić:evil_lol: Quote
weszka Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 A nie wiem jeszcze o której. Póki co Dirki wygląda jak pies z lasu - w niedzielę się musimy ufryzować. Quote
bina66 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 trochę się zmienilo zostalyśmy zgloszone, nie wiem czy pojedziemy, ja w poniedzalek idę do szpitala, mąż jest optymistą i wierzy w cuda ;) Quote
AnkaG Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 No to będziemy mocno trzymać kciukasy. Quote
Ka-Vanga Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 My tez bedziemy kibicowac :cool3:! Quote
malawaszka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 a kiedy ta klubówka, że już zaczynacie kibicować? :lol: Quote
Ka-Vanga Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 malawaszka napisał(a):a kiedy ta klubówka, że już zaczynacie kibicować? :lol: jeszcze 2 tygodnie do niej :evil_lol: Quote
anetta Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Ło jej :evil_lol::evil_lol: kupa czasu jeszcze :evil_lol: Doginka, przykro mi :( Quote
madziamn Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Weszko a ja poproszę nieśmiało o fotki tej "dziewczynki z lasu". A jak tam baBUNIA? Quote
weszka Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Dziewczynki z lasu już nie ma :diabloti: została doprowadzona do porządku godnego psa rasowego :razz: Muszę wam nieskromnie powiedzieć że jestem zachwycona jej szatą :multi: Po zeskubaniu wierzchniego długiego włosa ukazała się idealnie gładka szorstka sierść taka że aż kłuje :-o:loveu: i w super kolorze. Myślę że to zasługa ostatniego dokładnego skubania i jednak Orijena który bardzo służy wszystkim sukom. A ponieważ pogoda się zrobiła przepiękna to mam duuużo zdjęć z dzisiejszego spacerku :p jesienne drzewa zapatrzona nic nie ma to biegnę Quote
weszka Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 szaleństwa z Sympą :) sucze zapasy Quote
AnkaG Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Szalone małolaty. :lol: Ładnie wygląda Dirki. :lol: Quote
weszka Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 AngelsDream napisał(a):Piękne zdjęcia, takie żywe :) Miło mi :cool1: AnkaG napisał(a):Szalone małolaty. :lol: Ładnie wygląda Dirki. :lol: haha małolat zwłaszcza jest z Sympy 10-letniej :razz: Dirki na razie jest wstępnie oskubana, a osteteczny szlif wykończeniowy to już przed wystawą. Ale rzeczywiście fajnie się prezentuje :loveu: Quote
AnkaG Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ale gafa :oops::evil_lol: Patrząc jak Sympa szaleje na róznych fotach to myslałam, że młodsza jest. Quote
weszka Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Sympa po długowiecznej matce - czyli Buni - więc dobrze się trzyma ale młódka z niej już nie jest ;) A propos to Bunia tez ma się dobrze. Raz ma lepsze, raz gorsze dni ale ogólnie jest ok :) Quote
Doginka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ja też myślałam, że Sympa młodsza:crazyeye: - na fotach szaleje jak młódka:loveu: Śliczne foteczki:loveu: - mi w ruchu słabo wychodzą:razz::oops: Quote
malawaszka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 to ja już ni nie rozumiem z tymi sznupowymi włosami :mdleje: sznaucer ma dwa rodzaje tak? podszerstek mięciutki i okrywówkę szorstką - więc co zeskubałaś a co zostało? :oops::lol: Po zeskubaniu wierzchniego długiego włosa ukazała się idealnie gładka szorstka sierść taka że aż kłuje Quote
weszka Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Doginka napisał(a):Ja też myślałam, że Sympa młodsza:crazyeye: - na fotach szaleje jak młódka:loveu: Śliczne foteczki:loveu: - mi w ruchu słabo wychodzą:razz::oops: Ma powera :loveu::diabloti: Cieszę się że się podobają :loveu: Od kiedy focę długą Sigmą lepiej wychodzą w ruchu, bo krótkim kiepsko :roll: malawaszka napisał(a):to ja już ni nie rozumiem z tymi sznupowymi włosami :mdleje: sznaucer ma dwa rodzaje tak? podszerstek mięciutki i okrywówkę szorstką - więc co zeskubałaś a co zostało? :oops::lol: Haha :evil_lol: Zagadka! A na serio. Owszem teoretycznie ma dwa rodzaje włosa ale różnie to u różnych psów wygląda i zależy jak się włos prowadzi. Dirki właściwie wcale nie ma miękkiego podszerstka, a zresztą to co ma to regularnie coat kingiem wyczesuję. Była dość dokładnie skubana 2 mies. temu. Teraz wierzch odrósł jej długi, to właśnie te długie martwe kudły (też szorstkie tylko długie) zdjęłam i pod spodem jest miodzio :loveu: Z kolei Sympa ma podszerstek jak puszek, w dodatku beżowawy. Jej bym tak raczej nie mogła zrobić. A Bunia ma sierść jak Dirki - też prawie bez miękkiego podszerstka tylko takie długie szczeciny na wierzchu i krótkie, zwarte pod spodem. Zakręcona sprawa :diabloti: Quote
Recommended Posts