Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

- Przepraszam za ignorancję. O co bliżej chodzi z tą "klubówką"? W każdym razie życzę gorąco sukcesu. Trzymamy kciuki :) :) :) :) :)

- moja Bona ma cieczkę i właśnie zjadła kolejne majtki ;-)

- jak to wszystko minie i obie znajdziemy trochę czasu, to może znów wspólny spacerek?

Posted

Brygida, już wszystko wyjaśniam. Klubówka to wystawa tylko dla sznaucerów organizowana przez Klub Sznaucera. Są nieco inne klasy wystawowe (więcej), a tytuły zdobyte na takiej wystawie są b. cenne i traktowane na równi z tymi z wystawy międzynarodowej.
Perypetie cieczkowe, zjadanie majtek i podpasek znam z autopsji więc świetnie Cię rozumiem :razz:
A spacerek chętnie jak czas pozwoli :roll:

bina szkoda że Was nie będzie - im więcej pieprzaków tym fajniej. Ciekawe czy będą inne?

Posted

Dziewczynki z lasu już nie ma :diabloti: została doprowadzona do porządku godnego psa rasowego :razz: Muszę wam nieskromnie powiedzieć że jestem zachwycona jej szatą :multi: Po zeskubaniu wierzchniego długiego włosa ukazała się idealnie gładka szorstka sierść taka że aż kłuje :-o:loveu: i w super kolorze. Myślę że to zasługa ostatniego dokładnego skubania i jednak Orijena który bardzo służy wszystkim sukom.
A ponieważ pogoda się zrobiła przepiękna to mam duuużo zdjęć z dzisiejszego spacerku :p

jesienne drzewa

zapatrzona

nic nie ma to biegnę

Posted

AngelsDream napisał(a):
Piękne zdjęcia, takie żywe :)

Miło mi :cool1:

AnkaG napisał(a):
Szalone małolaty. :lol:

Ładnie wygląda Dirki. :lol:

haha małolat zwłaszcza jest z Sympy 10-letniej :razz:
Dirki na razie jest wstępnie oskubana, a osteteczny szlif wykończeniowy to już przed wystawą. Ale rzeczywiście fajnie się prezentuje :loveu:

Posted

Sympa po długowiecznej matce - czyli Buni - więc dobrze się trzyma ale młódka z niej już nie jest ;)
A propos to Bunia tez ma się dobrze. Raz ma lepsze, raz gorsze dni ale ogólnie jest ok :)

Posted

to ja już ni nie rozumiem z tymi sznupowymi włosami :mdleje: sznaucer ma dwa rodzaje tak? podszerstek mięciutki i okrywówkę szorstką - więc co zeskubałaś a co zostało? :oops::lol:

Po zeskubaniu wierzchniego długiego włosa ukazała się idealnie gładka szorstka sierść taka że aż kłuje

Posted

Doginka napisał(a):
Ja też myślałam, że Sympa młodsza:crazyeye: - na fotach szaleje jak młódka:loveu:

Śliczne foteczki:loveu: - mi w ruchu słabo wychodzą:razz::oops:

Ma powera :loveu::diabloti:
Cieszę się że się podobają :loveu: Od kiedy focę długą Sigmą lepiej wychodzą w ruchu, bo krótkim kiepsko :roll:

malawaszka napisał(a):
to ja już ni nie rozumiem z tymi sznupowymi włosami :mdleje: sznaucer ma dwa rodzaje tak? podszerstek mięciutki i okrywówkę szorstką - więc co zeskubałaś a co zostało? :oops::lol:

Haha :evil_lol: Zagadka!
A na serio. Owszem teoretycznie ma dwa rodzaje włosa ale różnie to u różnych psów wygląda i zależy jak się włos prowadzi.
Dirki właściwie wcale nie ma miękkiego podszerstka, a zresztą to co ma to regularnie coat kingiem wyczesuję. Była dość dokładnie skubana 2 mies. temu. Teraz wierzch odrósł jej długi, to właśnie te długie martwe kudły (też szorstkie tylko długie) zdjęłam i pod spodem jest miodzio :loveu:
Z kolei Sympa ma podszerstek jak puszek, w dodatku beżowawy. Jej bym tak raczej nie mogła zrobić.
A Bunia ma sierść jak Dirki - też prawie bez miękkiego podszerstka tylko takie długie szczeciny na wierzchu i krótkie, zwarte pod spodem.
Zakręcona sprawa :diabloti: