Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Weszko jak zwykle piekna fotorelacja-Dirulec jaki mokry jak po kompieli;)kurcze powiem Ci że wszystkie szczeniorki piękne,jak ja wybierałam mojego-a to było 9 lat temu,ujeło mnie to,wiem że to głupie co napisze ale..........wszystkie biegły w moją strone jak szalone i wszystkie były sól-pieprz a mój był cały czarny i szedł a nie biegł za stadkiem i miał biały krawat na szyjce i ja mówie TEN!!!!pozdrawiamy;)kurcze planuje zrobic mojemu sznupowi galeryjeczke może dzisiaj albo jutro a fotki.....mniam

Posted

norka przy wybieraniu jest zawsze takie coś co ci mówi że TEN szczenior będzie mój :). Pomijając oczywiście kwestie urody które dla wystawiających mają duże znaczenie.

malawaszka co się śmiejesz :mad: Że co niby :razz::evil_lol: Że mokra pokraczka czy że co, że noga cienka :eviltong:

Na dobranoc D+T=WM :loveu: Zrobione po spacerze, Totek odreagował stres i był spragniony uczuć.

Posted

To faktycznie biedny Totek przeżył stres, a Ty razem z nim!
Dobrze, że mieszkasz tak nisko, bo jakby zlądował z mojego 8 piętra, to nawet nie chcę myśleć :crazyeye: A widzę nieraz w bloku naprzeciwko jak kot sobie tak wysoko speceruje po poręczy balkonu :shake:

Posted

nooo to najedliście się strachu oboje :shake:

zupy rybnej bym nie tknęła:evil_lol: ani też bym na nią nie glosowała :evil_lol:

pięknie w tym parku leśnym:loveu:

Posted

Justa ja myślę że on wyskoczył, a nie spadł :cool3: Przez dzień nie podchodził do balkonu ale już mu przeszło i by się znów wybrał ale niestety jest szlaban na wychodzenie bo ja bym drugi raz tego nie przeżyła, a poza tym nie ma nawet szelek bo te które miał nie nadają się już do użytku.

Jeszcze kilka fotek kaskadera :loveu:

Posted

weszka napisał(a):

Hahahha a to nie pisałam ze mieszka z nami mini-słonik :diabloti:

Ty to naprawde masz tam mały zwierzynieć:evil_lol:

a weźmiesz swoją nową sznaucerową piękność na wystawe:razz:?:loveu::loveu::loveu:

Nie wiem jak u Was ale ja już wiem, że mam masakrycznie trudną konkurencję:mdleje:

Posted

Jakie Totek ma boskie dołeczki w policzkach :multi::p:loveu: Cudowny!
Nie dość, że Ci zazdroszczę sznupów olbrzymków :loveu: (choć pewnie wybrałabym czarne), to jeszcze muszę zazdroscić Totka ;) Zawsze o takim własnie marzyłam, ale to było zanim odkryłam, że nawet pojedyncze pogłaskanie kota uczula mnie maksymalnie :-(

Posted

ariss napisał(a):

a weźmiesz swoją nową sznaucerową piękność na wystawe:razz:?:loveu::loveu::loveu:

Nie wiem jak u Was ale ja już wiem, że mam masakrycznie trudną konkurencję:mdleje:

Mam plan zabrać chociaż nie do końca wiem jak z jej szczepieniami będzie. Teraz jest 4x zaszczepiona i ok. 20.06 ma mieć wściekliznę. Jak już ją przytaszczę to pojadę do wetki o wszystko dopytać.

O swojej konkurencji póki co nic nie wiem :razz:

tangerine Totka możesz zazdrościć skoro jesteś uczulona ale olbrzymka sobie zawsze możesz fundnąć i będzie po zazdrości :cool3:

Posted

weszka napisał(a):

tangerine Totka możesz zazdrościć skoro jesteś uczulona ale olbrzymka sobie zawsze możesz fundnąć i będzie po zazdrości :cool3:

Ja wciąż mam ten sam problem: jednym sznupkiem mi sie ktoś w razie potrzeby zaopiekuje, ale dwoma to juz się zażegnują, że na pewno nie. Kiedyś pewnie ich przekonam, bo przecież o Gimlasiu tez nie chcieli nawet słyszeć, a teraz mi go nie chcą oddać "zeby sam w domu nie siedział jak pracujesz" i spią z nim w łózku "bo on tak cudownie grzeje":lol:

Od ostatniej wystawy w Bydgoszczy i mozliwości pogłaskania wilczarza irlandzkiego :loveu: dokumentnie mi odklepało na punkcie wielkich psow, co na ten moment przekłada sie najbardziej na sznupy olbrzymy oczywiscie (znow przez te chol... alergie).

Trzeba mieć marzenia... to sobie wymarzyłam mały domek z wielkim zatrawionym ogrodem i minimum 3 sznupami (wszelkich rozmiarów i maści, poza białą) a do kompletu wilczarza bym dołozyła :lol: Taki domek ma tez tą zaletę, że rodzice nie musieliby brac stadka do siebie w ramach opieki, tylko przyjezdżaliby do stadka. To doskonałe obejscie do ich wymówek, że z dwoma psami wyjśc z bloku to juz wielki problem :evil_lol: Oszalałam, wiem, ale dobrze mi z tym :lol:

Posted

Ja już nie chcę myśleć o konkurencji Gordonka:crazyeye::cool3:
Termin zgłoszeń miał nie być przedłużany - zaznaczali to na czerwono wytłuszczonym drukiem, a teraz przedłużyli już drugi raz:razz:

Posted

Widziałam właśnie że drugi raz przedłużyli. Ale zawsze tak jest - wiadomo że najwięcej ludzi zgłasza się w ostatniej chwili i chcą jak najwięcej zarobić. Ja nie spodziewam się jakiejś wielkiej konkurencji no pieprzaków jak na lekarstwo i chciałabym żeby jeszcze ktoś przyjechał :roll:
Choć jak patrzę na Dirki to nie wiem czy nie powinna być jednak sama :diabloti: Zarośnięta jak dzik (dosłownie bo sierść ma tak szorstką że aż kłuje w ręce jak się ją głaszcze), a czasu na przygotowanie niewiele. Dzisiaj odbieram nowe grabki i zacznę ją jakoś delikatnie odgruzowywać :razz:

Posted

eria płytka jak dla mnie marna. Dobra dla początkujących ale jak się już coś wie to nic nowego nie wnosi. Poza tym pies który tam jest ma niemiecki włos więc łapy i front marnie owłosione a ja chciałam się w tych miejscach właśnie podszkolić. Spróbuję ją przegrać (ciiii... jak się da) a oryginał wystawię na allegro :diabloti:

Grabki zamówiłam Marsa takie

Ponoć dobre do olbrzymów. Ten coat king który mam na Dirki się nie sprawdza bo tnie okrywówkę ale jest ok dla Sympy. Dzisiaj wypróbuję na żywym organizmie :cool3:

Doginko światówka mówisz... mnie też kusi... może się skuszę... Muszę zobaczyć czy jeszcze się można zgłaszać :razz:

Posted

no to Ci powiem że mam takie dokładnie grabki :placz: na początku cięły okrywówkę przeokrutnie, jak przejechałam po psie to miałam całą dłoń w drobnych uciętych igiełkach okrywówki. Teraz tną jakby mniej ,ale jednak.
też czytałam na e-sznaucerach że super dla olbrzyma więc zamówiłam bo i cena OK:roll:

Posted

Ja tez właśnie tam czytałam i dlatego zamówiłam bo i tanie są. Zobaczę. Tak czy siak muszę Dirki odgruzować na dokładne skubanie jest za późno bo na Kraków nie odrośnie.