weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 kocykowi przygotowani Vesper śmiga patrzcie na to wspólne szczęście na mordach :loveu: kolejny tropek, tym razem już z przewodnikiem Elą, dziewczyny czekają aż zginę Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 ruszyły no i jestem i jeszcze jedna próba Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 mamy Cię! nadciąga czarna maszyna poooszła! kolejny tropek, Andrzej i Furla zwarci i gotowi Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 umilanie oczekiwania, paróweczki sprzyjają przyjaźni ;) ekipa na trasie no i ta co miała nie mieć nosa jednak go ma i to nie od ozdoby nagroda od przewodnika Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 Jadymy! Marzy i Pafu oraz Marta i Andrzej (właściciel berneńczyka Cobbiego) kocyk gotowy Pafnucy odpalił wrotki ;) Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 szykuje się Marzyciel i tyle go widzieli ;) jeden z czasów to 14 sekund na odnalezienie ;) bawimy się dalej jest pańcio Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 zmęczeni ale zadowoleni idą z Pafnucem szukać Marty długo im nie zeszło był też element rozpraszający zwłoczki Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 a to już leśna Kuszeńka na luzie trochę wody dla ochłody Quote
weszka Posted July 22, 2014 Author Posted July 22, 2014 głębiej i głębiej i wersja w panierce Dla chętnych link do całego albumu także z innymi psiakami https://picasaweb.google.com/116000043438612941473/Tropienie_Reczkowe_1920072014 Quote
malawaszka Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 cudne foty, a zabawa jeszcze lepsza! bardzo mi się to podobie :loveu: :lol: nie chcecie przyjechać kiedyś całą ekipą na brudzowickie łąki i lasy na tropienie? Quote
Margi Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 https://lh3.googleusercontent.com/-QOqOv9iIZxc/U81iy_f60DI/AAAAAAAAO4g/IwanvkDLN94/s720/DSC_0134.JPG świetne sznaucerowe mordki.:loveu: Kapitalny ten wypad na tropienie.Psy szczęśliwe i każda morda zmęczona ale i uśmiechnięta. Quote
malawaszka Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='malawaszka']o matko ale genialne opisy - rzeczywiście każdy pies inny ; takie tropienie dla Rudej byłoby fajne jeśli by jej Jarka schować :D[/QUOTE] chciałam nawiązać do tego bo miałam wczoraj próbkę niechcący :lol: szłam z burkami na spacer - Mondy, Ruda, Drops i Piździa - szłam z nimi łąką, a kilkadziesiąt metrów od nas dróżką przebiegł Jarosław, Ruda go nei widziała bo by pobiegła od razu no i jest za maóa żeby widzieć z trawy na taką odległość - jak doszliśmy na dróżkę złapała trop i dostała takiego przyspieszenia, że w momencie zniknęła mi z oczu :mdleje: zadzwoniłam od razu do Jarka czy już go dogoniła - ano dogoniła :lol: kilkaset metrów biegła po śladzie spoconym :D Quote
weszka Posted July 23, 2014 Author Posted July 23, 2014 [quote name='malawaszka'] nie chcecie przyjechać kiedyś całą ekipą na brudzowickie łąki i lasy na tropienie? Pewnie że chcemy, to jest myśl! Trzeba będzie się zorganizować kiedyś :) [quote name='malawaszka']chciałam nawiązać do tego bo miałam wczoraj próbkę niechcący :lol: szłam z burkami na spacer - Mondy, Ruda, Drops i Piździa - szłam z nimi łąką, a kilkadziesiąt metrów od nas dróżką przebiegł Jarosław, Ruda go nei widziała bo by pobiegła od razu no i jest za maóa żeby widzieć z trawy na taką odległość - jak doszliśmy na dróżkę złapała trop i dostała takiego przyspieszenia, że w momencie zniknęła mi z oczu :mdleje: zadzwoniłam od razu do Jarka czy już go dogoniła - ano dogoniła :lol: kilkaset metrów biegła po śladzie spoconym :D Pańciowa suczka :loveu: Wtłoczyłam filmik z pierwszego tropka z soboty. Troszkę była Dirki rozkojarzona, może dlatego że to zaraz po przyjeździe, praktycznie prosto z samochodu i jeszcze nie oswoiła się ani z grupą ani z miejscem. Oczywiście raz mój wielki błąd (5:45) kiedy zamiast za nią iść jak odbiła w lewo bez zawahania to ja stanęłam jak durna po sądziłam że ślad idzie prosto, ludzie wszystko psują, dobrze że jednak dałam się przekonać. https://www.dropbox.com/s/5u0ibidye8ono9d/DSC_0002.MOV Quote
anetta Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 Widać że Dirulcowi sprawia to niesamowitą frajdę!! Zauważyłam że za każdym razem jak zaczyna tropić to musi być sik :D https://lh4.googleusercontent.com/-OMF2znMtliQ/U81jm6HHB8I/AAAAAAAAO4g/rpMBS7xrI9I/s720/DSC_0138.JPG Ale pooooszeeedł :)))) Bardzoooo fajny ten ośrodek VanTur. Quote
Talia Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 weszka, moja starsza suka nie jest psem pracującym, więc nie wiem czy to dla niej ;) Już młodsza pewnie by bardziej się nadawała, ona na pewno umie nosa używać. Quote
wilczy zew Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Czy pies musi coś umieć zanim zacznie tropić? Quote
weszka Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 Nie jest potrzebne żadne specjalne szkolenie. Dobrze żeby umiał siadać na komendę (przydatne do rozpoczęcia śladu) i był ogólnie "sterowalny" i mający kontakt z przewodnikiem, nie bał się innych ludzi i nie był agresywny. Resztę załatwia matka natura ;) Mam na dzisiaj troszkę zdjęć z innego aparatu od Andrzeja właściciela berneńczyka Cobbiego. szykujemy się na starcie nawęszenie i pierwszy przedmiot znaleziony należy się nagroda Quote
weszka Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 to co idziemy dalej? człowiek w krzokach namierzony ;) Quote
weszka Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 Wrrr.... coś się zacięło wstawianie zdjęć i więcej dzisiaj nie będzie. Quote
Saththa Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 ja w ogóle nie widzę żadnego:( zobacze w domu moze coś z pracowym kompie sie legło.... Quote
Recommended Posts