Jump to content
Dogomania

SZNAUCEROWNIA czyli PIEPRZNA GALERYJA. Cóż za Ekstrawagancja!

-  

36 members have voted

1. 1. -

• -
      20
    • -
      7

Recommended Posts

Posted

weszka napisał(a):
...
W Krakowie pada deszcz właściwie non stop od paru dni. Błoto, mokro, syf choć w miarę ciepło. Na sobotę (czyli wtedy co mamy wystawę) zapowiadają 30 st. ale co z tego jak pewnie cały teren wystawy to będzie jedno wielkie grzęzawisko :shake: a jak nagle zrobi się taki upał to będzie jak w szklarni. Oby przestało padać wcześniej i zdążyło trochę obeschnąć...

Módlmy się Ciocia Weszka razem, oby teren wystawy ładnie się osuszył do tej 9 rano;-):modla:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wilczy zew napisał(a):
Co u wujka Totka?

A dziękuję wszystko świetnie :)

strasznika napisał(a):
Ja też nienawidzę tych reklam, tej wielkiej zwłaszcza i te takie "zwiń/rozwiń" :angryy:

Chyba mało jest kudłatych pieprzaków, nie? To Amerykanie dodali im sierści?

Wczoraj na spacerze spotkaliśmy państwa z pudlem... który okazał się być labradoodle'm (mocno kręcona sierść) i oczywiście oni myśleli, że Frodo jest takim samym... kundelkiem jak ich, już mnie to zaczyna denerwować!

Większość pieprzaków jest taka raczej mniej owłosiona i chwała im za to ;). Wersje USA i Ameryka Płd. mają znacznie więcej włosa ale i w większości przypadków dużo gorszy kolor i jakość sierści. Fajnie jak jest trochę włosa ale do tego super szorstki włos i równy kolor, a nie coś a la stalowe siodełko albo prawie cz-s. Jak dla mnie Dirki ma akurat jak należy - dość sporo kudła ale bez straty na jakości szorstkości że tak powiem ;)

Doginka napisał(a):
Módlmy się Ciocia Weszka razem, oby teren wystawy ładnie się osuszył do tej 9 rano;-):modla:

Dla pocieszenia od wczoraj wieczorem nie pada i się ociepliło ale wątpię czy to wystarczy do osuszenia jak należy... Nadal jest pochmurzone i słonko tylko czasem ledwo się przebija.

Posted

weszka napisał(a):
...
Dla pocieszenia od wczoraj wieczorem nie pada i się ociepliło ale wątpię czy to wystarczy do osuszenia jak należy... Nadal jest pochmurzone i słonko tylko czasem ledwo się przebija.

Do rana się osuszy, a jutro (a właściwie już dzisiaj) ma był 28-29*C:lol:;-) Będzie sucho i .. za ciepło:lol:

Posted

Oto co wybiegaliśmy :)

Furla czyli DEMOLKA Asterniger - CWC, res. CACIB
Olo czyli SILVER SHADOW Ekstrawagancja - Zw. Mł., BOB Junior & BOB

Czyli wszystko super :multi: Zła wiadomość jest taka, ze zdjęć to raczej nie ma. Ktoś coś może cyknął ale nie było jakoś jak i komu. Ja wystawiałam 4 psy więc nie dałam rady, a towarzystwo miało też jakoś swoje sprawy i chyba jeszcze upał jakoś dobijał. Zobaczę co tam mam na karcie, może coś się nada ;)

Posted

Dziękuję ślicznie :)
Jednak kilka fotek udało się wyłuskać więc oto one :)

FANTAZY Asterniger - kl. mł., doskonała, lok. II - super psiak

Furliszon na wesoło

powrównanie o CACIB - z lewej EYK Dyas (kl. użytkowa, CWC, CACIB) i z prawej ASTON MARTIN Hajko-Nerita (kl. championów, CWC)

nasze obozowisko wystawowe

Furla w ringu

Posted

a na koniec Kadi od Ewy Gassirowej :smile: - zdobyła CWC i CACIB

Tak na koniec dodam tylko że to był dłuuugi dzień. Furlę przygotowywałam prawie 6 godz, położyłam się spać przed 2, wstałam o 6 żeby jeszcze ją rano wysuszyć po spacerze itd, spakować rzeczy. Na wystawie od 9, dużo biegania, a później mecz i impreza do 2 nocy. Ale warto było paść jak dętka na koniec :)

Posted

[quote name='weszka']Oto co wybiegaliśmy :)

Furla czyli DEMOLKA Asterniger - CWC, res. CACIB
Olo czyli SILVER SHADOW Ekstrawagancja - Zw. Mł., BOB Junior & BOB

...
Gratulacje:klacz:
Olga, dzięki że podeszłaś się przywitać, ja wystawiałam kundelaski w tym samym czasie co Ty i byłam tak zakręcona, że jak podeszłaś do mnie, to przez sekundę zastanawiałam się kim jesteś:roflt:
Ja też położyłam się o 2 w nocy a musiałam już o 4:30 wyjechać z Wawki żeby zdążyć do Krakowa:roll:
Ale dziś cały dzień odsypiałam:roflt:
Szkoda, że w tym samym czasie chodziłyśmy, a miałam takie plany, żeby narobić dużo zdjęć i doopa blada z moich planów:diabloti::angryy:

Posted

[quote name='Saththa']https://lh3.googleusercontent.com/-lQUDIWNDC2I/T93O0Tz8iwI/AAAAAAAAKv0/rFpixiQz5jU/s640/DSC_0049.JPG nooo Olo ewidentnie rpzybrał dziwną pozycje :evil_lol:

I widze tutaj tez Tazzowego braciszka :)

Za dwa tyg wystawy w sczzecinie ;) Ale naciesze oczodoły :)

Olo postanowił za wszelką cenę poderwać ciotkę Furlę która z kolei miała nastawienie "i tak i nie" ;)
A wiesz że ja nie skojarzyłam aż do tej pory że to Tazzowy braciszek. Bo niby skąd jak imię na inną literkę ;)

[quote name='strasznika']Wystawa krakowska zawsze odbywała się na zewnątrz, widzę, że się pozmieniało. Gratuluję sukcesów!

Dziękuję :)
Wystawa zawsze częściowo była w hali ale w tym roku doszła dodatkowa gdzie akurat się załapaliśmy. Część ringów jak zawsze była na zewnątrz. Na ten upał to chyba hala nie była taka zła no i w razie deszczu by całkiem ratowała sprawę.

[quote name='wilczy zew']Łoka nacieszyłam :loveu:

super pozycja ;)
https://lh3.googleusercontent.com/-lQUDIWNDC2I/T93O0Tz8iwI/AAAAAAAAKv0/rFpixiQz5jU/s640/DSC_0049.JPG

To dobrze że łoka nacieszone ;)
Pozycja rzeczywiście zachęcająca ;)

[quote name='Doginka']Gratulacje:klacz:
Olga, dzięki że podeszłaś się przywitać, ja wystawiałam kundelaski w tym samym czasie co Ty i byłam tak zakręcona, że jak podeszłaś do mnie, to przez sekundę zastanawiałam się kim jesteś:roflt:

Czyli jak zawsze :diabloti:

[quote name='Doginka']Ja też położyłam się o 2 w nocy a musiałam już o 4:30 wyjechać z Wawki żeby zdążyć do Krakowa:roll:
Ale dziś cały dzień odsypiałam:roflt:
Szkoda, że w tym samym czasie chodziłyśmy, a miałam takie plany, żeby narobić dużo zdjęć i doopa blada z moich planów:diabloti::angryy:

Niestety nie było jak focić bo czas był ten sam. Za to na paru twoich fotach w tle załapał się Kijuś i chyba kawałek Furli ;) z wejścia na ring obok ;)
W każdym razie super Wam poszło i to najważniejsze :multi:

[quote name='eria']widzę,że wystawę opanował Asterniger i Ekstrawagancja :cool3:

Hehehe no ja na ringu pojawiałam się i znikałam :evil_lol: wzbudzając uśmiech sędziny i znajomej publiczności ;)

Nie pisałam że w tym samym czasie co my poszalała też Bajuszka, która zadebiutowała na szwedzkich ringach. Na dwóch wystawach w weekend zdobyła 2x ocenę doskonałą :multi::loveu: Pierwszego dnia jako jedyny pieprzak (było ich 4) dostała dosk. i bardzo piękny opis, a zdobyłaby więcej tylko wystawiana była w trochę za krótkiej szacie. W każdym razie wszyscy zadowoleni bo Skandynawowie nie szastają ocenami to tym bardziej cieszy.

Posted

Olo postanowił za wszelką cenę poderwać ciotkę Furlę która z kolei miała nastawienie "i tak i nie" ;-)
A wiesz że ja nie skojarzyłam aż do tej pory że to Tazzowy braciszek. Bo niby skąd jak imię na inną literkę ;-)

Czyli jak prawdziwa Kobieta :lol:

Tazzman ma w metryce Eton :mdleje:

Posted

wilczy zew napisał(a):
Aleski idą przebojowo :multi:

A póki co nie ma na co narzekać ;)

Saththa napisał(a):
Czyli jak prawdziwa Kobieta :lol:

Tazzman ma w metryce Eton :mdleje:

Tak zachowywała się bardzo kokieteryjnie ;)
Chyba kiedyś wiedziałam o tym Etonie ale zupełnie tu wyparłam z pamięci :D